Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kees

Postaram się Wam pomóc w doborze PERFUM. Zapraszam

Polecane posty

Gość kamisia17
cześć!:) moja historia związana z perfumami jest właściwie żadna, czyli nie ma jej. wszystkie "perfumy" jakie miałam w życiu były praktycznie z avonu. nie powiem, niektóre mi sie calkiem podobały, jednak zapach ulatnia sie po 15 minutach. zawsze marzyłam może nie tylke o jakimś konkretnym pięknym zapachu tylko o tym żeby był on w miarę ładny ale przede wszystkim trwały i wyczuwalny (nie że trzeba było by się we mnie "wtulić";)) Mam 17 lat, chodze do liceum. ogólnie moje humory są zmienne, jestem zodiakalnym baranem i osoba głosna towarzyską i w sumie chyba lubianą:) Mam 165 wzrostu i waze 54 kilo. Moje włosy są proste i siegaja mi do ramion oraz maja kolor bardzo ciemny blond a oczy zielono-szare. Proszę o rade!

Gość zakręcona kobieta
Ja mam 33 lata, włosy blond, szare oczy, lekko puszysta figura. Jestem nieśmiała, spokojna, introwertyczna. Lubię zapachy lekkie, np. green tea. Nie cierpię ciężkich i orientalnych. Ostatnio używam Jil Sander Sport. Co jeszcze mogę używać? Może light blue?

jeśli mozna to ja tez poprosze o dobór jakiegos zapachu nie wiem jakie zapachy lubie -podobaja mi się ale meskie- ale powiem jakich perfumów uzywałam cerrutti1881 light blue i nie do przebicia jak dla mnie ULTRAVIOLET paco rabana większośc pisze wyglad to ja też obecnie włosy brąz-ciemna czekolada ,na lato będą blond,oczy niebieskie jasna karnacja wzrost średni

Ja też poproszę. Mam 22 lata, ciemno brązowe włosy,czarne oczy i ciemną karnację. Chciałabym zapach seksowny i uwodzicielski :-) Pozdrawiam.

oh Kees ja podziwiam Twoja robote tutaj :) moja mama zdziwiona byla tym jak trafilas w moj gust, wiec i cos dla niej bym prosila :) kocha jedne perfumy od kilku lat, i zadnych innych nie potrafi sobie znalezc. te perfumy to shalimar guerlain. niestetymamie nie do konca odpowiadaja na codzien do pracy, bo sa jednak bardziej wieczorowe. wiec jakas alternatywa na dzien dla osoby kochajacej shalimar? byle nie cos slodkiego niska, wlosy mozna powiedziec ze krotkie(mama wiecznie ja tapiruje i \"napusza\" :P ) farbowany blond z pasemkami, oliwkowa karnacja, szare duze, duze oczy, ciemna oprawa oczu. figura z bardzo lekka nadwaga 40 lat, elegancka, energiczna, samodzielna, prowadzi wlasna firme, komunikatywna, indywidalistka, praktyczna, lubi stawiac na swoim a jednoczesnie dbac o wszystkich.

oh Kees ja podziwiam Twoja robote tutaj :) moja mama zdziwiona byla tym jak trafilas w moj gust, wiec i cos dla niej bym prosila :) kocha jedne perfumy od kilku lat, i zadnych innych nie potrafi sobie znalezc. te perfumy to shalimar guerlain. niestety mamie nie do konca odpowiadaja na codzien do pracy, bo sa jednak bardziej wieczorowe. wiec jakas alternatywa na dzien dla osoby kochajacej shalimar? byle nie cos slodkiego niska, wlosy mozna powiedziec ze krotkie(mama wiecznie ja tapiruje i \"napusza\" :P ) farbowany blond z pasemkami, oliwkowa karnacja, szare, duze oczy, ciemna oprawa oczu. figura z bardzo lekka nadwaga 40 lat, elegancka, energiczna, samodzielna, prowadzi wlasna firme, komunikatywna, indywidalistka, praktyczna, lubi stawiac na swoim a jednoczesnie dbac o wszystkich.

