Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcia ***

ciezarne Polki w Anglii.....odezwijie sie!-

Polecane posty

Gość sinia
Fotki będą niebawem. ok. zacznę od początku. Po wejściu do szpitala położna mnie zbadała, podłączyła urządzenia monitorujące i wszystko było ok. do momentu, gdy się zaczęły PRAWDZIWE skurcze myślałam, że oszaleje nie mogłam wytrzymać z bólu na początku wdychałam gaz, ale po godzinie nie pomagał już tak jak bym chciała „poprosiłam” (a tak naprawdę wykrzyczałam) o coś mocniejszego. Opowiedziała mi o wszystkich możliwych ja wybrałam kręgosłup. Po około 20 min ulga:-) myślę teraz mogę rodzic moja radość nie trwała jednak długo, bo w piątej godzinie po odejściu wód mały był już gotowy do drogi a ja nie tylko 6 cm rozwarcie, zaczął tracić tętno wpadła ekipa zbadała mnie powiedzieli, że natychmiast muszą go wyjąć, bo nie ma czasu na czekanie aż będzie pełne rozwarcie. Panika o wszystkim myślałam tylko nie o cesarce. Zwiększyli mi dawkę znieczulenia tak, że od piersi w dół nić nie czułam, (naprawdę nic) po paru minutach usłyszałam płacz dziecka i męża (hihihi płakał głośniej niż mały). Na parę pierwszych godzin mały wylądował w inkubatorze, bo miał problemy z oddychaniem czasem to się zdarza tak, że nie panikować tak jak ja. Dostałam jednoosobowy pokój, (ale chyba, dlatego że nie miałam małego przy sobie, psychologia) Następnego dnia już chodziłam po 4 dniach jestem już w domku.

Witajcie 🌼 Sinia gratuluje synka ❤️ wklej jego fotke i oczywiscie dla ciebie 🌼. Zapomnialas wykreslic sie z listy ciezarnych wiec szybko to zrobie: NICK.........DATA......TC.....MIEJSCOWOŚĆ.......PŁEĆ.... .... ....IMIĘ Okruch12....1/06....40...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania duila...........13/06...38.......londyn............synek ............Filip iwtek29......22/06.......36.......Colchester.........dzi ewczynka .....? anusia23.....30/06....35......Manchester...dziewczynka.. .Marysia gosiaczek27..12/08.....29........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......30....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........27........Harrogate......chlopak ........Julian Kalcia64.....31/08........27.......Waltham Abbey..chlopak.....Aleks... ***niunia***....14/09......23......Wolverhampton....syne k......Kevin kaska0110....16/09......25.........Leicester.......synek ................? anka00........27/09......23........streatham......?.. ...Roksana/Kubus Gosia24Leicester..03/10. .22........Leicester..............?.............? edziulka..........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier laboszek.......14/10...21.....Swindon....dziewczynka...N atasza?/Nela? migotka_bober....15/10...21...Londyn...........?........ .........?....... Skorpionka81..19/10......20....Southampton.....dziewczyn ka....Iza karina82........01/11.....17....chichester..........?... ......julia/antoś anagro..........15/11.....15.....Alcester..........?.... ...........? camillee..........29/11....14.....Bristol............? ...................? kurczaczek13...16/12....9.....Windsor...............? ....................? lorenka..........22/12......7.....Milton Keynes.....?.......................? eulalia............25/12.....9......Londyn.............. ....................... asiulek27.........06/01....8.....Preston........?....... ..Judytka/Szymon Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,740g......Londyn..........chlopak........Pa tryk flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak........Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ...........Synus jak ulal Antos zeluchna......26/04.......?.....Hillingdon........chlopc zyk....... Kacper aneczka21..09/05.......3400.......Bedford.....chłopczyk. ....Mateusz sinia..... 29/05.... 3500 ....Coventry ....... synuś.... Philip Do \"zapytam tylko\" - tutaj traktuja tak samo obcokrajawcow i anglikow. Akurat mam sasiadke, ktora niedawno urodzila i sie specjalnie zapytalam i tak samo miala spotkania z polozna, tyle samo usg, nie miala wizyt u ginekologa bo nie potrzebowala:)- jak ktoras angielka chce to idzie prywatnie. Tez rodzila po terminie 10 dni- przez wywolywanie - i nie zrobili jej cesarki a to trwalo ok 20 godz. Wiec nie widze roznicy:) w innym traktowaniu:):)

