Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kupujący mieszkanie

niebezpieczne dzielnice Warszawy

Polecane posty

Gość gość
Duzo patologii na tej Pradze,a szkoda bo piekne kamienice i piekne miejsce...powinno sie ich wyslac wszystkich do ursusa albo dalej. Oprocz tego Wola.jak dla mnie taka patologiczna,ze nawet w dzien boje sie tam chodzic. W samym centrm tez najbezpieczniej nie jest

Gość gość
Praga siedlisko menelów i dilerów

Gość gość
Odradzam Pragę

Gość gość
no w centrum tez niebezpiecznie - zboczence nawet w tramwajach potrafia zaczepiac...

Gość gość
Warszawa da się lubić.:classic_cool:

Gość gość
Omijaj Pragę zwłaszcza okolice tzw trójkąta bermudzkiego

Gość gość
Kiadyś przehosziłam ul Stalową na pradze północ i byłam świadkiem jak matka ,pijaczka wyrzuciła niemowlę przez okno z 7 piętra , nigdy tego widoku nie zapomnę ,patologia !

Gość gość
a ja jestem z Mokotowa przy polskim radiu i nikt mnie nigdy od dzieciństwa nie zaczepił a tym bardziej terrra bo od 10 lat ćwiczę sese :)

Gość gość
może jestesmy sąsiadami? :D ja z wejnerta

Gość gość
Właśnie kupiłem dom na Woli. Chyba jestem zdania, że wszystkie dzielnice są tak samo niebezpieczne. Niestety żyjemy w takich czasach. Można sobie zrobić dobre okna, dobre drzwi, wstawić kraty, ubezpieczyć dom, a i tak człowiek nie jest pewny swego. Zwracałem uwagę na szczegóły, nawet na to, czy są wkładki antywłamaniowe w drzwiach, nie było niestety, ale wymieniłem sobie na takie z http://www.jeden-klucz.pl/ - na razie nikt mnie nie okradł.

Gość gość
Całe życie mieszkam na Gocławiu i nigdy nic mi się nie zdarzyło. Co więcej nigdy nie słyszałem by ktoś kogoś bez powodu napadł. Oczywiście czasami ktoś się z kimś pobije, ale to takie koleżeńskie porachunki. Mieszkam w okolicach UNICEF-u. Naprawdę polecam. Dresy jak wszędzie, zdarzają się, ale jest ich coraz mniej.

Gość Góść
Praga płd w ostatnich latach jest coraz groźniejsza

Gość gość
Od niedawna mieszkam na Bialolece i jest fantastycznie, cisza, spokoj, zero zuli, pijakow (odpukac). Wokol mnostwo zieleni, cala masa strzezonych osiedli, pieknych, duzych domow, czyste powietrze. Byle kto tutaj nie zamieszka, wiec szemranego towarzystwa nie ma, chyba ze ktos przypadkowo sie tu znajdzie..Jesli ktos szukac mieszkania w okolicy z dobra komunikacja to polecam tarchomin (zachodnia cz. bialoleki) jest duzo bardziej rozwinieta infrastruktura, lepsze drogi, szybszy dojazd do centrum, autobusy, tramwaj i metro, natomiast dla os z dziecmi, rodzin badz preferujacych spokoj polecam zielona bialoleke (cz.wschodnia bialoleki), co prawda jest gorszy dojazd do centrum niz z tarchomina (nie ma tu tramwaju, metra), ale tez najgorzej nie jest. 120 bezposrednio na dworzec wschodni (ok.35 min) albo 527 na plac bankowy (pol h) a z placu bankowego 4 min do centrum, nie wszedzie jednak dociera 527, wiec przed kupnem mieszkania nalezy to spr czy macie taki przystanek z ta linia w okolicy

