Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kees

Postaram się Wam pomóc w doborze PERFUM. Zapraszam

Polecane posty

Gość romantyczna.......
Świetny topik :-) więc również poproszę o rade, mam jasne włosy, jasne oczy, podobają mi sie delikatne zapachy, nie lubię duszących.. chciałabym coś kobiecego, zmysłowego, delikatnego....jednocześnie odpowiedniego do codziennego użytku. dziękuje :-)

Gość a ja mam taki problem
kiedys na ulicy wiele razy zaczepiali mnie zebym kupila perfumy takie w zielonym opakowaniu i ciagle odmawialam az w koncu sie skusilam i kupilam i mi sie podobaj tylko ze teraz nie wiem gdzie takie kupic bo juz na ulicy nie zaczepiaja to byly takie w zielonym opakowaniu i pisalo na nich koh samui byly tez takie czerwone i teraz nie wiem gdzie je kupic

Witaj Kees Ja tez nie doczekalam sie odpowiedzi na moje pytanie. Perfumy o ktorych pisze kupilam kilka lat temu ale zachowalam flakony zeby nie zapomniec ich zapachu.niestet nigdy nie trafilam na podobny.POMOZ !!!

Madziaaaaaaaaa Może powąchaj sobie : 1) Dali Sea & Sun in Cadaques ( Kumquat, morela, czarna porzeczka,frezje, niebieska lilia, kwiat lotosu,drzewo cedrowe, piżmo, ambra) 2)Arden Sunflowers ( melon, brzoskwinia, bergamotka,herbaciana róża, jaśmin, cyklamen, osmantus,sandałowe drzewo, mech dębu, piżmo) 3)Jil Sander Sun ( bergamotka, czarna porzeczka, drzewo różane,jaśmin, konwalia, fiołek,sandałowe drzewo, paczuli, wanilia) romantyczna 1) Arden Green Tea ( kminek, rabarbar, cytryna, pomarańcz, bergamotka,zielona herbata, jaśmin, mięta, koper, seler,mech dębu, piżmo, biała ambra) 2)Armani Acqua di Gio ( słodki groszek, frezja, kwiat jaśminu,biały hiacynt, winogrona ,piżmo , nuta leśna) 3) DOLCE&GABBANA LIGHT BLUE (sycylijska cytryna, jabłko, kwiat dzwonku, jaśmin, bambus, aromat białej róży, na dnie drzewo cedrowe i ambra) Szpulka, sorry wielkie, że Cię pominęłam...I jeszcze bardziej mi przykro, bo nie umiem Ci pomóć. Nie znam tych zapachów :( a ja mam taki problem wiem o jakie Ci chodzi perfumy, mnie też nie raz zaczepiali :) Ale niestety nie wiem, gdzie je dostać :(

Dzieki Kees Mozesz nie znac tych zapachow. sa to wyroby z przed kilku lat.Obejrzalam jeszcze raz flakony i na Venice jest informacja ze sa od Yves Rocher...Nie wiem czy ci sie przyda ta informacja. Oba zapachy moge jedynie okreslic ze sa \"cieple\"podobne do zapachu slodkiego dobego winka z odrobina slodkiej cytrynki...Nie naleza do zapachow swiezych ale nie sa tez ciezkie. A moze zaproponujesz cos podobnego.Jestem brunetka o bardzo ciemnych oczach i lekko sniadej cerze. Pozdrawiam

Gość Madziaaaaaaa
ok. dzieki bardzo

Gość skwarka
Wysoka blondynka, szare oczy. Studiuje. Lubie rzeczy awangardowe, ale nie jestem snobka. Jesli chodzi o zapachy to nie ma reguly-lubie zarowno swieze zapachy jak np.Davidoff Cool Water jak rowniez bardziej awangardowe jak np.J'adore Diora...Zastanawiam sie nad nowym zapachem co radzisz?