Gość sinia
do zapytam tylko: służba zdrowia wszędzie jest taka sama to wszystko zalży od ludzi którzy niosą pomoc, a jeśli chodzi o sprzęt to tu jest naprawde bardzo dobry. Pozdrawiam

Gość ania Grimsby
Witam Drogie mamusie !!!:) Dzien dzisiaj wreszcie sloneczny (mialam dosc juz tej kiepskiej pogody) , wiec warto sie gdzies wybrac nad wode powdychac jod i nabrac sily :) laboszek- nio tak mysle , ze te jego zaangazowanie rozladowuje moje kiepskie samopoczucie, ale po czesci to i jego (na pewno sie denerwuje chociaz zgrywa twardziela hihi;))....... anusia 23 wlasnie ostatnio mialam przypadek w tesco - przy kasie omalo nie zemdlalam, mialam ochote krzyczec Kobieto rusz sie przy tej kasie (nogi mi sie uginaly ) dam glowe ze jeszcze momencik i polecialabym na podloge, ale ufffffffffff udal sie doszlam do samochodu posiedzialam napilam sie wody i pomoglo :) Co do opieki lekarskiej w Anglii to moge powiedziec ze ja osobiscie nie nazekam, pewnie dlatego ze u mnie wszystko jest ok z ciaza, ale co do opieki typowo lekarskiej ogolnie wszystkich ludzi ( nie kobiet w coiazy) to mam wielkie zastrzezenia. Najbardziej mnie smieszy powiedzenie mojego doktora ze grypa to nie choroba. Smieszny czlowieczek ale co ja go bede uswiadamiac (on wie lepiej). Jedno jest pewne nie tylko w sprawie zdrowia ale i w innych sprawach, czlowiek ma decydujace zdanie co zrobic ze soba ze swoim cialem - ma wybor! I tego sie trzymajmy Tymczasem caluski drogie mamuski i slodkie bobasy:)

Gość eta 1313
serdecznie witam!!! jestem tu sama z mężem,wiec to forum to moja skarbnica wiadomości,i szanuje sobie ciepło jakie panuje między brzuchatkami.Zaglądam tu kilka razy dziennie i nie czuje sie taka osamotniona z moim brzuchem.Ale fkurza mnie jak takie złośliwce nas celowo drażnią i sie wtrącają bez powodu.Czysta zawiść!!! ja mam termin za 3 tyg.a od 2 miesięcy jestem pod stałą opieką angielskiej słóżby zdrowia i nie mogę puki co narzekać.mój(prawdopodobnie )SYNUŚ słabo rośnie i w związku z tym mam co tygodniowe kontrole,usg i ktg dosłownie co tydzień,dotego wiele innych badań o które wcale nie muszę sie dopominać.Dbają o mnie super!

Gość eta 1313
Serdeczne gratulacje dla świeżutkich mamuś!!! ja już niemogę sie doczekać i trochę zazdroszcze.....

