Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miki33

CZERWIENIĘ SIĘ ... choć stara już jestem

Polecane posty

Gość Białasek
Yello a kupujesz tą zwykła aspirynę??? możne się od niej uzależnić??? po jakim czasie są efekty???

Ja nie mieszkam w Polsce (obecnie jestem w Nowej Zelandii) i nie pamietam dokladnie jak wyglada \'normalna\' aspiryna.Czy to ta w zielonym opakowaniu?Jesli tak to sprawdz dawke ile substancji czynnej jest w jednej tabletce.Mozesz wziac jedna aspiryne (ta normalna) i efekt powinien byc w ten sam dzien (naukowcy twierdza ze po pol godziny).Sprawdz jedna tabletka ci nie zaszkodzi a moze sie okazac ze pomoze( za pierwszym razem przewaznie znika uczucie ciepla,okres czerwienienia jest krotszy albo sie nie pojawia).Nie bierz jednak tej normalnej aspiryny codziennie (zniszczysz sobie zoladek).Ta aspiryna o ktorej ja mowie to taka gdzie w jednej tabletce jest ok 100mg aspiryny. Poza tym te tabletki zawieraja specjalna oslonke by nie szkodzic na zoladek.(to jest specjalna aspiryna ktora biora ludzie zagrozeni zawalem serca i udarem)Aspiryna poza jej dzialaniem przeciwbolowym i przeciwzapalnym w malych dawkach dziala przeciwkrzepliwie, rozrzadza krew. ps rumienienie sie moga powodowac witaminy z grupy B i co ostatnio sprawdzilam tabletki anykoncepcyjne.wiec unikaj takze tych dwoch. ps w przyszlym tyg bede miala troche wiecej czasu to poszukam na internecie polskich odpowiednikow co do tej aspiryny. Zapytaj w aptece (jestem na 100% pewna ze maja takie dawki)

ps watpie w to ze mozna sie uzaleznic od aspiryny.Jak zauwazylas mozesz ja kupic wszedzie bez recepty.Sprawdze to jeszcze na internecie by sie upewnic.Wazne jest jednak to zeby (jak zadziala) skonsultowac sie z lekarzem poniewaz nie kazdy moze zarzywaz leki o dzialaniu przeciwkrzepliwym.

Gość Białasek
yello dzieki za info... dziś lecę do apteki po coś na ząbkowanie dziecka :P i przy okazji zapytam się o aspirynę 100mg

Gość exx
niestety, ja tez tak mam a juz 20 lat na karku... zawsze mnie oblewa, nawet jesli np. jestem tylko w odprawie paszportowej na lotnisku,tyle ludzi i kazdy w tlumie, wiec dlaczego tylko ja stoje jak burak kiedy moja kolej????

Gość Białasek
yello mam coś takiego http://www.aptekafamilijna.pl/product-pol-82227085-ASPIRYNA-PROTECT-TABL100-MG-30-TABL.html I co jak to bierzesz??? 1 tabletka rano??? Od dawna bierzesz?? A kto Ci powiedział, że Ci pomoże??? Wyczytałaś gdzieś to??? A mogę na razie to np. brać bez konsultacji z lekarzem tylko przed jakimiś ważnymi wydarzeniami... wyjściami z chaty - bo aktualnie nie pracuję, więc nie ma większej potrzeby niż np. urodzinki, wizyty w banku itp.

Gość Białasek
KUPIŁAM !!!!!!

Gość Nika18
byłam u kosmetyczki i poleciła mi czerwoną glinke, podobno rewelacja , jest niedroga wiec jutro ide do apteki:) poczytajcie sobie o niej w necie jak chcecie.

Aspiryne powinno sie brac w czasie jedzenia (nigdy na czczo). sprobuj ...... zobaczysz jak dziala i jak pomoze skonsultuj sie z lekarzem.Poleceam konsultacje.aaaaa przeczytaj tez dokladnie ulotke:-) Widzialam ta aspiryne , tak to ta .powodzenia:-)mam nadzieje ze pomoze......mnie ratuje codziennie.

Ja biore od miesiaca ........ poczatkowo prze pierwszy tydzien codziennie jedna tabletke a teraz co drugi dzien.Ta metode zaproponowal mi moj przyjaciel farmaceuta.

