Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mazowszankaaa

Od maja staram sie o dziecko!!!!!!

Polecane posty

Złośliwiec pospolity... Szefuncio wyjechał , trala lala I co się cieszysz głupia, zaraz wróci

mazoewszankaaaaa przeczytałam o twoim wirusku i temperaturze....... aż mi dech zaparło.... ja straciłam dzidzie w 26 tygodniu ciąży.. bo... infekcja wirusowa z temperaturą i stres wywołały u mnie hipotrofie... mam nadzieje że u ciebie będzie wszystko dobrze... lecz sie lecz.. uważaj na siebie kochana... nie chce cie straszyć ale takie infekcje są bardzo zdradliwe... ja infekcje przechodziłam w 10 tygodniu... ujawniła sie hipotrofia dopiero w 17 tygodniu... a dokładniej jak byłam w 23 tygodniu to lekarz powiedział że to dopiero 19... i po kłótni z lekarzem że mówie serio.. zobaczył że coś jest nie tak... sprawdzaj dokładnie tydzień ciąży według obliczeń i to na który tydzień jest dzidzia... bez rodziców mieszka sie zupełnie inaczej... radze sobie bo w końcu czegoś mnie nauczyli do tej pory.. :-) trudno troche.. tak samotnie i inaczej.. najczęściej teraz używamy telefonów.. sms-ów... wpadam raz na jakiś czas.. dzisiaj jestem bo musze kilka książek zabrać.. buty wyjściowe i żakiet.. może trafi mi sie pyszny obiadek tatusia :-) aniu... pewnie w tym samym czasie.. ale ja raczej w ciąży nie jestem.. staram sie ale jakoś mi nie wychodzi.. nie sądze abym tak szybko zaszła.. troche sie zejdzie zanim zaciąże... pozdrowionka :-)

Gość Ania75
Ależ się uśmiałam jak poczytałam Wasze tłumaczenia Słonka :-) Aż mi łezki popłynęły :-)

Aniu ale zes mi starcha nadala... ja wiem o tym, ze wirus jest niebezpieczny, bede latac na wszystkie badania, jakie tylko sa mozliwe, a co to ta hipotrofia??? Aniu, dlaczego dopiero tak pozno wyszlo, ze cos jest zle?????

Gość Ania75
Ania20 nie myśl tak pesymistycznie. Optymizm to połowa sukcesu. Głowa do góry, zaciążysz napewno...i to pewnie wtedy kiedy najmniej będziesz się tego spodziewała :-)

A dla wszystkich ,ktore maja cos chec schrupac a nie maja niczego pod reka,polecam fajna stronke o starniach,jest tez tam forum,wiele ciekawych rzeczy:D Popatrzec,przeczytac-ale zaraz wracac!!!;) Nie uciekac!;)

Gość Ania75
Mazowszaaanko spokojnie, napewno wszystko będzie dobrze. Idź do lekarza, zrób wszystkie potrzebne badania i koniecznie powiedz o tym, ze byłaś przeziębiona. Ja też przeszłam przeziębienie na początku ciąży, z gorączką, bólem gardła i dwutygodniowym kaszlem, a wszystko skończyło się pomyślnie. Nie zawsze życie pisze takie czarne scenariusze. Głowa do góry.

Aniu, dzieki... w srode ide do lekarza pierwszego kontaktu, w piatek do gina...... no i poprosze o skierowania na rozne badania, najdokladniejsze, chce miec maksimum pewnosci, ze ten wstretny wirus nic nie zamieszal... ale kurcze jak pech, to pech... a wszystko ukladalo sie tak ladnie.......

Gość Ania75
Nie powinnaś się na zapas denerwować, to może zaszkodzić dzieciątku bardziej niż Twoje przeziębienie. Nie można tak negatywnie myśleć. Zwłaszcza teraz. Zrobisz badania i zobaczysz że wszystko jest w porządku.

myśle pozytywnie. mie u każdego dochodzi do czegoś takiego jak u mnie. z rególy wszystko jest ok.. dlaczego tak puźno... hmmmmm dopiero po pewnym czasie ujawniły sie skutki infekcji.. one były ale nie były widoczne. nie dawały objawów.. a potem zaczęłó sie coś dziać... hipotrofia jest to taka choroba u płodu która powoduje że dziecko rozwija sie bardzo wolno.. nie zawsze to jest taki sam czas.. może być hipotrofia kilkudniowa, 2 tygodniowa a nawet tak jak u mnie 4 tygodniowa.. jezeli tydzień ciąży wypada na np 20 to dziecko jest rozwinięte na 18 tydzień i to jest hipotrofia 2 tygodniowa.. ale mazowszankooo nie bój sie. napewno wszystko będzie dobrze.. chciałam tylko powiedzieć co poczułam jak to przeczytałam.. nie chciałam cie przestraszyć... przepraszam

Napewno wszystko jest dobrze, ale dla porządku zrób badania, dla własnego spokoju

Niedługo kończę pracę i jeszcze godzina powrotu samochodzikiem, potem wolontariat, i wreszcie domek.

