Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekam na odpowiedź

Brak miesiączki przez długi czas - kto tak miał?

Polecane posty

Gość milooo
ojć, wkleiłam swój post 2 razy, coś się zacinało wcześniej i myślałam, że się nie wkleił;)

Gość milooo
o jeejku:] wkleiłam mój post ze 100 razy:] ścięło się i widocznie sie wkleiła za każdym razem jak naciskałam:/ Sorki

Gość Madamee
ja pierwwsza miesiaczke mialam w wieku 16 lat mialam tylko dwie :( teraz mam 18 i tylko jak leki biore to mam, sama z siebie niee :(((

Gość Pomarańcza 20
Ja też nie miewam okresów regularnie, chciaz pierwsza miesiaczke dostalam ponad 6 lat temu:/ Caly czas robie testy zeby sprawdzic czy ciaza nie jest tego przyczyna, ale nie... Musze sie wybrac do ginekologa ale strasznie sie boje:/ Moje ostatnie krwawienia byly bardzo liche i ta krew wygladala na skrzepla wiec nie wiem co jest grane...:(

Mam 16 lat, dokładnie rok temu zaczęłam miesiączkować. Ostatnią miesiączkę miałam 5 czerwca i do tej pory nic. Trochę się martwię. Co prawda współżyłam z chłopakiem, ale zabezpieczaliśmy się. Nie wiem co mam robić. Do ginekologa boję się iść...

Gość zmartwionabardzo
zrob test ciązowy

ejj ja nie miałam miesiączki od prawie 80 dni.... ostatnia 5 maja ! :/ zapytałam lekarza czemu mam takie nieregularne miesiaczki i powiedział że to nic takiego i jak bede miała dziecko to się wszystko unormuje... zapisał mi nawet tabletki antykoncepcyjne i kur*wa już od tych 80 dni czekam żeby zacząć je brać :/ zawsze się zabezpieczam i 2 testy ciazowe wyszły negatywne... kurde chyba znowu musze sie wybrac do lekarza bo to już jest przegięcie :/ miał ktoś tak???

Gość Dlaczeegoo nO ?
Cześć Wam ! Poraz pierwszy miesiaczke dostałam w sierpniu dwa lata temu i potem miałam normalnie ale nigdy nie regularnie, a po 2 latach już powinna być regularna. Przychodziła sobie keidy chciała. Ostatnio była w maju a teraz jest sierpień i nie ma .. Już 3 miesiące .. A współóżyć nie współżyłam ... ;/ ODP !

Gość martaxxy
proszę o pomoc !! czesc , mam 19 lat i miesiączke zwsze miałam nieregularną ale teraz spuznia mi się 1,5 tygodnia :( boje się zrobic test , (podczas współżycia zawsze się zabezpieczaliśmy) od ok. tygodnia odczuwam bule podbrzusza i cały , mam brak apetytu, moja pochwa wydziela śluz ,ale okresu nie ma :( czy mogę być w ciazy ??

Gość mężatkaOd 2lat
hej Ja ogólnie też mam problemy z okresem... raz mam 2 miesiace potem pol roku nie mialam Porobilam wszystkie badania - sa niby ok... Ale...albo chce miec dziecko albo sie zabezpieczam table. anty Wybralam drugie wyjcie i tak juz ponad 4 lata.... Polecam osobom wspolzyjacym regularnie i majacym stalych partnerow do brania tabl. anty.... Dziecko?? Jesli sie zdecyduje to sie odstawia... A okres jest jak w zegarku...nawet prawie co do godziny pozdrawiam forumowiczki

Gość uzytkkafet11111
Brałam luteinę przez 5 dni i nadal nie mam okresu (14 dni temu zakończyłam stosowanie luteiny). Czy mogę bez konsultacji z lekarzem powtórzyć stosowanie luteiny?

Gość Ulka 07
Witam, mam też problem z okresem, zawsze miałam tak że przez 3 miesiące nie miałam potem miałam i znów nie, przyzwyczaiłam się do tego. Pewnego razu nie miałam okresu pół roku- poszłam do ginekologa. Dostałam hormony, brałam je pół roku to było pół roku kiedy co miesiąc miałam okres. Po odstawieniu tabletek miałam sama z siebie okres 2 miesiące normalnie a teraz znów od około 4 miesięcy nie mam. Muszę znów iść do ginekologa ale jak pomyśle że znów mam brać te tabletki to mnie nerwy biorą... Naprawdę nie ma innego wyjścia jak te leki. Też się martwię czy będę mogła mieć dzieci miałąm robione testy na bezpłodność wyszło mi że jestem płodna ( co mnie cieszy) ale co z tego jak okresu brak... A może mam jakąś chorobę płóciową0- hiv albo coś innego, nawet boję się myśleć na ten temat... Na takiego typu choroby nawet badań nie zrobię bo zawału dostanę. Ginekolog powiedziała mi że te dolegliwości ma bardzo dużo młodych kobiet sama mam 24 lata. Czytam te forum i widzę że nie jestem sama z tym problemem ale skoro tyle kobiet to ma mogliby jakieś inne środki wymyślić a nie tabletki, po prostu ty się martw a oni mają cie w dupie że tak brzydko powiem pozdrawiam

