Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Sara*

Harry Potter

Polecane posty

Gość . . .
dziewczyny ja was prosze! tylko nie myslcie ze RAB to regulus :-( :-D nic bardziej mylnego czytajcie uwazniej ksiazki! tam jest ktos kogo inicjały to dokładnie RAB :-) u regulusa to nie jest dokładnie bo nie ma "A". A to by była głupota Rowling gdyby ukryła drugie imie takiej waznej postaci i nie mozna sie było by domyslic kto to RAB. jest to ktos kto zaskakuje, podpowiem RAM nie wystepuje w tomie 6, miłego czytania poprzednich tomów. Swoja droga do maturki z anglika przygotowywałam sie z audiobookiem harrego po angielsku :-) uwielbiam te ksiazki :-)

hej, ja tez lubie Harrego, widze, ze to nic orginalnego :) wlasnie jestem na swiezo po ostatniej czesci - ale sie porobilo!! jak RAB to nie Regulus, to nie wiem, a juz zaczelo mi switac, ze moze faktycznie ten medalion byl w tamtym domu, tyle, ze moze byc problem, bo przeciez tam grasowal ten zlodziej!! ja jednak mysle, ze Harry bedzie z Ginny, nie z Hermiona, mi oni od samego poczatku jakos pasowali :) a Malfoy rzeczywiscie sie lamie - nie potrafil zabic Dumbledora, chociaz sto razy mogl to zrobic podczas tej ich pogawedki. swoja droga - nie wydaje sie wam, ze Rowling siegnela po schemat skadinad znany - Voldemort sam jest polmugolem, ale jego zwolennicy uznaja tylko \"czysta krew\", troche mi sie to z Hitlerem kojarzy.

Gość . . .
naprawde jest ktos o inicjałach RAB :-) i nie jest to regulus :-D nie wiem czy to napewno ta osoba wykradła medalion ale tylko jej inicjaly sie zgadzaja, ja to jestem raczej ciekawa jak on sam wyciagnał tego horkruksa i dlaczego ten płyn został w tej misie (przeciez RABtez musiał go wypic) a kiedy wypił go Dumbledore to misa nie napełniła sie znowu...:-/ nie wiem tez czy medalion w domu blacków to był horkruks-watpie jednak to mozliwe by RAB w nim był. Ale były by jaja gdyby z hermiona była z malfoyem ;-P :-D jestem bardzo ciekawa tomu 7 :-) a rowling w ktoryms z wywiadow chyba sama mowiła zeby fani snapea nie wymyslali teorii bo ten watek juz został rozwiazany...ale nie pamietam dokładnie

Gość do _........
audiobook z Harrym po ang? skąd? jak ? zdradź sekret ;)

Gość . . .
jak to skad? z emula przecie :-) harry potter and the sorcerers stone wpisujesz w wyszukiwarke i masz harrego i kamien filozoficzny, sa tez ebooki i rozne inne pierdolki. Zaznaczam ze oczywiscie sciagac mozna tylko jako kopie zapasową oryginałów które oczywiscie wszyscy posiadamy ;p :-D

Gość do_.....
Dzieki :) u mnie to bedzie sie ściągać wieki , ale warto czekać :D pozdrowionka 🖐️ 🌻

Gość . . .
wybvierz mocny serwer i jak juz bedziesz polaczona to w tej zakładce obok zakładki:transfers bedzie taka jaedna, nie pamietam jak sie nazywa, bedzie tam taki przycisk bottstrap, kliknij go, potem wejdz w wyszukiwarke emula zmien tam : Global server na kad donkey, u mnie dzieki tym zmianom leci około 3 razy szybciej, pozdrawiam

A może szanowna . . . zdradzi przynajmniej, w którym tomie występuje ten\'ta \"RAB\". No bo przecież to może być kobieta!

Gość . . .
w Zakonie Feniksa-naprawde nie wiem czy to ten RAB któy wykradł medaliona ale przynajmniej jakikolwiek RAB :-) Zreszta znał voldemorta i mogl byc w domu blacków. pozdrawiam

Dzięki za podpowiedź! Szanowny Trzykropku, wypełniłaś/eś mój dzisiejszy wieczór, i pewnie jeszcze kolejny. Kurczę...

Gość . . .
pamietaj tylko ze inicjał to nie tylko pierwsze litery od imienia i nazwiska, w sredniowieczu było inaczej :-) i mysle ze to własnie tym kierowała sie rowling :-) powodzenia w poszukiwaniu RAB :-)

Ożesz Ty... Przeleciałam wczoraj CAŁY Zakon Feniksa i poddałam się. Ale jeśli mi mówisz, że to niekoniecznie musza byc pierwsze litery od imienia i nazwiska... no to szukam dalej. W średniowieczu, hm. To mi zabiłaś sęka. Dobrze, dziekuję, do końca tygodnia mam zapełniony każdy wieczór.

