Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekam na odpowiedź

Brak miesiączki przez długi czas - kto tak miał?

Polecane posty

Gość Soczek Pysio
Żadnych przeciwwskazań nie znalazłam, skutków ubocznych tym bardziej nie było. Ostatnio dorwałam artykuł z jakiejś gazety, w którym pisało, że sporo ziół zawiera substancje, które działają jak substytut (brakło mi innego słowa) hormonów - i to jest plus ziół: działają podobnie jak pigułki (w kwestii wywołania okresu) a nie są to jednak typowe hormony - po których np. niektórzy tyją. Polecam spróbować zamiast pigułek, bo jest to forma bardziej naturalna :) Poza tym dawniej pigułek anty nie było lub nie były tak ogólnodostępne, a kobiety radziły sobie właśnie za pomocą ziół :) Trzymam za Was kciuki :)

Gość Soczek Pysio
A i dodam jeszcze, że także robiłam badania (wyszły ok) i nie stresowałam się zbytnio. Nadal nie mam pojęcia, dlaczego wystąpił u mnie brak okresu. W sumie może być to kwestia czasu miesiączkowania - bo nie zaczęłam wcale wcześnie - będzie jakieś 2 lata temu.

Gość brak okresu
Dzięki, masz rację (w końcu ziółka tez stosuje się na powiększenie piersi :P, czym się chyba zajmę jak określę swój typ hormonalny) Bo w końcu jeśli pije się inne ziółka na różne dolegliwości to czemu niby tych mam się bać ;D No ja też miesiączkuję gdzieś od ponad 2 lat, tzn. ostatnią właśnie mies. miałam gdy minęły praktycznie dokładnie dwa lata, a potem koniec... No, ale z tego co wiem do 3 lat powinna się mies.unormować, a po za tym ja późno zaczęłam miesiączkować. Zainteresuję się ziółkami i napiszę czy coś dały pozdrawiam ;*

Piję te zioła od 6 dni, ale niestety nic jedynie brzuch mnie boli. Wybieram się do ginekologa pierwszy raz , moglibyście mi napisać jak taka wizyta wygląda czy lekarz będzie mnie badał czy tylko tabletki da?

Gość brak okresu
Hm... zależy czy jesteś dziewicą i to chyba zależy też od ginekologa najpierw ginekolog zadaje Ci pytania i jeśli jesteś dziewicą, to zrobi Ci badanie przez odbyt, po prostu rozkładasz nogi na krześle i musisz się rozluźnić, to nie boli, ale wiadomo tego typu sprawy po prostu są średnio przyjemne i krępują, bo to w końcu twoja intymność. Potem może ci coś przepisać albo skierować cię na jakieś badania. Ale ogólnie to strach ma wielkie oczy :P, ja się np. mocno stresowałam, a nie było tak źle. Tylko wiesz, lepiej idź do sprawdzonego lekarza, który wiadomo, że jest delikatny, bo ogólnie to ciężko jest trafić. I najlepiej mów o wszystkim co wiesz :D bo nie zawsze się lekarz o wszystko wypyta a niektóre rzeczy mogą być przydatne, np. jakie masz problemy zdrowotne itd. o dietę to raczej się zapyta- bo przy szybkim chudnięciu może łatwo okres zaniknąć. Powodzenia, ja jednak na razie tych ziółek nie piję, tylko czekam żeby do ginekologa znowu pójść.

Hejka.6 miesięcy nie miałam okresu, schudłam 10 kg, ale już przybrałam 4kg, wczoraj był 7 dzień jak piłam te zioła z krwawnika, jutro mam iść do gina , ale dziś dostałam okres jeja jak sie ciesze ;DTak się bałam, że już nigdy nie dostane, a do gina też jeszcze nie jestem gotowa a tu proszę dostałam xD Dziewczyny nie róbcie takiego błędu jak ja, Nie wiem co bym zrobiła jak bym straciła okres na zawsze, ale życie nie miało by sensu. Słyszałam o takiej dziewczynie co przez rok nie miała okresu przez anoreksje i jej jajniki zaschły i juz nigdy nie dostanie miesiączki i dzieci tez nie urodzi ;( i jak tu żyć. Jak już się odchudzacie to z głową ja już mam nauczkę.Pozdrawiam.

Gość marttta
Ja nie mam miesiączki już od 10 miesięcy. Wprawdzie schudłam 15 kg., ale w ciągu roku. Dodam, że mam 16 lat. Byłam już o ginekologa, ale póki co, nic. Przepisał mi Castagnus. Biorę te tabletki, ale mam coraz większy strach w oczach. Co robić?

