Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekam na odpowiedź

Brak miesiączki przez długi czas - kto tak miał?

Polecane posty

Gość Kikaa...
to ja bym na twoim miejscu poszla do lekarza przepisal by ci cos na wywolanie @ i moze dal by ci skierowanie na jakies badania hormonalne...i moze bys sie dowiedziala co jest grane..chociaz ja do dzisiaj nie wiem co jest ze mna grane i czemu tak mam chociaz do lekarza chodze :( ale zobacze teraz co biedzie po duphastonie

Gość x11
no właśnie... a nie probowałaś zasięgnąc opini innego lekarza? niektórzy bagatelizuja wiele spraw... ale nie wiem jak twój lekarz może jest bardzo dobry... skoro robiłaś badania hormonalne i wszystko wyszło dobrze to musi byc jakiś nny problm bo chyba nie dzieje się tak bez przyczyny że nie masz okresu... a w dodatku ty się starasz o maluszka i to Ci pewnie utrudnia sprawę.... też stwierdziłąm że powinnam iśc do lekarza bo czuje że coś jest nie tak... zrobięjeszcze jeden test chociaz innych objawow co do ciazy nie ma oprocz braku okresu... a po ponad dwóch miesiącach to chyba pownny pojawic się jakieś inne objawy... prawda? taką myślą się już pocieszam :(:(:(

Gość Kikaa...
no nie sięgałam jeszcze opinii innego lekarza, ale już się nad tym zastanawiałam żeby spróbować pójść do innego ...Ale jeszcze poczekam wczoraj zjadłam ostatnią tabletkę Duphastonu tak więc @ powinna przyjść lada dzień.. A potem zobaczę albo pójdę do mojego albo zobaczę co powie mi inny gin.

Gość ivonaiv500
Dziewczyny ja @ nie mam już 9 miesięcy! muszę zaznaczyć, że mieszkam w Anglii ikiedy @ mi się zatrzymał (stało się to po odstawieniu tabletek) to poszłam tu do lekarza to kazała mi przyjść za pół roku! poszłam za pół roku, a ona mi mówi, że w sumie to normalne i @ mogę nie mieć nawet do 2 lat! bratowa jak to usłyszała to wysłała mnie do swojej pani doktor! ta skierowała mnbie na badania hormonalne i wyszło mi, że mam zespół policystycznych jajników, chociaż dała mi skierowanie na usg! okazało się, że na owo usg muszę czekac pół roku! przyleciałam więc do Polski i robię badania! jutro idę na usg! jestem przerażona, bo chcemy zacząć starać się o dzidzię! ginek dał mi już jakiś zastrzyk po którym do10 dni powinnam dostać @, a jutro mija tydzień, a u mnie nadal cisza i brak jakichkolwiek objawów przed @ :( jestem załamana! boję się, żeby to nie było stałe zatrzyamnie miesiączki! niestety w rodzinie mojej mamy był taki przypadek, że cioci zatrzymał się @ w wieku 25 lat i od tamtej pory już nie wróvcił! ciocia nie może mieć dzieci! dziś ma już 50 lat! wiem, że to było dawno, że medycyna posunęła się do przodu, ale ja i tak się martwię :( Przepraszam za to smęcenie, ale musiałam się wygadać! Pozdrowiam.

Gość zdołowana22
Cześć dziewczęta, Mam 22 lata, problem z miesiączką mam w zasadzie od zawsze. Mialam 13 lat jak dostalam okres, wiadomo 2 lata to normalne jest,ze okres jest nieuregulowany,ale u mnei to trwa juz 9 lat! W ciągu tych 9 lat przez 2 lata mialam normalnie, nie wywoływałam ani nie brałam pigułek anty. Do czasu, aż wzięłam tabletki anty "Cilest" przyjęłam 1 opakowanie, postarzam: JEDNE OPAKOWANIE odstawiłam,bo masakrycznie sie po nich czułam i nie wierze,że do niektórych tabletek można się przyzwyczaić bo wymioty, duszności i brak snu to jest NIENORMALNE no i po odstawieniu w ciągu roku dostałam 2 x okres!! Mialam juz usg pochwowe i badania na TSH, wszystko niby ok. Powiedzcie co można jeszcze zrobić? POZDRAWIAM WSZYSTKIE CIERPIĄCE Z TEGO POWODU...

