Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ma-lenka20

test a ciąża

Polecane posty

Kamila ja już nie mówię \'teraz nam się uda\'..tylko\'wiem, że w końcu nam się uda kiedyś\':-) bardziej optymistycznie mnie to nastawia:-) u nas pogoda koszmarna, a jak brat z Bypru dzwoni to narzeka, że piasek w nogi parzy na plaży:-P staranka poszłyby pełną parą, tylko jak ja mam sobie dokładnie wyliczyć owulację, jak moje 3 ostatnie cykle miały po 36-30-24/23 dni:|?

dobry wieczór:-) widzę, że nikt tu dzisiaj nie zaglądał, czyżbyście były takie zajęte starankami?:-P Kamila co tam u Ciebie jak tam staranka :>? Eszirka-młoda żonko:>? Dzidzia mocno kopie już? Doris- Twoje to już zapewnie jakby po boisku latało z piłką -tak kopie:-) pozdrawiam:-)

dzień dobry:-)🌼 u mnie właśnie zza chmurek wygląda słoneczko:-) i wiecie co..nie wiem co mam o tym myśleć, ale piersi wciaż stopniowo mi się powiększają i sutki mam strasznie obolałe:-) Pozdrawiam!:-)❤️

malenka tak dzidzia kopie, choć od wczoraj się troszke uspokoiła, pierwsze dni szalała, a teraz jest spokojniejsza. Może zrozumiała, że trzeba mamie dać troche wytchnienia:) U mnie też słonko za oknem, wróciłam niedawno od mamy i zabieram się za obiadek:) Ale pierw podjem sobie troche truskawek, bo poźniej nic dla mnie nie zostanie:P

no Eszira może w końcu nadejda piękne czasy z piękną pogoda;-) a obiadek tatus dzisiaj zrobił i mnie wyręczył, ale przyznam szczerze, ze wolałabym już być na swoim i sama robić;-) Pozdrawiam:-) poza tym stresować się zaczynam, bo ustny mam dzisiaj z angielskiego:/ a z Krajoznastwa mam zaliczony:-D

Gość Poczatek lata...
Witam kobitki Do Kamili23 - mieszkam w Londynie - slonko tu ladnie swieci i kurcze, te opowiastki o deszczowej pogodzie to wielka BZDURA! U mnie chyba owulacja - jajnik sie nadyma i mam ochote zjesc cala lodowke (doslownie). Wiec pedze do kuchni na rybke i salatki :) luby wola Usciski i milego wieczorka! ag

wow.. tyle dobrze, ze u nas też słonko wyszło, bo z zzazdrości chyba bym popękała:P a wczoraj mój znajomy dojechał własnie do Londynu:-P ja już chyba po owulacji, a nadęty brzuch i piersi nie pozwalają spac:/

Maleńka - piłką to raczej bym mój brzuch nazwała:) dzisiaj się zmierzyłam w pasie mam 99cm:( Byłam we wtorek u lekarki - moja malutka waży juz 1560g i jest długa i chuda:) Jedno tylko mnie martwi - cały czas siedzi na pupie i nie chce się obrócić:( Do tej pory wszystkich z położeniem miednicowym pocieszałam, że na pewno się maluch zdąży obrócić - a teraz sama się zaczynam zastanawiać, czy mój zdąży:( Moja lekarka mówi, żebym się jeszcze na nic nie nastawiała, a nawet jeśli to cesarka nie jest taka zła...zobaczymy... Idę sobie zaraz kupić truskawek, bo wreszcie są troszkę tańsze, a ja w zasadzie w tym roku jeszcze nie jadłam:( Dziś sobie odbiję:) Miłego dnia i miłych staranek kochane:)

Doris ja wierzę, że zdąży się obrócic:> moja kzynka już jak na porodówce leżała to kazali jej bokiem żeby Mała sie przekulała do końca:-) no i oczywiście tak sie stało:-) jak chudziutka to da radę:-) kurcze jak ja bym chciała już taki wielki brzuch..póki co mogę tylko czekac.. a Doris powiedz mi.. często mam takie silne bóle w dole brzucha. jakbym miała wszystkie miesnie strasznie ponapinane, jakbym ćwiczyła po kilkanaście godz dziennie.. od czego to może byc?

co znacza białe plamy pojawiające się na twarzy? robiły mi się takie dwie jedna wieksza druga mała..:| o co chodzi?