Powinnaś troszkę przytyć i jesc normalnie. Musi potrwać trochę zanim w organizmie wszytko wróci do normy. Zależy też jaka dietę stosowałaś bo ja głodówkę i byłam strasznie osłabiona. Przez 3 miesiące schudłam 10 kg i 1 msc tak średnio jadłam, aby nie przytyć ale już przez te 2 musiałam jeść więcej i dostałam. A lekarka nie robiła ci badań na hormony itp.? Wtedy wykażą czego ci brakuje.

Gość marttta
na razie miałam tylko USG. W sierpniu mam iść do szpitala na 2 dni na badania hormonalne. Dziwi mnie tylko fakt, że schudłam niby dużo, ale przecież trwało to rok! Nie schudłam 15 kg. w miesiąc!

Gość marttta
Czy te zioła krwawnika naprawdę pomagają?

Gość IWKB
Witam! Też mam podobny problem :-( Ogólnie to od zawsze miałam dość regularne cykle. Od początku roku miałam je nawet jak w zegarku- 26 dni. Tym razem jest inaczej Okres powinnam dostać w poniedziałek i nadal go nie mam. Było małe co nieco w płodne dni, ale zabezpieczyliśmy się i wszystko było OK. W sobotę i niedzielę miałam klasyczne objawy PMS, później się uspokoiło. We wtorek miałam temperaturę 37, wczoraj miałam 36,5, dzisiaj 36,7. Niestety do tej pory @ się nie pojawił :-( Miał ktoś coś podobnego?

O ziołach z krwawnika przeczytałam tutaj na forum i je kupiłam i piłam, po 7 dniach dostałam okres. W zielarskim sklepie można je dostać. Może ci pomogą, a nie zaszkodzą;]

Gość Kachniczka
Cześć! Mam 15 lat. Miesiączkuję od niecałych 4 lat. Cykle były w sumie regularne. Powinnam mieć miesiączkę jakieś 1,5 tyg. temu, a nadal nie mam. Strasznie się boję. A i żeby nie było to z nikim nie odbywałam stosunku. Mam tylko jakiś dziwnie twardy brzuch od ostatniego czasu. Co mi jest?

Gość brak okresu
Czy zmieniałaś coś ostatnio? np. w swoim trybie życia, diecie? Czy boli Cię coś? Radzę iść do lekarza. bo już miesiączka powinna Ci się uregulować. Na prawdę lekarz to nie taka tragedia- mówię to, bo sama się zawsze bałam i tylko opóźniałam wizytę. A ja nadal bez okresu-dostałam teraz anty na 2 tyg a potem tylko trzymajcie za mnie kciuki żebym w ciągu kilku dni dostała ! Eh, bo na dodatek problemy tego typu mogą prowadzić do niepłodności :( , a jednak tego bym nie chciała, mimo, że teraz jeszcze dzidziusia nie chcę

Gość Kachniczka
W sumie to nie... Może przez ostatni miesiąc w szkole dawałam z siebie więcej na WFie. Boli mnie trochę brzuch, ale teraz praktycznie tego nie odczuwam, bo wcześniej było dużo gorzej. Był twardy, a dzisiaj widzę, że robi się bardziej miękki. A do jakiego lekarza powinnam się wybrać?

Gość brak okresu
Do ginekologa Nawet jeśli wszystko okaże się ok, to lepiej jednak pójść na kontrolę-profilaktyka też jest ważna. jeśli jesteś dziewicą to koniecznie poinformuj o tym lekarza, żeby badał Cię delikatnie i najlepiej dowiedz się, który lekarz ginekolog jest polecany w twojej miejscowości, bo akurat w przypadku tego specjalisty lepiej nie być "królikiem doświadczalnym", a przynajmniej na 1-szej wizycie. pozdrawiam ;*

Gość martwie sie
mam do was pytanie i proszę o odpowiedzć..Gdyż moja miesiączka opóżnia się o prawie 2 tygodnie powinnam się martwić??

Gość mcmer
A był sex bez zabezpieczenia to masz prawo się martwic test ciążowy i wszystko jasne jak nie to ginekolog

Gość martwie sie
nie miałam żadnych stosunków...

Gość brak okresu
do martwię się: a jak długo miesiączkujesz i ile masz lat?