Gość Ela 021
hey dziewczyny!mam problem i niewiem co robić spużnia mi się miesiączka juz ponad tydzień prawie2 tygodnie bo 12 dzień jest dzisiaj jak niemam spułżyłam ze swoim chłopakiem ale z zabezpieczeniem ale same wiecie jakie one są zrobiłam test ciążowy wtszedł mi pozytywnie niewiem już co robić a może akurat żle mi wyszedł zrobic jeszcze 1?pomóżcie jak byście chciały to to mój nr gg 3846873czekam na odpowiedż z waszej strony pozdrowienia Ela.

Gość Ela 021
hey Monika jak tylko odczytasz tą wiadomoćś to napisz na moje gg jeszcze raz bo laptop mi się zawiesił i niemam twojego nr gg 3846873 Ela021

Hej. ja sie tez borykalam z problemem braku miesiaczki w wakacje. Nigdy nie mialam okresow regularnych ale w te wakacje miesiaczka nie przychodzila przez ponad 2 miesiace. najpierw myslalam, ze jestem w ciazy (bo podjelam z mezem pierwsze starania) jednak testy i wizyta ginekologa wykluczyly ciaze. poza tym gin powiedzial, ze skoro chce miec dziecko to nie moze mi w zaden sposob pomoc uregulowac bo musialby zaaplikowac tabletki antykoncepcyjne a przy staraniach wiadomo, nie wskazane. dopiero po zastrzyku z progresteronu przyszla mi @. Poniewaz w tym cyklu tez balam sie, ze sytuacja sie powtorzy poszlam do lekarki ktora zajmuje sie tez homeopatia. Moze wy w to nie wierzycie, ale ona mi pomogla. przede wszystkim strzelila ze mna dluga gadke, z ktorej wyszlo, ze czesto zatrzymanie miesiaczki wynika ze stresu szczegolnie gdy sie chce bardzo dziecka lub bardzo nie chce. Oczywiscie najpierw trzeba isc do wlasciwego lekarza, ale czesto tak jest ze to po prostu nasze psyche blokuje wszystko. kazala mi wykupic lek homeopatyczny (nazwy nie podam bo to musi przepisac lekarz po zbadaniu i wykryciu problemu a nie, ze od tak mozna brac) plus polecila mi magnez i witamine B6. Magnez dziala ponoc dobrze na stres a B6 reguluje owulacje. Sluchajcie, okres przyszedl mi normalnie po 30 dniach!!!!! Cud, bo do tej pory czekalam nawet i po 40 dni. Takze polecam wlasnie witaminy magnez i B6 (sa to zupelnie bezpieczne witaminy, mozna je kupic w aptece za 19 zl, bez recepty i brac zgodnie z ulotka. ja kupilam slowmag (magnez i B6 w jednym). No i do tego zrelaksujcie sie.

Hej.JA dziewczyny niemiałam okresu od grudnia 2007.Wiem, szok!I jestem głupia, ze nie poszłam z tym do lekarza.Ale wiecie....brak czasu.Mowienie sobie ze przeciez jutro moze dostanę.I tym sposobem mamy pazdziernik2008.JA od zawsze mialam problemy z okresem.NIEregularny, albo brak.Bylam u kilku ginekologów.Zażwyałam luteine.Robiłam badania.Ale przez ostatni rok zaniedbalam ta sprawe.I ku mojemu zaskoczeniu dostałam okres 4 dni temu.BArdzo sie ucieszyłam.Mam nadz ze wszystko powoli wroci do normy.

Gość wiololo
hej...borykam sie z problemem braku miesiaczki juz prawie 4 miesiace:/ i sama nie wiem czym to jest spowodowane.co prawda nidgy w zyciu nie mialam perfekcyjnie regularnych, jednak takiego opoznienia jeszcze w zyciu nie przeszlam...na forum czytalam aby zrobic badania na PROLAKTYNE poniewaz wysoki stan prolaktyny moze byc powodem guza mozgu co rowniez wiaze sie z niepłodnoscia...a ja, majac dopiero 21 lat przezyłam juz guza mozgu... i nie wiem co mam myslec.... ledwo doszlam do siebie po operacji a teraz kolejny stres....:/

Gość wiololo
hej...borykam sie z problemem braku miesiaczki juz prawie 4 miesiace:/ i sama nie wiem czym to jest spowodowane.co prawda nidgy w zyciu nie mialam perfekcyjnie regularnych, jednak takiego opoznienia jeszcze w zyciu nie przeszlam...na forum czytalam aby zrobic badania na PROLAKTYNE poniewaz wysoki stan prolaktyny moze byc powodem guza mozgu co rowniez wiaze sie z niepłodnoscia...a ja, majac dopiero 21 lat przezyłam juz guza mozgu... i nie wiem co mam myslec.... ledwo doszlam do siebie po operacji a teraz kolejny stres....:/

Gość mamaAlusi
w każdej ciąży nie mam miesiączki 9 miesięcy i potem jeszcze 2 miesiące mniej więcej. Potem ciąża i znów od nowa nie mam.

