Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcia ***

ciezarne Polki w Anglii.....odezwijie sie!-

Polecane posty

NICK........TERMIN.....TC.......MIEJSCE.. ............PŁEĆ...........IMIĘ gosiaczek27..12/08.....29........Croydon.....dziewczynka ....Amelka s_daga.......15/08.......35....london/richmond...synek.. .............? Mada744.....26/08...... 33........Harrogate......chlopak ........Julian Kalcia64......31/08.......33.......Waltham Abbey..chlopak.....Aleks... ***niunia***....14/09.....29......Wolverhampton....synek .........?.... kaska0110....16/09.....31.........Leicester.......synek ................? anka00........27/09.....28........streatham......?.. ....Roksana/Kubus Gosia24Leicester..03/10. .24....Leicester......dziewczynka..........? Justyna M........03/10....28........London.......synus.....Adrian edziulka..........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier lara27............10/10....24..........Hull..........?.. ................?....... Izabela26.......12/10.....27...Kidderminster....córcia.. ......OLIWIA migotka_bober..15/10...26..Londyn-chlopczyk..Maximilian lub Samuel jovka.............19/10......25.....Londyn.........synek .............Olaf Skorpionka81..19/10.... 26....Southampton.....dziewczyn ka......Iza MONDZI25...26/10...24...Banbury.......dziewczynka...... Aleksandra karina82........01/11.....23....Chichester.....chłopczys ko ...........? Ania Grimsby...11/11.....22....Grimsby........synulek........... .Aaron czarna101......08/11.....20....Hereford................? .................? anagro..........15/11.....21.....Alcester.....synus?. .. ..... Maya/Alex camillee..........29/11....20.....Bristol............? .........Oliwia/Dawid kurczaczek13...16/12...18.....Windsor...............?... ...............? lorenka..........22/12......13.....Milton Keynes..............?............? eulalia............25/12.....9.....Londyn.............. ....................... asiulek27.......06/01.....12.....Preston........?....... Judytka/Szymon Kagimka ........15/02......6....Watford........?..........Julian/Ste fania na życzenie kurczaczka-mówisz i masz Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,740g......Londyn..........chlopak........Pa tryk katelka25...07/04...3200g...WalthamAbbey....chłopczyk... Jakub flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak........Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ...........Synus jak ulal Antos zeluchna......26/04.......?.....Hillingdon........chlopc zyk ...... Kacper aneczka21....09/05.....3400....Bedford.....chłopczyk. .......Mateusz sinia......... 29/05.... ..3500 ......Coventry .....synuś........... Philip Okruch12....7/06.....2700...Boldon/Tyne and Wear...córcia...Maja duila.........14/06.....3755.........Londyn........synek ..............Filip iwtek29..... 16/06.....2275....Cochester....dziewczynka .........Julia anusia23.... 17/06.....3200....Manchester...dziewczynka ....... Julia bebka_k......21/06.....?.......londyn............chlopc zyk .......Ryan czesc kobietki, dzieki za dobre slowa🌻 to taka ulga, dzis bylismy w szpitalu na badaniu krwi, takim rutynowym na szczescie, ludzilam sie ze zobacze polozna lub lekarza no i bajka o lodzi sie sprawdzila, ludz sie mila ludz..krew i won! lekarza zobaczymy 34tc po usg, ciekawa jestem jak maly sie ulozy bo jak do tej pory bedzie girkami do kanalu rodnego to cesareczka...sama nie wiem co bym wolala, obojetnie aby jak najbezpieczniej dla dzidzi. Za tydzien idziemy zobaczyc sie z polozna, musze jej powiedziec ze znalazlam jakis gruczol na pograniczu sutka i piersi, nie jest duzy ale wczesniej go nie czulam, lepiej dmuchac na zimne. pozdrawiam! ps co do lozeczka znajde w domu nazwe naszego i wam napisze - rewelka! na serio szczerze polecam, 2 wysokosci materaca, jedna strona znizana, wymiar na materac 120x60, jest drewniane, bardzo solidne.

