Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcia ***

ciezarne Polki w Anglii.....odezwijie sie!-

Polecane posty

Gość okruch12
Ale wczoraj podgonilyscie stronke...dobrze, ze nie musze czytac postow wrednej pomaranczy. Skorpionka, u mnie bylo jeszcze krocej: scan (5-10min), spotkanie z polozna, ktora poradzila mi cwiczenie miesni Kegla i zapisanie sie do szkoly rodzenia. Razem moze pol godziny (wlacznie z 10-15min. czekaniem na polozna). Dziewczyny, mam pytanie (szczegolnie do Aneczki). Ostatnio w nocy miewam dosc silne bole w dole brzucha (podobne do tych przed okresem) i jednoczesnie silne rwanie w plecach. Czy to moga byc przedwczesne skorcze? Oczywiscie nie sa regolarne (moze trzy w ciagu nocy), ale troche mnie to stresuje. Prosze, poradzcie cos. Acha, super zdjecia maluszkow, ja swojego nie moge dolaczyc, bo zostawilam w Polsce. Kaska, gratuluje pierwszych ruchow. Teraz, to juz masz z gorki.

U mnie nie ma nic o żadnych obwodach. Tylko NT jest i CRL, a to akurat jest tyle co nic.. :( Nie wiem, czy tak powinno być :-0

okruszku... ja tez tak mialam i nawet miewam do dzisiaj... wydaje mi sie ze jak sie za duzo naspaceruje to bol jest silniejszy, i jak np pojesz cos ciezko strawnego i potem nadyma to od trego tez dostaje skurczy przed spaniem, wiec nie wiem... moja polozna powiedziala ze to normalne, ze ta sa skurcze przygotowujace, ale jesli sie martwisz to lepiej dzwon do spitala i nie czekaj.... ja bylam o tyle spokojna ze synus sie caly czas ruszal wiec sie tak nie martwilam tymi bolami (dopuki nie byly regularne)

Gość okruch12
Dzieki, troche mnie uspokoilas. Ja tez mysle, ze to sa skurcze przygotowawcze, ale nie mam sie kogo zapytac, bo spotkanie z polozna mam dopiero w poniedzialek. Dziecko sie rusza, a bole nie sa regolarne, wiec juz wszystko wiem. Dzieki jeszcze raz.

Gość informator
"Mamy chlopca! Tomasz wazy 3880i 54cm, Jestem trak zmeczona,ze nie mam silyzeby zamknac oczy. Personel byl wspanialy ale porod fatalny i dlugi." Czyli moje kochane Flowerska jest juz mama . Pewnie jak wroci ze szpitala sama dokladnie napisze jak bylo.

hej dziewczynki! czytam Was od dawna ale nie nie pisalam bo z tego co widzialam to bylyscie w wysokich ciazach a ja na samym starcie :) ale teraz widze ze sa tez rowiesniczki wiec chetnie sie poddepne :) Mam 26 lat(skoncze w pazdzierniku) mieszkam z mezem w Londynie od ponad roku, mam na koncie jedna strate dziecka bylo to dwa lata temu, od tego czasu nie moglam zajsc, zbieralismy na in vitro ale po drugim cyklu z clo udalo sie i mam fasolke ,dzidzior ma termin porodu na 15 pazdziernika.... Zaliczylam w 14tc pierwsza oficjalna wizyte w szpitalu, mialam scan,-tylko potwierdzajacy date porodu i wyglad poszczegolnych narzadow u dziecka,pobrali mi krew a 30 kwietnia mam miec test tripple, usg na przeziernosc karkowa robilam w 12tc u prywatnego dina Polaka, jestem zapisana i ciaze prowadze w szpitalu Queen Charlottes & Chelsea Hospital , jesli jest jakas mama ktora prowadzila tam ciaze jej wskazowki i rady beda dla mnie bezcenne :)) Ciaza niestety jest zagrozona, mialam plamienia w 7tc potem niespodziewane krwawienie i plamienie w 12tc, zrezygnowalam z pracy i sie oszczedzam,,,przeszlam juz infekcje moczowa na antybiotyku :( martwie sie o maluszka ale staram sie myslec pozytywnie... Ktos tu mowil o usg 3D, jesli ktoras z Was ma namiary na dobry gabinet w Londku z takim badaniem z nagraniem na plytke to prosze o kontak:) kolejne usg w szpitalu bede miec 4 czerwca, bedzie to 21/22 tc wiec juz polowkowe :) Pozdrawiam serdecznie!

