Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekam na odpowiedź

Brak miesiączki przez długi czas - kto tak miał?

Polecane posty

Gość brak okresu
No a ja miałam ostatnią miesiączkę 23.07 i to wywoływaną, a teraz znowu nic. Lekarz przepisał mi znowu anty, żeby jakoś to uregulować. Ja nie mogę tego pojąć Niedługo po tym jak zaczęłam zmieniać sposób odżywiania, pojawiły się problemy z okresem, a przecież starałam się zmienić dietę na lepszą!(unikać cukru, białej mąki, jedzenia o wysokim Ig itp...) Owszem moim celem było schudnięcie kilka kg, ale dopiero po chyba pół roku schudłam 2 kg... więc odchudzanie to raczej nie miało tutaj znaczenia. Może któraś z was miała podobny przypadek? bo praktycznie wszystkie wyniki badań mam w normie(hormony też)...??

Gość marzena0001
Witam. Nadal nie mam okresu to już 73 dni. Od jakiś 4 dni jak wstaje rano odczuwam ból w podbrzuszu już mi się wydaje że to dzisiaj dostanę miesiączkę a tu nic. Nawet jak zrobię sobie drzemkę po południu i wstanę to też odczuwam ból w podbrzuszu. Czy ktoś tak miał. Co mam robić.

Gość ania.remlein
Witajcie ja też nie mam miesiączki ale mam Zespół Mayer Rokitansky Kutner ale jest taka strona internetowa ipon to portal randkowy osób niepełnosprawnych

Gość Pegi19
Witam! Mam powazny problem nie mam okresu juz onad miesiac robilam dwa testy ciazowe i dal wynik negatywny jeden i drugi. Nie mam zadnych objawow tylko ciagle mi sie wydaje ze rosnie mi brzuch co mam zrobic pomozcie mi!

Gość goka27
Witam mie mam miesiączki juz pół roku 3 tyg temu byłam u ginekologa dostałam lutenyl na 10 dni dzisiaj jest siódmy dzień po wzięciu ostatniej tabletki a miesiączki nadal brak ... w dziesiątym dniu cyklu miałam zrobić badania hormonalne tj. DHEAS ,PRL , TSH ,TESTOSTERON ,I KRZYWA CUKROWĄ NIE WIEM CO SIE DZIEJE OCZYWIŚCIE CIĄZY BRAK A W ŚRODKU GINEKOLOGICZNIE WSZYSTKO OK DODAM ŻE W SIERPNIU ROBIŁAM TSH I WYSZŁO WSZYSTKO OK .... CO TO MOZE BYC PROSZE O ODPOWIEDŹ

Gość GOKA27
DZISIAJ UDAM SIĘ PONOWNIE DO LEKARZA

Gość p3333333333
ja rowniez nie mam uregulowanej miesiaczki,choc zawsze byla w spodziewanym momencie.tydzien temu powinnam mniej wiecej dostac i niestety jej brak.zrobilam 2 testy ciazowe i wykazalo ze jest brk ciazy...Dodatkowo strasznie bola mnie piersi i w ostatnich dniach pojawily sie rozstepy;( Co moze byc przyczyna braku miesiaczki??

Gość goka27
Witam ja już jestem bo serii badań tj . Prolaktyna , testosteron , krzywa cukrowa , dheas ..... u mnie tej miesiaczki nie było długo ale żałuję że nie poszłam wczesniej do ginka ale ..ja mam zespól policystycznych jajników też pojawiły sie rozstepy co to oznacza ? w moim przypadku nic gdyz ja swoje dzieci urodzilam mam 2 i mi starczy ale osoba która nie rodzila to dośc poważne gdyż każde zaniedbanie prowadzi do niepłodności a co jeszcze może sie wiązać z brakiem miesiączki jak nie ciaża to moze to być coś z przysadką mózgową albo z nadnerczami albo to co mam ja czyli PCOS Pozdrawiam Napisz co tam wyszło u Ciebie

Gość paulus_2000
Witam dziewczyny sluchjacie ! nie mam juz okresu 10 dni , bola mnie jajniki , nawet kilka dni bolaly mnie piersi ale przestały , bardzo sie stresuje i tak mnie mdli. Jej w ciazy raczej nie jestem o nie uprawialam sexu od ponad 4 miesiecy , tylko peeting , ale bezpieczny , bez mokrych palcow od spermy palce byly suche . i ja nie wiem co ja mam robic , robilam testy elegancko dwa negatywne . Dziewczyny co to moze byc? a jeszcze dodam ze sie troche odchudzalam (dieta kopenhadzka) potem szybko znowu przybralam na wadze

Witam! Pomóżcie mi bo niewiem co jest ze mną nie tak! Ostatnią miesiączke miałam 1 lutego nie zabezpieczamy się z chlopakiem gdyż nie może ale nigdy nie konczyl we mnie. Niekiedy pobolewa mnie brzuch tak jak do okresu ale go nie dostaje! Proszę napiszcie co to może być. Nie robiłam testu bo wydaje mi sie że nie jestem w ciąży bardziej jestem pewna ze jestem chora! Bardzo sie boje czekam na odpowiedz! Pozdrawiam

chce jeszcze zaznaczyć,że ogólnie nie miałam regularnego @ . Wczesniej przyjmowalam tabletki yasimn ale juz 5 misiecy ich nie biore. Proszę pomożcie!

