Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maleriana

Proteza zamiast zębów...

Polecane posty

Gość gość
Ja także mam już protezy. Bardzo dobrze się sprawdzają, nie widać całkowicie różnicy. Nie mam też żadnych problemów z jedzeniem. Proteze miałam wykonywaną w gabinecie www.popkoadam.pl.

Gość gość
Oczywiście jeśli już nie masz swoich zębów to proteza będzie dobrym rozwiązaniem. Jest kilka rodzajów dlatego najlepiej iść do gabinetu stomatologicznego i wybrać odpowiednie dla siebie rozwiązanie. Ja miałam wykonywaną w gabinecie www.margo-stomatologia.pl protezę akrylową i jestem z niej zadowolona.

Gość gość
Żeby dobrze zrobic proteze trzeba do dobrego protetyka sie dostać. Radze sprawdzać specjalizacje stomatologa który was przyjmuje , da się znając nazwisko lekarza na stronie Centralnego Rejestru Lekarzy http://www.oil.org.pl/xml/oil/oil68/rejlek/hurtd

Gość gość
Też mam protezę akrylową i dobrze się u mnie sprawdza, jestem zadowolona. Wykonywałam ją w częstochowskim gabinecie sprawdzastomatologiarodzinna.net Bardzo miła obsługa, wszystko szybko poszło.

Gość gość
Też mam protezę akrylową i dobrze się u mnie sprawdza, jestem zadowolona. Wykonywałam ją w częstochowskim gabinecie http://stomatologiarodzinna.net/ Bardzo miła obsługa, wszystko szybko poszło.

Witam. Czy jest ktoś kto odważył się zrobić implanty przy paradontozie? Mam bardzo słabe zęby, prawdopodobnie do wyrwania całość czy implanty przy tej chorobie się sprawdzą? Proszę o odpowiedź.

Gość gość
Najpierw musisz paradantoze wyleczyc, potem mozesz zakladac implanty. A jak wyleczysz to pewnie sie okaze ze zebow wcale nie trzeba wyrywac. Poczytaj sobie watek Kacik osob walczacych z paradontoza, jest tam sporo o kiretazu laserowym, dwa zabiegi i jestes wyleczona.

Gość gość
Aha, bo jesli paradontozy nie wyleczysz, to wyrwanie zebow nic ci nieda, bo to jest choroba przyzebia a nie zebow. Implanty wtedy podlegaja tym samym procesom co zeby tzn wystepuje wtedy stan zapalny wokol implantu. Wiec zacznij od wyleczenia.

Gość gość
Tak, ja mam, ale po wyleczeniu.

Gość gość
Opisalam w watku 'Kacik osob...', klinika perio w Londynie.

Gość gość
Proteza jest dobrym rozwiązaniem jeśli masz braki w uzębieniu. Ja posiadam protezę z Acetalu i jestem z niej zadowolona. Proteza praktycznie niczym się nie odznacza i tylko nieliczni wiedzą, że ją posiadam. Miałam ją wykonywaną w gabinecie www.popkoadam.pl.

Gość gość
Skoncz z ta kryptoreklama. I nie, proteza NIE JEST dobrym rozwiazaniem. Jest rok 2017 a nie 1943. Implanty sa jedynym cywilizowanym rozwiazaniem.

Gość gość
21.19 Ty tak nie wyjeżdżaj z tymi implantami bo z protezą dłużej pożyjesz

Gość gość
Co ty w ogole bredzisz? Co ma proteza do dlugosci zycia?

Gość Małgorzata_66
Ja do miejsca w którym robiłam proteze dojeżdzałam 60km ale warto było. Po pierwszej wizycie wiedziałam, że to odpowiednie miejsce. Pani doradziła mi kompleksowo, miła atmosfera, czysto i sterylnie. A miejsce polecił mi mój znajomy JB Stomatologia: http://klinikabochinska.pl/ . Polecam!

Gość gość
Zgadzam się z osobą wyżej! http://klinikabochinska.pl/ to odpowiednie miejsce, żeby zrobić sobie protezę. Profesjonalizm, doświadczenie i fach w ręku, ceny przystępne. Myślę, że warto było jechać tam więcej niż 60km

Gość gość
Najlepiej o szczegóły dopytać się w dobrym gabinecie stomatologicznym. Ja chodze do www.nzozalmadent.pl mogę polecić, sumiennie wykonane zabiegi, cennik również przyjazny :)

Gość gość
Przestudiowałam wszystkie wpisy,nic nie pomogły bo widzę jedynie reklamę różnych klinik stomatologicznych.Popytam ludzi w realu a nie w wirtualnym świecie,Pozdrawiam

Gość gość
a ja posłuchałam się opinii na tym forum i znalazłam wpis o http://klinikabochinska.pl/. Udałam się na pierwszą wizytę i konsultację. bardzo spodobało mi się podejscie do klienta, szczegółowe wyjaśnienie zabiegu i odpowiedzenie na wszystkie moje pytania. i takim sposobem znalazłam miejsce w którym leczę swoje zęby. Może była to reklama ale znalazłam dobrego stomatologa

Gość Magda2354
Polecam udać Ci się do kliniki w Krakowie. Nazywa się Beauty Dent. Maja swoją stronę, także ze znalezieniem ich nie będzie problemu. Sama u nich robiłam protezę i było chyba najtaniej ze wszystkich okolicznych klinik.

Gość gość
Proteza to nic strasznego. Zwłaszcza jeżeli została dobrze wykonana. Ja miałam ją robioną w klinice stomatologicznej www.unimedex.pl w Szczecinie. Znają się tam na protezach i ich wykonywaniu, więc warto się do nich udać.

Gość gość
No ludzie, trzeba byc mentalnie w sredniowieczu, zeby sie zgadzac na proteze. W normalnym swiecie stosuje sie implanty

Gość Julianka33
No implanty są dużo wygodniejsze niż proteza. Moja mama zdecydowała się na ten zabieg w https://smigiel.net/, bo jesteśmy ze Śląska, ale w każdym mieście są kliniki warte zaufania jeśli chodzi o zabieg związany z założeniem implantów zębowych.

Gość gość
Jestem po wstawieniu protezy w gabinecie www.vadamko.pl w koszalinie i wszystko się przyjęło bez komplikacji. Profesjonalna opieka i dobrze wyposażony gabinet!

Gość gość
Moim zdaniem jest to bardzo zły pomysł aby wyrywać zdrowe zęby (to też kosztuje, zdrowych na NFZ nikt nie usunie) i robienie protezy... Lapiej pomyśleć o implantach lub może mostku? Dobry protetyk na pewno coś zaproponuje. Moja Mama robiła taki mostek u pani dr Jakubowskiej w Dent SM, zobacz sobie http://www.dentsm.pl/protetyka-warszawa

Gość Ewa

A czy ktoś był może kiedyś w Pracowni Pięknego Uśmiechu w Borowie i mógłby wypowiedzieć się na ten temat?

Gość Olga

Ja byłam w Pracowni Pięknego Uśmiechu i  jak najbardziej poleca. Bardzo miła obsługa. Podeszli do mnie bardzo indywidualnie. Ostatecznie zdecydowałam się na proteza elastyczna. Lekka,wygodna, nie zajmuje tak dużo miejsca w ustach a cenowo wyszła super. W końcu mogę się normalnie uśmiechać!