sinia - OGROMNE GRATULACJE!!! 🌼 Super, że masz to już za sobą i jeszcze bardziej super, że maleństwo jest już przy Tobie, widzisz je ciągle, możesz patrzeć, słucha, dotykać, wąchać ... :) Super uczucie to musi być!!!! Najbardziej z tego, co napisalaś, podobal mi się tekst \"Zwiększyli mi dawkę znieczulenia tak, że od piersi w dół nić nie czułam, (naprawdę nic) po paru minutach usłyszałam płacz dziecka\" :D - jejku - ja też bym tak chciała!!!!!! Boję się tego bólu jka diabli i gdy o tym myślę - cieszę się, że to jeszcze ponad 4 miesiące czekania ;) Mialam wczoraj usg połówkowe, z którego nie jestem absolutnie zadowlona. Z dzieckiem wszystko o.k., jak mówią, ale \"obsługa\" stawia wiele do życzenia. Ani mi nie dali serca posłuchać, ani nie powiedzieli jakie tętno, ani ile dziecko waży. Pokazała mi na ekranie wszystko po kolei i tyle. Po badaniu. A więcej już nie będzie :-0 Porażka. Dobrze, że kupilam sobie ten aprat do podsluchu dziecka bo bym chyba umarła z nerwów, a tak moge w kazdej chwili sobie posluchac czy serduńko bije o.k. ❤️ NICK.........DATA......TC.....MIEJSCOWOŚĆ.......PŁEĆ.... .... ....IMIĘ Okruch12....1/06....40...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania duila...........13/06...38.......londyn............synek ............Filip iwtek29......22/06.......36.......Colchester.........dzi ewczynka .....? anusia23.....30/06....35......Manchester...dziewczynka.. .Marysia gosiaczek27..12/08.....29........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......30....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........27........Harrogate......chlopak ........Julian Kalcia64.....31/08........27.......Waltham Abbey..chlopak.....Aleks... ***niunia***....14/09......23......Wolverhampton....syne k......Kevin kaska0110....16/09......25.........Leicester.......synek ................? anka00........27/09......23........streatham......?.. ...Roksana/Kubus Gosia24Leicester..03/10. .22........Leicester..............?.............? edziulka..........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier laboszek.......14/10...21.....Swindon....dziewczynka...N atasza?/Nela? migotka_bober....15/10...21...Londyn...........?........ .........?....... Skorpionka81..19/10......21....Southampton.....dziewczyn ka....Iza karina82........01/11.....17....chichester..........?... ......julia/antoś anagro..........15/11.....15.....Alcester..........?.... ...........? camillee..........29/11....14.....Bristol............? ...................? kurczaczek13...16/12....9.....Windsor...............? ....................? lorenka..........22/12......7.....Milton Keynes.....?.......................? eulalia............25/12.....9......Londyn.............. ....................... asiulek27.........06/01....8.....Preston........?....... ..Judytka/Szymon Szczęśliwe Mamusie : 🌼 sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,740g......Londyn..........chlopak........Pa tryk flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak........Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ...........Synus jak ulal Antos zeluchna......26/04.......?.....Hillingdon........chlopc zyk....... Kacper aneczka21..09/05.......3400.......Bedford.....chłopczyk. ....Mateusz sinia..... 29/05.... 3500 ....Coventry ....... synuś.... Philip To dalece zastanawiające ;) że póki co 7 dzieci się urodzilo na naszym topiku i wszyscy chłopcy!!!!!! :D

Sinia, gratuluje! 🌼 Domyslalam sie, ze jak Ci tak dlugo nie ma to oznacza tylko jedno. U mnie NIC! Moze jakies dziwne lekkie bole w dole brzucha, a poza tym cisza .Chyba oszaleje!Sasiadka mi powiedziala, ze jak seks, ananas i herbatka nie pomogla, to jeszcze zostaje cos ostrego. Chyba kupie sobie papryczke chili i ja zjem bez przekaszania :) Asiulek, ja tez dostalam takie pismo, ale lekarz powiedzial, ze w ciazy takie badanie jest niewskazane. Mialam tam zadzwonic i powiedziec o \"swoim stanie\", ale zapomnialam. Witam Anie Grimbsy i Ete. \"Zapytam Tylko\"-Ciebie żegnam.