Gość mininadia
Witam wszystkie dziewczyny... Zamiast uczyć się do kolokwium na jutro,przeczytałam 18 stron Waszych rozmów i muszę stwierdzić,że książkę da się z tego napisać... :) Ja mam już córeczkę,która ma 2 latka i niedawno podjeliśmy z mężem decyzję o drugim... W ostatnim cyklu nasze życie było podporządkowane testowi owulacyjnemu,a teraz oczekujemy na rezultat... Najgorsze,że zaczęłam się bać.....

Gość mininadia
ma-lenka20, nigdy nie miałam problemu z białymi plamami,ale mogę polecić Ci link w którym mówią coś o białych plamach... http://www.resmedica.pl/zdart80012.html... Może w czymś Ci to pomoże,choć ja bardziej mogę pomóc w prawie niż medycynie... :)

witaj mininadia:-) bielactwa to ja raczej nie mam..chyba, ze jest dziedziczne:/ a jak tam staranka o dzidzię? Długo się staracie?

Gość mininadia
NIE...SZCZERZE MÓWIĄC TO PIERWSZY CYKL W KTÓRYM POSTANOWILIŚMY SPRÓBOWAĆ... W LISTOPADZIE ODSTAWIŁAM PIGUŁKI,ALE PRZEZ TEN CZAS BYŁY INNE METODY... OD SAMEGO POCZĄTKU JAK IDZIE TA ROZMOWA,TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIE,A W SUMIE TE 18 STRON CZYTAŁAM TROCHĘ JAK SERIAL... :) WE ŚRODĘ SIĘ WYBIORĘ MOŻE NA BADANIE KRWI I ZOBACZYMY CO TAM SIĘ KROI... POZDRAWIAM

a ja już myślałam, że mi temat topika skasowali:-P, bo nie umiałam znaleźć:-P ja jakaś ostatnio słaba jestem, ale od czego to dowiem się dopiero 14stego jak pójdę do lekarza:/ możliwe, że na okres mi się zbiera, jedyny plus to coraz większe piersi:-P Dobranoc kobietki:-)

Dzień dory:-) nie ma to jak rozpocząć piekny dzień..spójrzcie z okno (Kobietki ze śląska:-)) jak ładnie słoneczko świeci.. w końcu:-D

Gość mininadia
CZEŚĆ... JA WYBIERAM SIĘ NA BADANKA 14 A NAJPÓŹNIEJ 15... WCIĄŻ MYŚLĘ O TYM CZY SIĘ UDAŁO.... :) MAM JAKIEŚ TAKIE PRZECZUCIE ŻE TAK...ALE TO TYLKO INTUICJA.. :)

mininadia życzę Ci jak najlepiej i trzymam kciuki aby się udało i spełniło Twoje marzenie:-) 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼 czyli na badanie idziemy razem 14stego-tego samego dnia:-) mam nadzieję, ze dasz zaraz znać co i jak:-D

Gość Powodzenia
14-ty lada dzien - koniecznie dakcie znac co i jak! Mnie natomiast czeka przeprowadzka do nowego gniazdka. usciski ag

Mininadia - witam serdecznie! I za Was również trzymam kciuki - oby się udało, ale jeśli nie teraz to nie załamuj się absolutnie!!!!!! Nie odzywałam się trochę, bo pochłonęły mnie przygotowania do wzięcia kredytu na remont - postanowiliśmy jednak ten remont przełożyć na jakiś miesiąc po porodzie - ja się z dzieckiem przeprowadzę do mojem mamy lub siostry, a mąż zostanie na posterunku pilnować ekipy i będzie przyjeżdżał mnie odwiedzać. Jak pytałam mamę i siostrę, która mnie przygarnie na miesiąc z dzieckiem to się prawie pobiły - obie chciały być takie pomocne:) Ale miałam ubaw:) A w przyszłym tygodniu wyjeżdżam na wieś i pewnie mnie dłuższy czas nie będzie - zobaczymy na ile uda mi się wyjechać... Miłego, słonecznego dnia Wam wszystkim życze.