Gość gość
Z walsnych obserwacji dodam jeszcze, ze wydaje mi sie iz najniebezpieczniejszymi dzielnicami sa Praga i Wola..widac przekroj spoleczenstwa jadac publicznymi srodkami transportu np jadac tramwajem w centrum spotkamy czesto ludzi zamoznych, modnie ubranych, natomiast jadac autobusem po pradze musimy czesto liczyc sie z zulami, dresami itd....naprawde to widac, wystarczy pojezdzic sb tramwajem po pradze a po centrum..na ulicach jest ta sama sytuacja, oczywiscie srodmiecie to tez czasami meliny, zalezy od ulicy, jednak mimo wszystko jest tam bezpieczniej...na woli tez niezbyt ciekawe klimaty z tego co zauwazylam...ogolnie jakos smutno tam...ciemny park, te kwiaty pogrzebowe i zaklady...ciezka atmosfera...ponadto narkomani, zule itd...nie polecam tych dwoch dzielnic, a no i slyszalam ze mokotow sie stacza i pewne ulice sa bardzo niebezpieczne

Gość erestor
Ja bardzo lubię Pragę i nikt nigdy mnie tam nie zaczepiał. Dresiarzy i meneli widywałem w różnych miejscach, ale wobec mnie nie są agresywni.

Gość gość
Ja od zawsze mieszkalam ba pradze polnoc, niby wyglada nieciekawie ale te lumpy, pijaczki sa niegrozne, czasem zaczepia daj zl, ale spokojnie, gorzej na pradze poludnie koles zerwal mi zloty lancuszek tak szarpnal ze skore mi przecial na szyji, wszedzie jest niebespiecznie bo ci zlodzieje, dilery, jezdza po calej wawie, praga polnoc super punkt blisko do centrum ,starowki, parku praskiego,placu bankowego, zaraz bedxie metro, centra handlowe, zlobki, przedszkola, szkoly, przychodnie, szpital , stadion narodowy , park skaryszewski, super punkt!

Gość gość
My z kolei mieszkamy na Tarchominie, przy Winorośli...spokój, cisza, towarzystwo na osiedlu miłe, dużo rodzin z dziećmi. Jeszcze nigdy nic złego nam się nie przytrafiło, a jak interesuje Cię cena dobra za metr to sprawdź sobie u nas (Tarasy Dionizosa)

Gość gość
na pewno koło metra młociny tam obok nowych osiedli są stare gdzie pracownicy huty spłodzili patologię

Gość gość
Zgadza sie niebezpieczne dzielnie to Centrum,Wola,Praga,Targówek reszta w miare choć też bez rewelacji jak to Warszawa

Gość gość
Do niebezpiecznych dzielnic należy Praga Północ,Wola,Bielany,Grochów,Służew,Jelonki,Bródno,Targówek,Centrum

Gość asia mosik
Nie tyle dzielnice, co sama okolica. Szukajcie nowych osiedli, na nich jest całkowicie spokojnie, często mają własną ochronę, są odpowiednio zabezpieczone. Problemy są na bardzo starych blokowiskach - tam jednak trzeba uważać. Ja mieszkam na nowym osiedlu na Woli.

Gość gość
Bialołęka ?! toż to syf ! słoje z głuchej wsi , buty powystawiane na korytarze klatek smród gotowanej kapusty co dzień , przypadkowe towarzystwo siedzące na wynajmie nie dbajace w ogóle o otoczenie itp. Te "piękne nowe osiedla"z setkami klitek gdzie zagladasz sąsiadom w okna brr...Samochody okradaja tam jak i na Pradze za to daleko i ogólne wygwizdowo .

Gość hadakiel
asia mosik - a na którym osiedlu na Woli dokładnie mieszkasz? Rozglądamy się w tej okolicy, dwie inwestycje już oglądaliśmy, ale być może jest coś, co wyprzedza zdecydowanie inne jakością? Żeby nie tracić czasu?

Gość asia mosik
Na razie jeszcze wynajmują, a mieszkanie mam zarezerwowane na osiedlu Intenso - dwa pokoje, drewniane okna, taras. Wszystko super zagospodarowane, a cała inwestycja ma być oddana w przyszłym roku. Wiem że duża część mieszkań została już odebrana.

Gość hadakiel
Dzięki - nie byliśmy jeszcze na tym osiedlu, ale sprawdzimy jak to wygląda. Z zamieszkaniem nam się nie śpieszy, mamy już wkład własny, tylko chcemy znaleźć zadowalające nas mieszkanie.