NICK........TERMIN.....TC.......MIEJSCE.. ............PŁEĆ...........IMIĘ gosiaczek27..12/08.....29........Croydon.....dziewczynka ....Amelka s_daga.......15/08.......36....london/richmond...synek.. .............? Mada744.....26/08...... 33........Harrogate......chlopak ........Julian Kalcia64......31/08.......33.......Waltham Abbey..chlopak.....Aleks... ***niunia***....14/09.....29......Wolverhampton....synek .........?.... kaska0110....16/09.....31.........Leicester.......synek ................? anka00........27/09.....28........streatham......?.. ....Roksana/Kubus Gosia24Leicester..03/10. .24....Leicester......dziewczynka..........? Justyna M........03/10....28........London.......synus.....Adrian edziulka..........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier lara27............10/10....24..........Hull..........?.. ................?....... Izabela26.......12/10.....27...Kidderminster....córcia.. ......OLIWIA migotka_bober..15/10...26..Londyn-chlopczyk..Maximilian lub Samuel jovka.............19/10......25.....Londyn.........synek .............Olaf Skorpionka81..19/10.... 26....Southampton.....dziewczyn ka......Iza MONDZI25...26/10...24...Banbury.......dziewczynka...... Aleksandra karina82........01/11.....23....Chichester.....chłopczys ko ...........? Ania Grimsby...11/11.....22....Grimsby........synulek........... .Aaron czarna101......08/11.....20....Hereford................? .................? anagro..........15/11.....21.....Alcester.....synus?. .. ..... Maya/Alex camillee..........29/11....20.....Bristol............? .........Oliwia/Dawid kurczaczek13...16/12...18.....Windsor...............?... ...............? lorenka..........22/12......13.....Milton Keynes..............?............? eulalia............25/12.....9.....Londyn.............. ....................... asiulek27.......06/01.....12.....Preston........?....... Judytka/Szymon Kagimka ........15/02......6....Watford........?..........Julian/Ste fania Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,740g......Londyn..........chlopak........Pa tryk katelka25...07/04...3200g...WalthamAbbey....chłopczyk... Jakub flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak........Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ...........Synus jak ulal Antos zeluchna......26/04.......?.....Hillingdon........chlopc zyk ...... Kacper aneczka21....09/05.....3400....Bedford.....chłopczyk. .......Mateusz sinia......... 29/05.... ..3500 ......Coventry .....synuś........... Philip Okruch12....7/06.....2700...Boldon/Tyne and Wear...córcia...Maja duila.........14/06.....3755.........Londyn........synek ..............Filip iwtek29..... 16/06.....2275....Cochester....dziewczynka .........Julia anusia23.... 17/06.....3200....Manchester...dziewczynka ....... Julia bebka_k......21/06.....?.......londyn............chlopc zyk .......Ryan teraz ok:)

No widzisz Kasienko do przodu jestes 10 funciakow wozio ci sie podoba przy okazji baza do samochodu to super sprawa. Ja moj wozek fakt kupilam czysciutki ale i tak przyjdzie mi go prac bo wciagu tych miesiecy co go juz mam to zdazyla sie gadolka zakurzyc a ze spacerowki korzysta czasami moj sredni wiec troche ja uswinil.A przy okazji opanujesz rozbiorke na przyszly czas bo gwarantuje ci ze napewno czesto bedziesz zmuszona do prania.

Kalcia - przedtem sie pytalam ale chyba przeoczylas wiec jeszcze raz zapytam:D:D Ty to moze powinnas wiedziec. Za tydzien jest koniec roku(przynajmniej przedszkolnego) Tutaj tez dzieci przynosza jakiegos kwiatka lub ciasto na zakonczenie. Bo nie mam pojecia jak to wyglada a wiem , ze u Oli bedzie rozdanie dyplomow itp a troche glupio mi sie pytac.

A czytalam ale zapomnialam ci odpowiedziec. Ja w tamtym roku kupilam Klaldziowi dwa miski dla jego nauczycielek i po kartce bo na zakonczenie roku sa takie i to wszystko. Ale z tego co widzialam to wiekszosc dzieciakow dawala nauczycieklom te kartki.