Gość nierozważna
mam długie naturalne blond włosy, jestem opalona, lubie raczej mocniejszy makijaz, a moje ulubione perfumy to Jungle i Flower Kenzo, oraz adickt diora. chcialabym sprobowac czegos innego:)

Gość dobry wybór

Gość Cammie
Ja też bym chciała ale od razu mówię żeby ceny nie były porażające :P tak w granicach rozsądku. Tak więc mam 14 lat więc niech nie będzie za poważny. Aktualnie mam Pume Jamaice, Gabriele Sabatini (nie wiem jaką) i Adiddas czerwony. Lubie Świeże zapachy. Jestem blondynką, mam niebieskie oczy. Jestem otwarta tak i to chyba tyle :)

Gość No to może ja
...poproszę o radę! Mam 31 lat i jestem młodą mamą. Mam długie, gęste włosy o kolorze ciemny bląd z tendencja do robienia się naturalnych jasnych pasemek. Moje oczy są koloru szaro-zielonego. nie mam ani jasnej ani śniadej cery, tak po środku. Szybko i ładnie się opalam. Mam 1.60 wzrostu, lekką nadwagę, ale nie rażącą. Mój odwieczny problem to dobór perfum,często je zmieniam eksperymentuję, szukam! Nie potrafie podać swoich preferencji no może tylko takie, że nie przepadam za zapachami zbyt"świeżymi", cytrusowymi. U mojego męża np. lubię Black Adidas, Kanion Sport Active I Kenzo, może to ułatwi trochę sprawę. Z góry dziękuję!!

Gość mikapika
I ja bardzo poproszę: szukam czegoś uwodzicielskiego, ale nie duszącego, sama nidy nie mogłam dobrać sobie tego typu zapachu, mam same sportowe, chyba 5 pod rząd dolce gabana l.b. Szukam czegoś interesującego, niezbyt oklepanego. Nienawidzę chanel 5 madelmodesse, diuna itp perfum dla starszych Pań. Z góry dziękuję za odpowiedź

Gość Nutka22
Przyjemny temat:) Moze i dla mnie, by sie cos znalazło?szatynka,niebieskie oczy,delikatna budowa ciała,szczupła,sredniego wzrostu,klasyczny typ urody,długie włosy,lubiaca sie wyrózniac w tłumie, delikatna,ale i drapiezna,pewna siebie,spontaniczna,ale i uczuciowa,delikatna, nie lubie ciezkich zapachów orientalnych ani sodkich owocowych :)z gory dziekuję naszemu ekspertowi

Gość Kees gdzie jesteś

Jestem dziewczyny, jestem, mam teraz na głowie troszkę spraw więc sorry za opóźnienia. Zaraz zabieram się za nadrabianie zaległości, proszę cierpliwości :)

