Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcia ***

ciezarne Polki w Anglii.....odezwijie sie!-

Polecane posty

rybcia- z tym wypuszczaniem ze szpitala to jest tak: ponac jak urodzisz rano to po poludni mozesz isc do domu- ale to zalezy od samopoczucia twojego i dzidzi po porodzie. Z regoly juz na drugi dzien jestes w domku. Po cesarce troszke dluzej sie zostaje w szpitalu- chyba 3-4 dni -ale nie jestem pewna na 100% Ta procedura nie zalezy czy jestes na ubezpieczeniu meza itp. Tu po prostu nie siedzi sie dlugo w szpitalu jak w Polsce tylko wracasz do domu . Pozniej to polozna przez pewien okres bedzie przychodzila do twojego domku aby cie obejrzec itp.:D

Mada 🌻 mnie tez milo do Was od czasu do czasu zajzec :) Jakby nie bylo za niedlugo kazda z was bedzie przechodzic na \"nasza\" ta druga stronke :) Potwierdzam, po cc zostaje sie w szpitalu od 3 do 5 dni. Rybcia, nie sluchaj tych bzdur!!!!!

Fak jest faktem, ze niektorzy Anglicy nie maja pojecia , ze sie przepisy zmienily np co do obywatelstwa. W innych sprawach tez czasami maja problem- i musza sie dowiadywac od innych. Np nasza znajoma Angielka nie wiedziala, ze mozna na pobierac working tax credit- dopiero od nas o tym uslyszala:D:D Wlasnie przez taka niewiedze czasami ludzie gadaja bzdury ale to sie zdaza wszedzie;P Wiec zawsze lepiej pytac sie paru osob niz tylko 1nej:D

Gość rybcia85
naprawde wielkie dzieki. Mam nadzieje ze nie zawracałam wam za bardzo głowy? za tydzien ide do lekarza i wszystkiego sie wypytam bo mam jeszcze jeden problem, na ostatnim usg wyszło mi ze mam troche za nisko łożysko i jezeli sie nie przesunie to moge miec zagrożoną ciąze i nici z wyjazdu. Za jakies 2 tygodnie bede miała następne usg to wszysto sie dowiem. Jestem stworzona do tworzenia problemów, moja rodzina ma mnie juz dość bo co chwile cos wymyslam

rybcia- bedzie dobrze i niczym sie nie przejmuj. 🌼 🌼 🌼A to forum jest wlasnie po to aby sie pytac i odpowiadac ❤️ ❤️ ❤️

Ja juz zmykam 🌼 Moze jeszcze obejrze jakis film i lulu ❤️ ❤️ 🌼 🌼 Dobranoc brzuszki[ kwiatek] 🌼

Cześć brzucholki kochane ❤️ Długo się nie odzywałam do Was, ale czytam na okrągło :) U mnie ostatnio nieciekawe samopoczucie. Trochę się źle czuję, mam dość mocne bóle podbrzusza i tak jakoś nawet nastroju na pisanie nie miałam. Dopadła mnie też na kilka dni zgaga i tak dziwnie jakoś ogólnie. Poza tym poszukiwanie mieszkanka nadal trwa i powiem Wam, że to wcale nie taka prosta sprawa 😠 Już bym się chciała przeprowadzić i wtedy bez nerwów już wszystko na spokojnie...bo tak to jakoś jak na wariackich papierach :P Tak w ogóle to już w środę mam wreszcie połówkowe usg ❤️ i może dowiem się kogo noszę pod serduszkiem :) Najważniejsze jest jednak dla mnie - żeby moje maleństwo było zdrowe!!! Mój szkrab mały już na całego bryka ❤️ i nawet mężuś już raz poczuł delikatny puls - to znaczy kopniaczka :) Czytałam te wasze stronice - rozpisałyście się jak cholerka ;) No i zdjęcia oglądałam :) Śliczne macie te pociechy - co do jednej :) Aż mnie zazdrość wzięła :P Okruch - fajny misiopiesek :) Dziewczyny powiem Wam, że to fajny pomysł z tymi zdjęciami - można w sumie wklejać wszystko i chwalić się na forum. Jak macie już zakupione wózki, ciuszki itd. to też się pochwalcie :) Teraz to już zmykam 😘 🖐️