dziewczyny nie zebym sie czepiala ale skad macie ta tabelke? ja sie juz poprawialam dzis a znow w tabeli jestem w starym tygodniu, wiec znow sie musze poprawic :P biore ostatnia dodana tabele jak jest tam jakis byk to nic mi nie wiadomo :P NICK........TERMIN.....TC.......MIEJSCE.. ............PŁEĆ...........IMIĘ gosiaczek27..12/08.....29........Croydon.....dziewczynka ....Amelka s_daga.......15/08.......36....london/richmond...synek.. .............? Mada744.....26/08...... 33........Harrogate......chlopak ........Julian Kalcia64......31/08.......33.......Waltham Abbey..chlopak.....Aleks... ***niunia***....14/09.....29......Wolverhampton....synek .........?.... kaska0110....16/09.....31.........Leicester.......synek ................? anka00........27/09.....28........streatham......?.. ....Roksana/Kubus Gosia24Leicester..03/10. .24....Leicester......dziewczynka..........? Justyna M........03/10....28........London.......synus.....Adrian edziulka..........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier lara27............10/10....24..........Hull..........?.. ................?....... Izabela26.......12/10.....27...Kidderminster....córcia.. ......OLIWIA migotka_bober..15/10...27..Londyn-chlopczyk..Maximilian lub Samuel jovka.............19/10......25.....Londyn.........synek .............Olaf Skorpionka81..19/10.... 26....Southampton.....dziewczyn ka......Iza MONDZI25...26/10...24...Banbury.......dziewczynka...... Aleksandra karina82........01/11.....23....Chichester.....chłopczys ko ...........? Ania Grimsby...11/11.....22....Grimsby........synulek........... .Aaron czarna101......08/11.....20....Hereford................? .................? anagro..........15/11.....21.....Alcester.....synus?. .. ..... Maya/Alex camillee..........29/11....20.....Bristol............? .........Oliwia/Dawid kurczaczek13...16/12...18.....Windsor...............?... ...............? lorenka..........22/12......13.....Milton Keynes..............?............? eulalia............25/12.....9.....Londyn.............. ....................... asiulek27.......06/01.....12.....Preston........?....... Judytka/Szymon Kagimka ........15/02......6....Watford........?..........Julian/Ste fania Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,740g......Londyn..........chlopak........Pa tryk katelka25...07/04...3200g...WalthamAbbey....chłopczyk... Jakub flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak........Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ...........Synus jak ulal Antos zeluchna......26/04.......?.....Hillingdon........chlopc zyk ...... Kacper aneczka21....09/05.....3400....Bedford.....chłopczyk. .......Mateusz sinia......... 29/05.... ..3500 ......Coventry .....synuś........... Philip Okruch12....7/06.....2700...Boldon/Tyne and Wear...córcia...Maja duila.........14/06.....3755.........Londyn........synek ..............Filip iwtek29..... 16/06.....2275....Cochester....dziewczynka .........Julia anusia23.... 17/06.....3200....Manchester...dziewczynka ....... Julia bebka_k......21/06.....?.......londyn............chlopc zyk .......Ryan

Dzieki Kalcia:):) Ja takich kartek nie widzialam:( Moze podpowiesz mi czego mam szukac tzn co tam jest napisane. Tylko podziekowania czy cos jeszcze. A te kartki to kupowac dla kazdej pani czy moze taka jedna dla wszystkich. Bo ja tak dokladnie nie wiem ile jest pan bo tam zawsze pare siedzi- 3 napewno znam ale reszta to sie zmienia:)

dziewczyny nie zebym sie czepiala ale skad macie ta tabelke? ja sie juz poprawialam dzis a znow w tabeli jestem w starym tygodniu, wiec znow sie musze poprawic biore ostatnia dodana tabele jak jest tam jakis byk to nic mi nie wiadomo NICK........TERMIN.....TC.......MIEJSCE.. ............PŁEĆ...........IMIĘ gosiaczek27..12/08.....29........Croydon.....dziewczynka ....Amelka s_daga.......15/08.......36....london/richmond...synek.. .............? Mada744.....26/08...... 33........Harrogate......chlopak ........Julian Kalcia64......31/08.......33.......Waltham Abbey..chlopak.....Aleks... ***niunia***....14/09.....29......Wolverhampton....synek .........?.... kaska0110....16/09.....31.........Leicester.......synek ................? anka00........27/09.....28........streatham......?.. ....Roksana/Kubus Gosia24Leicester..03/10. .24....Leicester......dziewczynka..........? Justyna M........03/10....28........London.......synus.....Adrian edziulka..........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier lara27............10/10....24..........Hull..........?.. ................?....... Izabela26.......12/10.....27...Kidderminster....córcia.. ......OLIWIA migotka_bober..15/10...27..Londyn-chlopczyk..Maximilian lub Samuel jovka.............19/10......25.....Londyn.........synek .............Olaf Skorpionka81..19/10.... 26....Southampton.....dziewczyn ka......Iza MONDZI25...26/10...24...Banbury.......dziewczynka...... Aleksandra karina82........01/11.....24....Chichester.....chłopczys ko ...........? Ania Grimsby...11/11.....22....Grimsby........synulek........... .Aaron czarna101......08/11.....20....Hereford................? .................? anagro..........15/11.....21.....Alcester.....synus?. .. ..... Maya/Alex camillee..........29/11....20.....Bristol............? .........Oliwia/Dawid kurczaczek13...16/12...18.....Windsor...............?... ...............? lorenka..........22/12......13.....Milton Keynes..............?............? eulalia............25/12.....9.....Londyn.............. ....................... asiulek27.......06/01.....12.....Preston........?....... Judytka/Szymon Kagimka ........15/02......6....Watford........?..........Julian/Ste fania Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,740g......Londyn..........chlopak........Pa tryk katelka25...07/04...3200g...WalthamAbbey....chłopczyk... Jakub flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak........Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ...........Synus jak ulal Antos zeluchna......26/04.......?.....Hillingdon........chlopc zyk ...... Kacper aneczka21....09/05.....3400....Bedford.....chłopczyk. .......Mateusz sinia......... 29/05.... ..3500 ......Coventry .....synuś........... Philip Okruch12....7/06.....2700...Boldon/Tyne and Wear...córcia...Maja duila.........14/06.....3755.........Londyn........synek ..............Filip iwtek29..... 16/06.....2275....Cochester....dziewczynka .........Julia anusia23.... 17/06.....3200....Manchester...dziewczynka ....... Julia bebka_k......21/06.....?.......londyn............chlopc zyk .......Ryan zmieniam sie w tabelce to juz polowa tygodnia zapomnialam sobie tak szybko to leci

