Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antoninka

odnośnie A N E M I I

Polecane posty

Gość antoninka

cześć , czy ktoś wie gdzie mozna znależć bogatą w witaminki dietę dla ANEMIKÓW? i co łykać na poprawę poziomu żelaza? mój obecny wynik 3.8

Gość krwinka_czerwona
To i tak masz nieźle bo mój wynik nie przekracza 3,5 a moja lekarka nie uważa żeby to była anemia, a wręcz przeciwnie (zwolniłam idiotkę i teraz chodzę do kogoś innego :P) Pij sok z buraka i marczewki 1/4 szklanki soku z buraka z 3/4 szklanki soku z marczewki po 2 szklanki dziennie przy jedzeniu. Sok zrób sobie sama ze świezych warzyw, pij przez dwa tygodnie i miesiąc przerwy potem od nowa i tak aż do skutku. W między czasie zrób sobie kuracje drożdżową zalecana przy anemii i dobrą na oczyszczenie krwi - łyżeczkę drożdży zalać wrzącym mlekiem i pic po szklance przez pięc dni, a następnie 10 dni przerwy i od nowa. Życzę wytrwałości i pozdrawiam :D

Gość co wy pierdolicie za bzdury
bo już nie mogę (sorry) dla normalnej kobiety norma zaczyna się od około 11-11,5 jednostek, a wy pieprzycie że macie 3,5 hemoglobiny??? przecież wy nie powinnyście mieć siły nawet wstać, a co dopiero chodzić

Gość krwinka_czerwona
Nie wiem, czy zrozumiesz, bo nie zamierzam uzywać równie prostackiego i prymitywnego słownictwa jak ty, ale w razie problemów poproś kogoś o pomoc. Otóżgdzie jest napisane, że chodzi o hemoglobinę, której norma jest 12,3 - 15,3 ??? Chodzi o erytrocyty, których wartości prawidłowe wynoszą 4,1 - 5,1 Pozdrawiam.

Gość a hemoglobiny ile masz
?

Gość krwinka_czerwona
nie całe 10

no to nie jest tak tragicznie a mięso jesz?

Gość krwinka_czerwona
to nie ja załozyłam ten temat :D, a mięso jadam rzadko, ale po mięsie raczej krew się nie poprawia nie ma co się łudzić. soki smaczniejsze i skuteczniejsze i ogólnie zdrowsze. Sok z buraka jest naprawdę rewelacyjny na krew!!! Polecam :D

a ja jednak będę upierać się, że mięso bardzo dużo daje, bo wystarczy, że 2-3 dni nie jem mięsa, a już czuję się słabiej; jestem typową anemiczką, która jeśli nie dba o siebie od razu popada w anemię

Gość krwinka_czerwona
wedle gustu :D ja tam za mięsem nie przepadam :P to może spróbuj z burakiem i marchewką :-) Pozdrowionka :D

ja niestety też nie przepadam, ale jeśli mam wybierać mięso albo zdrowie wybieram mięso;) pozdrawiam również:)

Gość antoninka
kurcze jacy niektórzy są *******dziwni poziom żelaza to nie to samo co hemoglobina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bleee :P

Gość ty to chyba naprawdę
anemiczna jesteś, antoninka, dopiero teraz się obudziłaś (zareagowałaś)???:D rzeczywiście musisz leczyc sie z tej anemii:D