Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ma-lenka20

test a ciąża

Polecane posty

costy, tego prawie wogole nie czujesz, poprostu tak jakby ci cos wkladal do srodka i tyle, Nie martw sie ,na 100% nie boli!!

oj Kochana ja bym była wniebowzięta:D jakby chociaż te 9 mm tam u mnie w środeczku zobaczył:D co do leteiny, to mam ją przepisana..ale mam wziąść dopiero 15 dnia cyklu czyli za jakieś tydz. nigdy wcześniej nie brałam, więc nie mogę Ci nic powiedzieć:/ jednakże słyszałam różne opinie:| i pozytywne i negatywne(niestety więcej) Ja jestem jednak dobrej myśli i wierzę, że pomoże mi to starając się o dzidziusia:)

tak... tylkoze lekarz nie powiedzial na 100 % czy to ciaza czy nie :-(, powiedzial ze widzi tylko plamne w wirlkosci 9mm, a pecherzyka ciazowego jeszcze nie widzi, byc moze jest jeszcze wczesnie, tak powiedzial... sama juz nic z tego nie rozumiem , i jeszcze ta luteina, Powiedzial jeszcze ze mam ja brac dopoki nie dostane okresu, a jak nie dostane to jak mi sie skoncza tabletki to mam do niego przyjsc, powiedzial jeszcze ze one sa i na wywolanie okresu i przeciwporonne, Jak jestem w ciazy to te tabl, nie zaszkadza wrecz pomoga.... i byc tu czlowieku madrym... :-) pozatym chyba jak jest jakas plamka to to raczej ciaza, co moze byc innego??? Pomozcie prosze...

ja na pierwszym USG byłam w 7 tyg. i malenstwo mialo 5mm i bylo widac juz serduszko co bylo dowodem na 100% ciąże

juz calkiem zgupialam , moze cos przekrecilam? ale napewno mowil cos o plamce 9mm, i ze pecherzyka ciazowego jeszcze nie widzi....:-( :-( :-(

jejku nie mam pojecia, okres mi sie spoznia dopieo badz juz 11 dni, a ostatni okres mialam 26 lutego ,

to poczekaj jeszcze chwilke, na pewno wszystko bedzie dobrze, ja robilam pierwszy test troszke za szybko i był negatywny, potem przestałam o tym myśleć, dopiero gdy zorientowałam się ze to juz 43 dzien powtorzyłam test :) Nie martw się :)

Kamila 23..wydaje mi sie że jeszcze za wcześnie na wykrycie ciąży..tak jak mówisz tabletki nie zaszkodzą, a nawet pomogą:) więc narazie nie ma co sie martwić:-)tylko ta ciekawość :-D

Hej dziewczyny Pozwalam sobie dołączyć się do Was. Z mężem staramy się o bąbla już od prawie 2 lat. Niestety u mnie wyskoczył problem prolaktyny - hormonu, który jak powiedzieli lekarze jest naturalnym środkiem antykonc. Dziękuję Doris, że się pojawiła na tym topiku. Wreszczie wszyscy otrzymają jakieś kompetentne informacje.

Do Kamila23 Ja też biorę luteinę.To hormon, który ma wspomóc min owulację i jakość dni po owulacji.

ja aby mieć owulację dostałam tabletki CLOSTOLBEGYT.. I udało się po pierwszej serii, chociaż lekarz mówił że takie leczenie trwa pół roku..

Też to brałam Później miałam inseminację ( coś tańszego niż in-vitro )- w piątek 31 marca. Teraz biorę luteinę i czekam z nadzieją...

Witam Was Wszystkie - zwlaszcza Nowe Osoby - jesli tylko bede w stanie pomoc to chetnie udziele odpowiedzi:) Kamila - mowilam, zebys poczekala te 14 dni - pelne 14 dni - na poczatku dziecko rosnie bardzo szybko - ok.1-1,5mm dziennie, wiec kilka dni robi wielka roznice, ja bylam u ginekologa dokladnie 14 dni po terminie i zarodek mial 3,5mm to akurat moze byc roznica tych 3 dni. A poza tym przeciez nie wiadomo kiedy mialas owulacje, moze pozniej niz 14 dnia cyklu? I w ogole sie pojawienie zarodka jeszcze opozni - CIERPLIWOSCI!!!! Nie wiem niestety o jakiej plamce mowil Twoj lekarz - sadze, ze pecherzyk ciazowy zobaczyl, ale nie zobaczyl jeszcze zarodka - bo pewnie jest za wczesnie! KIedy masz sie znowu zglosic? Zawsze tak jest, ze na poczatku sie pojawia pecherzyk ciazowy a dopiero potem w nim zarodek - wiec spokojnie jeszcze poczekaj. No chyba,ze ta plamka w ogole w jajniku a nie w macicy - moze to cialko zolte? Niestety nie wiem co mial na mysli - musialabym byc przy tym:( Luteina to po prostu progesteron - czyli hormon podtrzymujacy ciaze i pomagajacy sie zaimplantowac zarodkowi. Naturalnie pojawia sie po owulacji - produkuje go cialko zolte -czyli pozostalosc po pecherzyku Graffa. Wiec rzeczywiscie lek ten stosuje sie w leczeniu nieplodnosci, aby wzmocnic druga faze cyklu(wspomoc niewydolne cialko zolte) i w ciazy. Na pewno nie zaszkodzi, wiec go zazywaj zgodnie z zaleceniem. Olka - nadmiar prolaktyny to jeden z najczestszych problemow wstrzymujacy owulacje - wiec nic sie nie martw - pewnie dostaniesz bromergon - lek obnizajacy ta prolaktyne i niedlugo dolaczysz do szczesliwych:) A jesli szukasz jakis naprawde profesjonalnych porad to polecam link http://www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=News&home=1 mozna wiele ciekawych rzeczy znalezc. Ja w sobote zdaje Lekarski Egzamin Panstwowy - czyli w srocie LEP - wiec zagladam tylko w przerwach od nauki - mam juz tak dosyc, ucze sie do tego egzaminu ponad 2,5miesiaca i mam wrazenie, ze nic nie umiem:( koszmar:( Trzymajcie za mnie kciuki - bo bedzie mi to potrzebne !!!!