Normalne kartki takie jak na urodziny czy na dzien matki czy ojca pisze np: For Teacher, From Best teacher.Sa u ciebie takie sklepiki z roznymi gadzetami na rozne okazje tam sa wlasnie kartki , jakies miski , balony ,konfetti, swieczki na torty i takie tam pierdoly. A jak nie to w tesco albo w sunsbery,morisson itd.

Kup jedna albo dwiew dacie ktorejs z nauczycielek gest sie liczy , zobaczysz jak to wygladalo ze strony innych rodzicow i na drugi ras bedziesz wiedziec. A co do zyczen to wiekszosc z nich ma juz jakas tam dedykacje wiec starczy sie tylko podpisac.

coraz czesciej mysle o porodzie .w ogole mnie wkurza to bo nie mam kontaktu z polozna widzialam ja raz w zyciu i nie mam do niej zaufania wkurza mnie to moze potem bedzie czesciej sie ze mna spotykac ale i tak jest dziwna robi wszystko na odwal sie! mysle o porodzie w wodzie ktora z dziewczyn sie na to decyduje? dodalam zdjecia z wczoraj zobaczcie jak pięknie spulchniałam hihi

Karina pare ładnych stron wstecz pisałam juz o porodzie w wodzie .Gdy bylam w szkolce rodzenia byla jedna babka ktora zaczeła porod w wodzie i po 5 h. zrezygnowała poniewaz była juz wystarczajaco wycieczona i mowiła jeszcze ze na łóżku urodziła duzo szybciej i lzej. Ale wiadomo kazda kobieta przechodzi porody inaczej.Ja osobiscie niechciałam bo sie brzydziłam siedziec w tych brudach gdy porod sie zaczyna cała woda czebrona ,skrzepy krwi brrrr i wogole ochyda ....wybór nalezy do Ciebie

tak sie rozpisałam iz zapomniałam Ci powiedziec iż ładnie Ci sie spuchło :-) ja na to mowiłam opuchlizna głodowa (bez ironi) ;-) brzunio śliczny!!!

karina- bardzo ladnie wygladasz, jak pamietam twoje wczesniejsze fotki to teraz jestes taka promienna:):):) A co do puchniecia;), coz niedlugo bedzie ci tego brakowalo bo przez te 9 mies mozna sie bardzo przyzwyczaic do brzusia❤️ ❤️ ❤️ Co do porodu w wodzie to Okruch tak planowala- ale cos nie wyszlo. Ona teraz jest na Matkach Polkach wiec mozesz ja smialo pytac:) kalcia- slonko, dzieki za odpowiedz🌼 🌼 Jest u nas pare takich sklepikow to cos poszukam:D

