Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ma-lenka20

test a ciąża

Polecane posty

Eszira, może to coś na miano tego \"niby okresu w ciąży\":/? kurcze..tylko się tam nie denerwuj:* jak Doris będzie to zaraz Ci zapewne odpisze:*

a nie dałoby się Eszirko, żebyś zaszła do ośrodka zdrowia, do swojego lekarza? jeżeli już do ginekologa nie możesz? musisz być dobrej mysli przede wszystkim:*bo z maleństwem zapewne wszystko dobrze:*

tak własnie zaraz tak zrobie, wezme szybki prysznic i pojdę, może nawet przejdę się do szpitala, na pogotowiu zawsze powinien być jakiś lekarz. Dziękuje za troskę i pozdrawiam :*

Czesc dziewczyny, mam pytanko na sniadanko :-) bolal was brzuch takjakby przed okresem jak bylyscie w ciazy? czy to oznacza cos zlego??

tak pozatym to ma-lenka20 slicznie ci dziekuje , tez mam taka nadzieje, ze to jednak ciaza :-) . eszira, nie martw sie , napewno bedzie ok, grunt to sie niestresowac, :-) pozdrawiam i zycze powodzonka :-) I pytanko z innej beczki czy jak okres spoznia mi sie juz 10 dni to moge isc do gina i czy mi juz wykryje ciaze? czy zawczesnie jeszcze? pliss odpowiedzcie :-) Z gory slicznie dziekuje

do kropka :-) a idziesz juz do lekarza? zeby ci potwierdzil ciaze? czy jeszcze czekasz , mi sie @ spoznia 9 dni , pozdrawiam

witam nowe koleżanki:) Do lekarza najlepiej tak ok 4 tc, od 4 wykrywaja na usg, ja tez byłam w 4 i było witać taką czarną plamkę wielkości fasolki jaśka:) A co w jaśku jeszcze nie było widać. A jak byłam w 6 tc to pikało już serduszko, pęcherzyk się powiększył i wyrażnie było w nim widać białe maleństwo:) Przepraszam za takie dziwne słownictwo w opisie:) Mam nadzieję, że wszytsko teraz jest dobrze:(. Nie wem iść czy nie iść, wizełam prysznic i nic się nie dzieje, nie plamię, robię się za to głodna:P Poczekam na mamę wtedy może coś mi doradzi, pamiętam jak kedyś mówiła, że jak była ze mną w ciąży tez miała jakieś kwrawienie ( choć u mnie to nie wygląda na krew) , no a poźniej ze mną było wszytsko dobrze:) Pozdrawiam

no widzisz eszira bedzie wszystko dobrze, mama ci napewno dobrze doradzi , nie martw sie :-) trzymamy kciuki

Otoż ja gdy jeszcze nie wiedzialm o mojej ciazy mialam wszystkie objawy tego ze dostane okres: bol brzucha i piersi i okazuje się zet o normalne. Potem przez cala ciaze pobolewa brzusio w wyniku powiekszajacej sie macicy..

Eszira - nie zastanawiaj sie tylko idz do ginekologa - jesli nie mozesz do Swojego stalego jedz gdzies gdzie maja ostry dyzur - plamienia we wczesnej ciazy sie bardzo czesto zdazaja - moga miec tysiac przyczyn, jesli sa brazowe to znaczy, ze krwi jest w nich malo, ale jednak to raczej krew - a to trzeba skontrolowac! Koniecznie powinni zrobic CI USG i zobaczyc czy nie robi sie krwiak, czy lozysko sie dobrze implantuje itp. Pewnie dostaniesz Duphaston, albo luteine jesli do tej pory nie bralas, zwolnienie i bedziesz musiala lezec - ale moim zdaniem nie czekaj tylko idz do lekarza, lepiej zeby rozwial wszystkie watpliwosci. A nie zdazylo Ci sie to niedlugo po wspolzyciu? Bo takie delikatne plamienia po wspolzyciu moga brac sie z urazow szyjki macicy. Mimo wszystko ja bym poszla do lekarza, zeby wszystko skontrolowac! Mam nadzieje, ze to jednak nic powaznego, trzymaj sie Doris

do DORIS26 czy jak okres spoznia mi sie juz 10 dni to moge isc do gina i czy mi juz wykryje ciaze? czy zawczesnie jeszcze? pliss odpowiedz Z gory slicznie dziekuje

