Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Samotna mamaa

ZBIÓRKA WYPRAWKI I INNYCH POTRZEBNYCH RZECZY DLA DZIECKA !!

Polecane posty

Gość Malinka_987
Samotna mamo, nie jeste,m chamska i cyniczna, jak napisałaś. Po prostu zapytałam o komputer :O A Ty od razu obrzuciłaś mnie błotem. I ktu tu jest nie w porządku?

malinka poprostu twój komentarz odnoscnie kompa wydał mi sie nie na miejscu i uznałm to za hamski komentarz, takim sposobem moze sprzedam wszystko z mojej mamy mieszkania co ?? bo tak sugerujesz, ja sie nie pytam skad masz net bo nie wtracam sie w twoje zycie, tez moge ci powiedziec sprzedaj kompa i kup mi cos i przeslij, ale wiem ze tak sie nie robi bo to kompletne dno, tak pisac

Gość a ode mnie masz
🌼

Gość jak to kto
samotna mama trzymaj sie!:)walic pania podszywaczke..:P

Gość do ...no dokładnie
samotna mamo-uzyskałas jakos pomoc?ile osob ci pomogło?jak moge sie z toba skontaktowac chcac ofiarowac ci body badz spioszki?czego ci brakuje jeszcze do pełnej wyprawki?

Gość jak to kto
ale przeciez dziewczyna powiedziala ze na gadu albo mejlem szczegoly poda...nie bedzie pisac swojego zyciorysu tutaj,nie?chcesz cos wiedziec to sie do niej odezwij na gg

Gość do ...no dokładnie
a jaki to nr?albo lepiej mail bo mi gg szwankuje

Gość do ...no dokładnie
a napisac moze jawnie co ma a czego nie zeby wszyscy wiedzieli i czy uzyskała pomoc jakas?szczesciem nalezy sie dzielic wiec moze chyba podziekowac i napisac....

Gość jak to kto
nie znam na pamiec,ale podawala na bank..oczytaj dokladnie topik albo samotna mama sama ci poda

Gość jak to kto
napisac powinnas samotna mamo co dostalas juz...taka jest prawda... a z drugiej strony jakos zniknely chamskie posty...

ten kto chce mi pomuc ma ze mna kontak na gg i na mailu i doskonale wie ze co mam a czego nie mam i czy cos dostałam, nie bede tego pisac tu zeby wredotki cos komentował, ten kto naprawde chce pomuc bedzie wiedział a co do tego co potrzebuje to gdyby tam któraz z pan dokładnie czytała temat to na samym poczatku jest dokładnie napisane co mam a czego nie !! widac weszła tu tylko na chwilke od tak sobie

Gość do ...no dokładnie
samotna mamo-to co pisałas na poczatku moze byc nieaktualne!!!!jak potrzebowałas wozka a ktos ci go ofiarował to nadal potrzebujesz????

Gość Moniaczek
Samotna Mamo - znasz juz może płeć swojego dzidzusia???? Czytałam wszystko, ale może mi umknęło.....

jesli chcesz naprawde pomóc to napisz na moje gg, jesli ktos bedzie chciał pomuc to napisze i spyta sie co mam, a jak cos zaproponuje to ja powiem ze to mam albo ze tego jeszcze nie mam, nie bede tu pisac bo znów zostane zbesztana a zreszta nie wiem czy moge pisac

niewiem :( miałam tylko jedno usg w 11 tyg potem mi nie robili nawet jak prosiła, ale teraz jestem w 33 tyg wiec zrobi mi usg chyba, jakos na dniach, w piatek ide sie umówic na badania

Gość Moniaczek
Samotna Mamo - Małgoś ma rację. Nie wstydź się tego, o co Cię pytają ludzie. Jeśli potrzebujesz pomocy, to czasem napisz, czego Ci jeszcze brakuje. I ludzkie "przepraszam" wobec osób niesłusznie przez Ciebie zaatakowanych chyba im się należy. Dziewczyny, które mają dzieci - piszcie, co było Wam potrzebne na początku. Może Samotna Mama nie wie do końca, czy wszystko ma??? Trudno jest zapamiętać ten ogrom przedmiotów, koniecznych do opieki nad maluszkiem.