Wytrwały wita Wszystkie Panie na forum. Pojawia się tu coraz więcej fotek dzidziusiów i na dodatek z bardzo ładnymi mamusiami:-}} Nie oszukujmy się ale tu w Anglii znaleźdź ładną angielkę wcale nie jest łatwo. A Polki Wszystkie są naprawdę bardzo ładne. Może to dlatego, że w kraju sie oswoiłem z urodą Polek. No a Angielki generalnie - same zobaczcie;-(( aha Karina 82-odnośnie porodu w wodzie to moja żona również miała taki zamiar, lecz jak się rozpoczęło to urodziła normalnie leżąc na łóżku. Pozdrawiam

kasik, ale mialas \"przygode\", nie wiedzialam ze moga taki numer odwalic!! na zdjeciu nie bylo widac ze taki brudny ten wozek, czy zdjecie nie bylo oryginalne?? mada, widzialam zdjecia! masz bardzo zgrabny brezuszek, i sliczna coreczke!!!!! :)

halo brzuszki! Dawno nie pisalam bo tesciowa,moj brata i bratanica mojego meza byli na wakacjach wiec nie bylo czasu. Ale powiem wam ze jestem coraz bardziej wkurzona na tych angielskich lekarzy i juz mnie krew zalewa z tym ich pozytywnym podejsciem do wszelkich dolegliwosci.Jak pisalam wczesniej mialam operacje usuniecia miesniaka i po tej operacji nie wolno mi rodzic normalnie tylko przez cc no wiec powiedzialam tutaj o tym lekarzowi a on mi kazal przyniesc zasw.od mojego lekarza z Polski o tej operacji itp.no wiec moj lekarz napisal mi piekne zaswiadczenie po angielsku no i zanioslam jak bylam na 2scanie,oczywiscie juz byl inny lekarz,ktory mi zaczal wymyslac czy to bylo na zewn.czy wewn. macicy i takie tam,no to pisze maila do tego swojego lekarza z Polski i mowie,ze jest taka sprawa,a on mi napisal,ze w tym zaswiadczeniu jest wszystko dokl.opisane jak,gdzie i wymiary tego miesniaka i on niewie co oni jeszcze chca.Wierzcie mi gdyby mi zdrowie pozwalalo to bym 100000razy chciala rodzic normalnie niz powtarzac tym nie bede sie brzydko wyrazac ze naprawde niewolno mi rodzic naturalnie.

i czy wy nie macie czasami wrazenia ze jak idziecie tu do lekarza i mowicie ze np.co was boli albo ze sie zle czujecie to patrza na was jak byscie sobie to wymyslaly,bo ja juz chce urodzic niz chodzic do tych wiecznie usmiechnietych i milych lekarzy. Pomozcie mi bo chce sie wkleic w tabelke a niewiem jak to jest moj 24 tydzien bedziemy miec synka a imie ma Staś pozdrawiam :)

🖐️ Kiki wstawiłam Was do tabelki. Podaj jeszcze termin porodu i miejsce zamieszkania to też uzupełnię :) NICK........TERMIN.....TC.......MIEJSCE.. ............PŁEĆ...........IMIĘ gosiaczek27..12/08.....29........Croydon.....dziewczynka ....Amelka s_daga.......15/08.......36....london/richmond...synek.. .............? Mada744.....26/08...... 33........Harrogate......chlopak ........Julian Kalcia64......31/08.......33.......Waltham Abbey..chlopak.....Aleks... ***niunia***....14/09.....29......Wolverhampton....synek .........?.... kaska0110....16/09.....31.........Leicester.......synek ................? anka00........27/09.....28........streatham......?.. ....Roksana/Kubus Gosia24Leicester..03/10. .24....Leicester......dziewczynka..........? Justyna M........03/10....28........London.......synus.....Adrian edziulka..........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier lara27............10/10....24..........Hull..........?.. ................?....... Izabela26.......12/10.....27...Kidderminster....córcia.. ......OLIWIA migotka_bober..15/10...27..Londyn-chlopczyk..Maximilian lub Samuel jovka.............19/10......25.....Londyn.........synek .............Olaf Skorpionka81..19/10.... 26....Southampton.....dziewczyn ka......Iza MONDZI25...26/10...24...Banbury.......dziewczynka...... Aleksandra karina82........01/11.....24....Chichester.....chłopczys ko ...........? Kiki26........... .....24..... .....synek................Staś Ania Grimsby...11/11.....22....Grimsby........synulek........... .Aaron czarna101......08/11.....20....Hereford................? .................? anagro..........15/11.....21.....Alcester.....synus?. .. ..... Maya/Alex camillee..........29/11....20.....Bristol............? .........Oliwia/Dawid kurczaczek13...16/12...18.....Windsor...............?... ...............? lorenka..........22/12......13.....Milton Keynes..............?............? eulalia............25/12.....9.....Londyn.............. ....................... asiulek27.......06/01.....12.....Preston........?....... Judytka/Szymon Kagimka ........15/02......6....Watford........?..........Julian/Ste fania Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,740g......Londyn..........chlopak........Pa tryk katelka25...07/04...3200g...WalthamAbbey....chłopczyk... Jakub flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak........Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ...........Synus jak ulal Antos zeluchna......26/04.......?.....Hillingdon........chlopc zyk ...... Kacper aneczka21....09/05.....3400....Bedford.....chłopczyk. .......Mateusz sinia......... 29/05.... ..3500 ......Coventry .....synuś........... Philip Okruch12....7/06.....2700...Boldon/Tyne and Wear...córcia...Maja duila.........14/06.....3755.........Londyn........synek ..............Filip iwtek29..... 16/06.....2275....Cochester....dziewczynka .........Julia anusia23.... 17/06.....3200....Manchester...dziewczynka ....... Julia bebka_k......21/06.....?.......londyn............chlopc zyk .......Ryan Karina - no to witaj w klubie. Ja mimo, iż mam częstsze spotkania z położną też odnoszę wrażenie, że wszystko robi na odpieprz...szkoda słów 😠 Wytrwały 🌼 to było miłe :):):) Camillee - no sama jestem w szoku, że tak w ogóle można. W głowie mi się to nie mieści... Byliśmy już dzisiaj w pralni i wypraliśmy cały pokrowiec, wszystko co się dało i w sumie nie zeszła tylko jedna mała plamka, a tak to jest ok. Mąż jednak jeszcze nie złożył wóżka...bo coś mu nie wychodzi :P Uśmiałam się z niego jak cholerka...Zobaczymy co jutro po pracy wykombinuje :D Mada bardzo mi się podobasz na tych zdjęciach, wyglądasz subtelnie i delikatnie :) Olcia jest podobna do Ciebie czy do męża??