Do Doris Bromergon brałam w zeszłym roku, lecz źle reagowałam- objawy ciąży, kwasy itp. Teraz biorę dostineź co 6 dni i jest w porządku. Mam prolaktynę w normie - lecz się nie chce wyrównać, skacze- raz 100 parę , raz 200 parę, ostatnio 218.

Do doris, dzieki za odpowiedz:-) , do lekarza mam sie jeszcze zglosic jak skacza mi sie tabletki ta luteina, chyba ze wczesniej dostane @, mysle ze nie zobaczyl pecherzyka bo niemowilby nic o okresie :-(powiedzial ze jak nie dostane okresu , to mam przyjsc do niego tydzien po tabletkach, a jak dostane to mam je przerwac) nic z tego nie rozumiem ...:-( A kciuki oczywiscie ze bedziemy trzymac, zadzasz napewno, zawsze jest tak przed egzaminem ze ma sie uczucie ze nic sie nie wie, Zdasz, zdasz...

Jeszcze jedno pytanko. Biorę luteinę dopochwowo rano i wieczór ( opakowanie zawiera 30 tabl. ). Jak długo brać? 15 dni czy 30 dni ( dano mi dwa opakowania. Czy ewentualnie 2 opak. może być doustnie

jejku doris jeszcze jedno: mam do niego przyjsc za jakies 2-3 tygodnie, czemu kaze mi tak dlugo czekac? ale jestem roztrzepana :-)

Kamila - to jedyna odpowiedzia na to czy to ciaza czy nie jest test z krwi - jesli ta \"plamka jest zwiazana z ciaza\" to na pewno test wyjdzie dodatni! Ja bym zrobila na Twoim miejscu to tylko jakies 20zlotych a dosc bym juz miala tej niepewnosci i niedomowien! Zastanow sie nad tym - ten lekarz Ci tego nie proponowal? A kazal przyjsc za 2-3 bo w ciazy sie naprawde nie ma z czym spieszyc a wtedy juz na pewno bedzie widac co i jak. Zrob ten test! Olka - nie polecam CI brania tego leku doustnie - bo jest okropny w smaku i powoduje straszne nudnosci - wiem, ze dopochwowo moze to nie jest tez super rozwiazanie, ale naprawde lepsze! Nie wiem, ktore dostalas tabletki -jesli te do doustnego stosowania to mozesz je brac i doustnie i dopochwowo, ale jesli kupilas te drozsze czyli tylko dopochwowe to tylko dopochwowo - popatrz na opakowaniu. Moim zdaniem bierz do terminu miesiaczki i wtedy zrob test ciazowy - jesli wyjdzie dodatni -a mam nadzieje, ze tak bedzie to nie przerywaj brania, a jesli wyjdzie ujemny to mozesz przerwac i czekac na miesiaczke. Albo jesli nie chcesz testu robic to bierz do nadejscia miesiaczki - jesli przyjdzie (moze byc troszke spozniona przez ta luteine - jakies 3-7dni) to odstaw. Ale jesli bylabys w ciazy to nie powinno sie tak z dnia na dzien odstawiac progesteronu, tylko kontynuowac pare pierwszych tygodni. Pozdrawiam Was serdecznie:)

Witajcie, ja tu tylko na minutke:) Doris oczywiście, że będziemy trzymać kciuki, bardzo nam pomagasz, jesteś naprawde ze wszytkim zaznajomiona i napewno zdasz super!:) Gratuluje nowym mamusiom, a tym które wciąż czekają na maleństwo życzę wytrwałości, i przede wszytskim, nie stresujta się kobitki, bo to nie pomoże :) Moje dziecię dziś było na długim spacerku i bardzo dobrze, bo od siedzenia w domu już mnie tyłek bolał:P No a tak po za tym to nic nowego u mnie, troszkę mdłości ale to już norma:)

kurcze wlasnie robilam sobie tescik , i wyszlo mi brak ciazy :-( :-(:-( ;-(, juz na serio nic nie rozumiem..:-(

kurcze wlasnie zrobilam sobie tescik i wyszlo mi brak ciazy, jeju juz nic nie kapuje :-(

doris pytalam lekarza o test z krwi ale powiedzial ze mam go nie robic, nie wiem czemu , nie powiedzial...

eszirka ..spacerki są najlepsze:d i fajnie dotleniają Ciebie i dzidzie:-) Doris ja kciukam z całych sił!!! Sama bym chciała takiego życzliwego lekarza:-)