Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kupujący mieszkanie

niebezpieczne dzielnice Warszawy

Polecane posty

Gość tylko lewobrzeżna część
Ale to Praga. Głupio powiedzieć komuś że mieszka się na Pradze.

hahaha dlaczego tam się nie mieszka?????? ja mieszkam w pięknym nowiutkim strzeżonym osiedlu nad samą wisłą... auschan blisko.. arkadia blisko.. do metra blisko.. do careufora blizko... żyć nie umierać!!!!!

Gość kupujący mieszkanie
do "skoro jesteś Warszawiakiem". Jestem warszawiakiem, ale całe życie spędziłem na Ursynowie. Nie mogę się wypowiedzieć jak jest gdzie indziej skoro tylko tam bywałem, ale nie mieszkałem Mój kolega w zeszłym roku wynajmował mieszkanie na Mokotowie, ul. Bałuckiego. Powiedział(a)byś, że gorzej niż na Pradze? pewnie nie, ale sam byłem parę razy, a on tez opowiadał, że awantura za awanturą, na klatkach pijacy i narkomani, a mój kolega nie należy do tchórzy. Dlatego chciałem prosić o jakieś informacje z pierwszej ręki. Napisz, gdzie Ty mieszkasz i jak tam jest

no mówiłam... mokotów odpada! polecam prage pn! na grochowie mam kolezanke.. heh jakoś narazie żyje:P

Sielce to osiedle na czerniakowie. Wychowałem sie tam. Do dziś mieszka tam moja siostra i mam tam wielu kolegów. Nie zauważyłem żeby odbiegał czymś od np śródmieścia gdzie mieszkam aktualnie.

w takim razie proponuję Tarchomin (ten nowy oczywiscie), tu w ogóle nie ma meneli, żuli, dresów, bo same nowe osiedla i bardzo dużo młodych ludzi, młodych małżeństw , rodzin. Wiem, co możecie powiedzieć, ze to nie Warszwa;-))) sama tak myślałam, dopóki, nie zaczęłam szukac mieszkani i sama się nie sprowadziłam, czysto, bezpiecznie, fajne tereny rekreacyjne, można spokojnie wieczorem iść na długi spacer, czy jeździc rowerem bez obawy, ze Ci go \"skroją\", takze wyjście wieczorne, czy nawet do sklepu nie narazo Ci na zaczepki meneli, czy dresów, bo ich po prostu nie ma - w nocnym sklepie spotkasz, co najwyżej takich samych młodych ludzi, jak Ty , którzy właśnie wyskoczyli po piwko, lub młodego tatusia, który przyszedł po mleko dla dzieciaczka;-) Dojazd do centrum b.przyzwoity, ja pracuję w samym centrum i do pracy jadę ok. 20-30 minut. Dla kogoś kto przez całe zycie mieszkał na Ursynowie, ta okolica moze się wydawac totalną abstrakcją, ale naprawdę warto się tutaj przejechac i samemu sprawdzić. Generalnie atmosfera tej dzielnicy jest bardzo przyjemna, a i wskaźnik wzrostu cen mieszkań najwyższy obok Mokotowa w Warszawie , w zeszłym roku w granicach 18%!(także naprawdę opłaca się tutaj kupować mieszkanie, także ze względów finansowych) .

rozwiń sobie mape.... bo nie istnieje chyba osiedle które obejmuje kilka ulic.... heh.. ale co tam! ty wiesz lepiej bo na czerniakowskiej masz siostre... zastanawiam sie tylko czy już jest dziwką i narkomanką czy jeszcze to wszystko przed nią. bo niestety na czerniakowie sie takie coś.. \"osadza\"

co to za wszechwiedzaca pinda sie tak wymadrza :O

Gość skoro jesteś Warszawiakiem
już pisałam, że wcześniej mieszkałam na Mokotowie, a od 20 lat na Natolinie. Uważam, że te dzielnice są najbardziej bezpieczne. O ile takowe w ogole istnieją. Ale ty pewnie jak nie spróbujesz na tej Pradze czy Woli, to sie nie przekonasz. Bardzo mi się podoba, jak ktoś z Pragi napisał, że ma blisko do metra...:-)

kup sobie mieszkanie w Wesolej. Takie zadupie, ze zaden bandyta z kulawa spluwa sie nie przyplącze ;) Wiem, bo tu mieszkam :O

Gość jezu czytam i dziekuje Bogu
ze mieszkam w Łodzi:P

Gość Z Warszawy Kobita
He he i niech to posluzy za komentarz....