Bialasek hej napisz czy Ci pomoglo. ps sorry za pisownie....nie mam polskich liter.

Gość Białasek
yello spróbuję w najblizych dniach i zobaczę co i jak.... trochę mnie martwi, że na tym pisze, ze rozrzadza krew.... bo ja myslałam, że aspiryna jest na bóle głowy... migrenę.... a powiedz mi - jesli się orientujesz: czy mogę to mieszać z tabletkami progesteron (hormon ), które biorę raptem 10 dni w miesiącu .... a.... i czy jak ma się @ - to też można ???

Gość zofiaaaaaaaa
cerwone policzki nie to wiochaaaaaaaaaaa

Gość Białasek
.................

hej Bialasek Nie moge Cie namawiac do brania aspiryny ale jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz. Moze zadzialac albo nie. Na mnie zadzialalo i uwierz mi pierwszy raz od dawna czuje sie wolna od tego ciaglego uczucia strachu ze znowu zrobie sie czerwona nawet bez powodu. Z tego co wiem niesterydowe leki przeciwbolowe nie reaguja z lekami hormonalnymi (ps jak bierzesz leki hormonalne musisz uwazac na antybiotyki...te bowiem moga neutralizowac dzialanie tych lekow).Co do @ to nie mam pojecia....ja bralam i bylo ok.Co do wczesniejszego pytania czy mozesz brac aspiryne przez dluzszy okres czasu bez konsultacji z lekarzem.......NIE!.....musisz sie upewnic ze mozesz brac.To jednak dotyczy tylko sytuacji jesli zdecydujesz sie brac ja regularnie przez dluzszy czas.Na poczatek sprobuj trzy dni...jak pomoze skonsultuj sie z lekarzem.( jedna tabletka 100mg Cie nie zabije a moze naprawde pomoc)

Gość Białasek
dzieki yello :-) :-) :-)

Gość buraczek18
nie wiem czemu tak zrobiłam, jakoś tak :( raz żaluje, a raz nie ... ----------------------- czytam wlasnie posty o tej aspirynie , ja tego nie bioore, codziennie brac takie tabletki... hmmm ... / sprobujetej czerwonej glinki :P

Gość Nika18
ja tez jej spróbuje :) nie znalazłam w zadnej aptece tej glinki, więc zamówiłam na allegro, lada dzien ją otrzymam :) a poza tym byłam na laserowym zamykaniu naczynek i jest o niebo lepiej...

Gość wielki200
WITAM WSZYSTKICH Z TYM OKROPNYM PROBLEMEM,TEN KTO NAPRAWDE CHORUJE NA TĄ FOBIE WIE ZE TO OKROPNE OD KILKU LAT ŚLEDZE FORA ZWIĄZANE Z TYM TEMATEM,DUZO NA NICH KPIN,NIEZROZUMIENIA TEMATU,TYLE TYLKO ZE TEN KTO CIERPI NA ERYTROFOBIE MA SPRAZLIZOWANE ZYCIE I WIE CO MAM NA MYSLI,NAJGORSZE SA MYSLI SAMOBÓJCZE,A JESZCZE GORSZE SZUKANIE POMOCY, JEŚLI CHODZI O TĄ ASPIRYNĘ TO CHYBA BEDE SKŁONNY WYPRÓBOWAĆ

Gość www19
masz racje wielki, nikt nie wie ze nam jest źle, że nas to paralizuje. kazdy sie umie śmiac i tyle! ;/

Aspiryna hej wsystkim ....... jesli sprobowaliscie aspiryne prosze napiszcie jak Wasz organizm ja przyjal i co wazniejsze czy pomoglo.Jak na razie dwoje z moich znajomych odpisalo mi na e-mail ze dziala, mniej sie czerwienia i co zauwazylam i u mnie rowniez te uderzenia ciepla przy czerwienieniu zniknely.

Gość marciocha
nie wiem czy z tą aspiryną to taki dobry pomysł, słyszałam że częste jej łykanie też problemy powoduje, jakieś kamienie na nerkach chybaczy coś takiego.