I jeszcze raz...:P NICK........TERMIN.....TC.......MIEJSCE.. ............PŁEĆ...........IMIĘ gosiaczek27..12/08.....29........Croydon.....dziewczynka ....Amelka s_daga.......15/08.......36....london/richmond...synek.. .............? Mada744.....26/08...... 33........Harrogate......chlopak ........Julian Kalcia64......31/08.......33.......Waltham Abbey..chlopak.....Aleks... ***niunia***....14/09.....29......Wolverhampton....synek .........?.... kaska0110....16/09.....31.........Leicester.......synek ................? anka00........27/09.....28........streatham......?.. ....Roksana/Kubus Gosia24Leicester..03/10. .24....Leicester......dziewczynka..........? Justyna M........03/10....28........London.......synus.....Adrian edziulka..........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier lara27............10/10....24..........Hull..........?.. ................?....... Izabela26.......12/10.....27...Kidderminster....córcia.. ......OLIWIA migotka_bober..15/10...27..Londyn-chlopczyk..Maximilian lub Samuel jovka.............19/10......25.....Londyn.........synek .............Olaf Skorpionka81..19/10.... 26....Southampton.....dziewczyn ka......Iza MONDZI25...26/10...24...Banbury.......dziewczynka...... Aleksandra karina82........01/11.....24....Chichester.....chłopczys ko ........... Kiki26..........???????????...24.....???????????? .........synek............Staś Ania Grimsby...11/11.....22....Grimsby........synulek........... .Aaron czarna101......08/11.....20....Hereford................? .................? anagro..........15/11.....21.....Alcester.....synus?. .. ..... Maya/Alex camillee..........29/11....20.....Bristol............? .........Oliwia/Dawid kurczaczek13...16/12...18.....Windsor...............?... ...............? lorenka..........22/12......13.....Milton Keynes..............?............? eulalia............25/12.....9.....Londyn.............. ....................... asiulek27.......06/01.....12.....Preston........?....... Judytka/Szymon Kagimka ........15/02......6....Watford........?..........Julian/Ste fania Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,740g......Londyn..........chlopak........Pa tryk katelka25...07/04...3200g...WalthamAbbey....chłopczyk... Jakub flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak........Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ...........Synus jak ulal Antos zeluchna......26/04.......?.....Hillingdon........chlopc zyk ...... Kacper aneczka21....09/05.....3400....Bedford.....chłopczyk. .......Mateusz sinia......... 29/05.... ..3500 ......Coventry .....synuś........... Philip Okruch12....7/06.....2700...Boldon/Tyne and Wear...córcia...Maja duila.........14/06.....3755.........Londyn........synek ..............Filip iwtek29..... 16/06.....2275....Cochester....dziewczynka .........Julia anusia23.... 17/06.....3200....Manchester...dziewczynka ....... Julia bebka_k......21/06.....?.......londyn............chlopc zyk .......Ryan