Gość karina82
NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę zeluchna......26/04.......41.....Hillingdon........chlop czyk... Kacper aneczka21..12/05........39.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....36...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......31.......Colchester.........dzi ewczynka .....? gosiaczek27..12/08.....25........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......25....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........23........Harrogate......chlopak ........Julian Kalcia64.....31/08........23.......Waltham Abbey..chlopak.....Aleks... ***niunia***....14/09......21......Wolverhampton........ ?................? kaska0110....16/09........21........Leicester........... .?................? edziulka..........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .17........Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...17.....Swindon.........?..... Natasza/Hubert migotka_bober....15/10...17...Londyn...........?........ .........?....... Skorpionka81..19/10......16....Southampton.....?........ ..Iza/Robert karina82........01/11.....15....chichester..........?... ......julia/antoś camillee..........01/12.....8.....Bristol..............? .......................? lorenka..........22/12......7.....Milton Keynes.....?.......................? Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,740g......Londyn..........chlopak.......Pat ryk flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak......Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ....Synus jak ulal Antos poprawiam sie w tabelce dopiero wstalam bo pracowalam dzis od 5 rano do 7 ale w drugiej pracy dzis mam wolne na szczescie... zadalam pytanie ale pewnie niechcaco przeoczylyscie powtarzam moze ktos sie orientuje dziekuje

Gość karina82
DZIEWCZYNY JESLI PRACUJE W 2 PRACACH JEDNEJ 8 GOGZ DZIENNIE I DRUGIEJ 2 GODZ DZIENNIE CZY JESLI POJDE NA MACIERZYNSKIE PRZED PORODEM Z TEJ PRACY 8 GODZINNEJ CZY MOGE CHODZIC NADAL DO TEJ 2 GODZINNEJ?MAM NADZIEJE ZE TO AZ TAK SKOMPLIKOWANE NIE NAPISALAM DAJCIE ZNAC KTORA WIE DZIEKUJE

karina skopiowalas stara tabelke.... ale juz poprawilam... z tego co wiem na urlopie macierzynskim nie mozna nigdzie juz pracowac.... - pytalam mojej szefowej bo myslalam ze bede sobie mogla doroabiac w domu i robic tlumaczenia ale powiedziala ze takie sa przepisy :/ szkoda NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę zeluchna......26/04.......41.....Hillingdon........chlop czyk... Kacper aneczka21..12/05........40.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....36...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......31.......Colchester.........dzi ewczynka .....? gosiaczek27..12/08.....25........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......26....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........23........Harrogate......chlopak ........Julian Kalcia64.....31/08........23.......Waltham Abbey..chlopak.....Aleks... ***niunia***....14/09......21......Wolverhampton........ ?................? kaska0110....16/09........21........Leicester........... .?................? edziulka..........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .17........Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...17.....Swindon.........?..... Natasza/Hubert migotka_bober....15/10...17...Londyn...........?........ .........?....... Skorpionka81..19/10......16....Southampton.....?........ ..Iza/Robert karina82........01/11.....15....chichester..........?... ......julia/antoś camillee..........01/12.....8.....Bristol..............? .......................? lorenka..........22/12......7.....Milton Keynes.....?.......................? Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,740g......Londyn..........chlopak.......Pat ryk flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak......Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ....Synus jak ulal Antos

Cześć kobietki! Poprawiam się tylko w tabelce i zmykam sprzątam i robić obiad, bo dziś koleżanka na kawkę do mnie przyjdzie i jak się rozgadamy to ani później nie posprzątam ani obiadu nie będzie ;P Później do Was zajrzę :) NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę zeluchna......26/04.......41.....Hillingdon........chlop czyk... Kacper aneczka21..12/05........40.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....36...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......31.......Colchester.........dzi ewczynka .....? gosiaczek27..12/08.....25........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......26....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........23........Harrogate......chlopak ........Julian Kalcia64.....31/08........23.......Waltham Abbey..chlopak.....Aleks... ***niunia***....14/09......21......Wolverhampton........ ?................? kaska0110....16/09........22........Leicester............?................? edziulka..........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .17........Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...17.....Swindon.........?..... Natasza/Hubert migotka_bober....15/10...17...Londyn...........?........ .........?....... Skorpionka81..19/10......16....Southampton.....?........ ..Iza/Robert karina82........01/11.....15....chichester..........?... ......julia/antoś camillee..........01/12.....8.....Bristol..............? .......................? lorenka..........22/12......7.....Milton Keynes.....?.......................? Szczęśliwe Mamusie ❤️ : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,740g......Londyn..........chlopak.......Pat ryk flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak......Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ....Synus jak ulal Antos