Gość Ulka 07
Ja chyba też nie będę miała wyjścia żeby znów brać tabletki, po ostatnich tak przytyłam i w piersiach i na brzuchu jak pomyślę że znów mam jeszcze bardziej przytyć to mnie ściska... Ale zdrowie chyba ważniejsze... A stosowałyście może do tabletek asequrellę ten lek co reklamują??? Jestem ciekawa czy działa jak któraś z was to brała napiszcie proszę

Gość Ulka2909
Cześć. Ja też mam problem z okresem i szczerze mówiąc ginekolog odesłała mnie do endokrynologa a ta kazała zrobić mi jeszcze jakieś badania MRI i odsyła mnie do endokrynologów do W-wy. Ciekawe jak długo będą się tak bawić. Poza tym w W-wawie w tej rejestracji są strasznie miłe kobiety. Zapytała mnie o przyczynę a skąd ja mam wiedzieć łaciny nikt mnie nie uczył. Powiedziałam że oddzwonię ale teraz zaczynam się zastanawiać. Pozdrawiam.

Gość bojaczka
Mam 14 lat.Od miesiąca nie mam miesiączki.Zauważyłam że mam macicę w kształcie serca.Nie jestem w ciąży bo nigdy nie współżyłam.Bardzo się boję.Nie byłam u ginekologa.pomóżcie

Gość bojaczka
mam 14 lat od miesiąca nie miesiączkuje nie jestem w ciąży bo nigdy nie współzyłam z chłopakiem mam macice w kształcie serca bardzo sie boje pomozcie

Gość RAFAA
Ja miałam pierwszą miesiączkę w wieku 18 lat i to wywołaną tabletkami:-( potem brałam tabletki przez ok 2 lata, ale w końcu ile można, więc przestałam. Przecież długie branie tabletek antykoncepcyjnych też wpływa na nasze zdrowie i na przyszłe macierzyństwo - a może jestem w błędzie?????? Potem miesiączki miałam różnie - raz na pół roku, albo rzadziej, chociaż bywało że przez 3 miesiące miałam regularnie. w końcu znowu poszłam do ginekologa, zbadał mnie tylko i zrobił usg, powiedział że nic złego się nie dzieje i to że nie mam regularnych miesiączek nie wymaga jakiejś interwencji ale jak chce to może mi przepisać tabletki antykoncepcyjne. Zgodziłam się na tabletki ale po 3 opakowaniach bardzo przytyłam i powiększył mi się biust, dlatego przerwałam branie tabletek bez konsultacji z lekarzem. Jak uważacie powinnam iść do innego ginekologa i poprosić o inne tabletki, przecież w końcu nie od wszystkich się tyje, prawda?? A ta w ogóle to myślicie,że ten lekarz miał rację, mówiąc mi, że przy tak rzadkich miesiączkach nie koniecznie trzeba brać tabletki, że można to zostawić bez niczego??? Coby było gdybym nic z tym nie robiła?

Gość marzenka716
ja nie mialam okresu przez . 1.5roku, balam sie isc do lekarza tzn nadal sie boje wczesniej zaniedbalam bo praca praca teraz poprostu sie boje.okres wrocil ale widze ze jest jakis inny. poltora roku temu skrecilam kostke lekarze dala mi jakies zastrzyki zeby moja krew nie zakrzpla, te zastzryki trzeba bylo brac w brzuch wlasnie id tamtej pory bolala mnie lewa strona[w lewa strone wstrzykiwalam] kulo mnie mialam gulke gdy juz dostalam okresu golka zniknela ale czuje ze przenisla sie na srodek podbrzusza.... mial ktos tak? dajcie jakis pmysl i czy bd mogla miec problemy z zajsciem w ciaze?

Gość Gosia_88
hej:) miewałam nieregularne miesiączki a teraz już go nie mam od 3 miesięcy. Otóż byłam u ginekologa i przepisał mi tabletki cyclo-progynova we wrześniu dostałam okres i od tamtej pory go nie mam. Już sama nie wiem co mam myśleć... Czy pomagają te herbatki z krwawnika na wywołanie okresu?