Gość Moniaczek
Moje konieczne przedmioty to było: wózek, łóżeczko, materacyk, kołderka, poszewki, prześcieradła, ręczniki, przewijak, pieluchy tetrowe, flanelowe, pampersy, proszek do prania dla niemowląt, kaftaniki, śpioszki, sweterki, czapeczki, skarpetki, kombinezon, kocyki, rożek, parafina na ciemieniuchę i do smarowania ciałka, maść pośladkowa, Tormentiol na czerwoną pupcię - najlepszy!!!!, alkohol 70% - do smarowania pępuszka UFFF!!!! Co tam jeszcze? Nie pamiętam, ale na pewno coś pominęłam.

Ja potrzebowałam na początku: 1.Wózek 2.Wanienka lub foczka 3.Rożek najlepiej z twardym wkładem 4.Kocyk 5.Ręczniki ze trzy - żeby nie prać na okrągło 6.Łóżeczko 7.Kaftaniki - ze 4 5.śpioszki - z 5 par 6.pajacyki - mialam 3 pary - dobrze sie sprawdzaja 7.20 szt pieluch tetrowych 8.Oliwka 9.Do kąpieli mydło choć ja dwa ostatnie punkty darowałam i kupiłam żel z oliwką do kąpania - świetnie się sprawdza, bo nie trzeba potem smarować oliwką...znalazłam tani, polski, bardzo dobry - belli. 10.Krem - do smarowania na weyjscie z domu - Ziajka za 4 złote Jak sobie przypomnę co jeszcze to dopiszę.

No i grzechotek kilka :) ufff Właśnie - na odparzenia krem, ale ja nie tormentiol tylko masc chlodzaca - rewelacja - na recepte, za kilogram 5 zetow.Poczytam sklad to napisze tutaj.

Gość żordelka
popieram, ja niestety nie dostarcze samodzielnie, bo sie przyszla bratowa wtrazolila w wycieczke do torunia:O paczka pojdzie jakos w przyszlym tygodniu lub na poczatku maja, nie wiem jak bedzie z kaska, bo nam stowka do 10 maja zostala, moze wczesniej skapnie troche grosza, wtedy napewno posle, zreszta mam ciut wieksze ciuszki, wiec tragedii nie bedzie jak dojda pozniej, a moze sie dowiem jaka plec to i odpowiednie powybieram;) aniu, napisz tutaj oficjalnie i podziekuj dziewczynom ktore juz cos ci podeslaly, ja postaram sie jak najszybciej to zrobic, choc zima byla w tym roku masakrycznie droga to juz stajemy na nogi;) i bardzo was prosze kobiety, opanujcie sie, dziewczyna jest mloda, uparta, latwo daje sie sprowokowac, ale czy warto znecac sie nad nia i dzieckiem??? sprobujcie wykrzesac z siebie choc odrobine empatii, jak ona sie czuje, co przezywa, a wy jeszcze sypiecie sol na swierze rany... a wogole, zakladajac, ze dostanie 2000 zl becikowego, na ile to jej starczy??? potem jakies 200 zl alimentow na dziecko i 43zl rodzinnego, zakladajac, ze nie chce obciazac matki i postara sie dziecko utrzymywac samodzielnie, musi jeszcze skonczyc szkole, zatem z pracy nici jesli nie stac ja nawet na opiekunke, zreszta 3-4 miesieczne dziecko powinno zostac przy mamie. z jej wypowiedzi rozumiem, ze nie byla specjalnie dobra z przedmiotow scislych czy humanistycznych, a spelniala sie w sporcie, wiec nie macie co czepiac sie sposobu jej wypowiedzi, bo widac ma inne talenty, jest dobra organizatorka, jest wytrwala i uparta, silna i ma dobre serce. zwrocila sie tu o pomoc, choc na pewno bylo jej ciezko, wiedziala, ze spotka sie tutaj z wieloma przykrymi komentarzami i obelgami, bo niestety zdarzaja sie tu czarne owce:( no i teraz policzcie ile was kosztuje utrzymanie siebie i dziecka co miesiac. pieluchy - ok 70zl dla takiego maluszka, pozniej jakies 50zl, ale dochodzi jedzenie, kosmetyki, na poczatek trzeba dac ze 20-30 zl, proszek ok 20zl, butle i smoczki ok 20zl, odciagacz pokarmu, jak bedzie szla do szkoly ok 20 zl, lekarstwa, zawsze warto miec pod reka, jakies 20 zl... to sa jakie dwie stowy podstawowych wydatkow, co jak dziecko zachoruje, jak nie bedzie mogla karmic piersia??? jak jej matka straci prace??? czy to dziecko musi zyc na granicy ubostwa tylko dlatego, ze ktos sie zachowuje jak pies ogrodnika??? sam nie zje i drugiemu nie da??? owszem, mozecie dac rzeczy dla jakiejs organizacji, ale tu prosi was o pomoc zywa osoba, mozecie sie z nia spotkac, porozmawiac, jesli tylko wyrazicie taka wole, dziewczyna sie przed tym nie wzbrania. ma obciazac swoja rodzine konsekwencjami swojej wczesniejszej bezmyslnosci??? zaluje tego na pewno z calego serca i wlasnie dlatego nalezy jej sie pomoc, bo ma swiadomosc, ze sama jest sobie winna, ze glupio zrobila i boli ja to podwojnie, bo nosi w sobie dziecko czlowieka, ktory okazal sie potworem, a na dokladke kazdy jej probuje dokopac. jaka roznice wam zrobi, czy wrzucicie te ciuszki bezimiennie do kontenera, czy zrobicie jej nawet malenka paczke, z jakimis najfajniejszymi laszkam czy zabawkami i chociaz takim drobiazgiem wspomorzecie. ja wiem, paczka kosztuje, ale czy naprawde, az tak wam w zyciu ciezko, ze nie macie nawet tych 7 zl, zeby zrobic dobry uczynek i wspomoc konkretna osobe, a nie jakas ciuchbude do ktorej pewnie trafia wasze ciuchy??? czy nie lepiej, zeby te becikowe potrzymala na koncie, czy wplacila na jakikolwiek fundusz i miala jakies zaplecze finansowe??? tak was boli, ze ktos mialby te 2000zl odlozone na czarna godzine, szczegolnie znajac dzisiejsze realia??? to policzcie ile u was kosztuje zycie, ile przejadacie, ile kosztuja was wasze dzieci, taka kwote pewnie wiekszosc z jednej wyplaty dostaje:O