asiulek- ja tez dostalam taki list na cytologie w poczatkowym okresie ciazy. Poszlam z nim do przychodni zapytac co mam zrobic a kobitka powiedziala, ze badanie bede miala po porodzie bo w ciazy nie mozna go wykonywac. To badanie cytologiczne rozni sie od naszego w Polsce- moja znajoma miala je tydzien temu. Przynajmniej w mojej przychodni polega ona na wlozeniu takiego aparatu-rurki- z tak jakby szczoteczka do pochwy, szczoteczka delikatnie wchodzi do szyjki macicy i wtedy jest pobierany wymaz. Badanie ogolnie nie jest przyjemne ale ponac dokladne:):):) Dla tego nie mozna jego wykonywac w ciazy.

Gość s_daga
SINIA GRATULUJE SYNUSIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sinia GRATLACJE 🌻 a co do dotaków, żeby dostać 500Ł za urodzenie (mozna składać 11 tyg przed planowanym porodem do 30dni po porodzie) trzeba cos pobierać więc najlepiej składać o working tax credit i tu w zalezności albo na parę w przypadku małżenstwa lub pary gdzie jedna osoba nie pracuje Albo osobno partner i partnerka nie bedący małżeństwem lub gdzie dwoje pracuje. A to dlatego że jest limit zarobków na parę 15000 czy 16000 jakoś tak a na osobę 11000. Jeżeli mamy juz inne dziecko starsze to oczywiście child benefit i child tax credit. A ostatnio się dowiadywałam że kobiety które pracowały lub pracują tych pieniędzy nie dostają ponieważ dostaną \"macierzyński\" bo te 500Ł jest tylko dla biednych rodzin. I jeszcze jedno z tymi oszczędnościami to nieprawda (nie wiem na 100% może jest limit oszczędności do dodatków ale napewno większy niż 5000Ł) , bo oszczędności wpisuje się również w papierach a nam przyznali i nadal bierzemy dodatki WTC, CTC. A tak na marginesie kopiujcie tabelki ostatnie, na 195 zmieniałam swoje dane a nadal mam 23 tydz. :( NICK.........DATA......TC.....MIEJSCOWOŚĆ.......PŁEĆ.... .... ....IMIĘ Okruch12....1/06....40...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania duila...........13/06...38.......londyn............synek ............Filip iwtek29......22/06.......36.......Colchester.........dzi ewczynka .....? anusia23.....30/06....35......Manchester...dziewczynka.. .Marysia gosiaczek27..12/08.....29........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......30....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........27........Harrogate......chlopak ........Julian Kalcia64.....31/08........27.......Waltham Abbey..chlopak.....Aleks... ***niunia***....14/09......26......Wolverhampton....synek..........?.... kaska0110....16/09......25.........Leicester.......synek ................? anka00........27/09......23........streatham......?.. ...Roksana/Kubus Gosia24Leicester..03/10. .22........Leicester..............?.............? edziulka..........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier laboszek.......14/10...21....Swindon..dziewczynka....Natasza?/Nela? migotka_bober....15/10...21...Londyn...........?........ .........?....... Skorpionka81..19/10......21....Southampton.....dziewczyn ka....Iza karina82........01/11.....17....chichester..........?... ......julia/antoś anagro..........15/11.....15.....Alcester..........?.... ...........? camillee..........29/11....14.....Bristol............? ...................? kurczaczek13...16/12....9.....Windsor...............? ....................? lorenka..........22/12......7.....Milton Keynes.....?.......................? eulalia............25/12.....9......Londyn.............. ....................... asiulek27.........06/01....8.....Preston........?........Judytka/Szymon Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,740g......Londyn..........chlopak........Pa tryk flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak........Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ...........Synus jak ulal Antos zeluchna......26/04.......?.....Hillingdon........chlopc zyk....... Kacper aneczka21..09/05.......3400.......Bedford.....chłopczyk. ....Mateusz sinia..... 29/05.... 3500 ....Coventry ....... synuś.... Philip

Gość sinia
Dziękuje wszystkim za gratulacje!!!!:) Babeczki trzymam za Was kciuki dacie rade!! :) :)

Gość anka00
czesc mamusie mam pytanie czy mozna siedziec na slonku bedeac w ciazy??? czy to nie szkodzi dzidzi???