Gość skwarka
widze ze chyba jednak nie potrafisz sprostac moim oczekiwaniom ;) pozdrawiam

Skwarka, nie siedzę tu non stop :) I postaram się sprostać Twoim oczekiwaniom :) 1)Joop! Femme ( jaśmin, róża, drzewo sandałowe i cedrowe, wanilia, bergamot, paczuli, vetiver, ambra, piżmo, neroli, kwiat pomarańcza) 2) Trussardi Skin ( fiołek, róża, cytrusy, jabłko, konwalia, jaśmin, paczula, bergamotka, mandarynka, pomarańcz, różowy pieprz, drzewo różane) 3)Issey Miyake L´Eau D´Issey ( kwiat lotosu, frezja, cyklamen, melon,piwonia, biała lilia, goździk, konwalia,tuberoza, cedr, różowe piżmo, ambra, drzewo sandałowe)

Szpulka, nie będzie lekko, ale może mi się uda ...Oby. Nie znam za dobrze Yves Rocher, ale kochana przejdź się do nich i po prostu spytaj :) 1)Escada Magnetism ( ananas, czarna porzeczka, frezja, bazylia, tymianek, zielone liście,róża, magnolia, jaśmin, heliotrop,drzewo sandałowe, paczuli, piżmo, wanilia, ambra, wetiwer, irys, karmel, kokos) 2)Gucci Rush (gardenia, frezja, róża,wanilia, jaśmin ,paczula, wetiwer, koriandr, drzewo sandałowe, korzeń kuskusu) 3)Gio Armani Sensi ( kawa, Limette,akacja,cytryna,jaśmin,syrop z owsa i migdałów,kwiat Cassia,palisander,kadzidło,żywica,wanilia )

Gość skwarka
dzieki :)

Gość szalala
Hej! Witajcie, mogę się przyłączyć? Mam 30 latek, jestem blondynką,metr1,68-lubie muzykę,komedie, kocham się śmiać! Jestem wesoła,opanowana..lubię zapachy wesołe, słodkawo-owocowe, letnie-Może jest na mnie rada:nie cierpię:Calvina Kelina, Hugo Bossa oraz Tierry Muglera, z góry dziękuję!!

Gość Gosiak28
Hej Kees, moze znajdziesz cos dla mnie.Jestem dosc wysoka,szczupla blondynka o bardzo jasnej,cieplej piegowatej cerze i zielonych oczach.Nie lubie zbyt slodkich zapachow.Nie jestem w stanie zniesc LIGHT BLUE D&G, L'EAU EDEN Cacharel.Ostatnio uzywam L'EAU VITAMINE Biotherm i WOMAN DKNY.Pozdrawiam i czekam na sugestie.

Cześć Dziewczyny, własnie zakończyłam kolejną partię moje pracy magisterskiej, więć teraz mogę całkowicie oddać się odpisywaniu Wam :) szalala 1)Sport Jil Sander For Women ( sycylijski pomarańcz, jabłko, czarna porzeczka, pieprz, frezja, piwonia, sandałowe drzewo, cedrowe drzewo, piżmo) 2) DKNY Be Delicious ( zielone jabłko, grejpfrut, ogórek, magnolia, tuberoza, różą, konwalia, fiołek, sandałowe drzewo, egzotyczne kwiaty, biała ambra) 3)Nina Ricci Deci Dela ( brzoskwinia, maliny, melon, morela,róża, frezja, laskowy orzech,sandałowe drzewo, paczuli, mech, kwiat bergamotki) Gosiak 28 1) Calvin Klein Escape ( rumianek, jabłko, kolendra, Koriandr, hiacynt, czarna porzeczka, mandarynka,jaśmin, róża, śliwka, brzoskwinia, goździk,piżmo, bób tonka, wetiver, sandałowe drzewo, piżmo) 2) Jil Sander Pure ( jaśmin, alpejski fiołek, woń traw, drzewo sandałowe, ambra) 3)Lancaster Aquazur ( gorzka pomarańcza, mandarynka, werbena, bergamotka,jaśmin, róża centifolia i kwiat cytryny, na dnie biała ambra, piżmo i biały cedr)

Gość szalala
Dziekuję ci bardzo- zaraz biegnę do Galerii Echo!!Pa!

Gość Minenna
Witam -może i ja poproszę ,chetnie się dowiem jaki zapach do mnie pasuje -ciemna blondynka,oczy niebiesko-zielone,średniego wzrostu ,pełna sprzeczności ,niezdecydowana ,po 30-tce ,lubie słodkie nuty w perfumach ale czasem wybieram tez cięższe zapachy ,lubię zmiany ..