Kasiu wlasnie mnie wyprzedzilas z kopiowaniem tej tabelki ale cosik jest nie tak.To dobrze ze wszystko zeszlo to tylko poskladac i bedzie czekac limuzyna na swojego wlasciciela:)

Kiki - Co do lekarzy...szkoda gadać. Pewnie są i dobrzy i gorsi, ale kurcze wydaje mi się, że oni tu wszystko bagatelizują...Tak jak piszesz. Współczuję Ci nerwów. Mada - jeszcze odnośnie tego co napisałaś o brzuszkach - racja. Ostatnio sobie tak pomyślałam, że jak urodzę to już nie będę czuła maleństwa w środku, nie będzie kopania, łaskotania, wypychania różnych części ciała i pływania w brzusiu mamy...i choć z jednej strony mój skarb będzie wreszcie ze mną i będę go mogła tulić - to z drugiej będzie mi żal, że nie czuję już tych wspaniałych ruchów... Karina - fajne fotki :)

kiki- tu czsami mozna trafic na jakiegos bobka wsrod lekarzy i poloznych:( camille- dzieki:) kaska- Olcia jest najbardziej podobna do mojej mamy:D:D:D - w szczegolnosci z dziecinstwa , ale tak to raczej do mnie:) Na poczatku byla caly tatus :) a teraz bardziej mamusia:D:D ale charakterek ma po nas obojgu:):)- mala mieszanka wybuchowa:P

Ja tez zaraz zmykam spac.Wszyscy juz w kolo smacznie spia tylko ja na kompie jeszcze klikam. Papapapapapapap

kiki- juz ci dopisalam te dane :) NICK........TERMIN.....TC.......MIEJSCE.. ............PŁEĆ...........IMIĘ gosiaczek27..12/08.....29........Croydon.....dziewczynka ....Amelka s_daga.......15/08.......36....london/richmond...synek.. .............? Mada744.....26/08...... 33........Harrogate......chlopak ........Julian Kalcia64......31/08.......33.......Waltham Abbey..chlopak.....Aleks... ***niunia***....14/09.....29......Wolverhampton....synek .........?.... kaska0110....16/09.....31.........Leicester.......synek ................? anka00........27/09.....28........streatham......?.. ....Roksana/Kubus Gosia24Leicester..03/10. .24....Leicester......dziewczynka..........? Justyna M........03/10....28........London.......synus.....Adrian edziulka..........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier lara27............10/10....24..........Hull..........?.. ................?....... Izabela26.......12/10.....27...Kidderminster....córcia.. ......OLIWIA migotka_bober..15/10...27..Londyn-chlopczyk..Maximilian lub Samuel jovka.............19/10......25.....Londyn.........synek .............Olaf Skorpionka81..19/10.... 26....Southampton.....dziewczyn ka......Iza MONDZI25...26/10...24...Banbury.......dziewczynka...... Aleksandra Kiki26..........31/10...24.....Liverpool .........synek............Staś karina82........01/11.....24....Chichester.....chłopczys ko ........... Ania Grimsby...11/11.....22....Grimsby........synulek........... .Aaron czarna101......08/11.....20....Hereford................? .................? anagro..........15/11.....21.....Alcester.....synus?. .. ..... Maya/Alex camillee..........29/11....20.....Bristol............? .........Oliwia/Dawid kurczaczek13...16/12...18.....Windsor...............?... ...............? lorenka..........22/12......13.....Milton Keynes..............?............? eulalia............25/12.....9.....Londyn.............. ....................... asiulek27.......06/01.....12.....Preston........?....... Judytka/Szymon Kagimka ........15/02......6....Watford........?..........Julian/Ste fania Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,740g......Londyn..........chlopak........Pa tryk katelka25...07/04...3200g...WalthamAbbey....chłopczyk... Jakub flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak........Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ...........Synus jak ulal Antos zeluchna......26/04.......?.....Hillingdon........chlopc zyk ...... Kacper aneczka21....09/05.....3400....Bedford.....chłopczyk. .......Mateusz sinia......... 29/05.... ..3500 ......Coventry .....synuś........... Philip Okruch12....7/06.....2700...Boldon/Tyne and Wear...córcia...Maja duila.........14/06.....3755.........Londyn........synek ..............Filip iwtek29..... 16/06.....2275....Cochester....dziewczynka .........Julia anusia23.... 17/06.....3200....Manchester...dziewczynka ....... Julia bebka_k......21/06.....?.......londyn............chlopc zyk .......Ryan