cześć migotka_bober :) Śledzę Cię :P Albo raczej Ty mnie! :D Do tabelki sie dopisz Moja Droga :) kohannah...21/04.......40.....London Wood Green ..synus....Anthony zeluchna......26/04.......36......Hillingdon........chlo pczyk... Kacper aneczka21..12/05........36.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....33...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......30.......Colchester.........dzi ewczynka .....? gosiaczek27..12/08.....23........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......22....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........21........Harrogate......chlopak ...............? Kalcia64.....31/08........21.......Waltham Abbey.......?........Zuzanna ***niunia***....14/09......19......Wolverhampton........ ?................? kaska0110....16/09........19........Leicester........... .?................? edziulka...........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .15........Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...14.....Swindon.........?..... Natasza/Hubert Skorpionka81..19/10......14....Southampton.....?........ ..Iza/Robert karina82........01/11.....12....chichester..........?... ......julia/antoś Szczęśliwe Mamusie : 🌼 sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ... .Aleksander asiek 392...22/03....3,074g......Londyn.......chlopak......Patryk flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak........?? kohannah - Teraz Ty idziesz w odstawkę! :D Spinaj poślady i push-push-push :classic_cool:

tabelka źle wyszła. Poprawiam: kohannah...21/04.......40.....London Wood Green ..synus....Anthony zeluchna......26/04.......36......Hillingdon........chlo pczyk... Kacper aneczka21..12/05........36.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....33...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......30.......Colchester.........dzi ewczynka .....? gosiaczek27..12/08.....23........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......22....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........21........Harrogate......chlopak ...............? Kalcia64.....31/08........21.......Waltham Abbey.......?........Zuzanna ***niunia***....14/09......19......Wolverhampton........ ?................? kaska0110....16/09........19........Leicester........... .?................? edziulka...........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .15........Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...14.....Swindon.........?..... Natasza/Hubert Skorpionka81..19/10......14....Southampton.....?........ ..Iza/Robert karina82........01/11.....12....chichester..........?... ......julia/antoś Szczęśliwe Mamusie : 🌼 sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ... .Aleksander asiek 392...22/03....3,074g......Londyn.......chlopak......Patryk flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak....??

Gość angielskie traktowanie polek
Ale was tam traktuja fiu fiu fiu

hihihi,,,ja to juz czytalam ho ho i jeszcze troche, ale ciebie nie widzialam ,cos sie zaczelas udzielac ostatnio czesciej :) tak trzymac,,, skoro tabelka sie zle kopiuje to jak sie mam dopisac ? ;)

tabelka sie źle kopiuje na samym dole. Jakie dziwne znaczki wychodzą \"pod Patrykiem\" :P Dopisuj sie, dopisuj. p.s. Którego masz urodziny? Ja zwykle też tylko czytalam topik, bo jakos nigdy nie bylam w temacie. Albo ze względu na wczesny okres ciązy, albo ze względu na to, ze nie lubie uczestniczyc w \"czatach\" :)

Skorpionka- Kohannah chyba tez juz urodzila ale jeszcze nie daje znac. Ja jak mialam pierwsze usg w 8 tyg to tez nie trwalo dlugo jakies 10 min. sprawdzili ile jest plodow, czy ma dobre ulozenie, pomiar i czy mam dobrze zamknieta szyjke- bo dzien wczesniej mialam plamienie. Dodam , ze usg mialam dopochwowe na lepsza analize szyjki. Pani tez sprawdzila przyblizony termin z rozmiarow glowki.Pozniej tez bylam u pani ktora to wszystko mi omawiala. Informator- dzieki za wiesci🌼 🌼 🌼 Flowerska- gratulacje 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 ale suuuuper masz juz swojego synusia tak blisko ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️. migotka_bober- witamy w srod ciezarnych, zapisz sie teraz do tabelki:D:D:D;P

skorpionka jest ok tak jest we wszystkich tabelkach wczesniej ale od czego to zalezy nie wiem