Gość wiololo
"pier******* o szopenie??" guza mozgu nikomu nie zycze.... pewnie nie wiesz co to znaczy dla czlowieka...

Gość Ona_F
HEJ, nie mam miesiączki już 3 miesiąc.Byłam za granicą w pracy(fizyczna) na 2 miesiące.W pierwszym okres pojawił się wczesniej, w drugim już nic i tak jest po dziś dzień.(Ciąże wykluczam!)W tym miesiącu przez ok 3 dni mialam tkliwość sutków- podejżewam, że był to okres płodny..a więc okres powinien się zjawić, jednak nadal nic i nic nie wskazuje na to że się pojawi. Od momentu kiedy wróciłam odczuwam ból w okolicy lędźwiowej- po prawej stronie(zwłaszcza przy zginaniu tłowia). Od wczoraj natomiast co jakiś czas kuje mnie poniżej pępka, ale zdecydowanie bardziej w prawo. Z początku myślałam, że brak okresu jest spowodowany nagłą zmianą klimatyczną, ale to już 3 miesiąc idzie.. a @ brak. Jestem umówiona już u gin, ale dopiero za 1.5 tygodnia. Proszę o poradę.

Hej Jak chyba każdy mam mały problem a mianowicie spoźnia mi się okres, jestem w 60 dniu cyklu. Nigdy nie zdażały mi się aż tak duże opóznienia jak teraz co prawda nie mam raczje reguralngo cyklu ale najdłuższy trwał 37 dni. Kilka dni przed okresem zachorowałam ... lekara stwierdziła ze to tylko przeziębienie więc ni brałam antybiotyków tylko jakies tabletki , które wydaje mi się nie powinnły mieć wpływu na okres. Jednak z moich odczuc wynika ze była to racje angina ponieważ bardzo bolały mnie migadły i teraz po kilku tygodniach choroba wrociła. Kilka dni po terminie pobolewał mnie dośc silnie brzuch i lewy jajnik. Byłam troche niespokoja tym ze spożnia mi się okres i bolami w wyniku czego przezkilka dni bardo sie denerwowałco spowodowało że niemialm apetytu i cały czas było mi niedobrze. Ale pożniej wszystko wrociło ale okresu nie mam, od czasu d czasu pobolewa mnie brzuch, od klku dni tez piersi, wydzielna z pochwy raczej taka sam jak przed okresem ... Jak myślicie co mogło spowodowac opożnienie okresu ? mogła to byc niewyleczona angina, stres ? zmaina pogody poniważ moj ostatni okres przypadł w lato a teraz pogoda sie troche oźimniła ? I wraz z zaczęciem szkoły zwiekszyła się moja aktywnośc fiyczna ... wf oraz 2 razy w tygodniu trenuje koszykowke... a lato nie nalezało do aktywnego ? Od Tygodnai moze utrzymuje mi się temperatura jakos 37... oraz zdażąją się wzdęcia brzucha ... a pozatym on sam na dole stał sie jakby twardszy bardziej przy bokach ... nieiwem czy można mowic o jakimś spuchnięciu .... dodam że ciąze wykluczam ! Prosze o wasze opinnie

Gość agbi
Ja mam dopiero 17 lat. Miesiączka mi się spóźnia ponad tydzień, szczerze mówiąc troche się boję, że to cos powaznego... pielegniarka mi powiedziala ze moge miec nadczynnosc tarczcycy ((wszystko sie zgadza kolatanie serca itp i teraz dochodzi brak miesiaczki) . Zyje raczej w stresie.Prosze doradzcie mi, czy to coroba czy tylko taki styl zycia

Gość milenaaa
cześc dziewczyny;)))) mam 17 lat a pierwszy swój okres dostałam w 2 klasie gimnazjum;)) oczywiście zawsze mam nieregularny..... ale ostatnio dostałam okres oczywiście tydzień spóźniony ale dostałam ale miałam go tylko 2 dni i to bardzo mało obfityy..... teraz czekam do następnegoo który powienien byc własnie teraz ;)))) POMOZCIE CO MAM ROBIććć???

Gość milenaaa
a antybiotyk może powodować zaburzenia cykluuu??????/

Gość malamisiasisa
nareszcie trafiłam na temat \"o mnie\" ... ja mam 22 lata i od maja2008 nie mam okresu! ale jutro ide do gina ( w końcu).. też od zawsze mam nieregularne, to chyba rodzinne (mojej mamie też nigdy sie miesiączki nieuregulowały), ja 3 lata temu robiłam pare badań: prolaktyna, usg i takie tam ale wszystko w normie. Strasznie bym chciała żeby wszystko było jak należy:( już nie chce sie faszerować luteiną:/ pozdrawiam wszystkie \"oczekujące\"!