TeZa 1)Armani Sensi (kawa, Limette,akacja,cytryna,jaśmin,syrop z owsa i migdałów,kwiat Cassia,palisander,kadzidło,żywica,wanilia) 2)Givenchy Organza (kapryfolium, drzewo różane,gardenia, ylang-ylang, tuberoza, piwonia, biała frezja, róża, bez, jaśmin, wanilia, ambra, lewanda, cedr, gałka muszkatowa) 3)Yves Saint Laurent Cinema ( kwiat migdału, klementynka,jaśmin, piwonia, fiołek, amarylis,bursztyn, wanilia, białe piżmo, ambra) iza 28 1)Bvlgari Eau Parfumée au Thé Blanc ( liście artemizji, nasiona malwy, biała herbata Yin Zhen ,biały pieprz, piżmo, żywica) 2)Chopard Mira-Bai ( Bergamotka, frezja, czarna porzeczka, konwalia, róża, brzoskwinia, sandałowe drzewo, ambra, karmel) 3)Clinique Happy ( czerwony grejpfrut, kwiat mandarynki, liść laurowy,orchidea, frezja, limonka,kwiat mimozy, biała lilia, magnolia) anka011 1) Burberry of London ( brzoskwinia, morela, śliwka, czarna porzeczka,sandałowe drzewo, cedr, jaśmin,wanilia, piżmo) 2)Nina Ricci Premier Jour ( mandarynka, gardenia,zielony groszek, waniliowa orchidea, migdał, muszkat,drzewo sandałowe, piżmo) 3)Elizabeth Arden Beauty( kwiat ryżu, włoska bergamotka,kwiat niebieskiego lotosu, biała lilia imbirowa, orchidea,sandałowe drzewo, piżmo) Ewelcia 1) Estée Lauder Beautiful Sheer ( magnolia, kwiaty lipy, gruszka, imbir, lilie, drzewo padouk) 2) Calvin Klein Escape ( rumianek, jabłko, kolendra, Koriandr, hiacynt, czarna porzeczka, mandarynka,jaśmin, róża, śliwka, brzoskwinia, goździk,piżmo, bób tonka, wetiver, sandałowe drzewo) 3) Cacharel Gloria ( jantar, hibiskus,bułgarska róża, aromat likieru amaretto,biały pieprz, ambrozja,wanilia,cedrowe drzewo, żywica, bób tonka) Oliwia25 1) Kenzo \"Jungle\" ( kardamon, mandarynka, korzenne goździki, ylang-ylang, mango, kminek, na dnie paczula, lukrecja, piżmo) 2)Azzaro \"Visit\" ( Pieprz i liście gorzkiej pomarańczy, róża pieprzowa i indyjski jaśmin, na dnie Bursztyn, piżmo i fasola tonka) 3)Jesus del Pozo In Black (czarna wiśnia, czarny pieprz, grejpfrut, potem w sercu zapachu róża, czarna lilia, jaśmin i fiolek, na dnie drzewo lukrecji, wanilia z Madagaskaru, marokański cedr i indonezyjska paczula.) Hihotek 1)Giorgio Armani \"Acqua di Gio Femme\" (groszek, jaśmin, frezja, biały hiacynt, winogrona, piżmo, nuta leśna) 2)Kenzo L eau par Kenzo Femme ( mandarynka, mięta, lilia wodna, łodygi trzciny, brzoskwinia, jaśmin, pieprz, na dnie niebieski cedr, napar ze strączków wanilii, piżmo) 3)Escada \"Escada\" ( ta zielona)- (bergamotka, włoska cytryna, melon, frezja, nuty zielone, akordy morskiej bryzy, potem jaśmin, peonia, konwalia, róża, na dnie ambra, cedr, wanilia, irys, paczula)) the kicka, niestety nie znam Twojego zapachu z Avonu, tu masz propozycje własnie kwiatowo-piżmowe, delikatne, baaardzo kobiece i subtelne:) 1)Cacharel Noa ( biała piwonia, Benzoin, cedrowy mech,świeża trawa, Koriandr, drzewo sandałowe, kosatec,kawa, kolendra, białe piżmo) 2)Jennifer Lopez Glow by J.LO ( kwiat pomarańczy, grejpfrut, róża,irys, jaśmin, wanilia,sandałowe drzewo, piżmo, ambra) 3)Dolce&Gabbana Light Blue ( sycylijska cytryna, zielone jabłko, kwiat dzwonka, jaśmin, bambus, biała róża ,cedrowe drzewo, piżmo, ambra) Kamisia 17 1) Donna Karan DKNY ( orchidea, narcyz, pomarańcza,lawenda, liście pomidorów,mech, cedrowe drzewo, tabakowe drzewo, jantar, biała brzoza) 2) Lacoste \"Touch of Pink\" ( liście kolendry, kardamon, czerwona pomarańcza, jaśmin,liście fiołka, nasiona marchewki (!), na dnie wanilia, sandałowiec i delikatne nuty drzewne) 3) Gucci \"Rush 2\" ( narcyz, konwalia, drzewo palmowe, frezja, róża, gardenia, czarna porzeczka, piżmo i mech dębowy)

