Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Somełan

Wylicz swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne

Polecane posty

Gość Kalam
Hmmm czy ten kalkulator dobrze działa? Przy najbardziej lajtowej opcji wychodzi mi 7200 kcal co raczej jest niemożliwe bo nawet przy 10 godzinach intensywnego treningu tyle nie spalisz. I jeszcze jedno... dziewczyny naczytacie się tych kolorowych czasopism i tych diet a później jecie po 1000 kcal a zapotrzebowanie macie 3200, głupota jak nie wiem, bo organizm nie pali tłuszczu tylko wam mięsie pali a wy cieszycie się, że wam waga poszła a do tego organizm wyniszczacie :/

Gość Westa18
zapotrzebowanie kobiet wynosi 3200?? wydaje mi się że o 1000 mniej ale kłłcić się nie bedę. zgadzam się z tym że diety 1000 kcal/dzień nie mają sensu bo póżniej to co się zrzuciło wraca ze zdwojoną siłą. najlepszy jest wysiłek fizyczny tylko jak się do niego zmotywować..???

Gość orangeeeeee
wyszło mi 2500 a ja zjadam 500 i żyje uż od kilku miesiecy. tylko że chudne no ale o to chodzi. ja słyszałam ze zeby schudnac trzeba wpisac w te pola swoja wage ideana i potem tyle kcal zjadać

"ja słyszałam ze zeby schudnac trzeba wpisac w te pola swoja wage ideana i potem tyle kcal zjadać" to ja bym musiala jesc 100 kcal mniej mam do schudniecia jeszcze 5,5 kg :] czyli jestem gdzies w polowie dopiero :P

Gość dmd
a mi nie może wyjść.. jak wpisuje w total.. 24 (no chodzi o te godziny) to wyskakuje mi NaN.. czy prócz tego musze jeszcze coś wpisać.. co robie źle?? prosze o pomoc

Gość .................f............
podnoszę

Gość eeee dupacki
ten kalkulator - wyszlo mi 2300 a ja jem po ok.1500 i jakos nie chudn e,ani nie tyje. a mojemu chlopakowi tez obliczylam i to juz podalam ze normalnie spi 8 godzin a 16 siedzi przed buirkiem-no wiec juz chyba najgorszy scenariusz i jemu wyszlo 2800,a je ok.2000 dziennie i wazy 96kg przy 177cm....

Gość Borsuk_morski
Kalkulator to tylko wytyczna, ale jesli jemu wyszlo 2800 to jego dzienne zapotrzebowanie bedzie w granicach 2800 a nie 2000. Ja jem dziennie 3000kcal, spie ok. 8h a pozniej praktycznie caly dzien przed biurkiem i jest to moje neutralne zapotrzebowanie - czyli przy tej wartosci ani nie tyje, ani nie chudne. A faceta sprobuj zaciagnac do lekarza, bo to naprawde jest dziwne. Mozliwe, ze Twoje neutralne jest tak niskie ze wzgledu na spowolniona przemiane materii, moze na skutek diety. A jak nie, to tez polecam lekarza, bo to naprawde nienormalnie niskie wartosci.

Gość iiiiiiik
Wyszło mi zapotrzebowanie całkowite 2085. Dużo...Jem ok. 1200- 1400 dziennie i utrzymuję wagę, nie chudnę ani nie tyję. Czy to oznacza że mam spowolnioną przemianę materii?

Gość Borsuk_morski
Na to wyglada. Twoj organizm pracuje teraz w trybie oszczednosciowym. Jedzac mniej kcal nie jestes pelni sil, bo dostarczasz mniej energii. Twoje organy sie kurcza, powinien nastapi zanik miesiaczki. Nie dostarczasz zapewne takze odpowiedniej ilosci witamin i mineralow. Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne = jesli jesz tyle kalorii to nie tyjesz, ani nie chudniesz. Ty jesz (przyjmujac 2000 jako dzienne) o 600-800kcal mniej niz mozesz i wychodzi na to samo - tez ani nie tyjesz, ani nie chudniesz. Jednak efekt zdrowotny jest 100 razy gorszy.

Gość Mateusz Mława
Witam wszystkich... fajny kalkulator tylko że mi wyszło 1749/2696 i total 4445. Czy to nie za dużo? Ja jestem lekkoatletą i faktycznie dużo czasu spędzam w ruchu, nie miałem nigdy do czynienia z wyliczaniem kalorii, ale jak patrzę na to co piszecie to chyba zbyt dużo?

Gość a mi wyszlo tak ..
1400BMR (Calories) 146Activity (Calories) -------------------------------------------------------------------------------- 1546Total Calories

Gość Borsuk_morski
Moje dzienne zapotrzebowanie w dni powszednie - praca - czasami dobija do 4000kcal. Przy tej wartosci ani nie tyje, ani nie chudne. Mateusz wszystko zalezy od Twojej aktywnosci fizycznej, jesli jest jej sporo to mozesz sporo jesc, ale tez musisz uwazac, zeby kcal dostarczac przed/podczas tej aktywnosci, bo wowczas energia z pozywienia sprzyja wykonywaniu cwiczen. W innym przypadku mozesz powiekszac tkanke tluszczowa. 1546kcal to bardzo malo, wydaje mi sie, ze gdzies jest blad. Musicie uwazac, bo ten kalkulator jest bardzo czuly na "godziny". Jesli masz godzinny trening z przerwami to nie mozesz wpisac w moderate, badz heavy: 1 hour.

Gość łolka
kurde ja powinnam ponad 4500 kal jesc.ja pierdziele

Gość inżynierka
Hmm.. 500 to zdecydowanie za mało. A co do dziennego zapotrzebowania kobiet na kalorie to 2300 (o ile się nie mylę) to zapotrzebowanie dla kobiety o małej aktywności fizycznej i siedzącej pracy. Przy pracy wymagającej więcej energii fizycznej lub większego wysiłku fizycznego(mózg też potrzebuje energii), bądź uprawianiu jakiegoś sportu zapotrzebowanie na kalorie rośnie.

Gość mi wyszlo 2700 kcal
nawet by sie zgadzalo bo zazwyczaj jem sporo powyzej 2000 kcal i nie tyję:P

Gość a co to onacza
NAN mnie wyszło BMR 2033 a reszta pisze NAN:o

Nie wiem, u mnie wychodzi poprawnie. Zmienilas na kilogrmy i centymetry? BMR (podstawowe zapotrzebowanie - wylaczajac aktywnosc fizyczna, czyli takie, gdzie np. caly dzien lezalabys w lozku) masz spore, mozliwe cos zle wpisalas.

Gość
Fajny topik Ja mam BMR-1312 Activity-109 Total 1421

Jest to niemozliwe, ze dodatkowa aktywnosc wyniosla 109, jesli wpiszesz 9 godzin na resting - spanie a reszte - 15 na very light to wychodzi minimum 400.

Gość
Very Light - zajęcia na siedząco, jazda samochodem, autobusem, pisanie na klawiaturze, gra w karty, tego rodzaju aktywność - a wpisujesz ile godzin w ciągu jednego dnia/nocy mniej więcej przeznaczasz na tego typu aktywność Czyli dnia i nocy łącznie?