Gość anka00
sinia gratuluje synka i zazdroszcze ci ze mozesz juz go widziec ja tez bym juz chciala ale musze jeszcze troszke poczekac.

Gość kohannah
witam serdecznie mamuski i mums- to - be ... jak tam pogoda w Londynie sie podoba ? cale szczescie ze nareszczie wyszllo sloneczko lapalam juz dola od tych deszczow powiedzcie mi czy mozna przepajac 7 tyg. malenstwo woda albo woda rozcienczona z soczkiem jablkowym ? lekarka hinduska powiedziala ze mam Tygrysia przepajac ale wydaje mi sie ze to troszke za wczesnie ? czy ktoras z was w tym wieku tak robila ? jakos nie ufam lekarce hindusce ... pozdrawiam i zycze takiej pogody czesciej albo najlepiej caly juz czas heh za pieknie by bylo zapraszam tez na fotosik mo jego Tygrysia http://www.fotosik.pl/search.php?search=tygrysiatko

agnieszka26 - sorry :) Nie ma Cię w tabelce, a opieralam się tylko na tym :) Czyli skoro pracuję, to nie dostanę nic na dziecko, oprócz tych podstawowych 70f miesiecznie? :(

Gość no nie wiem czy tak jest
bardzo szczegółowe?smiem w to watpic niestety czytajac inne wpisy np tych mam ktore bedac tam straciły ciaze one pisza ze nic tam sobie nie robia z tego

kohannah- ja dawalam Oli na od poczatku wode przegotowana lub herbatke koperkowa. Soczek winogronowy i jablkowy- rozcienczony zaczelam podawac od 3 mies. Oczywiscie wszystko stopniowo aby organizm sie przyzwyczail

loboszek- fajnie, ze wycieczka sie udala i pogode mieliscie ladna :):):) Ninka pewnie sie wyszalala i teraz smacznie spi po takiej wyprawie;) ❤️

Kohannah - ja podawalam swojej corci wode od samego poczatku a od drugiego tygodnia zycia podawalam herbatke koperkowa. Tylko, ze ja wlasciwie od 5dnia zycia karmie ja butelka. Nie radze podawac soczkow bo to wedlug mnie za wczesnie jeszcze.

Gość anagro
NICK.........DATA......TC.....MIEJSCOWOŚĆ.......PŁEĆ.... .... ....IMIĘ Okruch12....1/06....40...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania duila...........13/06...38.......londyn............synek ............Filip iwtek29......22/06.......36.......Colchester.........dzi ewczynka .....? anusia23.....30/06....35......Manchester...dziewczynka.. .Marysia gosiaczek27..12/08.....29........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......30....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........27........Harrogate......chlopak ........Julian Kalcia64.....31/08........27.......Waltham Abbey..chlopak.....Aleks... ***niunia***....14/09......26......Wolverhampton....syne k..........?.... kaska0110....16/09......25.........Leicester.......synek ................? anka00........27/09......23........streatham......?.. ...Roksana/Kubus Gosia24Leicester..03/10. .22........Leicester..............?.............? edziulka..........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier laboszek.......14/10...21....Swindon..dziewczynka....Nat asza?/Nela? migotka_bober....15/10...21...Londyn...........?........ .........?....... Skorpionka81..19/10......21....Southampton.....dziewczyn ka....Iza karina82........01/11.....17....chichester..........?... ......julia/antoś anagro..........15/11.....17.....Alcester..........?.... ...........? camillee..........29/11....14.....Bristol............? ...................? kurczaczek13...16/12....9.....Windsor...............? ....................? lorenka..........22/12......7.....Milton Keynes.....?.......................? eulalia............25/12.....9......Londyn.............. ....................... asiulek27.........06/01....8.....Preston........?....... .Judytka/Szymon Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,740g......Londyn..........chlopak........Pa tryk flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak........Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ...........Synus jak ulal Antos zeluchna......26/04.......?.....Hillingdon........chlopc zyk....... Kacper aneczka21..09/05.......3400.......Bedford.....chłopczyk. ....Mateusz sinia..... 29/05.... 3500 ....Coventry ....... synuś.... Philip pozdrawiam wsztstkie male i duze brzuszki, gratulacje dla tych ktorym wszystko uklada sie pomyslnie i czuja sie dobrze a wspolczuje tym co ciagle maja problemy i klopoty ze zdrowiem i zlym samopoczuciem a co najgorsze z bobaskami wiecie co wydaje mi sie ze powinnismy wszytkie myslec bardziej pozytywnie bo dolowanie sie przyciaga klopoty i zmartwienia:))) to tak na koniec pozdrawiam

