Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moonjaa

proszę o porade dermatologa!

Polecane posty

Gość moonjaa

mojej Mamie strasznie pęka skóra na dłoniach,cos okropnego, robią się normalnie głębokie rany, smaruje kremami, maśćmi (które przepisał lekarz ale dodam że lekarz jest beznadziejny) i nic. Acha i ma tez strasznie suchą skórę na łokciach. Chcę ją zapisać do lekarza w innym mieście ale narazie jestem na etapie przekonywania bo się wstydzi tych rąk i nie chce iść. może ma ktoś radę co robic do czasu kiedy jej nie przekonam. Dzięki

Gość olikka
moja mama też kiedyś miała coś podobnego na dłoniach i wypróbowała stary babciny sposób- siusiała sobie na dłonie przez kilka dni i wyobraź sobie, że mocz zdziałał cuda. Ewentualnie jeśli czuje do tego obrzydzenie to można też smarować to olejem z wiesiołka- w aptece jest tego pełno w kapsułkach (np. Oeparol), przedzuirawiasz je i tym olejkiem smarujesz. Życzę zdrówka.

Gość moonja
nie wiem czy przekonam ją do siusiania na dłonie ale powiem jej o takim sposobie:) dzięki

nie wiem jak na dlonie.. jednak chyba lekarz najlepszy na to bedzie.. a co do lokci polecam \"masc ochronna z witamina A\" niektorzy nazywaja to \"masc witamonowa\" naprawde jest rewalcyjna na zrogowacialy, wysuszony naskorek! a tylko za 2 zl w aptece :) pozdrawiam

Gość mozna zrobic
okład z cieplej parafiny a wszczesniej nasmarowac rece wit.a

Gość ten mocz
to nie blef, ja miałam głęboką ranę, której niczym nie mogłam wyleczyć, strasznie ropniała i pomógł, polecam!

Gość 55
wiem, że jest jakaść maść/krem Avene (w aptece) na pekające dłonie, nazywa się na d albo c, ale nie jest tania...

Gość moonjaa
naprawdę dzięki za porady, na pewno się przydadzą

Gość Ty płpmykówka mało
wiesz w takim razie o moczu, on potrafi zdziałać cuda- a co powiesz na tych co stosują urynoterapie, przecież to jest leczenie przy pomocy moczu. Od dawien dawna mocz był stosowany w lecznictwie i ludziom nie było potrzeba bardzo szkodliwych dla organizmu maści sterydowych, żeby wyleczyć różnego rodzaju egzemy skórne. Dokształć się trochę w tym kierunku, a później wypowiadaj się na forum.

Gość Poczytaj
temat- Urynoterapia czy ktoś ją jeszcze stosuje, tam dowiesz się wielu ciekawych rzeczy.

Gość moonjaa
"55" mam jeszcze pytanie. ile kosztuje ta maść, o której piszesz? Tak w brzybliżeniu chociaż.

Gość ehhh.....
moja mama ma ten sam problem i niestety nic nie pomaga, a zwiedziła wielu lekarzy i żadne maści na dłużej nie pomagają niestety.

Gość ehhh.....
idę spać, bo jakoś mi te zdania niegramatycznie wychodzą.

Gość bredzisz płomykówka
mocz leczy -poczytaj sobie o np obozach koncentracyjnych w czasie wojny... Tak czy inaczej wizyta u lekarza jest niezbedna-to pewenie rodzaj jakiegos uczulenia, egzemy czy innych takich....