Gość fatamorganaana
nareszcie trafiłam na temat \"o mnie\" ... ja mam 22 lata i od maja2008 nie mam okresu! ale jutro ide do gina ( w końcu).. też od zawsze mam nieregularne, to chyba rodzinne (mojej mamie też nigdy sie miesiączki nieuregulowały), ja 3 lata temu robiłam pare badań: prolaktyna, usg i takie tam ale wszystko w normie. Strasznie bym chciała żeby wszystko było jak należy:( już nie chce sie faszerować luteiną:/ pozdrawiam wszystkie \"oczekujące\"!

Witajcie. Tak sobie czytam co wy tutaj wypisujecie . Ja również mam problem z nieregularnym miesiączkowaniem. Od kiedy się okres u mnie pojawił w wieku 14 lat to do dziś mam nieregularne cykle. Do tej pory regulowałam je za pomocą tabletek antykoncepcyjnych i wszystko było ok. Ale ostanio wyszły inne choroby ,przez które musiałam odstawić tabletki anty i okres zatrzymał mi się na jakieś 3 miesiące. Miałam już takie przestoje po porodzie i jak nie stosowałam tabletek anty to okres chyba by się sam nie pojawił.Teraz mam luteinę przepisaną , no i narazie działa. Rozumiem was dziewczyny co czujecie , bo tak naprawdę tylko osoby które takie coś przechodzą to rozumią i PROSZĘ ŻEBY OSOBY KTÓRE TEGO NIE DOŚWIADCZYŁY LEPIEJ SIĘ TUTAJ NIE WYPOWIADAŁY BO AŻ ZŁOŚĆ ŚCISKA W GARDLE JAK CZYTAM ICH WYPOWIEDZI. Wcale nie jest prosto moje drogie dostać skierowanie na badania hormonów. Ja się już tak długo proszę o nie że mam szczerze tego dosyć. BYłam już u około 5 lekarzy , którzy cały czas dają coś na wywołanie miesiączki i nie widzą w tym problemu. A jak proszę o skierowanie to ciągle termin jest przesyłany. POZDRAWIAM WSZYSTKIE OSOBY Z TAKIM PROBLEMEM.

Gość laura..
pomuzcie napiszcie co sie ze mna dzieje miesiaczka mi sie spuznia zrobilam 2 testy i wyszlo ze w ciazy nie jestesm to dlaczego mi sie okres spuznia cos jest nie tak......okresu dostalam w wieku 15 lat mam 18 ostatnio mialam ja regularnie...a teraz mam jej brak.....czy to moze byc spowodowane stresem lub czyms takim pomuzcie czekam...

hej,a co ze mną,zwariuje...okres powinnam dostać 23.11,najpierw zrobiłam 2 testy,z odstępem 2 dni,wyszły negatwnie,udałam się więc do lekarza,zbadał,zrobił uzg dopochwowe,również stwierdził iż w ciąż nie jestem,przepisał tygodniową kurację luteina.Zrobiłam trzeci test,rownież wynik był negatwny...brak ciąży ,brak okresu...Miesiączki miałam zawsze na czas ,co 28dni....teraz bolą mnie piersi,pobolewa brzuch,ale nic się nie dzieje,wściekam się co wejde do toalety,czy testy mogą kłamać? Mam już swoje 34 lata,(no chyba nie przekwitam!!!)

bo wielu wypitych herbatkach ziolowych,po luteinie,po polopirynie,po trzech testach ciazowych,i dwuch wizytach u gina,po 18 dniach....wkoncu jest ...OKRES!!!...nawet nie wiecie jak sie ciesze ,ze znalazlam ta strone,ile mi dalo czytac was,spokoju(a swirowalam ,bylam cala glupia),wsparcia,choc z nikim nie prowadzilam dialogu....dobrze ze jest taka strona,podtrzymojaca na duchu ....milo!pozdrawiam was cieplutko.....