wiecie co dziewczyny, teraz to ja juz nic nie wiem, to krwawienie bylo jednorazowe, i juznie ma. to tak jakby raz mi polecialo, jednorazowo. widze ze grono sie powieksza, powodzenia dla nowych kolezankek:) znalazlam przepis, jagody mozna dostac?? moze dzis zrobie, ale jakos nie czuje sei dobrze.

Dzieńdobry !!! Najpierw poprawiam się w tabelce. NICK.........DATA......TC.....MIEJSCOWOŚĆ.......PŁEĆ.... .... ....IMIĘ Okruch12....1/06....40...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania duila...........13/06...38.......londyn............synek ............Filip iwtek29......22/06.......36.......Colchester.........dzi ewczynka .....? anusia23.....30/06....35......Manchester...dziewczynka.. .Marysia gosiaczek27..12/08.....29........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......30....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........27........Harrogate......chlopak ........Julian Kalcia64.....31/08........27.......Waltham Abbey..chlopak.....Aleks... ***niunia***....14/09......26......Wolverhampton....syne k..........?.... kaska0110....16/09......26.........Leicester.......synek ................? anka00........27/09......23........streatham......?.. ...Roksana/Kubus Gosia24Leicester..03/10. .22........Leicester..............?.............? edziulka..........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier laboszek.......14/10...21....Swindon..dziewczynka....Nat asza?/Nela? migotka_bober....15/10...21...Londyn...........?........ .........?....... Skorpionka81..19/10......21....Southampton.....dziewczyn ka....Iza karina82........01/11.....17....chichester..........?... ......julia/antoś anagro..........15/11.....17.....Alcester..........?.... ...........? camillee..........29/11....14.....Bristol............? ...................? kurczaczek13...16/12....9.....Windsor...............? ....................? lorenka..........22/12......7.....Milton Keynes.....?.......................? eulalia............25/12.....9......Londyn.............. ....................... asiulek27.........06/01....8.....Preston........?....... .Judytka/Szymon Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,740g......Londyn..........chlopak........Pa tryk flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak........Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ...........Synus jak ulal Antos zeluchna......26/04.......?.....Hillingdon........chlopc zyk....... Kacper aneczka21..09/05.......3400.......Bedford.....chłopczyk. ....Mateusz sinia......... 29/05.... ..3500 ......Coventry .....synuś........... Philip Kurcze, nie mogę za Wami nadążyć :P Nie ma mnie zaledwie \"chwilę\" a tu znowu kilka stroniczek do przodu :):):) Sinia - GRATULUJĘ ZDROWEGO I ŚLICZNEGO SYNUSIA!!! Czekamy na foty. Ania Grimsby witam Cię serdecznie na forum!!! Rozgość się i zapraszam do wpisania się do tabelki 🌼 Mada tak mnie nakręcasz, ze dziś idę kupić owoce i wypróbuję ten mój piekarnik :) Laboszek z tym rojem to przegięcie - chyba bym na zawał padła :P Okruch, nie martw się i nie stresuj. Lada moment będzie z Tobą Twoje maleństwo :) Trzymam kciuki, żeby to nastąpiło jak najszybciej :) S_Daga - świetne wieści nam przyniosłaś. Cieszę się, że to nie to. Mam nadzieję, że częstsze kontrole niczego nie wykażą!!!! Anagro i my Ciebie serdecznie pozdrawiamy 😘 odzywaj się częściej i napisz co u Ciebie!!! Kalcia a Ty gdzie nam nagle wsiąkłaś?? Znowu net padł?? Arvena...ja nie mogłam zajść w ciążę przez dwa lata...tak czasami bywa. Zaszłam wtedy kiedy przestałam o tym myśleć, starać się. Moja osobista rada i opinia - nie nakręcaj się tak bardzo. Nie myśl o seksie - jako metodzie na dziecko, tylko jako o przyjemności. Przestań wyczekiwać kolejnego okresu a raczej jego braku - co cykl, bo to źle wpływa na Twoją psychikę - za bardzo się na tym skupiasz, za bardzo chcesz i wtedy jest jak jest. Wyluzuj się, i jak pisały dziewczyny zróbcie sobie z mężem wakacje. To rady płynące z głębi serca - nie są złośliwe, więc mam nadzieję, że Cię nie uraziłam 😘 U mnie suuuuper. Kwitnę :) Wreszcie pogoda się poprawiła, ja czuję się świetnie, synuś mnie kopie jak szalony :) Na dzień Dziecka dostał od nas maleńkie skarpeteczki....mniammmm cudo. Scgrupię jego nóżki jak je tylko zobaczę ❤️❤️ Buziaki dla Was moje drogie 😘😘😘