Gość Ewa-zam
U mnie piękne słońce (wreszcie;-) Siedze na balkonie i wcinam truskaweczki:-) pozdrawiam wszystkie kobietki a szczególnie te , które w czercu staraja sie o kruszynke:-)

Witajcie po długim weekendzie !!!! Jonka - graulacje !!!!!!!!! Bardzo się cieszę, że dołączyłaś do nas, od razu jest przyjemniej :) Olka78, Jade, Ania20 - wirzę w to, że następnym razem Wam się uda. Powodzenia dziweczyny. Mazowszanko na poieszenie napiszę Ci, że mnie też złapało jakieś paskudne przeziębienie. Najpierw ból gardła, potem katar, a teraz doszedł jeszcze kaszel, przez który nie mogę w noy spać. Mazowszanko musi być dobrze. Nie ma innego wyjścia. Rosa witam na naszym topiku 🌼 😘

dziewczyny, jestesście kochane, tyle ciepływ słów 🌼 dziekuję :-) Olu, zaintrygował mnie Twój wolontariat..... jak dorwiesz kompa, napiszesz cos więcej???????

Gość
) Ania20.............Ania............Wawa...........20.............02.07 2) Mozolinka.........Ewa............Szczecin....... 26.............24.06 3) chce miec Karolinke....Ela.....Aachen...........29.............10.07. 4) Nai.................Aga.............Wawa............25.............????? 5) hb.................Hania...........Lębork...........26.............brak 6) Jade...............Asia.............Winnipeg........23.............????? 7) Olka78 ............Ola..............Tczew...........27........15.07.2006 8) Ania75.............Ania............W-wa.............31........2.07.2006 9)myszulka06.....magda...........k-ow.............27........29.05.2006 10)mathylda..........................opole..............29............25.06. 11) ewapit..........ewa..........częstochowa.......27........28.04.2006 12)Maja_26.........Maja.......Wawa/Sok.Podl......26..........ok.27.06 14) Rosa.........Bozena.........Rybnik...............28..........10.07 kasia_79............Kasia..........Wrocław...........27........29.01.2007 Mazowszanka.......Ania............Wawa............28.........07 02 2007 nai.....................Aga.............WaWA ..........25.........17.01.2007 Jonka.................Asia.........Wrocław...........28.........22.02.

Gość
hihi wpisalam sie jako 14 :P bo niechce byc 13 bo niechce zapeszac :P a 14 to moj dzien urodzin :):):) chyba nie bedziecie mieli mi to za zle :) moze kto inny sie wpisze na 13 :)) kto nie jest przesadny :) mazowwszankaa no moja koffana uwazaj na siebie i trzymam mocno kciki zebys sie szybciutko wyleczyla ... oj dziewczyny ale robicie na smaki :) hihi ja wcinam standardowo TRUSKAWKI :) bo dostalam od sasiadki pychotka a wszystko mnie piecze bo siedzialam w basenie z kuba i mnie sloneczko za mocno przytulilo swoimi promieniami :):):) a kuba wyglada juz jak mulat karenacje odzidziczyl po tatusiu :) i dziekuje za mile powitanie :):):)

Rosa, a wiesz, za mialam Ci nawet zaproponowac, abys sie pod numerem 14 wpisala, ale se pomyslalam, ze co bede sie wtracac ;-) witay raz jeszcze i czesto do naszagladaj... a truskawki sa pychotka :-)

Gość
pewnie ze bede zagladac tu non stop :) tz jak tylko sie da..... i bede sie z wami dzieli moimi doswiadczeniami przezyciami itp .:)

Buuuu,ogladalyscie moze UWAGE na TVN,przypadkiem wlaczylam,tragedia!!! Lekarz z Wroclawia,ginekolog wmawial pacjentkom rozmaite choroby,robil im operacje TYLKO dla pieniedzy,bo one byly calkiem zdrowe...:( Piekny gabinet,wszystko super oprocz lekarza...Czemu on jeszcze nie siedzi za kratkami???:P Az mna to potrzasnelo!!Wrrr!:P

Gość
hej hej !? nie, nieogladalam :( ale toooooo obrzydliwe takich to powino sie kamieniowac a nie tylko do wiezienia :\\ ( bo nasze podaki sie marnuja na takich !? a poza tym lekarze przysiagaja bronic naszego zdrowia :( i jak ty takim za ufffac :( zgroza )

Jestem. Dziś niewiem jak będę siedzieć na forum, bo wróciłam po kilkudniowej nieobecności w firmie macierzystej ( jestem na zastępstwie u koleżanki ) i niewiem gdzie ręce włożyć. Mazowszanka- mój wolontariat zaczął się dokładnie 14.09.1997r.. Profesor ze szkoły średniej zaproponował mi odwiedzanie starszego pana niewidomego od jakiegoś czasu. Zaczęłam chodzić od czasu do czasu-potem coraz częściej, i od paru lat codziennie po 1,5 godziny. Czasami jestem już zmęczona, ale można się przyzwyczaić. Pan Stanisław ma aktualnie 92 lata.

Gość
hej dziewczyny co tu tak pusto !? tylko mnie tu nie zostawiajcieeeeeeeeeeeeeeeeeee samej ;) hihi noc mialam upojna:P mimio ze wczoraj sloneczko mine popoludniu popiescilo ;) ale moze to znak ....?? hihi glupi mam zawsze nadzieje