Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie pamietam

Pomozcie! Jak to sie nazywało?

Polecane posty

sluchaj u plci zenskiej niemozliwe jest zeby to zeszlo normalnie ja mojemu dziecku scinalam to nozykiem do golenia oczywiscie z plecow no chyba, ze pociagniesz za samego robala ale jak ciagniesz on nie chcewyjsc i ciagnie sie za nim skora, wiec sama ocen czy to moga byc jakies zlogi.... u facetow one same wychodza. Szczerze nie wiem czym to jest uwarunkowane, ale tak jest. trudne do uwierzenia, szczegolnie w dobie tak rozwinietej medycyny, ale tak jest

wiesz nie twierdze, ze na kier biologicznym cos omijaja ale wiedza jest tak obszerna, ze nie sposob tego wszystkiego poznac przez pare lat studiowania, nauka caly czas idzie do przodu, moze w koncu ktos sie zgodzi to zbadac, bo co ktos zanosi do sanepidu to odmawiaja, dlaczego?????

Gość Olaczka
A ja to zrobiłam i nic mi nie wyszło smarowałam najpierw miodem po tem mąka pozostawiłam na 20 minut i nic mi nie wyszło Czy zrobiłam coś źle?

Gość ________________________

Gość takaa
bardzo ciekawe podnosz;-)

no i jak zrobić tę papkę? czy samo moczenie w wodzie wystarczy? i czy woda musi być gorąca? bo jestem zainteresowana :O

Gość alchemica666
MAtko Bosko to niewiarygodne ale ja tez o tym slyszalam skonczylam biologie i pracuje w sanepidzie..jak tylko to przetestuje na sobie to dam kolezankom do zbadania jesli cos oczywiscie ze mnie wyjdzie..tylko jak tu nie nabrac obrzydzenia do samego siebie?...aha slyszalam ze za uchem tez moga wychodzic...co to dokładnie jest nie wiem, jak tylko sie dowiem to napisze..:)

Gość Alina44
łezka77 Napisz dokladnie jak ten zabieg wykonalas? Czy sie posmarowac i siedziec w wannie i ile CZASUß

Gość alchemica666
no wiec nalozylam mieszanke sporzadzona z rownej ilosci maki i miodu na twarz(mieszanka miała konsystencję mniej więcej nutelli). wczesniej trzymalam twarz ok 15 min na garnkiem z parującą wodą i po 10 min zmylam nic ze mnie nie wyszlo. jutro sprobuje na plecach...oby wyszlo bo chce to zbadac:)

Ja zalewam sobie te mieszanke ziolowa, ktora kupuje wchodze do wanny raczej z mocno ciepla woda i z tymi ziolkam przecedzonymi oczywiscie, chwilke sie pluskam, a potem smaruje plecy maka zmieszana ze sztucznym miodem i plukam ziolami i tak w kolko i po kilku sek juz wszystko wychodzi to trzeba zyletka sciac, bo bardzo mocno sie skory trzyma ( u kobiet, bo u plci meskiej wystarczy czyms mocniej potrzec plecy, ale zazwyczaj nie trzeba) ale ja robie taka szorstka rekawica (dosc mocno, jak dziecku tarlam, coreczce, to ja bolalo, wiec uzylam zyletki, na plecy oczywiscie), potem szyja, ramiona i twarz. Oczywiscie przed ta kapiela trzeba sie wymyc. To chyba tyle.

Gość do łezki 77
czy moglabys podac nazwe tej mieszanki tutaj ,ja bede szukac w Warszawie. Niechce podawac e-maila bo juz raz musialam likwidowac jeden, bo byl zasypany reklamami. Zalezy mi na nazwie tych ziol.

bardzo chetnie tylko, ze to jest specjalnosc tego zakladu, oni ja wymyslili i tez chcialam wiedziec ale niestety to tajemnica, gdybym wiedziala co tam jest to bym opublikowala, bo uwazam, ze kazdy to sobie powinien zrobic.

Gość wiercipietkaa
czyli rozumiem, ze nacierasz swojego dzieciaka jakims syfem, ktorego nawet nie znasz skladu i potem twierdzisz, ze wychodza robaki, ktore trzeba golic zyletka?? wszystko z Toba ok??