❤️ ❤️ ❤️ Witam. Ja tez juz na nogach. Obudzila mnie oczywiscie moja corcia- od razu jak w padla do pokoju i mnie budzi i mowi mamo mamo wstawaj zrob mi chlebek z czekoladka ❤️ ❤️ Wczoraj w koncu dalam sie przekonac aby jej kupic nutelle no i teraz nic innego nie chce jesc👄. Tez poprawiam sie w tabelce i od razu Kalcie:D:D:D mamy takie same tygodnie moze tez urodzimy w tym samym dniu- ale byl by numer:D:D:D:D:D NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę zeluchna......26/04.......41.....Hillingdon........chlop czyk... Kacper aneczka21..12/05........40.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....36...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......31.......Colchester.........dzi ewczynka .....? gosiaczek27..12/08.....25........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......26....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........24........Harrogate......chlopak ........Julian Kalcia64.....31/08........24.......Waltham Abbey..chlopak.....Aleks... ***niunia***....14/09......21......Wolverhampton........ ?................? kaska0110....16/09........22........Leicester........... .?................? edziulka..........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .17........Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...17.....Swindon.........?..... Natasza/Hubert migotka_bober....15/10...17...Londyn...........?........ .........?....... Skorpionka81..19/10......16....Southampton.....?........ ..Iza/Robert karina82........01/11.....15....chichester..........?... ......julia/antoś camillee..........01/12.....8.....Bristol..............? .......................? lorenka..........22/12......7.....Milton Keynes.....?.......................? Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,740g......Londyn..........chlopak.......Pat ryk flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak......Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ....Synus jak ulal Antos

jak tak patrze na ta tabelki i widze was dziewczyny w tak wczesnych ciazach to mam wrazenie jakby to bylo wieki temu!!!! zapomnialam juz jak wygladam bez brzucha i wydaje sie jakby ciaza trwala wiecznie :/ a tu lada dzien dzidzia ma wyskoczyc :| szok

Gość karina82
ale fajnie poogladac sobie wasze zdjecia .ja nie wiem jak je dadac

karina wejdz sobie na www.fotosik.pl tam sie dodaje zdjecia i potem dostajesz liki do nich i wklejasz na forum.... wszystko jest tam opisane co i jak poradzisz sobie :]

Gość kohannah
ja tez wam powiem , ze ostatnio ja ogladalam swoje fotki z ciazy to jakos tak dziwnie sie poczulam bez brzucholka znaczy sie nie narzekam na moja obecna nowa figure wcale a wcale ... tym bardziej ze po ciazy ani sladu ... brzuszek plaski jak po silowni heh ... tylk opepek nadal jakis taki zielonkawy ... pewnie to prze to karmienie piersia tak szybko pozbylam sie tlusczyku ... ciekawa jestem tylk oile schudlam prze ten czas niestety w domku nie mam wagi az dziwnie sie patrzy na zdjecia z brzucholem w 9 miesiacu ciazy a w sumie to calkiem neidawno bylo bo tylko 17 dni temu

Aneczka- jak ty ladnie wygladasz z tym brzuszkiem 🌼 🌼 🌼 wcale nie wygladasz tak ograglutko jak pisalas wczesniej👄

to sie tak tylko wydaje :p.... zreszta to zdjeice robilam ze 3 tygodnie temu, co prawda uroslam od tego czasu jakies 3 cm (w pasie) ale zakladanie butow, wstawanie z lozka to dla mnie nie lada wyzwanie :| - no i wypadalo sie ladnie ubrac do zdjecia :D bo by sobie dziecko w przsyzlosci pomyslalo ze mamusia jakas taka niedbalska :p

NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę zeluchna......26/04.......41.....Hillingdon........chlop czyk... Kacper aneczka21..12/05........40.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....36...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......31.......Colchester.........dzi ewczynka .....? gosiaczek27..12/08.....25........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......26....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........24........Harrogate......chlopak ........Julian Kalcia64.....31/08........24.......Waltham Abbey..chlopak.....Aleks... ***niunia***....14/09......21......Wolverhampton........ ?................? kaska0110....16/09........22........Leicester........... .?................? edziulka..........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .17........Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...18.....Swindon.........?..... Natasza/Hubert migotka_bober....15/10...18...Londyn...........?........ .........?....... Skorpionka81..19/10......16....Southampton.....?........ ..Iza/Robert karina82........01/11.....15....chichester..........?... ......julia/antoś camillee..........01/12.....8.....Bristol..............? .......................? lorenka..........22/12......7.....Milton Keynes.....?.......................? Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,740g......Londyn..........chlopak.......Pat ryk flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak......Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ....Synus jak ulal Antos aneczka ale ty jestes szczupla mama :D jak juz malutki wyskoczy to ty zaraz potem laska bedziesz 🌼 u nas pogoda deszczowa :P paskudni nic sie nie chce