Dziekuje Doris w takim razie napewno pojde jeszcze dzś, choc jak teraz siedze w domu i leniuchuje to juz nie plamię, ale wole to sprawdzic tak jak mówisz. nie wiem czy to mogło być od współżycia, osostni stosunek był w sobote a plamię dziś, to chyba raczej nie z tego powodu? Choć przyznaję, że po stosunku troszke mnie bolało, może coś się w środku otarło? Eh sama już nie wiem, ale lecę napewno do lekarza:)

Witam wszystkie mamy obecne i przyszle,mam podobny problem-okres spoznia mi sie 2dni,a zawsze mialam jak w zegarku-28dni,dzis rano robilam test,ale wynik byl negatywny niestety,mam ogromna nadzieje,ze to tylko wina tego testu.Poza tym mam objawy zblizajacej sie miesiaczki-pryszcze,nabrzmiale piersi,drazliwosc.Bardzo bym chciala by to byla jednak ciaza.Niech ten wstretny okres nie przyjdzie,to za kilka dni powtorze test i marze o tym,by zobaczyc 2kreski.

Kamila - moim zdaniem jest sensc isc dokladnie 14 dni po terminie spodziewanej miesiaczki - wtedy juz na pewno bedzie widac nie tylko pecherzyk, ale w srodku zarodek - wiec bedzie pewnosc, ze wszystko jest tak jak nalezy - jak pojdziesz teraz to moze byc np. widac tylko pecherzyk, bo jest jeszcze bardzo wczesnie i bedziesz sie denerwowac czy zarodek sie pojawi , czy to nie przypadkiem puste jajo plodowe - dlatego tak jak juz wiele razy tutaj pisalam najlepiej isc 14 dni po terminie. To jeszcze tylko 4 dni - wytrzymasz:) Choc sama pamietam jakie to trudne:) Daria - w takim razie tez mam nadzieje, ze test sie mylil:) HCG bardzo szybko wzrasta - ok 100% po 71godzinach, wiec mysle, ze za 3 dni powtorz Sobie test - najepiej z porannego moczu. No chyba, ze sie niecierpliwisz i chcesz miec szybko pewnosc to zrob badanie tesa z krwi, pozdrawiam serdecznie Eszira - po stosunku to raczej od razu po sie pojawia plamienie. Moze lekarz znajdzie przyczyne i bedziemy spokojniejsze:)

Dzieki za mile slowa,tak sie niecierpliwie bo bylam juz w ciazy ale niestety w 12tyg okazalo sie ze malenstwo nie zyje,dojrzalam do tego by znowu sie starac i dostalam pozwolenie od mojej ginki,dlatego tak sie nie moge doczekac:)

Gość niepocieszona
Czesc dziewczyny. Poczytałam sobie trochę co tu piszecie. Niektórym z Was zazdroszcze, że jesteście w ciąży. Ja probuję od 3 miesięcy i nic okres nadal się pojawia.pozdrawiam

jeju.... Juz nie moge sie doczekac piatku, wkoncu zapisalam sie do gina na wizytke :-) okresiku dalej nie mam czyli wszystko jest na dobrej drodze, tylko ze.... brzusio mnmie boli jak przed @ ale slyszalam ze to tez jest jeden z objwawow ciazy,...:-) kurcze mam nadzieje ze te 3 dni szybko mi zleca, bo zwarjuje z ciekawosci, a jesli lekarz potwierdzi ciaze, to chyba go wycaluje ;-) A co u Was dziewczyny?

daria27 , ja tez poronilam dokladnie 6 m-cy temu ... :-( Teraz znow sie staramy o dzidziusia , jak narazie wszystko jest tak jak powinno, (brak okresu itd, itp,) mysle ze tym razem sie uda, byle do piatku, Za Ciebie tez trzymam kciuki , zebys jak najszybciej zobaczyla te dwie wymarzone kreseczki, Pozdrawiam