Gość Załamana_dziewczyna
Przeczytałam, że herbata z malwy pomaga dostać okres? Czy tym sposobem można dostać spóźniającą się aż o 2 miesiące miesiączkę? Martwię się tym , że tyle mi się spóźnia... U ginekologa byłam kilka miesięcy prędzej ale nie chce całe życie brać tabletek żeby dostać miesiączkę :(

Gość agnes746738
No właśnie też podbikam to pytanie.Udzielono mi kiedys porady na tym forum aby na wywolanie okresu pic kwiat malwy.Ale nie wiem jak to pic,ile razy dziennie i przez ile dni a moze az do skutku? Proszę o pomoc

Gość mALWA-
mi okres spóżniał się 2 miesiące ale kupiłam kwiat czarnej malwy w sklepie zielarskim i po 3 dniach picia dostałam okres:)

Gość fyujkl
malwę pilam 5-6 razy dziennie. daje się dwie garści tego kwiatu zalewa wrzątkiem i przykrywa na 15 minut, potem trezba to odcedzić i wypić.

Gość drtfyghuj
zioła nie pomagają już próbowałam wszystkiego....

Gość gość
Cześć. Też nie mam miesiączki ale tu was zaskoczę, bo ostatni raz miesiączkę miałam w czerwcu zeszłego roku, oprócz października bo wtedy lekarz wywołał mi ją Luteiną a później nic, poprzednimi razy, po luteinie miesiączka się pojawiała kilka miesięcy z rzędu. Od maja 2012 do maja 2013 brałam tabletki antykoncepcyjne. Od czerwca 2013 co miesiąc chodziłam do dwóch ginekologów, proponowali znów anty, ale ja chciałam bo nie są całkiem sprzyjające dla mnie. Dodam nie jestem w ciąży, nie mam tarczycy chorej, ani zespołu jajników, i też nie mam guza przysadki mózgowej - bo w tych kierunkach byłam badana.... W grudniu 2013 roku usłyszałam od lekarza że ja mam 20 lat i jestem za młoda na badania na płodność bo przecież mogę w sumie jeszcze dorastać i dodał że nie wie co ma zrobic w moim przypadku. W tej chwili mieszkam w Niemczech i mam plan wybrać się w ciągu najbliższego czasu do lekarza, może tu dowiem się co mi dolega. Dodam, że taka podobna sytuacja miała miejsce jakieś 2 lata temu ale później okres wrócił. Miałam 15 lat jak dostałam pierwszy raz i od tamtego czasu raz jest okres a raz nie ma. Czy ktoś z was ma podobną sytuacja jak ja ? Pomóżcie, bo nie wiem co mam robić, tylko płakać pozostało...a jeszcze wczesniej pojawiały się torbiele ale pod okiem lekarza się wchłaniały...;/

Gość gość
Witam. Ma taki problem, a mianowicie brałam przez 5 lat tabletki anty, odstawiłam je 4 grudnia, 8 grudnia dostałam okres z odstawienia i od tamtej pory do dzisiaj nie mam miesiączki, 26 byłam u ginekologa przepisał mi luteinkę brałam ją przez 10 dni po 2 tabl do pochwy i po 5-7-9 dniach miałam dostac okres, dzisiaj jest 15 dzien od odstawienia a okresu jak nie było tak nie ma, test dwa dni temu wyszedł neagtywny, czy moge być w ciąży? Czy są inne powody braku miesiączki? Nie mam żadnych torbieli itp

Gość ewuska1718
witam. opowiem wam swoja historie a mianowicie mam 23 lat ostatni okres miałam 16.01.14r czyli prawie 3 msc temu przez ten czas odchodziłam od zmysłow zrobiłam multum testów kazdy negatyw wiec co jest????. 27.03.2014 zdecydowałam ze pojde do gincia zbadała mnie i powiedziała z mam zaburzenia hormonalne, przepisała luteine 50 i kazala brav 10 dni 2X1. pozniej kazała odstawic i po 2 dniach nie przyjmowania luteiny dostałam okres(10.04.14) miał ktos taki przypadek ze tyle czasu okresu nie było?

Gość ewuska1718
witam. opowiem wam swoja historie a mianowicie mam 23 lat ostatni okres miałam 16.01.14r czyli prawie 3 msc temu przez ten czas odchodziłam od zmysłow zrobiłam multum testów kazdy negatyw wiec co jest????. 27.03.2014 zdecydowałam ze pojde do gincia zbadała mnie i powiedziała z mam zaburzenia hormonalne, przepisała luteine 50 i kazala brav 10 dni 2X1. pozniej kazała odstawic i po 2 dniach nie przyjmowania luteiny dostałam okres(10.04.14) miał ktos taki przypadek ze tyle czasu okresu nie było?