Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kupujący mieszkanie

niebezpieczne dzielnice Warszawy

Polecane posty

Gość kupujący mieszkanie

Cześć. Zamierzam kupić mieszkanie. W związku z tym mam pytanie: jakich dzielnic/osiedli powinienem się według Was wystrzegać? Sam mieszkam na Ursynowie w tej chwili. Słyszałem, że Praga Północ jest dosyć niebezpieczna, Ulrychów (dzielnica Woli).Kto może się pochwalić jakąś wiedzą w tym temacie. Wiem, że część tych wszystkich opowieści to mity, ale chyba są miejsca bardziej niebezpieczne i mniej spokojne od innych. Czekam na Wasze opinie. Pozdro

Gość kupujący mieszkanie
he, napiszcie coś, plis

Gość Z Warszawy Kobita
Sa takie miejsca na Zoliborzu - same wille, zacisznie, spokojnie ale chyba strasznie drogo.

Gość kupujący mieszkanie
Ale ja nie mówię o willi, tylko o mieszkaniu w bloku lub kamienicy

Gość Polecaaam
Ursynów i Kabaty tam jest bezpiecznie,ślicznie i jest mnóstwo zieleni;)

ja mieszkam na pradze pn. i zapewniam Cię.. to nawet mity głoszą, że praga pd jest najniebezpieczniejsza.... a nigdy praga pn! (nie mówie tak dlatego ze tam mieszkam) ale... to powszechnie wiadomo poprosru. moim zdaniem mokotów jest jeszcze niebezpieczny. zwłaszcza dolny. okolice sielc

Gość skoro jesteś Warszawiekiem
i mieszkasz na Ursynowie, to przecież doskonale wiesz, gdzie jest niebezpiecznie... Niebezpiecznie tak prawde mowiąc jest wszędzie, tyle, że w jednych miejscach bardziej w drugich mniej. Ja mieszkałam wczesniej na Mokotowie, a później czyli teraz na Ursynowie. I uważam, że jest spoko. Nie znosze Pragi i Woli. Żoliborz kiedyś był niezly, ale teraz...

Gość Z Warszawy Kobita
ps - mieszkam na Starowce - tez jest niezle tylko te cholerne pijackie wrzaski przez cala niemal noc...

Gość kupujący mieszkanie
Taaaa, wiem, mieszkam tu całe życie, tylko, że tu jest za drogo, a ja chcę koniecznie się wyprowadzić od rodziców

Gość Polecaaam
Na mokotowie górnym jest jeszcze bezpiecznie w tych nowych osiedlach.Najlepiej mieszkać jest w osiedlach strzeżonych i zamkniętych

Gość kupujący mieszkanie
Ursynów jest super, ale mnie nie stać. A co powiecie np. o okolicach ronda Wiatraczna?

Gość Z Warszawy Kobita
No i wydaje mi sie, ze "poczucie bezpieczenstwa" trzeba miec w sobie... To taka teoria tylko. Pozdrawiam i powodzenia.

Gość Z Warszawy Kobita
Wiatraczna ? Bida i pitbule, nie doradzam.

Gość do kupujący mieszkanie
moze nie kupuj, ja Cię przyjmę, bo sama mam za duzo miejsca;) zalezy tez ile masz pieniedzy..i czy masz samochod

ja polecam prage pn. to takie zadupie.. ze nawet nikogo nie ma zeby było niebezpiecznie. i b. tanio.. własnie dlatego ze zadupie i b. łatwy dojazd do metra i centrum :)

Gość kupujący mieszkanie
Zastanawiałem się nad Grochowem, ewentualnie jakąś daleką Wolą, bo bliżej centrum drogo. Wiem, że poczucie bezpieczeństwa nabywa się prędzej czy później wraz z upływem czasu, jeśli się mieszka w jednym miejscu. Dlatego może spytam inaczej: kto się ostatnio gdzieś wprowadził i nie czuje sie bezpiecznie, bo widział "to i owo", albo go zaczepili?

To zależy czy masz już żonę, dziecko i czego oczekujesz od okolicy. Bo generalnie, to poprostu bezpiecznie nie jest nigdzie... Wychowałam się w Warszawie, choć to dziwne, kocham to miasto i żałuję, że musiałam się stamtąd wynieść...

Gość kupujący mieszkanie
jestem sam i nie będę po nocy przygód szukał, ale chcę mieć ten komfort, że jak będę wracał dodomu, to po drodze nie zaczepi mnie 20 pijaków. Na Ursynowie, gdzie mieszkam 26 lat, nigdy nie miałem jakichś kiepskich przygód, więc mozna powiedzieć, że jest bezpiecznie

na komisariacie bezpiecznie? ja bym polemizowała... ja mieszkam 2 lata (ponad) na pradze północ. i jest poprostu świetnie. nie boje się wracać do domu nawet o północy. a z pieskiem śmigam nawet o 3 na spacerek, chociaz ja mieszkam na strzezonym osiedlu :P ale i tak jest bezpiecznie! za to na mokotowie???? matko.. jak dupą trzęsłam jak o 20 miałam do domu wracać...

na pradze pn.. napewno Cię nikt nie zaczepi!!! ja mieszkam tu już 2 lata i jestem kobietą i nikt mnie do tej pory nie zaczepił! polecam okolice ronda starzyńskiego.. tam gdzieś blisko jest jednostka policji.. więc bezpieczniutko :P

Gość najgorsze jest chyba
Bródno i okolice,a co do pragi pn tez bym polemizowała,na pradze południe a zlaszcza Gocławiu(nowsze osiedla--Miedzyborska,fieldorfa) jest miło i spokojnie w granicach rozsądku,zawsze sie boje wieczorami przechodzic przez prage pn bo zawsze jakis drech czy pijak sie przyczepi:o

jak ktoś ma pecha to mu cegła w drewnianym kościele na łeb spadnie !! wiec co tu gadać o bezpieczeństwie ..... ale osobiście polecam Ursynów :D

polecam Bemowo.Z jednej strony WAT(uczelnia wojskowa), z drugiej las. Dość bezpiecznie - nie miałam żadnych nieprzyjemności. w promieniu 20minut jazdy autobusem Carrefour, Auchan, Tesco i mediamark. Dojazd do centrum jest bardzo dobry. A na przyszłość: są przedszkola, szkoły (podstawowe i gimnazja), las na spacery i ogniska z przyjaciółmi. Musiałam się stamtąd wyprowadzić z rodziną i klnę teraz w żywy kamień...

Gość skoro jesteś Warszawiakiem
nie chcesz spotkać pijakow, a cały czas obstawiasz Pragę i daleką Wolę. To tak jakbyś chciał zjeść ciastko i mieć ciastko... Oj ty chyba dopiero zamierzasz przyjechać do Warszawy, skoro dopytujesz i wymieniasz najbardziej niebezpieczne części miasta. Jeśli tanio, to wiadomo, że do d... a może nawet woda na korytarzu i wspólny wc...

a tak zgodze się... bródno jest okropne! a pozatym to już takie zadupie.... ze ciężko nawet warszawą nazwać... heh

Gość tylko lewobrzeżna część
Praga to dno. Czy to grochów czy inne badziewie. Tam się nie mieszka.