Gość też
Przeczytałam z zajęciem :D A o krętkach/wkrętkach, które podobno wkręcają się w uszy, już było? "napewno bys nie powiedziala, ze to zlogi loju, bo zlogi nie sa twarde i ostre" - robaki jak wiadomo mają z reguły pancerz co najmniej chitynowy :0 a twarde są jak kamień ;)

Gość wiercipietkaa
''dosc mocno, jak dziecku tarlam, coreczce, to ja bolalo, wiec uzylam zyletki, na plecy oczywiscie'' kobieto wez ty sie opanuj, moze trzeba kogos zawiadomic, ze sie nad dzieckiem znecasz?

Gość wiercipietkaa
na co czekasz??? taka jestes pewna i bezpieczna prawda? Wiesz, ja tam na policje nie ma zamiaru dzwonic, ale widze, ze tak sie ladnie denerwujesz:))wez sie kobieto zastanow co tu wypisujesz!

Gość alez mnie ciekawi
bozeeeee robaki?

Gość alez mnie ciekawi
to sa tłuszczaki chyba czy wagierki ale u małego dziecka wychodzi? myslałam ze u dojrzewających osób , tak sie robia takie zaskórniaki z potu, łoju i brudu, mozna wyciskac, usuwac je ale zeby przyrównac do pasozytów? hmmmchyba nie. Mozana to dać chyba na twarz to sie twarz oczyscie z tych syfków. Musze spróować.

Gość ojej.
okropność... jak to czytaąlm to myślalam że padne... jak to wyprobujesz to napisz ok? mowie do poprzedniczki ;))

Gość słodka_lady16
Po waszych opiniach sama nie wiem co to już jest, ale to chyba nie robaki, taka jest moja opinia

od poczatku lipca stosuje maseczke z maki. nakladam na twarz masuje jak zwyklym żelem i zmywam...i rzeczywiscie tez wychodza mi takie jakby wieksze i twarde wagry. sposob bardzo dobry bo i pryszcze sie nie robia-stosuje 2 m-ce-i buzka jest gladziutka, zastanawia mnie tylko jedno: zostaja mi dziurki w twarzy bo tych niby robaczkach ktore wyszly...i to nie jakies tam dziurki tylko okropne glebokie blizny...nie wiem co zrobic. stan cery mi sie idealnie poprawil od kiedy zaczelam to stosowac.moze rzeczywiscie to wina slodyczy...??

Gość hdhdh
DO Clint (hihi): Przeczytaj cały ten wątek (jeste troche obrzydliwy, fakt) tam gdzies jest wypowiedź która mówi o tym jak bardzo się szkodzi w ten sposób skórze że bardzo mocno wususza sie ją. A tobie skoro zostaja dziurki to tym bardziej powinnaś tego zaprzestać. Odtsaw ta maseczkę i leć do lekarza , kosmetyczki, bo takie blizny to tragedia. Ja juz woleswój lekki trądzik niż blizny. A na wągry salepsze sposby niz calkowite odtłuszczenie skóry, po tym bardzo szybciutko zestarzejesz się i będziesz miała paskudne zmarszczki.

Gość Ta
Przeczytalam caly watek (ten na gazecie) i ktos tam napisal ze to sa LARWY wosoglowki, sama wosoglowka zyje w jelicie a larwy pod skora. Wiec moze to to, druga opcja: wagry. Podobno ktos dal to do zbadania i okazalo sie ze to tluszcz. Tylko jak wytlumaczyc to tym ze niektorym pomaga wyjsc z choroby? Chyba to wyprobuje na sobie :)

Gość Elak22
clint eastwood Ale dodajesz do tej maseczki macznej troche wody?I jak dlugo masujesz twarz?

Gość nanusia_th
Siemka...nie będe gadac na temat ale mam świetny przepis na złocistą twarz...sama go wymyśliłam bo sie strasznie nudziłam ;/! Potrzebna będzie -wata cukrowa najlepiej rozpuścić ją w dowolny sposob,wsadzic do miski -szczypota soli,wsypać do miski z rozpuszczoną watą -2 łyżki miodu-również wlac do miski z watą poczym 3 łyżki oliwy z oliwek Wymieszać Nałożyc na twarz...przez 25 minut! Poczym zmyć dokładnie letnią wodą a na koniec posmarowań twarz kremem z nivea

Gość 30004 czy
jest cos takiego?