Gość spróbujcie zrobic to w wordzie

Widocznie Asiek musiala wpisac ten skrut br i dlatego wychodza te znaczki:) migotka_bober -wiec smialo kopiuj tabelke i sie wpisuj:)

kohannah...21/04.......40.....London Wood Green ..synus....Anthony zeluchna......26/04.......36......Hillingdon........chlo pczyk... Kacper aneczka21..12/05........36.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....33...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......30.......Colchester.........dzi ewczynka .....? gosiaczek27..12/08.....23........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......22....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........21........Harrogate......chlopak ...............? Kalcia64.....31/08........21.......Waltham Abbey.......?........Zuzanna ***niunia***....14/09......19......Wolverhampton........ ?................? kaska0110....16/09........19........Leicester........... .?................? edziulka...........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .15........Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...14.....Swindon.........?..... Natasza/Hubert migotka_bober....15/10...15...Londyn...........?.................?....... Skorpionka81..19/10......14....Southampton.....?........ ..Iza/Robert karina82........01/11.....12....chichester..........?... ......julia/antoś Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ... .Aleksander asiek 392...22/03....3,074g......Londyn.......chlopak......Patryk< br /> flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak....?? Mowicie i macie:) skorpionka81 mam urodziny 13 pazdziernika :) maz jest skorpionkiem z 5 listopada:)

migotka - czemu Cię na gg nie ma. Ja do Ciebie pisze a Ty nic :) Pytalam o te urodziny, żeby zobaczyc jaką masz roznice z terminem porodu. Ja mam urodziny 6.11, zaraz po Twoim mężu (1981) :)

Gość prawda o Polsce
Paulka123 strona 383 topik pt. "dwie kreski na tescie - KWIECIEN 2007" Naprawde zazdroszcze... oto jak sie traktuje Polki w Polsce ....polozyli mi na brzuchu taka ciepluka... a ja zaczelam ryczec... az mnie polozne uspokajaly... filip odciał pepowine a lekarz robił nam fotki potem filip i Mancia poszli sie mierzyc i wazyc a ja rodzilam lozysko- tak samo jak maselko i bez zadnego bólu, potem wygniotly mi krew z brzucha to bylo troche bolesne...bylam szyta i wtedy jakiegos krwotoku dostalam bo cos mi tamowali szmatami ale nie wiem co i jak bo myslalam tylko o mojej córci i wylam... jak mnie lakrz zszywał to pytalam tylko czy dlugo jeszcze... wkoncu wyladowalam zszyta na łóżku i dali mi mala i filip przyszedl i dalam jej cyca... caly czas ryczalam i filip ryczal... a potem przyszla moja mama i tato i teciowie i babcie i siostry i wszystcy mówili zebym wkoncu przestała ryczec a sami ryczeli po 2 godzinach odwiezli nas na góre no i przeszlam przyspieszony kurs opieki nad córcia... bylo mi tak slabo ze nie mogłam wstac z łózka wiec musialam przewijac moja mala na lezaco... zadna c*pa polozna sie nie zainteresowala choc prosiłam o pomoc... i tak przez 5 dni... mozna liczyc tylko na sibie bo jak sie połoznym w plotach przeszkodzilo to ci zwyzywaly... na oddziale wisi kartka z napisem "OSZCZEDNIE ZE WSZYSTKIM" I pieczatka dyrektora szpitala a połozne zwracaja sie do pacjentek per "dupy"... trzeba było miec wlasny termometr bo na oddziale maja 4!!! i cale 5 dni miałam jedno zakrwawione przescieradlo bo nie mieli na zmiane a zamiast podkladu dostałam stara dziurawa koszule do porodu bo podkłady sie skonczyly... jakbym byla w sredniowieczu Wspominam pobyt w szpitalu okropnie!!! prawie w jakas depresje wpadlam przez to... no a mala miała zoltaczke i podejzenia infekcji wrodzinej ale wszystko jest ok teraz wyniki w normie... ja zemdlaląm jak przebieralam moja mala w pierwszej dobie po porodzie zrobili mi badania i wyszly tak niskie ze miałam miec przetaczana krew ale naszzcescie sie troszke podniosly i nie mialam bo boje sie ze bym umarła w tym "szpitalu na peryferiach"... jednym słowem "daleko od noszy"

