Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Gość paulina lina
ancyk a gdzie masz? w LEcznej? Jak tak to sie spotkamy chyba :)

Gość paulina lina
Mam rozmiar 70J, i waze 74 kg, za miesiac operacja po ktorej bym chciala zrzucic jeszcze z 15 kg. teraz zaczynaja sie moje obawy, ze jak mi juz zmniejsza cycki np do 70D, potem schudne i skoncze z rozmiarem B :/ ma ktoras z Was doswiadczenie z chudnieciem po operacji. Jak Wasze piersi na to zareagowaly ?

Gość gość
jak schudniesz po operacji , to oczywiste ze piersi moga sie zmienic. np. obwisnąć. dlatego najlepiej zadbac o wage przed zabiegiem.

Gość abmelak
hej dziewczyny mam do sprzedania biustonosz pooperacyjny 70 c z kliniki dr.szczyta tam pomniejszalam piersi mialam dwa jeden nie jest mi juz potrzebny ten drugi w tej chwili uzywam na silowni jesli ktos jest zainteresowany to zapraszam zycze powodzenia dziewczynom ktore czekaja na operacje

Gość gość
Witam mam pytanie bo z tymi rozmiarami jest różnie . Kupuje staniki w rozmiarze 70 j. Zawsze miałam duży biust i oczywiście ciężki!!!! Ale ostatnimi czasy schudlam ale nadal mój rozmiar się nie zmienił co nawet zadziwilo panią co kupuje u niej staniki . Biust stał się obwisly ale rozmiar ten sam. W biuscie mam co najlepsze 99cm . Nadaje się na Nfz bo do mojej figury 158cm,waga 55 to trochę dużo. Kręgosłup wysiada czy jest może jakas szansa

Gość paulina lina
gosiu wystarczylo przeczytac kilka postow wyzej... gdzie napisalam ze mam 70J i operacje za 4 tygodnie wiec chyba to znaczy zze taki rozmiar sie "nadaje"

Gość Kukułka1111
Witam. Czy któraś z użytkowniczek orientuje się może jakie zaświadczenie od ortopedy oprócz skierowania potrzebne jest w Łęcznej? Zostałam zakwalifikowana do zabiegu, lecz potrzebne jest właśnie jeszcze to zaświadczenie :/

Gość gość
jak jakie ? np takie ze od cycow masz problemy z kregoslupem ?

Gość gość
Hej, mam pytanie czy skierowanie od specjalisty rehabilitacji medycznej też może być? Bo ma lekarke która z miła chęcią mi wypisze takie skierowanie bo wie jak jużmam dość tylko nie wiem czy od niej mogę mieć. Zarejestrowała się do Łęcznej i nie chciałabym taki kawał drogi jechać na marne( jestem z Krakowa)

Gość Kukułka1111
Właśnie z tego co wiem lekarz nie wypisze raczej tego typu zaświadczenia, że biust spowodował problemy z kręgosłupem. :/ Konieczne jest inne tylko jakie :(

Gość gość
Zapytaj u źródła zadzwoń do Łęcznej niech cię przełączą do gabinetu lekarzy i zapytaj co oni na to Powiedz że jesteś pod stałą opieka takie doktor

Gość gość
kukułka lekarz napisze ze masz skrzywiony kręgosłup (postępujące zmiany) i że operacja odciążająca (redukcja piersi) jest wskazana

Gość Kukułka1111
Dziękuję bardzo :) Akurat zmiany na rtg wyszły więc może się uda.

Gość gość
ja takie miałam zaświadczenie i poszło :)

paulina lina mam zabieg w sopocie , nie wiem czy ktos tam miał z was dziewczyny jak tak piszcie prosze

Gość gość
Ja miałam na zaświadczeniu od ortopedy, że skarżę się na silne bóle kręgosłupa i mogą się one nasilać z powodu dużego biustu. I tyle.

Gość Kukułka1111
Aha, w ten sposób. Zobaczymy co mój ortopeda powie.

Gość gogusia78
BŁAGAM O POMOC!! Pisałam ostatnio na forum o tym jakie twarde i szerokie mam blizny.Jednak wczoraj zauważyłam,że w jednym miejscu,pod spodem piersi blizna to cienka błonka.Delikatnie ja dotknęłam i nagle nabrała koloru mocno czerwonego,po naciśnięciu mocniej wręcz wystrzeliła ropa....Operacje miałam 8kwietnia i sądziłam,że już wszystko jest wygojone a tu taki szok...Szlag mnie trafia bo w poradni nikt mnie, póki co nie przyjmie...najbliższy termin za 2 dni a ja mam na piersi dziurę z której wciąż się leje...

Gość gość
Idż do szpitala na dyżur. Lekarz zobaczy, zrobi optrunek, będziesz spokojniejsza, a jutro albo pojutrze pójdziesz do swojego. Mnie wszystko goiło się dobrze, a tu nagle 5 m-cy po operacji rozszedł się szew w jednym miescu i zrobiła się dziura. Dostałam maść antybiotykową i za 2 tygonie wszystko było ładnie zarośnięte. Jestem rok po operacji a jeszcze mi się wydaje, że w środku nie wszystko się ułożyło.

