Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstrząsnieta

PASJA

Polecane posty

Gość malinka niedojrzała
film jest zbyt brutalny i gdzieś w tej krwi zniknęła jego wartość

Gość Oj Malinka
dojrzej.

Gość malinka niedojrzała
wiosna idzie może mi sie uda :) Spokojnych Swiąt

Gość Oj Malinka
Wiosna już jest. Czy chcesz czy nie, uda ci się. Spokojnych Świąt.

Gość malinka niedojrzała
niech wiosna pojawi sie w Waszych sercach a teraz życzę kolorowych snów

Gość Przygotuj się
jutro na śniadanie zostaniesz zeżarta, buło pokręcona.

Gość Przygotuj się
tu kłania się kulturalna, obyta i myśląca kajzerka. Ja nie użyłam obraźliwego słowa, czerstwa buło

Gość Przygotuj się
A najlepiej daj się zetrzeć .

Gość Przygotuj się
albo namoczyć, mądralo od siedmiu boleści.

Gość Przygotuj się
spokojnie bułko pokręcona, bez histerii

Kajzerko, ..........wychodzi na to, że jak się nie ma odpowiednich argumentów to trzeba zaatakować osobę, ale czy dyskusja na tym polega, kazdy ma prawo miec swoje zdanie :-D PS Przeciez film ten był wyswietlany nie tylko w Polsce i jakoś nikt sie nim nie zachwycał o ile mi wiadomo :-D

Gość agata-----
kajzerka przeczytalas definicje kiczu a dalej nic nie rozumiesz hehe ta scena z łza to byla artystyczna wizja gipsona i w tym wypadku kiczem tego nazwac nie mozna, tylko takie nieoczytane osoby jak ty powiedza ze to kicz;P

Gość to prawda
bebe ... ale u nas zachwycał sie kosciół (a kosciół niby nie jest za przemocą ) i potakiwaczy jest pełno. A, że to chała na którą szkoda czasu, to nie ma znaczenia .

Gość Przygotuj się
Zostawaim kajzerkę przy myśleniu :O Niech dalej myśli, tylko aby nie odbiło się to na jej zdrowiu. Zbyt wielki wysiłek szkodzi.

Gość Przygotuj się
j/w :D

Gość Agata - tobie
jednej jak rozumiem podobal się film i doszukujesz się wartosci artystycznych, ktorych nikt nie widzi. Twoja sprawa, dla mnie to kicz i tyle , przepraszam nie tylko dla mnie :-D

Gość agata-----
kajzerka nie chce mi sie tobie nic tlumaczyc, bo ty nic nie chcesz zrozumiec albo nie potrafisz, to wlasnie ty nie umiesz nawet wysilic mozgownicy i to czego nie rozumiesz nazywasz kiczem, jestes nie tolerancyjna w stosunku do tego co chca przekazac ci inni ludzie,taka prawda;/

Gość agata-----
Agata - tobie ten cały film mial wartosc artystyczna, jesli chodzi o tego typu sprawy to niech mi nie podskakuja osoby ktore sie na tym nic a nic nie znaja :P :P, bo akurat siedze w tym fachu:P i na kilometr wyczuwam was laikow;P

Gość Przygotuj się
I wzajemnie. I nie tup nogami, ludzie śpią.

Gość agata-----
mam dobra zabawe;P

Gość agata-----
kajzerka rozumiesz to na poziomie podstawowym najnizszym dlatego tak rozumujesz a nie inaczej

Gość agatko kochana
ależ wartośc artystyczną to ten film mial..wspaniala muzyka, cała oprawa, zdjęcia, kostiumy..itd.. Ale co do wartosci głębszych,moralnych które niby miał niesc, to bym sie zastanowila..dla mnie nie jest to film, poprzez który ktoś chcial nam rzeczywiscie przekazać jakąs głębsza prawdę, naukę i zmusic do refleksji..film zrobiony dla wielkiego show, dla rozglosu, o czym swiadczą l;iczne i kontrowersyjne, przepełniające całą Pasję Chrystusa brutalne i okrutne sceny.

Gość Przygotuj się
do agaty ------ Wreszcie ktoś, kto też się zna i potrafi . Takim mądralom, co nic w życiu nie zrobiły, potrafią tylko krytykować, bo w ich mniemaniu świadczy to o tym , że się znają, mówię NIE. Kajzerko, nie mądrz się, nie masz podstaw ku temu.

Gość NVBGH
Napisał ktoś, że młodzi ludzie z takich filmów jak \"Pasja\" czerpią wzorce. Chodzi mi oczywiście o moment biczowania. Obejrzałam ten film, mówili mi, że jest tam bardzo dużo krwi - jest, ale wcale mnie to nie razi. Trudno to opisać - ale dla mnie było to jak najbardziej naturalne. Oczywiście takie filmy to czysta komercja, teraz mamy nagonkę na religię, za sprawą wielu ludzi, ale trzeba przyznać, iż daje do myślenia. Jezus cierpiał, wiedział, że tak będzie. Mimo to nie stchórzył i to jest piękne. Najgorsze, że wszyscy o tym zapominają. Co do młodziezy: młodzież, która ma odrobinę oleju w glowie oraz jakichkolwiek zasad moralnych nie uderzy człowieka. Nie wiem jak można kogoś skatować, dotkliwie skrzywdzić. Nie rozumiem tego - i właśnie takich ludzi powinniśmy wprost nazywać potworami. Wracając do \"Pasji\": przerażający film, ukazujący cierpienie wielu ludzi, zwłaszcza Jezusa. I właśnie Jego krew, sącząca się z krzyża, powinna uświadomić nam powagę tamtych chwil oraz spuściznę po tym wydarzeniu. Pozdrawiam.

Jezus oddał za nas życie w męczarniach i uważam że każdy powinnien obejrzeć ten film i właśnie te sceny o których piszecie też!! Nie możecie na to patrzeć? A Jezus potrafił znieść takie męki i cierpienie dla Was, a Wy mi tu piszecie że to jest \"ochydne\" i nie będziecie tego oglądać. Tchórze. I jeszcze chciałam dodać że ja oglądając ten film ryczałam ale oglądałam żeby ktoś nie powiedział że jestem znieczulica czy coś.

Gość agata-----
do agatko kochana, mnie akurat zmusil do refleksji...:>

Gość agatko kochana
nie czuje ani potrzeby ani obowiązku oglądania takich okrutnych scen, nawet w TAKIM filmie.Na codzien jest tego wystarczająco duzo. Nie potrzebuje ich(tych scen), aby wiedziec co J. musial przechodzic,, zastanowic sie nad męką Chrystusa, wyciągnąc dla siebie odpowiednie wnioski i refleksje.

Gość Przygotuj się
Do Agatko kochana , ha ha ha Masz rację, Gibson nie powinien wypowiadać się na temat Drogi Krzyżowej. Przecież wtedy nie żył :D Co do głębokości przekazu :D lepiej , gdyby pokazał przejście przez Morze Czerwone :)

Gość agata-----
scoorwiel no to twoje zdanie :>

Gość agatko kochana
zmusil do refleksji? Och, jakie to wspaniale. Klasnij w raczki z radości i idz spac z uczuciem satysfakcji w sercu:) Dobranoc