Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaka21

mamki poomocy-co na kolke jelitowa-mala mecza gazy-pilne

Polecane posty

Gość gość
u nas bobotic nic nie dał...ale za to delicol rewelacja....troche droga sprawa bo jedno opakowanie wystarcza tylko na tydzien...ale pomaga wiec nie kombinujemy....

Gość gość
Jeżeli jesteś na bank pewna że to kolka jelitowa to polecam bobotic, u naszego pierwszego synka sprawdził się rewelacyjnie ale już przy drugim okazało się, że kolka spowodowana jest nietolerancją laktozy i wtedy pediatra zalecił nam kropelki kolaktaza, można podawać od urodzenia

Gość gość
Ja na kolkę podawałam mojemu maleństwu wodę koperkową.

Gość gość
ja również mojemu maleństwu na kolki podawałam wodę koperkową.

Gość gość
U nas to samo co u kolezanki, dzieci sie podzielily, jedno kolka z powodu nietolerancji laktozy i chyba tez podawalismy kolaktaze to bylo juz jakis czas temu, w kazdym badz razie kropelki z enzymem laktazy, za to teraz corci gdy nie pomagaly masaze i ciepla kapiel to podawalismy bobotic

Gość Migea
Espumisan, esputicon na kolki, na wzdęcia. A jesli jest podejrzenie nietolerancji laktozy to probiotyk Latopic. Wspomaga prace niedojrzałego układu pokarmowego, pomaga w trawieniu i rozkładzie laktozy, zmniejsza dolegliwości brzuszkowe. U mnie sie sprawdził.

Gość Elka193i294u
Podbijam temat. Lekarka przepisała nam espumisan, ale nie mam serca podawać go miesięcznemu dziecku. Czytam o tym kroplach wszystkich i masakra.Pierwszemu dawałam delicol, ale o jak placebo było. I termofor MRB. To działało zawsze, ale jak już brzuch bolał. Wtedy rozgrzewałam, masaż i spokój. A tak profilaktycznie bym coś podawała. Może coś nowego się pojawiło? Szumiące maskotki odpadają - nie chcę aby przyzwyczaił się do szumu i wg mnie jest to za głośne i też wytwarza promieniowanie. Dzieci się uzależniają i potem roczniaki nie zasną bez szumu.

Gość gość
BioGaia przez 3 miesiące po 5 kropelek dziennie.

Gość mamarobaka
nasz synek potwornie się męczył od drugie tygodnia życia, niestety problemy brzuszkowe przeszły dopiero z czasem, trochę pomagał Infacol (bączuś po nich pierdział z łatwością), jednak bardzo ratowały nas białe szumy - robak natychmiast się przy nich uspokajał i usypiał, uratowało nas to od niejednej nieprzespanej nocy, polecam np suszarkę online.: https://www.youtube.com/watch?v=DZ4YjdPSx7g

Gość mamaani33
Moim dzieciom podawałam esputicon. Tani a bardzo dobry. Kolki przeszły bardzo szybko i podaje się go tylko raz.