Ja wczoraj myślałam już, że może owo A to po prostu skrót od AND. W ten sposób pasowałoby mi np. Rodolphus and Bellatrix (chodzi mi o małżeństwo Lestrange\'ów). Ale jakos nie wierzę, żeby to własnie oni mieli knuć przeciwko Voldemortowi. Choc z drugiej strony . . . napisała, że ten ktoś znał Voldemorta i mógł bywać w domu Blacków. Bellatrix jest przecież z domu Black! Zastanawiałam się też, czy jedna z liter nie oznacza jakiegoś tytułyuu, albo czy najpierw nie idzie nazwisko, a potem dwa imiona, itp. Ale poległam... A może kochany Trzykropek puści w końcu farbę? Ja naprawde nie wiem o co chodzi z tymi średniowiecznymi inicjałami...

Gość . . .
ciekawa teoria, moim zdaniem nawet "realna", bede sie jednak upierac przy swoim :-) a do pyt. w sredniowieczu wczesnym artysci nie podpisywali swoich dzieł a jesli juz to robili to inicjałami były: pierwsza, pierwsze dwie, lub pierwsze trzy litery imienia lub przydomku ( z okazji braku nazwisk) uwaznie czytajcie zakon ;-)

Gość Nati*
Ja, moj maz i moja tesciowa tez jestesmy fanami ksiazek HP. Czytam mojemu dzidziusiowi ktory jeszcze jest u mnie w brzuszku i mam nadz ze mu sie podoba. Ale szosta czesc bardzo nas rozczarowala, prawie sie rozplakalam w momencie smierci Dumbledora. O Snapie wole sie nie wypowiadac. Do tej pory nawet go lubilam, mimo tego jaki byl ale teraz to straszne co zrobil.

Hihi hi co do popłakania się to moja przyjaciółka ryczała chyba z pół godziny aż jej mama przyleciała zeby się dowiedzieć co się stało, że płacze, a ona tylko sie rozpłakała jeszcze bardziej i mówi \"bo dumbledor nie żyje\" :P

a mnie bardzo ciekawia duchy domow gryffindor- prawie bezglowy nick slytherin - krwawy baron huffelepuff- wesoly mnich ravenclav?????? czemu w zadnym z tomow nie jest opisany duch ravenclavu?????

Gość . . .
heh puszcze farbe na dzien przed wydaniem 7 tomu :-) Zreszta byc moze to tylko przypadkowa zbieznosc inicjałów :-) No własnie, duch Ravenclawu...nawet suie nigdy nad tym nei zastanawiałam, ciekawe dlaczego o nim cichosza...moze rowena ravenclaw bała sie duchów??? i nie zgodziła sie zeby jej dom miał ducha opiekuńczego...? ;-P :-)

Gość . . .
:-) ciekawa jestem czy myslimy o tej samej osobie Aggie :-D

Jak chcesz, puść mi na GG: 2732594 Twój typ, żeby innym nie psuć zabawy...

Gość . . .
Aggie juz odkryła o kim myslę :-) Tak się własnie zastanawiam co ta ksiazka ma w sobie cos takiego co tak perzyciaga nie tylko dzieci, choc to dla nich była w głównej mierze przeznaczona... Ja najbardziej lubie czesc 3 "Więźnia Azkabanu" za fajne zakończenie, za Lupina, no i przedewszystkim za Syriusza :-) a ktora z tych historii wy najbardziej lubicie? A moze macie swoje ulubione postaci...?

Ja uwielbiam bliźniaków - są niezrównani:) Kurcze ciekawe kim jest RAB. Musze do tego jakos dojśc ... ale to jutro;) A może macie jakieś malutkie wskazówki?

Gość . . .
heh bliźniacy faktycznie są niezrownani :-) ale ich odpowiednicy z przeszłosci czyli James i Syriusz tez super :-) Podobało mi się przedstawienie Lily w myslodsiewni, to fajny pomysł ze na początku nie znosiła swojego przyszłego męża :-D

Taaa a od nienawisci podobno tylko krok do miłości, eh jakie to romantyczne:P

Gość . . .
hmmm to dziwne bo ja raczej nie jestem romantyczka ;-P no moze troche...;-P :-D

Wydaje mi się że ja też nie jestem. Przyznam jednak że ten wątek wyjatkowo mi sie spodobał, jak go czytałam to miałam rogala na buzi, dziwne;)

A ja wtedy odniosłam wrażenie, że James był kompletnym kretynem znęcającym się nas słabszym, podobnie jak to teraz robi Malfoy i od tej sceny go nie lubię