Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kociaczek0707070707

Diane 35-- czy macie skutki uboczne po tym?

Polecane posty

Gość kociaczek0707070707

Biorę Diane 35 i zastanawiam się czy dobrze robię. Czy po odstawieniu maiła któraś z was problemy z ciążą lub zdrowiem dziecka???

Gość kociaczek0707070707
Aha i jeszcze boli mnie glowa pierwszy dzien po odstawieniu... nie wiem czy powinnam diane brac

Gość a mnie zaczęła boleć
wątroba, która nigdy nie bolała, wcześniej nawet nie wiedziałam, że ją mam

Hey! Ja brałam 1,5 roku diane35 na cere, niestety tradzik wrocił po odstawieniu 10 m-cy, w trakcie brrania skutki uboczne to skorcze łydek i kolan oraz wzrost wagi to co ja zaopserwowałam moze i głowa tez bolała ale jak nie biore tez czasem boli wiec sama nie wiem Pozdrawiam

Hey! Ja brałam 1,5 roku diane35 na cere, niestety tradzik wrocił po odstawieniu 10 m-cy, w trakcie brrania skutki uboczne to skorcze łydek i kolan oraz wzrost wagi to co ja zaopserwowałam moze i głowa tez bolała ale jak nie biore tez czasem boli wiec sama nie wiem Pozdrawiam

Gość hejjj
ja brałam diane tez na trądzik, niestety po odstawieniu wracał ze zdwojoną siłą. Strasznie utyłam, obciążały wątrobe, powodowały depresję, płacz bez powodu...Przerzuciłam sie na yasmin...i jest lepiej

Gość Bella-dona
Jest to lek starej generacji ,dziwie sie lekarzom ,ze jeszcze go stosuja.Ja bralam przez 3 lata i :przytylam sporo ,hirsutyzm jaki byl taki zostal , odstawilam z powodu arytmii,bolow i zawrotow glowy i zdiagnozowano mi juz po nerwice ,nie wiem czy to od Diane ale takie sa opinie . Wiem ,ze ma mnostwo skutkow ubocznych ,czesto wychodza dopiero po czasie ale innym nic sie nie dzieje,niemniej jednak nie polecam,dlugo dochodzilam do siebie po odstawieniu,mialam ciagnace sie tygodniami miesiaczki i zakonczylo sie czyszczeniem macicy i jakimis lekami.

pól roku brałam diane-niedawno celiest i teraz znów Diane-Chwale sobie ją!! jak to sie mówi na każdego rózne tabletki róznie działają

Witajcie !! Bardzo potrzebuje diane 35 :( Wlasnie mi sie skonczyly a moj gin wyjechal na urlop Ktos ma do sprzedania ???? TO BARDZO PILNE !! moj email: stressi@wp.pl LICZE NA WAS

Gość Kiara
Cześć wam! ja biorę Diane już 8 lat!!!też zaczęłam bo lekarz powiedział ze dobrze na cerę wpływają...No i wpływają...ale nie radzę przerywać...! ja przerwałam i ...cóż trądzik taki jak nigdy!!!!I leczenie antybiotykami u dermatologa...teraz mi blizny na twarzy zostały...i znów biorę...Żałuję,że zaczęłam...Ostrzegam! Co do tej nerwicy to chyba coś w tymjest...Jestem strasznie nerwowa i szybko się irytuję!!!zdarza mi się ostro na rodziców głos podnieść...Nie mówiąc o tym że drobnostki wyprowadzaja mnie z równowagi...!Boję się,co będzie dalej!

Witajcie mam pytanie! Czy po Cilest nie mozna chodzic na solarium?? slyszalam ze moga wyskoczyc jakies PLAMY na ciele.... CZY TO PRAWDA?

Diane to duża dawka chormonów - lepiej zaczynać od słabszych np.cilest, mają mniej skutków ubocznych i tak nie uzależniają...Tylko że jeśli ktoś już brał Diane to nie może przeskoczyć na słabsze...

Gość hej hej
bierz zamiast diane lepiej regulon, kosztuje ok 25 zł, ja czuje sie po niem dużo lepiej, i naprawdę pomaga na buźka, a ja mam okropny trądzik, przez trzy mies biore teraz yasmin ale chce wrocic do regulon, jasmin mi na buxka pomóglale tylko odrobinke, a ciągle sikam, i mam nasilone zaparacia;/

Gość kociaczek0707070707
już skończyłam brać Diane ( po pięciu miesiącach) pani ginekolog powiedziała, ze można je brać najwyżej rok. Nie czuje się źle na razie. I przepisała mi Logest(czyli widocznie można na słabsze się przerzucić) no nie wiem jak będzie, ale mam nadzieje, ze trądzik nie wyskoczy.