Gość gość
I jeszcze - dzwoniłaś do przychodni i jesteś pewna, że nikt Cię nie przyjmie? Powiedz w rejestracji co się stało. Albo idż do swojego lekarza prywatnie. Jedna wizyta może nie będzie kosztowna.

Problemem jest odległość...mieszkam 80km od szpitala w któtym byłam operowana...Macie rację,pojadę na dyżur do szpitala żeby ranę zobaczył chirurg.

Gość gośćZ
Dziewczyny wybierające się na operację do Czech. Kiedyś dziewczyna na innym forum skarżyła się, że w trakcie pobytu w Czechach ktoś nabił jej b. wysoki rachunek telefoniczny, dzwoniąc na czeski nr. Nie wiem czy to prawda, ale sama na wszelki wypadek miałam telefon wyłączony kiedy byłam na operacji, aż do momentu jakiej takiej świadomości, kiedy już nikt nie mógł bez mojej wiedzy z niego skorzystać. Piszę to tylko informacyjnie i na wszelki wypadek. Pozdrawiam, Załamana

Gość gość
Gogusia, byłaś u lekarza? co powiedział?

Gość gość
monika1020 odezwij się, mam dla Ciebie informacje. Pozdrawiam

Gość paulina lina
ale to leci!! za rowniutkie 3 tyg mam operacje!! znow kilka pytan do dziewczyn ktiore robily w Lecznej, wiem ze byly milion razy, ale jak jeszcze mnie to nie interesowalo i niepamietam :P 1. jest tam wifi? 2. jest tam bankomat?¨ 3. jak ceny w sklepiku z zywnoscvia? 4. jaka wziac pizame, a dokladnie gore od nej? musi byc rozpinana z przodu? (cos takiego mi swita) i najwazniejsze: ile mniej wiecej tam sie lezy? chodzi o dziewczyny ktore przyjechaly z daleka, bo nie wyobrazam sobie jechac 7 godz pare dni po operacji..

Gość paulina lina
i pytanie do wszyzstkich: po jakim czasie mozna uprawiac sport? biegac? cwiczyc na silowni?

Gość gogusia78
Witam.Byłam wczoraj wieczorem na dyżurze w szpitalu i wyszłam z MEGA DOŁEM!!!!! Lekarz nawet dobrze mnie nie dotknął,zobaczył ranę z bezpiecznej odległości i stwierdził,że muszę jechać tam gdzie robiłam sobie operację gdyż on dokładnie nie wie jaką metodą była robiona.Poza tym nie chciałby grzebać w ranie bo nie wie co jest pod spodem...!!!!!!!!!!...to jakaś masakra..kur..a... pomyślałam,że trafiłam na mega idiotę biorąc pod uwagę jego ostatni tekst,iż taki zabieg to nic skomplikowanego....szok.Chyba biedak nie widział nigdy takiej operacji.Pielęgniarka prawie leżała na stołku z założonymi rękami i wyglądała na zniesmaczoną.Druga zaś była dość zainteresowana i to ona zrobiła mi minimalistyczny opatrunek(gaza na ranę,której nawet nie kwapiono się przykleić).Wyszłam w ciężkim szoku i wkur...na maxa... Rano wepchałam się do chirurga w dużej poradni i to było najlepsze wyjście.Lekarz dokładnie oglądnął pierś,ranę po czym kazał mi się położyć a sam dziwnymi instrumentami pogrzebał w ranie.Troszkę bolało...Wyciągnął "coś",zakleił ranę i kazał zgłosić się za tydz.do kontroli.Z tego co mówił wynika,iż szwy nie rozpuściły się tylko przykleiły i nieprzyjemna niespodzianka gotowa. Niewiele z tego zrozumiałam ale najważniejsze ,że udzielił mi pomocy.Nie omieszkałam poinformować go o zachowaniu jego poprzednika i jego asysty. Stwierdził,że nie pozostaje mi nic innego jak nie przejmowanie się :)

Gość gość
Nie piszcie bzdur o wysoko nabitym rachunku. Tak czytalam wypowiedź tej osoby ze niby koło 1000 zl czy normalna osoba nie zglosilaby tego faktu na policje? To są pomowienia. Bylam tam personel przesympatyczny, pomocny. Zlego slowa na ten szpital nie powiem. Moge tylko podziękować za opieke bo polskie szpitale powinny brac przyklad z czeskiego. Ktos kto był w szpitalu w Polsce wie co mam na myśli. Takze nie obawiajcie sie czeskiego szpitala napewno bedziecie zadowolone

Gość gość
W sprawie nabijania rachunku za telefon to proponuję żeby na czas wyjazdu do Czech wziąc sobie telefon na kartę jeśli się ma dostęp do internetu, ponieważ może się zalogować gdzieś bez naszej wiedzy i rachunek się nabija a my później się dziwimy. Miałam tak we Włoszech ponad 2000 zł przez 2 tygodnie, na szczęście operator uznał reklamację :)

Gość gość
Dlatego warto wyjaśniać zaistniałą sytuację a nie pomawiać niewinne osoby

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się