Gość marciocha
mam ten sam problem, palę się na twarzy:D zauważyłam że mi pomaga jak wstaję w dobrym humorze, stwierdzam że świat jest piękny, chodzę uśmiechnięta i jestem otwarta na ludzi, nie traktuję ich jak swoich wrogów. :) hihi, tylko że nie co dzień ma się taki nastrój:D

Gość chłopak_17
Ja jutro aspirynę zażyje po raz 5. O efektach narazie nie chcę mówic, bo czerwienić się czerwienie, może nie w takim stopniu, ale myśle, że to bardziej myśl o tym, ze ja zazywam i wierze w to ze pomaga działa, a nie sam lek. No nie wiem. Zużyje całe opakowanie i zobaczymy jak bede sie czuc. A jezeli chodzi o te kamienie w nerkach.. to ja byłbym gotowy oddac cała jedna nerke zeby tylko się nie czerwienic :) ale cóż walcze nadal. Zobaczymy.. o postępach bede informował na bieżąco

Gość Nika18
co z tą aspiryną;p? bo nie wiem czy mam ryzykowac...piszcie czy sie opłaca.

Gość chlopak_17
Moim zdaniem się opłaca. Warto próbować różnych metod :) Zużyłem juz 7 tabletek, połykam codziennie po śniadaniu i zauważyłem u siebie poprawe. Mniej się czerwienie, a co za tym idzie mniej się stresuje, więc jedno i drugie wpływa na siebie. Zużyje całe 30 tabletek. To na pewno ;)

Chlopak_17 hej ciesze sie ze pomoglo:-) Mam jednak nadzieje ze bierzesz ta specjalna aspiryne z oslonka (rzeby ochronic Twoj zolodek) i nie wiecej jak 100mg dziennie?Aaaaaa skonsultuj sie tez z lekarzem...To BARDZO WAZNE!!!! Aspiryna ma dzialanie przeciwkrzepliwe na krew...rozrzadza ja.....biora ja ludzie ktorzy zagrozeni sa zawalem albo udarem....poczytaj. Ja bralam pirwsze dwa tyg codziennie...teraz tylko jak mam gdzies wyjs i spotkac sie z ludzmi.Acha....pamietaj ASPIRYNA jest lekarstwem nie cukierkiem;-) wiec ostroznie z alkoholem. ps nie wiem czy czytales moje wczesniejsze posty ale wyczytalam ostatnio ze witaminy z grupy B i niacinamide(nadal nie sprawdzilam jak to jest po polsku) tez powoduja czerwienienie....znajdziesz je np w REDBULL i innych napojach energetyzujacych wiec nie polecam ich picie ps sorry nie mam polskich liter na moim komputerze wiec moje posty sa troche dziwne :-) ale mam nadzieje ze wszyscy mnie rozumieja:-)

Gość Nika18
no jak tak czytam o tej aspirynie to az bym spróbowała, ale niedługo ide na kolejny zabieg laserowego zamykania naczynek,a wyranie jest napisane ze przed nim nie mozna zazywac "aspiryny";/ i kosmetyczka zawsze sie o to pyta, wiec cos musi byc na rzeczy :P

oczywiscie ze nie mozna brac aspiryny przed takim zabiegiem bo aspiryna ma dzialanie przeciwkrzepliwe........a po laserze robia sie male ranki ktore musza sie zagoic szybko:-)

Gość burak19
tez sie czerwienie ... zle mi z tym jest. nie wyobrazam sobie miec chlopaka, zaprosic go do domu i pewnie tak zostanie, ze bede wiecznie sama. choc chlopaka chcialabym miec ale to mnie przerasta.... !!! ktos sie pyta czy mam chlopaka, ja od razu burak. ogolnie to caly czas sie czerwienie, jak nawet gadam z kims bliskim (mama czy siostra) . o byle czym, niby blahostka ale mi to sprawia trudność.... zawsze sie smieją ze mnie a ja wtedy rycze caly dzień. coraz czesciej mam mysli samobójcze. bo ja nie dam rady chyba juz :( wiem ze jak mnie tu nie bedzie wszystko sie skonczy, te upokorzenia wszystkie, te wysmiewanie!!!