Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wanka

Kiedy najwcześniej robiłyście test ciążowy

Polecane posty

Chyba jednak zrobię test z krwi, bo nie wytrzymam :) z tym że nie wiem gdzie to zrobić? Znalazłam informację, że beta HCG można zrobić w Luxmedzie, z tym że na wynik czeka się 7 dni roboczych (tak jest napisane)... więc nie bardzo mi to pomoże, dlatego czy wiecie gdzie jeszcze można wykonać badanie?

nemira ja nie robiłam tego testu nigdy więc niestety nie wiem :( Ale zobacz to już tylko 6 dni,wiem, czasami wydaje się AŻ 6, no nie wiem, w każdym razie daj znać czy zrobiłaś a jeśli tak to jaki wynik! a więc wczoraj nie staraliśmy się, mąż nie miał ochoty a dzisiaj temperatura 36,9, trudno mi powiedzieć o co chodzi.

Witam. Lekarz cos mi przepisał, jeszcze nie wiem co bo nie wybrałam a z recepty sie nie doczytam, ale powiedział ze jest odpowiednie dla kobiet w ciąży i mam sie nie bać tego brać. To jakis proszek, który trzeba rozpuścic i wypić na wieczór.

słowiki, dziękuję. Ja też nie mam tej prolaktynemii po obciążeniu od zawsze. Kiedyś miałam wszystko w normie. U mnie zaczęło się to robić po stresie związanym z rozstaniem po 5 latach z narzeczonym (z jego woli). Wróciłam do Polski z wielkim rykiem i raną na sercu i przez 2 lata nie potrafiłam sobie ze sobą poradzić. To wtedy zanikł okres, pojawił się trądzik, hormony mi siadły. Pojawiła się prolaktynemia. W ciąży z synkiem odstawiłam Norprolac tak po 5 tygodniu ciązy (to to samo co bromek tylko droższe), też nie było problemu. Prolaktynę na bromku badałam i mam bardzo niską, zarówno wyjściową jak i po obciążeniu, więc lek działa. Mam nadzieję, że owulację też mam dzięki niemu. Nemira, każde laboratorium w okolicy, nawet takie publiczne na NFZ ci to zrobi za 20zł (tyle tez kosztuje test sikany czasami...). Idź, znajdź i rób. I pytaj wszędzie kiedy wynik. Niemożliwe, bo ja w Medicover mam wynik jeszcze tego samego dnia tylko popołudniu. Rozejrzyj się w mieście.

loco, jak to wykupisz, to napisz nam co to jest. Ja się trochę znam, to ci powiem, a bez nazwy niewiele można powiedzieć.

Udało mi sie rozszyfrowac recepte. Przepisał mi MONURAL

Dzięki za info, chyba tak zrobię... Zmierzyłam dziś rano temp. i mam 36,8... czy gdybym była w ciąży nie byłaby wyższa?

Nemira, To dziwne, bo w Luxmed zawsze wynik był codziennie... tak samo np w diagnostyce - jesli jest w twoim miescie to polecam bo wyniki odczytujeszw internecie po 4 h (dopłacasz chyba 5zł) albo po 6h. Silu kochanie własnie tak moj gin powiedział ze bromek odstawia sie pod koniec 5 tyg kiedy wiadomo ze miesiaczka nie przyjdzie i nie zabierze dzidzi, ale jesli ktos odstawi na pocz 5 tyg jak ja to tez nic sie nie stanie. Nie martw się i skonsultuj ze swoim gin co robic jesli sie okaze ze jesteś w ciazy. Widzisz jak ten strees zle na nas wpływa :( Normalnie choroba cywilizacyjna mój gin powiedział... Ale bedzie wszystko ok ty pewnie zaszłaś w tym cyklu ja w tamtym i bedziemy miec w 2013 sliczne dzidziusie :):) odpoczywaj sobie :)

Aha Silu on powiedział że jak sie przerwie to kategorycznie w ciazy nie wolno po paru dniach brac od nowa wiec albo skoncz albo bierz regularnie. całuski.

Na stronie Luxmedu napisane jest, że wynik "beta HCG" jest po upływie 7 dni roboczych, ale już wynik "HCG total ilościowo" tego samego dnia... Czy jeśli poszłabym ba HCG total ilościowo, to czy beta też się w tym zawiera?

Najlepiej zadzwon i zapytaj- ilosciowo czyli chyba jaka ilosc bety czyli czy 1000 czy 500 i to o to badanie chodzi.

Gość defgdgd
INTERNETOWY CIUCHOLAND Z ODZIEŻĄ DZIECIĘCĄ www.lumpik24.pl . . . . . INTERNETOWY CIUCHOLAND Z ODZIEŻĄ DZIECIĘCĄ www.lumpik24.pl . . . . . . . INTERNETOWY CIUCHOLAND Z ODZIEŻĄ DZIECIĘCĄ www.lumpik24.pl . . . . . . INTERNETOWY CIUCHOLAND Z ODZIEŻĄ DZIECIĘCĄ www.lumpik24.pl . . . . . . INTERNETOWY CIUCHOLAND Z ODZIEŻĄ DZIECIĘCĄ www.lumpik24.pl

mnie się wydaje, że logiczne by było, że wynik bety byłby tego samego dnia bo nawet takie hormonalne badania jak się robi to wyniki są po 2 góra 3 dniach więc tydzień to coś długo.

Jest dobrze, znalazłam blisko miejsca zamieszkania zwykłe laboratorium :) Także pod koniec tygodnia się udam ;) A w jakim przedziale powinnam mieć betę żeby świadczyło to o ciąży?

każda ilość powyżej 5. czyli jeśli będziesz miała 6 to znaczy, że jesteś w baaaardzo wczesnej ciąży. ale 10 dni po owulacji powinno wyjść coś około 50, może nawet 100. powodzenia!!!

