Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tarele morele

kto bral z Was gynalgin ??

Polecane posty

Gość ..........................mila
juz byla o tym mowa na tym forum ;) Tak masz przestac brac i zaraz po miesiaczce dokonczyc kuracje... Mi tez zostalo 7 tabletek zaczelam zaraz po okresie ;P POzdrawiam:*:)

Gość uuułaa
ja byłam dzisiaj u ginekologa i też mam gynalgin. Kobieta, też jest niemiła, ale kurcze, ten facet chyba pobił wszystko =0 Kobieta powiedziała, że mam zacząć brać dopiero gdy skończy mi się okres. A dokładnie powiedziała, żeby brać tak, aby okres mi nie przeciął brania tabletek. O. To chyba byłoby najrozsądniejsze, zamiast się zastanawiać czy brać dalej czy przerywać podczas okresu :) Zdecydowanie mnie zmartwiły te liczne wypowiedzi na temat trudności z wkładaniem. Z tego co widzę po listku z tabletkami, nie są takie duże...co więc jest w tym trudnego?? Czy któraś z Was mogłaby mi napisać? Są chyba mniej więcej grubości palca (a nawet mniejsze)..skoro palec wejdzie to tabletka nie?? Nie chcę na razie otwierać opakowania, bo zacznę brać dopiero po okresie. Buziaki :*

Gość sylwiczka21
mam taki problem. lekarz przepisal mi gynalgin, poniewaz mialam jakis rodzaj zapalenia, swedzenie, itp... lekarz wykryl takze nadzerke. jednak za nim zaczelam go stosowac dostalam na drugi dzien okres. po okresie objawy ustapily. nie wiem co mam teraz zrobic, czy go zaczac uzywac, czy po prostu go zostawic. prosze o rade. dzieki :)

Gość uuuła
Jasne, że użyć :)

Gość stokrotwczka
tak

Gość gumi
dzisiaj byłam u gin i wykryła u mnie nadrzerkę. dostałam gynalgin. poleciiła mi abym przed aplikacją go zwilzyła lekko wodą. może to pomoże. jeszcze go nie stosowałam zaczyna, wieczorem. trzymajcie się.

a jaa juz skonczylam brac gynalgin :P naprawde dobre sa te tabletki. aaa nikt mi nie odpowiedzial na moje pytanie buu ;p A problemow z aplikacja nie mialam w ogole 3ba sie rozluznic laskii!! Pozdrawiam:)

Gość sylwiczka21
dzieki bardzo :) to znaczy, ze ten gynalgin jest tez na nadzerke, tak? i taka dziesieciodniowa kuracja pomoze mi cos? zmniejszy ja, czy cos takiego?

Gość gynalgin///
Sylwiczka wiesz ja pierwsze słyszę żeby gynalgin był na nadżerkę i nie sądzę żeby to Ci pomogło:( Jak ja miałam nadżerkę to dostałam taki płyn solcogyl (czy jakoś tak) jest to płyn który wprowadza lekarz chyba dwa razy w odstępach kilkudniowych - nie pamiętam dokładnie ...

Gość gynalgin///
a i jeszcze skoro lekarz ci przepisał te tabl to weź je do końca. Ja zawsze też tak mam że po okresie mi objawy przechodzą ale to tylko złudzenie bo niestety po kilku dniach znowu powracają...

nooo mi to przepisal na nadzerke i lekkie zapelenie. pomoglo po 10dniowej kuracji z tym ze teraz co chwila siku mi sie chce ;p i gdy juz pojde sie wysikac to yyy leci kilka kropelek przy czym bardzo mnie boli wiec nie wiem czy to z tego czy coo... mial ktos tak moze po tym gynalginie??

Gość gynalgin///
........mila wiesz ty masz takie objawy jak ja ale właśnie dostałam wtedy gynalgin i mi przeszło. Ale teraz znowu coś u mnie nie tak bo powróciło:( Musisz iśc jeszcze raz do lekarza bo choroba u Ciebie jest nie wyleczona

Gość ej wiecie co
ja też poszłam do gina i wykryła u mnie nadżerke i związany z tym stan zapalny, przepisała mi jakieś coś na to (NA STAN ZAPALNY bo nadżereke nie wyleczy sie tak ot poprostu ona chciała mi ją jakimś płynem za 300 zeta potraktować) , ale nawet nie zajrzałam na nazwe tych globulek a recepte ZGUBIŁAM! Nie chce teraz lecieć jeszcze raz bo znowu mi karze zabulić z 50 zeta że machnie ręką po recepcie, wieć chce się dowiedzieć czy to gynalgin mógł być? czy ten clotrimazol czy jak to tam? które lepsze?

Gość uułaa
ja dostałam gynalgin na stan zapalny, a clotrimazolum na grzybice

Gość zdrowitka
czy mozna chodzic na solarium stosujac gynalgin na noc?????????????