Minenna, wybrałam Ci drogę kwiatowo-orientalną :) 1) Paco Rabanne Ultraviolet ( ziele angielskie, świeży pieprz turecki, brzoskwinia, drzewo różane,osmanthus, kwiat kinmokusei, róża, fiołek, jaśmin,ambra, wanilia, bursztyn, paczuli, drzewo sandałowe i cedrowe) 2)J.P.Gaultier Classique ( kwiat pomarańczy, bułgarska róża,mandarynka, irys, orchidea imbir,ambra, wanilia, ylang-ylang, piżmo) 3)Givenchy Organza ( kapryfolium, drzewo różane,gardenia, ylang-ylang, tuberoza, piwonia, biała frezja, róża, bez, jaśmin ,wanilia, ambra, lewanda, cedr, gałka muszkatowa)

Gość anieliczka
oo czy mogłabym też prosić o dobór perfum? :) Jaka jestem, o kurcze ;), drobna szatynka, z ciemnymi oczami, z natury delikatna, roztargniona, spokojna ale czasem wariatka, lubi dzieci i koty, w ogóle podobno mam cos z kota :D. Aktualnie mam amor amor i bardzo mi sie podoba :). Acha, typ zima- lato albo zima typ południowy, nikt do konca nie wie ;) :D

anieliczka, amor amor to zapach kwaitowo-owocowy, chyba najpopularniejsza nuta, jeśli go lubisz, to powinny Ci się też spodobać: 1) Dior Jadore ( mandarynka, biała róża, afrykańska orchidea,jeżyna, śliwka, fiołek,piżmo, drzewo amarantowe, liście bluszczu) 2)Ralph Lauren Ralph ( niebieski; liście jabłoni, żółta frezja, włoska mandarynka,osmanthus, magnolie, kwiat lipy, orris,frezje, piżmo) 3)Hugo Boss Hugo Woman ( zielone jabłko, kwiat papai, porzeczka, wodne rośliny, mech,jaśmin, biała lilia, irys, nektarynka,kwiat wanili, sandałowe drzewo) Ewentualnie jeszcze sprawdź : Armani Aqua di Gio, Avon \"Always\", Clinique Happy, Sonia Rykiel \"Rykiel Rose\",

Gość Minenna
Kees -serdecznie dziekuję ,a to niespodzianka ,na pewno nie znam tych zapachow ,mam nadzieję że wśrod nich jest ten jeden jedyny zapach ,ktory mnie" uwiedzie i zatrzyma na dłużej" ,pozdrawiam ciepło 🌻

Gość anieliczka
dziękuję slicznie 🌼 :)

Ale się mój małzonek szanowny ucieszył z Twoich sugestii co do zapachów! Własnie mi orzekł, że zaraz podjeżdżamy do perfumerii i będzie wszystko po kolei wąchał! Sam się napalił...Dziękuje w jego imieniu- i jesli tylko wróce napiszę, jaki w końcu zapaszek go najbardziej urzekł!(a tak nawiasem mówiąc- to jak Wy kochane kobietki robicie te emotki uśmiechnięte i te kwiatuszki..?)

Gość magdalena1924
Cześć, jestem brunetka, mam sniada karnacje, ciemnobrazowe oczy , czarne , kręcone włosy. Nie lubie słodkich, duszacych zapachów, kwiatowych takze może moglabys mi cos przyjemnego polecic?

Gość judyta123
hej, mam 24 lata 1,63 wzrostu, szczupła (ale nie bardzo drobna), włosy krótkie ( na męsko) ciemny brąz i oczy równeiż takiego koloru, sniada karnacja. Jestem typem przywódcy, a pod maską milośniczka dzieci, zwierzat.usposobienie ogólne: bardzo dużo mówie, jestem towarzyska, ale momentami taka niedostepna. na innych ludziach podobaja mi sie zapach charakterystyczne- ale bez przesady. w perfumeriach dostaje fioła i nigdy nie potrafie nic wybrac. podobaja mi sie ale to i tak nie to (po po jakims czasie uzywania odechciewa mi sie tego zapachu: Gucci rush, lancome miracle so magic, jennifer lopez STILL.