O jest ktoś z Łodzi. A skąd się wzięło powiedzenie \"Łudzki numer\" ? :P Sielce to osiedle ale co ja tam wiem. ;)

Myrevin, skoro nie wiesz nawet gdzie mieszkales jako dzieciak to cicho siedz :O Zostales poprawiony przez pragowiczke, ktora ma zapewne 3 minuty do metra, wiec powinienes byc wdzieczny za to i rozwazyc przeprowadzke w jej okolice :classic_cool: ;)

Gość jezu czytam i dziekuje Bogu
stary!! przestan!!chociaz sie nie boje chodzic po moim miescie po zmroku:O ani na swoim ani na zadnym osiedlu. Pewnie ze s miejsca niebezpieczne ale to ulice raczej a nie cale dzielnice czy osiedla! Ja mieszkam na duzym osiedlu i zero strachu-a jestem kobieta:)

Gość lamps
ja mieszkam na pradze w okolicach Promenady i jest super - zielono, wesolo wszedzie blisko i bezpiecznie Polecam:)

Gość glupoty
ja mieszkam w okolicach wiatraka i kupilam sobie mieszkanie w tamtym roku , ostrzegali zeby nie bo to bo tamto.. bzdury mi sie bardzo dobrze mieszka :) jedna dziewczyna pisze ze wstyd powiedziec ze sie mieszka na pradze.. jaki wstyd sie pytam? praga sie robi bardzo modna , wiekszosc artystow ma wlasnie na pradze swoje pracownie jak i sie przeprowadza na prage , nie jest wcale niebezpiecznie to jakies mity juz sa i tyle, a poza tym na pradze jakie ladne osiedla sie buduja :) ja bym sie nie zastanawila na twoim miejscu :)Ja osobiscie nie chcialabym mieszkac na ursynowie , ulice pokrecone z numeracja, takie miasto w miescie a fe ;)

Gość Facet-z-bielan
Polecam Bielany ! Zielono { Kampinos i Lasek Bielański} W większej części dzielnicy bezpiecznie , najbardziej godne uwagi są STARE BIELANY , pod-dzielnica , piękna , zielona i bardzo spokojna , mieszkam to wiele lat i jestem bardzo zadowolony , podobnie jak wiekszość moich sąsiadów. Gdybym musiał zmienić mieszkanie szukałbym go tylko na Bielanach tj. Starych Bielanach , Słodowcu , Piaskach {Zgr.Żmija , Literacka , Lubawska} , części Chomiczówki , Wawrzyszewie , Marymoncie-Kaskada , i małym fragmencie Wrzeciona {1 nowy blok stojący na rogu ulic Przy Agorze i Kasprowicza) Wkrótce pojawi się metro , usytuowane pod ulicą Kasprowicza. Pozdrawiam , i jednocześnie odradzam kupowanie mieszkania na Pradze czy Woli , tam rzeczywiście nie da się mieszkać, wyjątkiem godnym uwagi jest Park Leśny czy Zacisze , na Targówku.

Gość zdecydowanie Wesoła
codziennie wracam do domu po polnocy i nikt sie nigdy do mnie nie przyplątał. chyba ludzie tutaj chodza spac o 22. :)

Gość zdaniem faceta
Hej Myrevin Sielce przy ul. Chełmskiej , znam tu każdy kamień , czy Ty również zaliczyłeś budę nr. 113 tą przy kościele i w drużynie harcerskiej zdobywałeś TRZY PIÓRA będąc na obozach ? Zawsze tu było bezpiecznie przy ul. Górskiej, Sieleckiej , Zakrzewskiej .............itd., jak sądzisz ? A może się znamy ?