Gość one-nt
Mi właśnie ginekolog przepisał ten ginalgin. Z reszta brałam już go wcześniej, jakieś 3 lata temu, ale zapomniałam o jego działaniu. i dosłownie po pierwszej tabletce przypomniało mi sie co to za świństwo jest. z 10 tabletek zastosowałam 2 i to o 2 za dużo. Boże, takiego pieczenia i swędzenia to jeszcze nigdy nie miałam!! Myślałam ze sie zadrapie na śmierć. No masakra, okropne to jest. Teraz już mniej swędzi, ale jeszcze troche. Dodam, że wczesniej też miałam takie same objawy, ale kurcze zapomniałam ze to przez ten ginalgin. tyle już tych tabletek brałam ostatnio np sterovag, ale nic mi nie pomógł niestety i lacibios też. Mam stan zapalny i zdiagnozowaną nadżerkę. a ten stan zapalny raz sie wyleczy i minie a raz nie. męczą mnie upławy to właśnie przez tę nadżerkę, ale mój ginekolog mi powiedział że nie mam sie czym za bardzo przejmować, bo z tym można żyć. Dziewczyny, co druga z nas ma nadżerkę. Można sie tego pozbyc, ale trzeba sie poważnie zastanowić. poza tym mój gin ;) stwierdził, że jestem młoda babka i wilgoć, którą mam w pochwie to normalne w moim wieku i powinnam sie martwić jakbym była cały czas sucha jak stara baba! Najważniejsza jest profilaktyka i to że sie zgłaszacie na badania! życze powodzenia i ja tam gynalgin do kosza wywalam, bo jest fatalny dla mnie!

Gość ellada
spozniony okres? czy spoznial Wam sie okres podczas stosowania tego gynalginu?

Gość zdrowitka
a tylko w okolicach intymnych sie swedzialo?

Gość zdrowitka
a ja w grudniu miala przepisany metronizadol w tabl doustnie i odstawilam po2 dniach bo mialam mnostwo skutkow ubocznych, a po gynalginie nic, wszytsko ok. Ciekawe czemu.... a z ta nadzerka to moze poczekaj, ja tez ja mam ale lekarz mowi ze po ciazy sie tym mam zajac bo na razie jest niegrozna i mala i przed porodem nie ma sensu jej ruszac

Gość wmsttk
Własnie byłam u ginekologa ztwierdziła ze mam nadrerke.. przepisała mi GYNALGIN. nie wiem co to jest nadrerka 1 słysze nic mnie nie swedzi... myslicie ze na ta nadrerke mi pomogą te tabletki?/

Gość wmsttk
Własnie byłam u ginekologa ztwierdziła ze mam nadrerke.. przepisała mi GYNALGIN. nie wiem co to jest nadrerka 1 słysze nic mnie nie swedzi... myslicie ze na ta nadrerke mi pomogą te tabletki?/

Gość onent
gynalgin jest na stany zapalne pochwy a nie na nadzerke, to zupelnie co innego.

Gość zdrowitka
poczytaj na necie co to nadzerka,jej sie nie da wyleczyc tabletkami tylko potrzebny jest zabieg,ale jak sie nie powieksza to mozemy sobie z nia zyc:)

Gość zdrowitka
skoczylam go brac przedwczoraj wieczorem czyli w czwartek a dzis w sobote zauwazylam brazowy sluz, czy to normalne??????????????????? biore tabl antykoncepcyjne i nie powinien to byc okres bo zostala mi jeszcze 1 tabletka!!!!!!!i dopiero okres powinien przyjsc za pare dni!!!

Gość zdrowitka
up

Gość zdrowitka
up

witam ja miałam tzn mam BV no i lekarz przepisał mi metronidazol doustnie i gynaglin wziełam skonczyłam leczenie za 3 dni dostałam okres i teraz jestem po okresie i dalej mam taka wydzieline(upławy) białawe z tym ze troche bardziej geste no ale to po miesiaczce gin znowu mi przepisał gynaglin 2 opakowania i powiedział ze jedno mam brac teraz te 10 tabl i 2 miechy przerwy i nastepne co myslicie? juz siem ecze z tymi bakteriami prawie rok dodam ze po pierwszym etapie leczenia zniknoł mi ten rybi zapach tylko ta wydzielian pozostała

Gość one-nt
do zdrowitka! nie przejmuj sie, takie wydzieliny brazowawe sa normalne. ja mialam to samo. czasem mi sie tak okres w ogole zaczyna zanim zacznie na dobre... u mnie po gynalginie jak mozesz przeczytac powyzej efekty byly straszne i juz nigdy wiecej, ale to kwestia uczulenia. co do mojego ostatniego okresu, to w sumie go nie bylo wlasnie przez ten gynalgin i potem zaczelam od razu lykac hormony. nie wiem czy to ok czy nie, zobacze ja kbedzie teraz. moze te tabsy mi nie sluza. swoja droga czuje sie po nich fatalnie- Cyprest. nudnosci, depresja totalna chyba skoncze je brac i koniec

Gość zdrowitka
okres dostalam, a ten sluz brazowy byl tylko w sobote i niedziele potem ok i dzis okres:)))))ale zapytam ginekologa jak bede miaala wizyte od czego moglo byc