Jestem net dziala ,troche roboty mialam przez sobote i znajomi przyszli wieczorkien na grila. NICK.........DATA......TC.....MIEJSCOWOŚĆ.......PŁEĆ.... .... ....IMIĘ Okruch12....1/06....40...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania duila...........13/06...38.......londyn............synek ............Filip iwtek29......22/06.......36.......Colchester.........dzi ewczynka .....? anusia23.....30/06....35......Manchester...dziewczynka.. .Marysia gosiaczek27..12/08.....29........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......30....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........27........Harrogate......chlopak ........Julian Kalcia64.....31/08........28.......Waltham Abbey..chlopak.....Aleks... ***niunia***....14/09......26......Wolverhampton....syne k..........?.... kaska0110....16/09......26.........Leicester.......synek ................? anka00........27/09......23........streatham......?.. ...Roksana/Kubus Gosia24Leicester..03/10. .22........Leicester..............?.............? edziulka..........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier laboszek.......14/10...21....Swindon..dziewczynka....Nat asza?/Nela? migotka_bober....15/10...21...Londyn...........?........ .........?....... Skorpionka81..19/10......21....Southampton.....dziewczyn ka....Iza karina82........01/11.....17....chichester..........?... ......julia/antoś anagro..........15/11.....17.....Alcester..........?.... ...........? camillee..........29/11....14.....Bristol............? ...................? kurczaczek13...16/12....9.....Windsor...............? ....................? lorenka..........22/12......7.....Milton Keynes.....?.......................? eulalia............25/12.....9......Londyn.............. ....................... asiulek27.........06/01....8.....Preston........?....... .Judytka/Szymon Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,740g......Londyn..........chlopak........Pa tryk flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak........Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ...........Synus jak ulal Antos zeluchna......26/04.......?.....Hillingdon........chlopc zyk....... Kacper aneczka21..09/05.......3400.......Bedford.....chłopczyk. ....Mateusz sinia......... 29/05.... ..3500 ......Coventry .....synuś........... Philip