ku satysfakcji wszystkich wredotek dostałam jedna rzecz, nie napisze co bo zaraz posypia sie jakies głupie texty, nie było to ani ciuchy ani śr.higieniczne, zadne pieluchy, posciele rozki, nic z tych rzeczy ciekawa jestem ile teraz posypie sie komentarzy typu \"i dobrze ci tak\" az sie normalnie doczekac nie moge nastepnym razem pisac na gg przeciez to nie problem prawda, a ja nie bede przy tych babach pisac co i jak zeby potem sie smiały, gdyby ten topik rozwina sie inaczej, spokojniej bez ingerencji innych wrednych osób to bym napisała wszystko, ale niebede dalej sobie utrudniac i prowokowac je do dalszych beznadziejnych wypowiedzi zreszta ta osoba tez niechce abym mówiła co to i od kogo to, i to uszanuje !!

Wszystkie osoby bezpodstawnie oczerniające autorkę - ostrzegam, kolejne tego typu posty będą kasowane a osoby banowane.

Gość do ModerX
a czy niegrzeczne i obrażające innych ludzi wpisy mamy też będą kasowane?

Moje drogie Panie...ja nie patrzę na nick, ja patrzę na treść.A co do samotnej mamy - i jej obrażające wypowiedzi są róznież kasowane. Od tej pory wszystkich proszę o zachowanie kultury wypowiedzi, można wyrażać swoje zdanie, ale nie róbmy wycieczek osobistych. Co do błędów ortograficznych - bo wiele było wypowiedzi na ten temat - regulamin dopuszcza zwracanie uwagi, ale podkreślam, dopuszcza pod warunkiem zachowania kultury. Pozdrawiam.

chciałam zauwazyc, ze nie obrazam wszystkich dookoła i nie jestem niegrzeczna dla normalnych ludzi i tych co chca pomóc, tylko dla takich jak ty wiec niewiem o co te pląsy tak ci pszykro sie zrobiło?? nie zaczepiaj bez powodu !! staralam sie nie obrazac tych którzy mnie non stop obrazali wmawiali jaka to ja nie jestem i sprawdzali na kazdym kroku, tylko po pewnym czasie nawet świetemu nerwy puszczaja, i poiwedzialam swoje bo cos za bardzo bezkarni sie czuliscie, podejrzewam ze ty jestes jedna z tych co tak pisałay i tym postem chcialas na koniec wtracic swoje piec groszy hmmmm.... tylko niewiem po co, i tak ci nikt nie uwierzy z ludzi którzy chca szczeze pomóc :P jesli nie chcesz pomóc omin temat, to nie problem, nie wiem jaki masz cal w tym aby mnie obrazac i pisac rózne głupstwa na mój temat, robie ci jakas krzywde, chcesz sie wyładowac, idz pobiegaj albo pobij sie ze sciana to ci ulzy

Gość mamanatalki