No właśnie, mówisz Silu że 10 dni po owulacji powinno wyjść 50-100... A przecież domowe sikańce pokazują już od 10... czyli 10 dni po owulacji i sikaniec powinien wyjść... Jeśli pokręciłam jednostki lub coś, to proszę uświadomcie mnie...

Gość MamaOliwka
Nemira, sikańce te najczulsze wykazują ciążę od 10mU/ml tzn od 100 jednostek beta HCG. Czyli jeśli z krwi wyjdzie ci 100, to takie czuły sikaniec 10 wykaże. Ale jeśli zrobiłabyś test o czułości 25 (wszędzie takie są teraz) to nie wyjdzie ci przy becie 100. W dniu spodziewanego okresu beta hcg wynosi zwykle 300-500 jednostek, dlatego wtedy zazwyczaj testy sikane o czułości 25 (czyli wykazujące ciążę od hcg 250) wykazują ciążę. nie wierz w sikańce...gdybyś miała betę np, 98 to ten o czułość 10 by ci jej nie wykazał. Zwykle ma to też związek z rozrzedzonym moczem- nie u każdej kobiety też w moczu tyle się tego hcg mieści co w krwi. sikańce są do d.... chyba, że ci się okres spóźnia 10 dni, to sikaniec jak najbardziej wskazany ale nie PRZED OKRESEM.

MamaOliwka to ja:):):) pisałam przed chwilą na innym forum o dzieciach i mi się przekleił ten drugi login:)

Gość z tymi testami nie jest tak
jak piszesz. Moja beta wynosila 90 jednostek tydzien po pierwszym tescie sikanym. Robilam kilka testow, roznych firm, o tej samej czulosci. Na wszystkich blada kreska, a beta tydzien pozniej wynosila dopiero 90 jednostek.

nie ma problemu róbcie sikańce. Wiem, że to wygodny i sympatyczny sposób. Ale beta jest najlepsza i najpewniejsza - nawet lekarz sikańcom nie wierzy i od razu wysyła na betę :) więc po co podwójny koszt? fakt, widok 2 kresek cieszy... ale widok jednej (kiedy ciąża jest tylko jej nie wykazuje) okropnie smuci. co kto woli

Dzięki za oświecenie :) W takim razie chyba jednak zaufam becie ;) mam nadzieję, że się uda ;) A czy 10 dni po owulacji, mogę już robić betę i wyjdzie wiarygodna?

Gość FasolkaSzparagowa
Nemira ja się nie znam jak tam z dniami co i po ilu ale zobaczyć możesz sobie tutaj: http://magazyn.netmama.pl/serwisy/kalendarz-owulacyjny/ tam jest wypisane jak sobie otworzysz swój kalendarz. Chociaż ja byłam taka dziwna że mi dwa dni przed @ sikaniec nie wykazał nic a dopiero dzień po spodziewanej @ wyszła bledziutka kreseczka. Też się martwiłam trochę że ta kreska taka blada ale moje Maleństwo na szczęście rozwija się prawidłowo :) Silu jak my niby mamy Twoim zdaniem wytrzymać do 1 sierpnia w niepewności co do Twojej ciąży która oczywiście jest oczywista no ale sam fakt potwierdzenia :P ?

Jeśli się nie uda, to niestety nasze starania trzeba będzie przesunąć na sierpień :( Mąż musi wyjechać akurat gdy zaczną się dni płodne :/ I dzięki za kalendarzyk, jest świetny :)

Gość FasolkaSzparagowa
Nie ma za co ;) też chyba tutaj ten link kiedyś ktoś polecał ;)

fasolka, hahahaha:) uśmiałam się z twojego posta -kochana jesteś:) Tak oczywiście, że jestem w ciąży!!!! :)

wg tego kalendarza,możliwy test z krwi mam już w piątek 13 lipca, a z moczu już w poniedziałek 16 lipca. Na wczoraj wypadło mi zagnieżdżenie - nic nie powiem, ale takie miałam ciśnienie tam w dole, jakby mi pochwę rozrywało na boki (sorki za określenie - sama się z niego śmieje,ale tak to czułam).Takie niby uczucie na okres,ale na samiutkim dole. Lidka, czy ty czułaś podobnie swoje zagnieżdżenie? na wczoraj/dziś przypada nam właśnie zagnieżdżenie! :)

Gość FasolkaSzparagowa
Silu wiem o jakie uczucie Ci chodzi.. jakby miało rozsadzić Cie od środka heh :D Ej, Laseczki czy ja moge używać np tantum rosa? Bo biore tą luteinę dopochwowo i oczywiście obowiązkowo wkładki hurtowo i w sumie tak prawie dwa tygodnie te wkładki cały czas i normalnie czuje jak mam tam podrażnione ;/ nie chciałabym żeby mi się jakaś infekcja wdała. Zarzuciłabym sobie lactovaginal ale raczej dwóch tabletek dopochwowych mieszać nie moge ;)

SILU!!!! A ja sie zastanawiam dlaczego mnie dzis z samego rana, kiedy odwozilam corcie do przedszkola, tak kuciapka ;) bolala, jak na okres, jakby rozpulchnienie jakies tam wewnatrz, no i uczucie jak przed okresem, lekkie ciagnienie...hmmmm.....nic wiecej nie mowie;)

Silu, myslisz, ze to moze byc wlasnie TO!!!!!!!!!!!!!!??????????????