czesc, mam do was pytanie. jutro zaczynam 21 tydzien i jeszcze nie czuje zadnych ruchow dziecka ani kopaniakow. czytalam ze jesli do 22 tygodnia kobieta nic nie czuje to powinna isc do lekarza. na szczescie w poniedzialek ide na usg, wiec bede wiedziala czy sie martwic czy nie, jedno co mnie zastanawia, to ze maz przyklada ucho dobrzucha i slyszy bulgowanie. nie wiem teraz czy to moze byc dziecko czy jelita, czy jeszcze cos innego! on twierdzi ze to musi byc dziecko bo tak bardzo chlupie, a w dodatku jak trzymal przez 15 min glowe przy moim brzuchu, to mowi ze poczul tak jakby go cos kopnelo 2x w policzek i 1x w ucho. czy to mozliwe zeby on z uchem przy brzuchu poczul cos takiego a ja nic?? ucho przyklada juz od kilku tygodni, ale mowi ze teraz chlupotanie slychac duzo lepiej niz np tydzien temu.... no i brzuch mi rosnie wiec chyba dziecko rosnie... nie wiem co o tym myslec, ale martwie sie o dziecko :(

no i wklajam tabelke z nowym tygodniem bo juz po polnocy ;) NICK........TERMIN.....TC.......MIEJSCE.. ............PŁEĆ...........IMIĘ gosiaczek27..12/08.....29........Croydon.....dziewczynka ....Amelka s_daga.......15/08.......36....london/richmond...synek.. .............? Mada744.....26/08...... 33........Harrogate......chlopak ........Julian Kalcia64......31/08.......33.......Waltham Abbey..chlopak.....Aleks... ***niunia***....14/09.....29......Wolverhampton....synek .........?.... kaska0110....16/09.....31.........Leicester.......synek ................? anka00........27/09.....28........streatham......?.. ....Roksana/Kubus Gosia24Leicester..03/10. .24....Leicester......dziewczynka..........? Justyna M........03/10....28........London.......synus.....Adrian edziulka..........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier lara27............10/10....24..........Hull..........?.. ................?....... Izabela26.......12/10.....27...Kidderminster....córcia.. ......OLIWIA migotka_bober..15/10...27..Londyn-chlopczyk..Maximilian lub Samuel jovka.............19/10......25.....Londyn.........synek .............Olaf Skorpionka81..19/10.... 26....Southampton.....dziewczyn ka......Iza MONDZI25...26/10...24...Banbury.......dziewczynka...... Aleksandra Kiki26..........31/10...24.....Liverpool .........synek............Staś karina82........01/11.....24....Chichester.....chłopczys ko ........... Ania Grimsby...11/11.....22....Grimsby........synulek........... .Aaron czarna101......08/11.....20....Hereford................? .................? anagro..........15/11.....21.....Alcester.....synus?. .. ..... Maya/Alex camillee..........29/11....21.....Bristol............? .........Oliwia/Dawid kurczaczek13...16/12...18.....Windsor...............?... ...............? lorenka..........22/12......13.....Milton Keynes..............?............? eulalia............25/12.....9.....Londyn.............. ....................... asiulek27.......06/01.....12.....Preston........?....... Judytka/Szymon Kagimka ........15/02......6....Watford........?..........Julian/Ste fania Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,740g......Londyn..........chlopak........Pa tryk katelka25...07/04...3200g...WalthamAbbey....chłopczyk... Jakub flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak........Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ...........Synus jak ulal Antos zeluchna......26/04.......?.....Hillingdon........chlopc zyk ...... Kacper aneczka21....09/05.....3400....Bedford.....chłopczyk. .......Mateusz sinia......... 29/05.... ..3500 ......Coventry .....synuś........... Philip Okruch12....7/06.....2700...Boldon/Tyne and Wear...córcia...Maja duila.........14/06.....3755.........Londyn........synek ..............Filip iwtek29..... 16/06.....2275....Cochester....dziewczynka .........Julia anusia23.... 17/06.....3200....Manchester...dziewczynka ....... Julia bebka_k......21/06.....?.......londyn............chlopc zyk .......Ryan