Gość okruch12
Witaj Migotka. Flowerska 🌼 🌼 🌼 🌼 Gratulacje 😘 😘 😘 😘 Dzieki, informator za te cudowne wiesci, pojawiaj sie czesciej :D Jak Kohannah tez urodzila, a mozliwe, ze tak, to zostaje Aneczka, Zeluchna ( wiek ktos cos na jej temat?) i ... JA!!!! Boze, jak ten czas pedzi, jak oszalaly!!!!

Gość prawda o Polsce
Paulka123 4 dni pozniej...strona 393 Czesc laski... ja tylko na chwilke mam grype... bylam wczoraj w tym samym szpitalu w ktorym rodzilam bo dostalam 40 stopni goraczki... i lepiej nie bede opisywala jak mnie tam przyjeli i co powiedzieli... powiem tylko ze moja mama zrobila takaaaa awanture ze normalnie o malo nie doszlo do rekoczynów... dostalam antybiotyk ( choc lekarz nie widzial potrzeby bo 40 stopni to nie goraczka) i juz sie czuje o niebo lepiej bo wczoraj jak smierc- anemia, goraczka... strona 394 ... przy badaniu ginekologicznym włozyl i tam cała lape... wszystkie szwy poszly w pierony... tak sie darlam... kurf... drugi poród przeszlam... teraz juz mnie tam prawie nic nie boli... ale to co wczoraj poczulam to uwierzcie bylo gorsze niz ten ból porodowy... a potem jeszcze usg dopochwowe... oni serca nie maja bo tu juz nie chodzi o wiedze medyczna... dla mnie to zwyczajne znecanie sie!!

czas sie poprawci tabelce :] moja ciąza juz donoszona... kamien z serca... teraz trzeba cos wymyslic na przyspieszenie porodu :p poprawiam tez zeluchna bo cos jej dawno nie bylo... moze juz tez jest po???? kohannah...21/04.......40.....London Wood Green ..synus....Anthony zeluchna......26/04.......39.....Hillingdon........chlo pczyk... Kacper aneczka21..12/05........37.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....33...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......30.......Colchester.........dzi ewczynka .....? gosiaczek27..12/08.....23........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......22....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........21........Harrogate......chlopak ...............? Kalcia64.....31/08........21.......Waltham Abbey.......?........Zuzanna ***niunia***....14/09......19......Wolverhampton........ ?................? kaska0110....16/09........19........Leicester........... .?................? edziulka...........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .15........Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...14.....Swindon.........?..... Natasza/Hubert migotka_bober....15/10...15...Londyn...........?........ .........?....... Skorpionka81..19/10......14....Southampton.....?........ ..Iza/Robert karina82........01/11.....12....chichester..........?... ......julia/antoś Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ... .Aleksander asiek 392...22/03....3,074g......Londyn.......chlopak......Patryk flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak....??

Nick Data porodu Tydzien ciazy Miasto Plec Imie 21/04 40 26/04 29 12/05 37 01/06 33 22/06 30 12/08 23 15/08 22 26/08 21 31/08 21 14/09 19 16/09 19 05/10 16 10/10 16 14/10 15 15/10 15 19/10 14 01/11 12

pracuje nad nowa tabelka i wklajam nielepne proby ;) Nick Data porodu Tydzien ciazy Miasto Plec Imie zeluchna 26/04 29 aneczka21 12/05 37 Okruch12 01/06 33 iwtek29 22/06 30 gosiaczek27 12/08 23 s_daga 15/08 22 Mada744 26/08 21 Kalcia64 31/08 21 ***niunia*** 14/09 19 kaska0110 16/09 19 edziulka 05/10 16 Gosia24leice10/10 16 laboszek 14/10 15 migotka_boe15/10 15 Skorpionka819/10 14 karina82 01/11 12

bo ja tylko testowalam ;) ale test sie nie powiodl :( dlatego sa rozne litery poobcinane ;)