dzieki :] mam nadzieje ze nie zostanie mi nic z tego brzuszka bo trzeba sie bedzie wziac za poszukiwania jakiegos zyciowego partnera :p nie chcialabym zostac sama wiadomo dzidzia dziadzią ale jakis mezczyzna by sie przydal w domu..... stanelam dzisiaj na wage i o malo nie umarlam na zawal.... jeszcze wczoraj pisalam ze przytylam tylko 13 kg a tu nagle patrze ze jednak 17!!!!!! to pewnie zaluga mamy i jej obiadkow :p przed ciaza wazylam 48 a teraz 65!!!! i sie dziwie czemu mi tak ciezko.... niech ludzie mowia co chca ale te kilogramy naprwde sie czuje, zwlaszcza po spacerku umylysmy z mama dzisiaj okna bo podoba sie nam dzisiajesza data 07-05-07 .... a mlody nic... ani drgnie :]

laboszek za to ty masz przecudna coreczke.... ja tak strasznie marze o dziewczynce... tes sukienki, warkoczyki i kucysie.... az sie rozplywam :] ciagle mam nadzieje ze sie lekarz pomylil na usg :p

Loboszek-ze sie tak zapytam,. A co ty takie powazne pisma piszesz do MF- tylko nie mow , ze cie urzad skarbowy w Polsce skontrolowal i karza Ci cos oddawac:(:(:(:(: Bo US to takie male robale co tylko draznia i ludzi wykanczaja:P

ja sie w polscie nie rozliczam... nie mam zamiaru niczego im placic bo nic dla mnie nie zroobili i ani grosza od nich nie dostalam wiec jakim prawem zadaja jeszcze pieniedzy odemnie????.... wystarczy ze place podatki tutaj, a po 3 latach jesli sie nie rozlicze to sprawa ulega przedawnieniu no ale nie mozna sie \"przyznac\" ze pracowalo sie w angli - nie wiem jak to u was bo ja jestem normalnie na etacie a nie jako samozatrudniona..... w kazdym razie odemnie ani grosika nie dostana!

Gość kiki26
witam wszystkie mamusie,jestem w 15 tygodniu ciazy ,niedawno bylam w polsce i zrobilam sobie badania moczu dokladnie posiew i wyszlo ze mam paciorkowca,czy ktoras miala taka bakterie w ciazy i jak to pozniej wyglada przy porodzie,bo tutaj w anglii oni robia tylko takie ogolne badanie moczu i twierdza za wszystkie mam prawidlowe,lece teraz do polski zeby to wyleczyc ale rodzic bede w polsce a to cholerstwo wiem ze powraca i niewiem co mam robic ? pomozcie prosze!!!!!!!!

Gość kiki26
sorry za pomykle rodzic bede w anglii!

kurcze nie wiem jak to jest.... ja mialam za duzo bialych krwinek w moczu (czyli infekcje drog moczowych) ale o paciorkowcu nie wiem nic :| tutaj polozna sprawdza mocz tylko tym papierkiem lakmusowym wiec watpie zeby cos takiego wykryla...w spzpitalu robia dokladniejsze badania ale to dopiero ja juz Cie przyjma na oddzial i jak sie cos dzieje (bo ja zaczelam rodzic w 33 tyg) ja bym zadzwonila do ginekologa w polsce i sie dowiedziala co z tym robic...

kiki26- ja tez nigdy czegos takiego nie mialam i nie orietuje sie. Ale jak pokazesz tutaj wyniki i powiesz o co chodzi to na pewno bedziesz pod bardziej szczegolowa kontrola🌼 🌼 Widze, ze znowu ktos \"pozadny\" zajrzl na nasza strone:P:P:P i czepia sie .:P:P:P My tu nie chcemy takich czepialskich :[ Aneczka nie przejmuj sie tym ❤️ ❤️ ❤️

spoko ... juz usunelam to zdjecie, nie bede sie afiszowac z moim balaganem..... kazdemu sie zdarza... no ale niech im bedzie....

Gość karina82
ale aneczka fajnie wygladasz chce miec brzuszek jak ty tez dodam jakies zdjecia ale jeszcze bez brzuszka bo musze ladne zrobic