Dziewczyny tak sobie czytam co tu piszecie i chce Wam powiedzieć że ten problem również i mnie dotyczy. Mam 20lat chyba jakoś w wielu 17 lat zaczełąm brać tabletki antykoncepcyjne, w wieku niespełna 9 lat dostałam okres, bardzo wcześnie ale u mnie to rodzinne, mama też bardzo szybko zaczęła dorastać. Pierwsze moje tabletki to był Logest, który sobie brałam tak jak Pani doktor zaleciła i na początku było ok. Później przytyłam jakieś 12kg miałam potworny apetyt, miałam wielkie zachwiania humorów, z ogromnej nienawiści do całego świata w ciągu chwili wpadałam w zachwyt wszystkim co się porusza i wielką miłość do wszystkich, nie minęła chwila a ja już szlochałam niewiadomo dlaczego. Zgłosiłam się do innej Pani doktor i ta przepisała mi Yasminn, bo taki dobry i cudowny i wody nie zatrzymuje. Brałąm sobie dość długo te tabletki aż w końcu zaczęłam się jakoś źle czuć. Cały czas chorowałam, byłam osłabiona i znów zaczęłam tyć. Postanowiłam odstawić tabletki. Zrobiłam to w sierpniu 2007 po odstawieniu dostałam "okres", czyli normalne plamienie pomiedzy braniem tabletek które występuje podczas 7dniowej przerwy. Kolejny okres miałam mieć we wrześniu juz taki normalny, minął wrzesień, październik, listopad, grudzień, styczeń, luty. W ciągu tego czasu masa zrobionych testów ciążowych, masa wizyt u lekarzy którzy nie potrafili mi pomóc. Setki badań i wywiadów i nic...w końcu w marcu trafiłam do kolejnej ginekolog już bez żadej nadzieji na poprawę. Zaleciła wszystkie badania hormonalne. Poszłam do niej z tymi wszystkimi wynikami. Zaleciła serię trzech zastrzyków z progesteronu domięśniowo. Po tych zastrzykach dostałam wywołany okres, po 8 miesiącach męczarni. Ginekolog powiedziała, że już najprawdopodobniej nigdy nie dostane normalnego okresu, mam zaburzony stosunek progesteronu do estrogenu. Podała mi dwa wyjścia, albo będę dostawała zastrzyki wywołujące okres, albo będę przyjmowała tabletki które sztucznie podtrzymają ten cykl... Mówiła że najprawdopodobniej nie będę mogła mieć dzieci... wiecie jak to zabolało...Jakby ktoś odebrał mi kawałek mnie, część mojego człowieczeństwa...

Gość justka1542
miałam okres od 1grudnia do 26 grudnia.a miełam dostać 28 grudnia i nie dostałam . co to może być jaka jest przyczyna tego???????

Gość Anik...
stres, zabuzenia hormonalne, ciąza, dieta, zmiana klimatu, wyjazd itd. Najlepiej idz do ginekologa jesli okres sie nie pojawi za jakis czas. A ile masz lat?

Gość do kate
Niestety tak czasami bywa ze zbyt wczesnie brane tabletki moga powodowac powazne powikłania. Młode dziewczyny nie powinny uzywac tabletek antykoncepcyjnych bo jeszcze sie rozwijają. Ale jak sie trafi na lekarza kretyna który od reki przepisuje tabletki 16 albo 17 letniej dziewczynie to juz inna sprawa. Oczywiscie bez zadnych badan itd. Coraz czesciej sie zdarza ze nastolatkom przepisuje sie tabletki anty np na poprawe cery, co jest po prostu zbrodnia dla ich organizmu i moze powodowac powikłania

Gość justka1542
WCZEŚNIEJ WZIEŁAM ZASTRZYK NA TRZY MIESIĄCE ZEBY NIE ZAJŚĆ W CIĄŻE.POTEM MIAŁAM NORMALNIE OKRES. A 1 GRUDNIA DOSTAŁAM I SKĄCZYŁ SIĘ 26 GRUDNIA. A 28 GRUDNIA MIAŁAM DOSTAĆ I NIEMAM DO TEJ PORY.POMOCY?????????? CO TO MOŻE BYĆ????? W LIPCU TAMTEGO ROKU URODZIŁAM DRUGIE DZIECKO I DRUGA CESARKA BYŁA.OD CZEGO TO JEST?JESTEM WYSTRASZONA!!! BOJĘ SIĘ ŻEBY ZNOWU NIE CIĄŻĄ!PROSZĘ O JAK NAJSZYBSZĄ ODPOWIEDZ.

Gość Monika 1987
Witam nigdy w zyciu niedostalam samoistnie miesiaczki tylko wywolane przez tabletki antykoncepcyjne najpierw diane pozniej yasmin bralam je przez 2,5 roku postanowilam je odlozyc ale najpierw skonsultowalam sie z moim ginekologiem i cisza czy ktos wie ile jeszcze dzialam tabletki po odstawieniu ich czekam na odpowiedz z gory dziekuje