Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kosmogirl

JAK obniżyć barwę GŁOSU?

Polecane posty

Gość kosmogirl

Dziewczyny! Mój problem (może nie taki wielki, ale dokuczliwy) jest nietypowy! Chodzi o barwę głosu. Mam 32 lata i dość młody wygląd (tym się akurat nie martwię). Martwi mnie natomiast barwa mojego głosu - taka jakaś dziecinna, piskliwa. Czasami pamiętam o tym i mówię, modulując głos na niższy, ale na dłuższą metę to nie działa no i jest dość męczące :o CZy jest na to jakaś rada? Jak naturalnie obniższyć tembr, barwę głosu? 🌻

Gość hehehhehehehe
zacznij palić 2 paczki dziennie:)

Gość kosmogirl
:D dobry sposób :D Wolalabym jednak coś mniej niezdrowego...

Gość je też mam taki problem
tylko odwrotny. Ja z kolei mam za gruby, niski głos a jak się bardziej postaram to może być nawet męski. To dopiero porażka...

Gość kosmogirl
to ja już bym taki wolała... dla mnie to głos kobiety z charakterem :classic_cool: dziecinne piszczenie jest gorsze, bo, oceniając po głosie, nikt Cię nie bierze poważnie... :o

Gość je też mam taki problem
wiesz niski niskiemu nierówny. Ja mam akurat tak brzydką barwę głosu że gdybyś go usłyszała to zapewniam że zamienić byś się ze mną nie chciała. A za osobę z charkterem niestety nie uchodzę :/ chociaż bardzo bym chciała. Chyba jednak to wynika bardziej z mniemania osobie a nie z fizycznych cech

Gość kosmogirl
Nie będę się spierać, widać nie podoba nam się nasz głosik i tyle :( nie wiem, czy to tylko kwestia charakteru... mędrzec przemawiający "kurczaczkowym" głosikiem też musiałby się mocno nastarać, aby brano go na poważnie... :o

Gość kosmogirl
kłapaczu... zeby to było takie proste! :D

ja to dopiero mam barwe..taki jak u 6letniego dzieciaka..wszytsko przez rozszczep podniebienia😠 jak cos gadam tu juz kurwa sie na mnie gapia...a jak slysze swoj glow w telefonie to mam ochote cisnac komorka o sciane :O

Gość BIedny facet
proponuje cwiczenia z emisji glosu pomaga!!! nawet bardzo

Gość kosmogirl
Furious.... 🌻 dlaczego nie zdecydujesz się na operację?

Gość kosmogirl
Bledny facet - napisz coś więcej? Jakie ćwiczenia! Wydawało mi sie zawsze, ze to pomaga wyłącznie na dykcję...

mialam jak bylam mala bo bym umarla z uduszenia...przy dodatkowej operacji jest abrdoz duze ryzyko calkowitej utraty glosu lub poogrszenia go..pozostaje tylko cwiczyc:O

Gość kosmogirl
Furious - współczuję i trzymam kciuki za ćwiczenia, życzę wytrwałości 🌻

Gość Molli
A jamam fajnie, bo w wieku 46 :( mam młody, zalotny tembr, nawet znajome osoby nie poznają mnie przez telefon. Nieraz sobie poflirtuję, kiedy coś załatwiam. A na żywo coraz rzadziej. Nie przejmuj się głosem, to może być niedługo Twój atut.

Gość znam toooo
ja mam głos dziewczynki i nic na to nie da się poradzić:) do tego jestem niska, szczupła i buźka tez dziewczęca...dlatego nałogowo się maluję...czy pomaga?? znajomi mówią ze wyglądam jak laleczka;) pewnie coś w tym jest;) ale do rzeczy.... na głos chyba nic nie poradzisz, emisja głosu...no może, ale jak już autorka stwierdziła - zmiana nawyku jest bardzo męcząca niestety:(

Gość kosmogirl
Molli - Twój głos to na pewno atut - młody, pewnie kojarzący się z seksapilem, młodzieńczy po prostu. Fajnie :) Mój jest raczej dziecinny, jakiś taki niedojrzało-piskliwy, więc z seksapilem się raczej nie kojarzy :o Znam tooo - hmmm, czyżby podobny problem? ;) Ja wyglądam dość młodo (co poczytuję sobie za plus), ale nie jak laleczka :) Taka właśnie laleczka (ze znanych osób, które przychodzą mi teraz do głowy), to Bjork - islandzka piosenkarka. Dziewczęcość to jej wielki atut, ale głos ma potęzny, sopran, ale nie piskliwy... Malowanie owszem, pomaga, bez niego czułabym się całkiem "niedojrzale" :o pozdrawiam 🌻

Gość biedny facet

Gość biedny facet
bardzo pomaga trzeba sie nauczyc odpowiednio rozluzniac krtann i oddychac toreem calosciowym na bank oddychasz torem szczytowym czyli gornym musisz sie nauczyc brzuszkiem ale to naprawde pomaga

Gość kosmogirl
bledny facet - dzieki za info 🌻 ale potrzebuje wiecej danych. Poszperam w necie, ale gdybys cos przy okazji podrzucił, jak to robić, to będę wdzięczna :)

Gość kosmogirl
przepraszam - miało być biedy facet :)

Gość kosmogirl
no nie mogę, jakis chochlik tu grasuje :D miało być oczywiście: biedny facet :)

Gość podnoszęęęęę

Gość na czym polega emisja
głosu?Czy sa to jakieś specjalne cwiczenia,które można wykonywać w domu?Możesz podać przykład takiego cwiczenia? Z góry dzieki:-)

ja słyszałam keidyś,że można śpiewać gamy,tylko od tyłu i od wyższej do coraz niższej,np najpierw c-dur potem taką,kt zaczyna się od niższego dźwięku.POwoli każdą nauczyc się śpiewać i schodzić coraz niżej. Trochę to pokręcone ale mam nadz,żę zrozumiesz.Mi pomogło. POzdr!!!

Gość dudux
przystawiasz reke do ust i zaczynasz mowic, starając się przy tym wydychac jak najwięcej pary (czujesz to na dłoni) systematycznie, systematycznie, a w końcu będziesz mówić naprawdę nisko. Tak, żeby głos był jak najbardzij 'mokry' na pweno pomoże.

Gość Mapciooo
ja słyszalem tzn. czytalem gazete Świat Wiedzy i tam nieco pisalo jak zmiejszyc glos. Ale tylko w przypadku mężczyzn. więc tak. Męzczyzni maja widoczne jablko Adama które jest chronione chrząstką (raczej tak to szło). Chrząstka sie powieksza pod wplywem dużego testosteronu ale w okresie dojzewania. Tak wiec testosteron powieksza tą chrząstke no i bd mieli glos niższy.... Nieogarniam tych treningów dla mnie to strefa "zielona" jestem tu pierwszy raz wiec raczej 2 tutaj nie bd chyba ze bd bardziej ciekawy waszej opinii