Gość Dominika D
otóż mam ten sam problem. brałam 2 miesiące Mikrogynon i na początku czerwca odstawiłam iż zatrzymywało mi wodę w organiźmie i puchłam. 7 czerwca dostałam miesiączkę po zakończeniu tabletek. niestety dzię mamy 20lipca a ja nadal wyczekuję na miesięczkę. rano robiłam test i wyszedł negatywny. mój lekarz będzie dopiero 27 lipca a ja mam nerwy i chciałamż żebyś mi napisała swoje zdanie... zaznaczę jeszcze,iż biorę tabletki odchudzające Meridia 15. w sumie tam pize,że mogą wystąpi zaburzenia miesiączkowe myślisz,że to przez nie spóźnia mi się tyle okres???

Gość misska
mam podobny problem do waszego ... przez ok 3-4miesiace nie mam juz okresu(ale prawie zawsze mialam nie regularny okres) boje sie ze ccos mi jest..mam zamiar isc do ginekologa...9mam 18lat)

Gość marttta
piłam zioła krwawnika przez ok. 4 dni ( dwa lub raz na dzień) potem wyjechałam na kolonię na 2 tygodnie i przestałam go pić. Teraz zamierzam wziąć się w garść i pić przez okrągły tydzień 3 razy na dzień. Czy zioła krwawnika mają jeszcze szasne zadziałać w moim organiźmie, jeśli odstawiłam je na dwa tygodnie?

Gość brak okresu
Do Dominika D Nie wiem czy się do mnie zwracałaś, ale postaram się coś odp :P Ja się nie za bardzo znam, więc nie chcę wprowadzić nikogo w błąd, ale myślę, że te tabletki rzeczywiście mogły ci rozregulować okres. Ale pójdź do lekarza i powiedz mu co przyjmujesz, może nie będziesz musiała rezygnować z tych tabletek. Do misska Radzę iść, bo tu nie ma na co czekać, szczególnie przy tego typu sprawach. Do XxToTylkoJaxX Wiem, że wszystkich tak zachęcam do Gina(mimo, że sama zwlekałam), ale naprawdę lepiej być przesadnie ostrożnym, bo problemy z brakiem okresu mogą doprowadzić do bezpłodności, a nawet jeśli teraz nie chcecie mieć dzieci, to za kilka lat pewnie zmieni się wam podejście. Do marttta Lepiej jednak iść do lekarza, a nie starać się wywołać okres na własną rękę. A teraz coś o mnie :P Brałam ten rigevidon i w końcu dostałam wczoraj okres:D Masakra jaka radość, no przynajmniej początkowa, bo potem źle się czułam. Teraz mnie czekają badania i zobaczymy.

Gość marttta
jestem pod stałą kontrolą gina, ale póki co, nic się nie dzieje, wiec stwierdziłam, że nie zaszkodzi spróbować domowych metod ;)

Gość olenka18
u mnie miesiaczka spozniala sie 3 tygodnie.. przez te 3 tygodnie bolaly mnie jajniki zrobilam test ale wyszedl negatywny..po jakims czasie dostalam miesiaczki....lecz teraz znowu to sie powtarza znow nie mam miesiaczki:( podczas stosunku zawsze sie zabezpieczamy...nie wiem co jest grane pomozcie mi

Gość Dominika D
w końcu wybrałam się do lekarza i postawił mi dializę "nioedoczynnośc tarczycy" dziewczyny jak macie jakiś problem to nogi za pas i do lekarza,żeby sie nie okazało ze to coś poważnego i za późno na leczenie :D

Gość goncia
ja mam dziwna sprawe otóz brałam luteine na wywołąnie spożnił sie ale w koncu dotałąm tyle ze trwałmtylko 2 dni i teraz juz nie krawie. Biore microgynon nie wiem czy po nim bedzie lepiej . Normalnie okres trwał zawsze 5 dni cxzemu teraz tak krótko wie ktos ?/ prosze o dopowiedz

Gość marzena0001
Witam. Mam 24 lata mój okres był zawsze nieregularny co 28, 30, 40, 48 dni. Jednak teraz się martwię ponieważ od 64 dni nie mam okresu. W ciąży na pewno nie jestem. Czasami czuję że to już dzisiaj dostane bo mam takie objawy jak przy każdym okresie, a tu nic. POMÓŻCIE. Co do miesiączek które miała wcześniej to zawsze trwały 7 dni. Dość obfite, a przy tym były takie ciemne skrzepy krwi i jasna krew. Co możecie mi doradzić. U ginekologa jeszcze nigdy nie byłam i strasznie się boję.

Gość NibySama
ja tak miałam @ spóźniał mi się dwa tygodnie. Miałam nadzieję że jestem w ciąży, ale niestety @ się pojawiła