Gość pika
Mi po odstawieniu Diane nie powrocil tradzik,takze nie jest to zasadą. Jedyny minus to to,ze przytyłam

Do Stressi - ja mam jedno opakowanie Diane jeżeli tylko chcesz to moge ci je oddac, daj znac na forum Ja brałam 11 cykli czyli około 10 miesięcy - czułam sie bardzo dobrze, cera poprawiła sie po miesiącu a po 3 tradzik zniknął całkowicie, po odstawieniu troszke krostek wrociło ale nie jest tak zle, nie wiem czy ma to jakis zwoazek z przyjmowaniem Diane (były to jedyne tabletki jakie brałam w zyciu) ale mam teraz od dwoch lat (bo tyle minelo od odstawienia) regularniejsze i krotsze cykle, wczesniej krwawienie trwało 8 dni teraz 5-go mam juz tylko plamienie:) mam nadzieje ze nie zaszkodziły mojej wątrobie, bo ogólnie mam troszke kłopotów z układem trawiennym i wogóle:)

Nie trzeba. To pisała moja kolezanka i juz sprawa jest zalatwiona:) dzieki za checi :*

Gość błyszczeSie
W CZASIE "LECZENIA" DIANE 35: -nasilił mi sie i tak bardzo widoczny łojotok [nie wiem jakim cudem, przeciez wszystkim pomaga] -opuchłam na całym ciele, na twarzy -miałam fatalne samopoczucie ...musiałam odstawic i jeszcze cos kłuło mnie w brzuchu, po odstawieniu przeszlo, teraz kłuje mnie jak wezme tussipect [na schudniecie, popijam kawa]

Gość Czlowieczek
do Kociaczka07070707... że co zrobił Twój ginekolog?? z Diany na Logest?? no nie załamuj mnie ;/ wiesz, ja brałam Logest przez póltora roku, po nim ores mi calkiem zanikl na pol roku, cala zabawa w wywolywanie etc... w koncu inny ginekolog po raz pierwszy wyslal mnie na badania krwi, wyszlo ze mam progesteronu strasznie malenko i wyciagnal takie zestawienie wszystkich pigulek i tam bylo rozrysowane wszystko o poziomie hormonow w nim... wyszlo oczywiscie ze jesli ma sie malo progesterony to Logest jest mi w ogole nie wskazany (i to on mi prawdopodobnie rozwalil wszystko) i ze to wlasnie Diana bylaby dla mnie najlepsza... boje sie strasznie jej brac... slyszalam o niej wiele negatywnych opiinii, wiem ze wszystko jest wzgledna, ale chyba wole te yasmin(ktora ma podobne proporcje tych homronow)... ale wracając do sprawy, to nei rozumiem dlaczego przepisal Ci zupelnie inne pigulki- o innym skladzie, Logest a Diane wg tamtej rozpiski to zupelne przeciwienstwa ;| (a jezeli chodzi o Logest to coz... kompletny zanik orgazmow ;( jak dobrze ze go juz nie biore- nigdy wiecej, ale ogolnie brak innych ubocznych u mnie, choc do mych hormonow nie byl dobrany). I po tym co tu przeczytalam... nie zdecyduje sie na Diane... a to Yasmin to ponoc prawie 40 zeta kosztuje tak??

Gość kropelka porannej rosy
Czy jeśli biorąc Diane nie miałam zadnych skutków ubocznych a wręcz dostrzegłam kilka zalet brania tabletek, to czy zwiększa to moje szanse na uniknięcie nawrotów trądziku i łojotoku po odstawieniu? wychodze z załozenia ze jeśli dobrze tolerowałam Diane to moze była mi ona potzrebna i nie spowodowała zadnych szkód w moim organizmie więc może teraz keidy nie mam jej już potrzeby brać wszystko się unormowało i nie bedzie zadnych nawrotów? Czy znacie jakieś sposoby na uniknięcie skutków ubocznych odstawienia Diane? Może powinnam przez okres przejściowy brać jakies słabsze pigułki typu logist? Pomóżcie, proszę:)