Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość uniewaznienie

UNIEWAŻNIENIE MAŁŻEŃSTWA-co,gdzie,kiedy-poradzcie

Polecane posty

Gość gość85
gosc 1991 jak długo sie ciagnie Twoja sprawa i z jakiego powodu?

Gość gość1991
W lutym minie 2 lata. Przeslanki to symulacja zgody malz.poprzez wykluczenie wiernosci niezdolność psychiczna. Obecnie czekam na publikację akt. Tez masz w Rzeszowie?

Gość gość85
Niestety ja z zachodnipomorskiego. U mnie to była niewiernosc, agresja i jeszcze doszedł alkohol. Ja juz jestem po publikacji akt. Moja sprawa trwa juz ponad 3 lata.

Gość gość1991
I teraz oczekujesz na wyrok?aa jak to jest na publikacji...można sie odniesc do tego co sie przeczyta? Jak tak to pisemnie czy w cztery oczy?

Gość gość85
Tak od maja czekam na wyrok ;/ przy publikacji akt zarezerwuj sobie z 2-3 godziny, wszystko dokładnie przeanalizuj, zanotuj, potem sie możesz odnieść w formie pisemnej do zeznań męża lub świadków, jesli nie były zgodnie z prawdą. U mnie to akurat sie zeszlo z listem do Obrońcy i musiałam napisać taki list podsumowujący.

Gość gość1991
Ktoś byl przy Tobie,gdy czytałaś to? A na miejscu nie mozna tego napisac i od razu zostawic?

Gość gość1991
A po jakim czasie od publikacji otrzymalas pismo od obrońcy?

Gość gość
A po co wam ten świstek, chyba tylko po to żeby się przed sąsiadami pochwalić. Ja żyję bez ślubu i chodzę do spowiedzi i komunii św.

Gość gość85
ja siedziałam sama w pokoju, ale jezeli masz prawnika mozesz go chyba ze soba zabrac. Informacje o publikacji akt otrzymałam wraz z listem od obrońcy. Moim zdaniem lepiej nie pisac tego listu na szybko, tym bardziej na miejscu. Warto dac sobie kilka dni i przemyslec co w nim napisac. Ma on charakter obrończy, wiec warto sie do niego przyłożyć. A do goscia który chodzi do spowiedzi żyjąc bez slubu, to marna prowokacja.

Gość gość1991
No tak,masz rację. W Rzeszowie na wyrok od publikacji akt czeka sie nie więcej niz 3 miesiące. Juz 3 miesiąc czekam na publikacje wiem mam nadzieję, że to lada dzień..chyba ze przed wezwaniem na publikacje otrzymam jakies pisemko typu "czy z pewnością zaprzestaje na danym materiale dowodowym"...oby nie.

Gość gość85
U mnie taki list przyszedł po publikacji akt :)

Gość gość1991
Po jakim czasie od publikacji?

Gość gość85
Po ok 3 miesiacach

Gość gość
Czy jest na forum ktoś kogo sprawa toczy się w Warszawie?

Gość gość
To tylko Polacy zajmuję się takimi pierdółkami!

Mam pytanie do osób, które starały się o stwierdzenie nieważności małżeństwa w Rzeszowie - czy proces zaczął się już po reformie? Ile czasu trwa?

Gość mamczarnytop
Do. Gosc1991 Ja dopiero wysłałam. Przede mną długa droga. U mnie jest z niezdolność psychiczna po stronie mężczyzny. Jak wygląda przesłuchanie? Mam na myśli czy jest w cztery oczy.

Gość gość1991
Nie taka długa ta droga...u mnie w lutym minie 2 lata od złożenia skargi a obecnie czekam na publikacje akt. Tylko ze u mnie wydluzylo sie dlatego, ze mój mąż mial brac udzial, wzywano go,a potem sie wycofał i ja musialam czekac kilka miesięcy na świadka, ponieważ przyjeżdżał z Anglii. Mniej więcej pisma otrzymuje się co 3 miesiące. Przysłuchuje ksiądz i tyłem siedzi kobieta,która wszystko zapisuje.

Gość gość1991
U mnie w lutym minie 2 lata od złożenia skargi a obecnie czekam na publikację. U mnie się wydluzylo ponieważ mój mąż miał brac udzial,wzywano go a potem się wycofal i oczekiwalam kilka miesięcy na świadka ponieważ był za granica i prosiłam o późniejsze przesłuchanie. A przesluchuje ksiadz a tylem siedzi kobieta,która wszystko zapisuje. Pisma otrzymuje się mniej wiecej co 3 miesiące. I na wyrok czeka sie nie dłużej niz 3 miesiące od zapoznania sie z aktami.

Gość gość1991
U mnie w lutym minie 2 lata od złożenia skargi a obecnie czekam na publikację. U mnie się wydluzylo ponieważ mój mąż miał brac udzial,wzywano go a potem się wycofal i oczekiwalam kilka miesięcy na świadka ponieważ był za granica i prosiłam o późniejsze przesłuchanie. A przesluchuje ksiadz a tylem siedzi kobieta,która wszystko zapisuje. Pisma otrzymuje się mniej wiecej co 3 miesiące. I na wyrok czeka sie nie dłużej niz 3 miesiące od zapoznania sie z aktami

Gość gość
Tutejsze kobiety najpierw same zapraszają facetów do łóżka a potem jak go usidlą do małżeństwa i nie jest posłuszny, to próbują udowodnić, że jest niezdolny psychicznie. Bóg się nie nabierze na wasze oszustwa. Pismo Święte mówi wyraźnie, że z każdym następnym popełniacie nierząd i wieczne potępienie.

Gość gość
Nie mierz wszystkich swoją miarą. I jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia w temacie to żegnam z tego forum.

Gość gość
Ja np. jestem osobą głęboko wierzącą ale nie uważam że seks jest tak strasznym grzechem jak kreuje go kościół, Bóg wybacza gorsze zbrodnie jak morderstwa więc nie wiem dlaczego seks jest tu tak demonizowany. I na pewno nikt za to nie będzie smażył się w piekle :)

Gość gość
pewnie, przecież sięgamy też do innych wątków tutaj np. środa dzień loda

Gość gość
Infantylizm i prymitywna demagogia. Co dają wpisy gościa straszącego piekłem? Skąd ten człowiek zna serca ludzi tu zaglądających, zna historię ich małżeństw? Pewnie i są wśród nich krętacze, ale są i tacy których sakrament małżeństwa był nieważny. By był ważny muszą być spełnione określone warunki. Jeśli ktoś jest np podstępem zmuszony do śkubu, bo panna szuka ojca dla dziecka a nawet nie wie z kim je ma, to o jakim małżeństwie mówimy? Ważnym? I po co te wieczne uwagi? Sam gościu martw się o siebie.

Gość gość85
nasz kochany gosc który probuje nas nawrocic nie ma nic wspolnego z wiara katolicka wiec tak łatwo sie nie podda. obstawiam że to jehowy

Gość gość
Jak kobieta miała już dzieciaka, to wiadomo, że należy do innego mężczyzny. Aleś się teraz nagle obudził, a jak wchodziłeś jej do łóżka to było dobrze i przyjemnie i udawałeś głupiego.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się