Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byl sobie los

Brzuszki po porodzie.

Polecane posty

Gość byl sobie los

jestem 2 tygodnie po porodzie , czy moge juz cwiczyc brzuszki ? Chcialabym jak najszybciej pozbyc sie tej skory.

Gość zapytaj o to lekarza
jeśli byłaś nacinana i masz szwy to wydaje mi się, że powinnaś się wstrzymać

Gość mama małej Hani
Wg mnie na takie cwiczenia jest jeszcze za wczesnie ale zapytaj lekarza lub położnej.

Gość ja jeszcze przed
porodem, ale tak sobie mysle, ze na cwiczenia chyba faktycznie za wczesnie. Ale moze sprobuj masowac brzuszek + jakis fajny balsam ujedrniajacy czy inny? Zawsze to juz jakies "cwiczenie" ujedrniajace, a potem dodasz normalne fizyczne :)

Gość skóra...
skóry i tak sie nie pozbedziesz :(

Gość ajajaja
własnie była u mnie połozna srodowiskowa i tez sie jej o to pytałam,dostałam specjalny program cwiczen w połogu opracowany przez lekarzy i tam wyraznie pisze,ze brzuszki jak najbardziej mozna cwiczyc juz... w tydzien po porodzie,jest tam równiez cwiczenie typu -rowerek i inne,mozna je wykonywac od siódmego dnia po porodzie naturalnym,czyli w tzw fazie odległej połogu(7 dzien-koniec szóstego tyg)

Gość byl sobie los
Nie wierze ze nie mozna pozbyc sie skory, pewnie jest to bardzo trudne ale nie sadze zeby bylo niemozliwe.

Gość virginioa
nie da sie stracic zwiotczalej skory po porodzie, no chyba ze operacja plastyczna brzucha..

Gość byl sobie los
No ale ja nie mowie o jakiejs skorze wiszacej do kolan.musi byc sposob !

Skory można się calkiem pozbyć. To znaczy- pozbyc - to zle określenie w moim przypadku. Sama zniknęła, nie stosowalam zadnych cwiczen. Mialam to szczęście :) Ale różnie bywa. Jest jednak możliwe, żeby w ogóle nie było widać, że było się w ciąży.

Gość byl sobie los
A widzicie skoro Niki skora sama sie " zgubila ", to chyba tym bardziej mozna pozbyc sie jej cwiczac .

hmm a ja znam kobiety, ktore rodzily dzieci i maja plaskie brzuszki-na pewno nie robily sobie operacji plastycznych...:)

Gość Kati75
Brzuszki mozna robic 6 tyg po porodzie tak mowia lekarze dwa tyg to za wczesnie jeszcze wszystko ci sie obkurcza i mozesz narobic balaganu najlepiej spytaj lekarza on wie najlepiej

A ja sie załamałam bo dosłownie w ostatnich dniach pojawiły mi sie rozstępy na brzuchu!!!!!!! Tak nagle i duuuużo! A za kilka dni mam termin.... To okropne! Tak sie cieszyłam, ze mnie to ominęlo, a to na sam koniec taka niespodzianka:( Nie mam zbyt pięknego ciała a te rozstępy na pewno tego nie poprawią:(((( Dosłownie rodzic mi się odechciało...

Gość Kati75
Nie przejmuj sie jak bedziesz smarowala i masowala na pewno zbledna za jakis czas polecam galaretke przeci rozstepom firmy DAX

Gość byl sobie los
Dziewczyny a hula hop ? Na ktore konkretnie partie brzucha dziala ?

Gość byl sobie los
Halo halo, pobudka !!!! To co , wie ktos jak to jest z tym hula hop ?