Teraz kolejna strona, cierpliwości :) zakręcona kobieta 1)Giorgio Armani \"Acqua di Gio Femme\" (groszek, jaśmin, frezja, biały hiacynt, winogrona, piżmo, nuta leśna) 2)Kenzo L eau par Kenzo Femme ( mandarynka, mięta, lilia wodna, łodygi trzciny, brzoskwinia, jaśmin, pieprz, na dnie niebieski cedr, napar ze strączków wanilii, piżmo) 3)Elizabeth Arden Sunflowers (brzoskwinia, bergamotka,konwalia, melon, osmantus, jaśmin, cyklamen, róża herbaciana, mech, drzewo sandałowe, piżmo.) Light Blue też jak najbardziej pasują :) ssisi 1) Moschino I Love Love ( cytrusy, czerwona porzeczka, herbaciana róża, konwalia, piżmo, cedr) 2)Hugo Boss Boss Women ( mandarynka, mango, fortunella, potem frezja, irys, passiflora, na dnie biały cedr i drzewo sandałowe) 3)Issey Miyake L´Eau D´Issey ( kwiat lotosu, frezja, cyklamen, melon,piwonia, biała lilia, goździk, konwalia,tuberoza, cedr, różowe piżmo, ambra, drzewo sandałowe) maagda4 Coś sexy, to pomyślałam że dam Ci sexy ciepłe i sexy chłodne :) 1) Carolina Herrera 212 On Ice Brown ( bergamot, mandarynka, grejpfrut,róża, piwonia, jaśmin, gardenia, kwiat lotosu,sandałowe drzewo, piżmo) 2)Hugo Boss Deep Red \"Kobieta Deep Red jest jak wyśmienity łowca, który zdobywa wszystko co chce\" Hugo Boss ( gruszka, czarna porzeczka, czerwony pomarańcz, kalabryjska klementynka,frezja, lilia imbirowa, nasiona hibiskusa, pittospora,kalifornijski cedr, wanilia, drzewo sandałowe) 3)teraz sexy ciepłe Salvador Dali Dalissime ( brzoskwinia, morela, czarna porzeczka, jaśmin, wanilia, drzewo sandałowe, ambra) Ivaa Guerlain Shalimar to bardzo ciężki i orientalny zapach, faktycznie bardziej na wieczór :) Spróbujmy możę w stronę klasyków, bardzo kobiecych, zdecydowanych, ale nie tak ciężkich 1) Dolce & Gabbana Femme ( mandarynka, bazylia, bluszcz, pomarańcza, konwalia, jaśmin,wanilia, piżmo , drzewo sandałowe,mandarynka, gorzka pomarańcza, frezja, aldehyd) 2)Moschino Couture, zapach kwiatowo-orientalny ( Ukłon w stronę Shalimar) ( bergamotka, mandarynka, pieprz,piwonia, jaśmin, kwiat maku, kwiat granatu,wanilia, cedr) 3)Gucci Eau de Parfum ( heliotrop, wanilia, irys, kwiat pomarańczy,kminek, tymianek,piżmo) Nierozważna, Jungle to jeden z moich ukochanych zapachów :) 1)Dior Poison Hypnotic ( amerykański migdał, kminek, jaśmin,mech dębu, drzewo sandałowe,palisander, wanilia, piżmo, drzewo cedrowe) 2)Azzaro \"Visit\" ( Pieprz i liście gorzkiej pomarańczy, róża pieprzowa i indyjski jaśmin, na dnie Bursztyn, piżmo i fasola tonka) 3)Calvin Klein Contradiction (kwiat pieprzu, chiński eukaliptus, orchidea,liście jaśminu, róża, piwonia,Tambouti, bób tonka, drzewo sandałowe,drzewo satynowe) Cammie 1)C-THRU Topaz ( włoska mandarynka, galbanum, kwiat pomarańczy, gardenia, goździk, tuberoza, ambra, piżmo, drzewo sandałowe) 2)Naomi Campbell Sunset ( arbuz, pieprz, bergamotka, majowa konwalia, malina, frezja oraz kwiat Crinium tampolo beach, na dnie wanilia, drzewo sandałowe, piżmo, ambra) 3)Celine Dion Belong Sparkling ( mimoza, fiołek,irys,róża,konwalia,ambra,piżmo,nuty drzewne) No to może ja 1)Fendi Fantasia ( bergamotka, morela, hiacynt, róża, konwalia, jaśmin, orchidea, mech, drzewo sandałowe, wanilia, bób tonka, kwiaty pomarańcza, lilie, piżmo) 2)Hugo Boss Pure Purple ( nektarynka, fiołek alpejski, czarny fiołek, cyklamen, białe kwiaty,na dnie biały zamsz, marcepan i ambra) 3)Lacoste \"Femme\" ( jamajski pieprz, frezja, biały heliotrop, irański jaśmin, kwiat hibiskusa, absolut róży bułgarskiej, absolut nasion Ambrette, himalajski cedr, akord skórzany, drzewo sandałowe, kadzidło)

Mikapika, coś na lato, chłodne, sportowe, nie oklepane 1) Lacoste Touch of Pink ( liście kolendry, kardamon, czerwona pomarańcza, jaśmin,liście fiołka, nasiona marchewki (!), na dnie wanilia, sandałowiec i delikatne nuty drzewne) 2)Kenzo L eau par Kenzo Femme ( mandarynka, mięta, lilia wodna, łodygi trzciny, brzoskwinia, jaśmin, pieprz, na dnie niebieski cedr, napar ze strączków wanilii, piżmo) 3)Hugo Boss Boss Women ( mandarynka, mango, fortunella, potem frezja, irys, passiflora, na dnie biały cedr i drzewo sandałowe) Nutka 22 1)Cacharel Promesse ( bergamotka, mandarynka, jaśmin, orchidea, jeżyna, ambra, piżmo, drzewo sandałowe i cedrowe) 2)Davidoff Echo woman ( grappa, irys, fiołek, białe piżmo, owoce cytrusowe, malina, ambRA) 3)Calvin Klein Euphoria( owoc granatu, śliwa daktylowa i akord zielony,kwiat lotosu, kwiat champaca, czarna orchidea ,bursztyn, ambra, czarny fiołek, akord kremowy, drzewo mahoniowe, piżmo)

Ja też bardzo proszę. Mam brązowe oczy i włosy, średniej długości, blada cera, 22 lata. Lubie naturalność, przyrodę, lubie być niezależna,jestem ambitna, lubie samotność,podróże, ale wobec ludzi jestem otwarta. aaa nie lubie przesłodzonych zapachów Z góry dziękuje!