Eszira - odezwij sie prosze i daj znac jak tam wizyta u lekarza? Bo sie troszke o Ciebie niepokoje - mam nadzieje, ze wszystko w porzadku i po prostu Sobie odpoczywasz.

no Eszira pisz co u Ciebie- umieram z niepokoju! Mam nadzieję, tak samo jak Doris, ze po prostu odpoczywasz.. co do poronienia..to ja też poroniłam jakiś czas temu..:-( i wierzę, za każdym razem jeszcze bardziej, że tym razem się uda zajść i donosić Maleństwo:-) pozdrawiam!!

witam was moje kochane, jesteście cudowne, że się tak martwicie. Z moim skarbem wszytsko odbrze, te plamienie to podobno od nadżerki - wogóle nie wiedziałam, że ją miałam. Ale nie jest ona jakaś szkodliwa, nie ma w niej jakiś zmain nowotworowych. Podczas ciąży nie będe jej leczyć, zresztą jest nieduża. No i te plamienia to przez nią i ponoć przez stosunki, choć dziwne, że plamiłam we wtorek a ostatni stosunek miałam w sobote, troche dużo czasu Pozdrawiam was, najważniejsze, że dzieciątko ma się dobrze Po świętach mam mieć jakieś USG genetyczne wykrywające wady maluszka, czy któraś w was miała? Czy to boli? Ten lekarz wczorajszy nie był zbyt delikatny, choć może musiało troszke boleć

No to super,ze to tylko nadzerka - nic sie nia nie przejmuj - tylko sie nastaw, ze czasem mozesz z niej miec wlasnie takie plamienia - dobrze, ze poszlas bo teraz mozesz byc spokojna:) A po ciazy jesli sama nie zaniknie to pewnie bedziesz musiala ja przeleczyc. Ja mialam badanie genetyczne, ale zrobilam dopiero to polowkowe miedzy 18-22tc. To jest po prostu badanie USG z dokladna ocena roznych parametrow, ktore moglyby wskazywac na chorobe genetyczn dziecka - przesylam Ci link do strony gdzie jest dokladnie wytlumaczone co sie bada i w ktorym momencie ciazy http://www.ultramedica.pl/ciaza_usg_2d_genetyczne_nt_przeziernosc_karku_ocena_ryzyka.html . Pozdrawiam serdecznie.

to kropku powodzonka zycze, ja tez jutro ide do gina i mam nadzieje ze potwierdzi mi ciaze :-) trzymam kciuki i daj jutro znac.... pozdrawiam :-)

Doris dziękuje za ten link, teraz juz wiem dokładnie na czym to polega:) mam nadzieje, że moje malenstwo jest zupełnie zdrowe:) Pozdrawiam i zycze wszytskim miłego dnia

Eszirko kamień mi z serca spadł.. bo już naprawdę się przejęłąm:-) a dzidziuś napewno będzie zdrowy:-) Kamila 23 och..nawet nie wiesz jak bardzo chciałabym być na Twoim miejscu.. bo w moim brzuszku to jedynie ostatnio mięśnie się wyrzeźbiły..(dobrze, że nie tłuszczyk:-P) Kropek..a Tobie też życzę wszystkiego najlepszego:-)Żby wynik był zgodny z Twoim pragnieniem:-) POZDRAWIAM!!!

wlasnie wrocilam od lekarza zrobil mi usg i powiedzial mi ze ...jest jakas plamka ale ona ma dopiero 9mm i jest za mala zeby mogl dokladnie okreslic co to jest. ;( (mam nadzieje ze nic nie przekrecilam) przepisal mi luteine50, i kazal przyjsc DOPIERO ZA 3 TYG, ale ciazy nie wyklucza :-) czy ktos bral z was juz luteine? kurcze, jak ja to wytrzymam?,:-( nie mam pojecia, ale kupilam sobie dzis znowu tescik i rano go zrobie , przynajmniej bede juz spokojniejsza :-) KROPKA a jak u ciebie? jestes juz po wizycie?... pozdrawiam

KROPEK dopochwowo, a powiedzcie mi jescze co to moze byc jak nie ciaza? jesli juz cos jest w srodku .....tylko bardzo malenkie? (9mm)