dzień dobry Kobietki:-) witaj Doris! Twojej mamie i siostrze się nie dziwię:-) a ja już nie mogę się środy doczekać..a to tylko dwa dni. chyba zraz wybuchnę, jestem jakaś naemocjonowana ostatnio:-P Pozdrawiam i również miłego dnia życze🌼

mam pytanie może ktoś mnie pocieszy... nie wiem czy jestem w ciąży czy nie i wariuje już powoli :( okres spóżniał mi się ponad tydzień zrobiłam test potem były kolejne... ostatni zrobiłam akurat dzien przed tym jak dostałam okes w sumie zrobiłam 4 testy i wszystkie były negatywne... okres dostałam z dwutygodniowym opóźnieniem ... i nie wiem czy powtórzyć jeszcze raz test bo chyba powoli zaczynam wmawiać sobie coś czego nie ma :( jestem już okropnie podenerwowana niech mi ktoś odpisze

Gość mininadia
hej cudaki! Generalnie uważam,że 4 testy zrobione już po terminie i wszystkie negatywne,to dość duża pewność,że ciąży nie ma... Jeśli spać nie możesz, to zrób badanie krwi pod kątem obecności hcg i rozwieją się wszelkie wątpliwości... Generalnie opóźnienia miesiączki nie są zjawiskiem rzadkim... :)

Gość mininadia
no.... w zasadzie mam teraz sesję,dziś też był egz i ciągły stres.tempo sprawiają,że nie mam czasu rozczulać sie nad określeniem swojego stanu... ;) Mimo tego jednak....chodzi to po głowie... ale nie da się inaczej,przecież tu chodzi o dziecko,a nie np.sadzonkę do ogrodu czy nowe buty... :) Tak czy inaczej oczywiście dam Wam znać !!! :) Dziękuję Ci Doris za troskę! Widzę,że naprawdę bardzo pomagasz dziewczynom na forum... Miło nam,że jesteś!!! pozdrawiam

Doris mininadia ma rację:-) dzięki Tobie spimy spokojniej:-) chomiczek wiesz ja co prawda mam już za sobą z 7 testów, z tą tylko róznicą że każdy był robiony każdego kolejnego miesiąca. Wychodzę z założenia, że samo to, że starasz sie o dziecko i masz nadzieję , że może TYM razem się udało o jakiś jeden dzień opóźni Ci okres z emocji:-)My kobiety jesteśmy bardzo skomplikowanymi organizmami i nawet najmniejszy stres ma wpływ na nasz cykl. no cóż nic na to nie poradzimy.. tylko czekać i starać się ponownie:-) Pozdrawiam!

Dzięki 🌼 Cieszę się:) Chomiczek - nie martw się, w ciąży nie jesteś, cztery testy się nie myliły, a okres czasem się może spóźnić - dokładnie jak Maleńka napisała cykl kobiety jest bardzo, bardzo wrażliwy i naprawdę czasem drobny stres, zmiana diety, leki, choroba, zmiana klimatu itp. mogą opóźnić owulację a przez to samą miesiączkę. Jak Wam tu napisać, żebyście się nie nakręcały jak ja sama jestem ciekawa jak efekty Waszych staranek:) My z mężem dalej walczymy z kredytem - ja już mam taki mętlik - nie wiemy na który bank się zdecydować - strasznie trudno to wszystko porównać, co chwilkę wychodzą jakieś dodatkowe koszty - koszmar:( Może któraś z Was ma w jakimś banku kredyt? I mogłaby coś polecić? No nic, miłego dnia i dużo słoneczka:)

Doris chciałabym pomóc ale.. za młoda na kredyty jestem, a z tego co wiem to moi rodzice nigdy nie brali:/:-P poszukaj w internecie ofert różnych banków. jak szukałam info żeby założyć konto to nawet porównania różnych banków można było znaleźć:-) Ty ciekawa.. a ja już jutro do ginekologa:-P wiecie co.. nie wiem czy to wina przytycia (chociaż mój facet mówi, że schudłam ogólnie) czy czego..ale brzuch mi urósł:-D śmiać mi się chce bo naprawdę wygląda jak w ciąży.. i ludzie dziwnie patrzą;-)ale tylko my wiemy, że to nie ciąża:-P(ale kiedyś będzie!:-))

Umówiłam się dzisiaj do biura doradztwa kredytowego - mam nadzieje, że tam mi porównają te kredyty i pomogą coś wybrać... Malenka - ja właśnie głównie w internecie wszystko sprawdzałam a potem szłam do konkretnego banku dopytać o szczegóły - i wtedy się okazywało,że nic nie wygląda tak pięknie jak na stronach www😭