żbikowa, zaraz coś dobierzemy :) Przynajmniej sie postaram :) 1)Arden Green Tea ( kminek, rabarbar, jiskřivé cytryna, pomarańcz, bergamotka,zielona herbata, jaśmin, mięta, koper, seler,mech dębu, piżmo, biała ambra) 2)Kenzo Summer ( bergamotka, cytryna,mimoza, fiołek, mleczko migdałowe,piżmo, ambra, drzewo cedrowe, stytaks) 3)DKNY Be Delicious (amerykańskie jabłko, grejpfrut, ogórek, magnolia, tuberoza, różą, konwalia, fiołek, sandałowe drzewo, egzotyczne kwiaty, biała ambra)

Gość mikapika
dzieki Kees, powiedz mi tylko o którego hugo bossa Ci chodzi tego czerwonego czy w białym flakonie (tak połówka). I jeszcze jedno: jakbyś miała mi doradzić między tymi zapachami : 1) hugo boss - ten czerwony/"połówka" :) 2) haloween jdp 3) Lanvin ECLAT D'ARPEGE który wybrałabyś ???? Podobają mi się wszystkie. Jescze powącham proponowaną przez Ciebie Lacostę i Kenzo. czy one pasują na wieczór ???? Nie potrafię się zdecydować

Gość lokowka
A co sadzisz o Perfumie Christian Dior Jado´r???

dzięki Kees🌻 polece w poniedziałek do perfumerii powąchać i powiem Ci ,który wybrałam miłego weekendu

Gość lokowka
Donna Karan DKNY ta perfumka tez pieknie pachnie!!!

Mam średnie, ciemne włosy. Mam trudny charakter, lubię władać.nie jestem za wysoka, mam niebiesko-szare oczy. Bardzo lubię zapachy świeże i egzotyczne. Kwiatowe też. Z góry dziękluję

Mikapika Wszystkie te zapachy są generalnie owocowo-kwiatowe, delikatne. Na wieczór w zasadzie wybrałabym cos troszkę mocniejszego. Ale kochana nie mi wybierać, idź do perfumerii \"przymierz\" zapach, zobacz jak się czujesz z każdym. A ten Boss o którym mówiłam to ten biały , niski :)

lokówka,słonko, osobiście nie przepadam za Jadore, nie jest \"mój\", mam inny gust i tyle. Ale jak Tobie się podoba to nie patrz na innych. On jest bardzo trwały, to jego zaleta :) Little My 1)Gucci Rush ( gardenia, frezja, róża,wanilia, jaśmin,paczula, wetiwer, koriandr, drzewo sandałowe, korzeń kuskusu) 2)Paco Rabanne Ultraviolet ( ziele angielskie, świeży pieprz turecki, brzoskwinia, drzewo różane,osmanthus, kwiat kinmokusei, róża, fiołek, jaśmin,ambra, wanilia, bursztyn, paczuli, drzewo sandałowe i cedrowe) 3)J.P.Gaultier Classique ( kwiat pomarańczy, bułgarska róża,mandarynka, irys, orchidea imbir,ambra, wanilia, ylang-ylang, piżmo)

Gość mikapika
kOCHANA to wybierz mi coś wieczorowego wiesz w jakich zapachach się poruszam ale totalnie nie mogę wybrać nic wiecsorowego

Mikapika, dla mnie faworyci wśród nie za mocnych, i niezbyt cięzkich,ale nadających się na wieczór to: 1) Seksowny kwiatowo-owocowy zapach dla zdecydowanych kobiet Hugo Boss Deep Red ( gruszka, czarna porzeczka, czerwony pomarańcz, kalabryjska klementynka,frezja, lilia imbirowa, nasiona hibiskusa, pittospora,kalifornijski cedr, wanilia, drzewo sandałowe) 2)Czerwony eliksir miłości Cacharel Amor Amor ( mandarynka,pomarańcza,różowy grejpfrut,lilie,róże,kwiat Melati, konwalia, jaśmin, bergamotka,czarna porzeczka, wanilia, drzewo sandałowe, białe piżmo,ambra) 3)Powabny delikatny kuszący zapach Dior Pure Poison ( bergamot, mandarynka, kwiat pomarańczy,jaśmin, wodne gardenie, sambak ,sandałowe drzewo, biała ambra, piżmo)