Gość judyta123
jezeli chodzi o ubiór raczej klasycznei i elegancko, ale zdarza sie bardziej luzno ale tak raczej grzecznie.

mam 160 cm wzrostu i wze 46 kg i 18 lat, mam jasną karnacje, wlosy koloru jasnego brązu albo ciemnego blondu:P oczy koloru brązowego, mam poczucie humoru, lubie przurode ale takze wielkie zycie w zasmroddzonych wielkich miastach:)

Też nie umim robić tych kwiatków. Perfumeryjka, koniecznie napisz co się śłubnemu najbardziej spodobało :) magdalena1924 1) Armani Sensi ( kawa, Limette,akacja,cytryna,jaśmin,syrop z owsa i migdałów,kwiat Cassia,palisander,kadzidło,żywica,wanilia) 2)Hugo Boss Intense ( przyprawy korzenne, egzotyczny kumquart, akord O2,jaśmin, wanilia, orchidea, turecka róża, sandałowe drzewo, paczuli, piżmo, ambra, balsam z żywicy) 3)Cacharel Gloria ( jantar, hibiskus,bułgarska róża, aromat likieru amaretto,biały pieprz, ambrozja,wanilia,cedrowe drzewo, żywica, bób tonka) judyta 123 1)Chanel Coco Mademoiselle ( kwiat pomarańczy, bergamot, jaśmin, róża, paczula, wetiwer) 2)Yves Saint Laurent Y ( brzoskwinia, gardenia, aldehydy, narcyz, hiacynt, róża, fiołek, paczula, wetiwer) 3)Nina Ricci Deci Dela ( brzoskwinia, maliny, melon, morela,róża, frezja, laskowy orzech,sandałowe drzewo, paczuli, mech, kwiat bergamotki) monika0905 1) Escada Escada (bergamotka, cytryna, czarna porzeczka, melon, ogórek, frezja, morskie nuty, zielone listki,kwiat pomarańczy, jaśmin, magnolia, konwalia, peonia, róża ,irys, nektaryna, patchouli, ambra, wanilia, piżmo, drzewo sandałowe) 2)Paloma Picasso Paloma Picasso ( bergamotka, cytryny, jaśminu, bułgarskiej róży, neroli, ambry, liści fiołka, rumianku, ylang-ylang, kolendry, drzewa sandałowego, piżma, mchu dębowego i paczuli.) 3)Carolina Herrera Chic ( magnolia, jaśmin, płatki róży, czerwona frezja,kwiaty pomarańczy i mandarynki,sandałowe drzewo, piżmo, ambra,wanilia)

To teraz ja Jestem szatynką ( włosy dosc cienkie), oczy szaro-niebieskie, jasna oprawa ( dolnych rzęs prawie nie widac) usta dość intensywnie czerwone, cera ze skłonnością do świecenia się, raczej szarawy odcień jesli mozna to tak nazwać, mam skłonnośc do tycia co do charakteru to jestem raczej spokojna, marzycielka, lubie czasem samotnośc...męcze się w tłumie i wśród nieznajomych, lubie przyrode ale tez nie potrafiłabym długo zyc poza miastem jestem spod znaku bliźniąt - jestem \"zróżnicowana\" i niezdecydowana nie przepadam za aktywnością fizyczną troche artystyczna, ale leniwa duszyczka.... co do zapachów - to nieprzepadam za intensywnymi i zbyt przesłodzonymi, ale tez zapach owoców cytrusowych jelsi jest zbyt męczacy- drażni mnie.... lubie zapach konwalii - ale nie wiem jaki on jest w przełożeniu na perfumy...

aha..to jeszcze na wszelki wypadek chyba wysoka (ok 174 cm), dośc tęga budowa, ubieram sie raczej na sportowo (jeansy, koszulki) ale lubię tez styl dziewczęcy i zwiewny, jesli jest okazja - elegancki ulubione kolory niebieskości, turkus, fiolety (wrzos szczególnie), z czerwieni to te w kolorze wina, raczej chłodne i intensywne, pastelowe roże i biele, ale przybródzone..., zielenie ( czasami) nie lubie żółtego i pomarańczowego oraz niecierpię połaczenia tych kolorów z czernią...

Gość hihotek
robimy buźkę uśmiechniętą - najpierw : a potem ) = :) Buźka smutna- : , a potem ( = :( kwiatek - między nawiasami kwadratowymi, czyli [ ] wpisujemy wyraz kwiat (nie może być spacji między nawiasami, a wyrazem) = 🌻 kiss - wpisać wyraz kiss (usta) w nawias kwadratowy [ ] = 😘 serduszko - wpiać wyraz serce w nawias kwadratowy [ ] = ❤️ itd.... pozdrawiam 🌻