hej, Madziusi4a ja mam podobny problem, tyle ze, ja nie mam okresu od listopada 2009. kiedys tez bralam tabletki anty, wtedy okres wystepowal jak w zegarku, natomiast po odstawieniu tabletek mam strasznie nieregularny @. laze po lekarzach od dlugiego ju czasu. TOBIE TEZ RADZE. na pewno gin Ci zaleci luteine na wywolanie okresu. mi to zawsze pomagalo. okres sie dostawalao w kilka dni po zaprzestaniu kuracji. ja mialam zawsze 2x10 dni. teraz tez bralam ale czekam na okres juz 3 tydzien!! od zakonczenia kuracji i w niedziele mam sie zglosic u gin. moje problemy sa bardziej zagmatwane , jesli chodzi o problem miesiaczkowania bo sklada sie na to wiele innych czynnikow. najlepiej by bylo, oczywiscie gdy Twoj @ sie nie ureguluje , zeby lekarz Ci zlecil badania na progesteron i tarczyce, no i wiele innych, wtedy bedzie bardziej wiadomo, bo czasem jest to wlasnie wina hormonow jak i w moim wypadku. mam tez cyste na jajniku. lekarz na pewno jesli zauwazy cos niepokojacego u Ciebie, zrobi usg , cytologie to na pewno bedzie wiedzial jak Ci pomoc. wiec nie boj sie i idz do lekarza czym predzej.pozdrawiam

Dziekuje za odpowiedz, wlasnie chcem sie umowic do gina martwie sie tym @ bo jestem przekonana ze nie jestem w ciazy bo z chlopakiem uwazamy chodz sie nie zabezpieczamy. A poza tym mysle ze juz bym miala jakiekolwiek objawy. Martwie sie ze moge byc chora. Widze ze jest bardzo duzo dziewczyn z tymi problemami , mam nadzieje ze bedzie dobrze. Pozdrawiam i napisze jak juz bede wiedziec co ze mna jest. Pa :)

Gość kardashia
Ja nie zawsze miałam regularne miesiaczki.Czasem okres się spóxnial z 2-3 dni,czasem tez był z 2 dni wcześniej...bywało róznie. Ale pierwszy raz w zyciu spotkało mnie coś takiego.... Ostatnia miesiączka 31 styczeń. Do tej pory jej brak. Żadnych objawów tylko czasem bóle podbrzusza jak na okres i piersi wieczorami ale nie zawsze. W piątek wieszałam firanki,sprzątalam,trzepalam dywany i się troche namęczyłam no i patrze jest okres. Się ucieszyłam włożyłam tampon a wieczorem okresu brak i do tej pory nie mam...Jutro ide do lekarza bo zaczełam się bać.

Gość Olcia26
Witam.Mialam zazwyczaj nieregularne miesiaczki,chociaz kilka ostatnich bylo co 30 dni.Ostatnia miesiaczke mialam 10 lutego,teraz mam bole podbrzusza i piersi,podwyzszona temperature (37,5).Zrobilam 2 testy,byly negatywne,chociaz 3 lata temu bedac w ciazy tez testy wychodzily negatywne.Wiem,ze zamiast siedziec w internecie i czytac forum powinnam udac sie do lekarza,ale pomyslalam,ze nie jestem pewnie jedyna z takim problemem i poczytam,co moze byc tego przyczyna (oprocz ciazy oczywiscie ;)).Pozdrawiam wszystkie forumowiczki

Ja nie miałam okresu przez ponad 4 miesiące ale w końcu dzisiaj dostałam i ciesze się jak cholera!!! :D No ale to dzięki Luteinie :P Okres jest straszny bo boli mnie brzuch jak nie wiem co i jest strasznie obfity ale wole już to niż jego brak.

Gość A........A
Nie mam okresu od ponad 8 miesięcy. Czasem zdarzaly się przerwy kilkumiesięczne ale nie aż takie dlugie. W ciąży na pewno nie jestem. U ginekologa jeszcze nigdy nie bylam choć mam 29 lat...

Gość olusia300589
ja tez miałam bardzo duzy zanik miesiączki . nie miałam po 3 -4 miesiace dłuzej.... poszłam do lekarza i przepisał mi tabletki antykoncepcyjne. okres mam jak w zegarku ;d;p hmm idz do lekarza i zapytaj co jest nie tak. bedziesz miała przeprowadzone badania i da ci odpowiedz na twoje miesiączki a właściwie wielomiesiącz ki ;d

Gość marinaq
ja tez mam problem z miesiączką. mam cienki endometrium. jak biore proszki to mam okres jak przestaje to nie mam. nie wiem co mam zrobić z tym dalej. bardzo się martwie.

Witam dziewczyny. Od stycznia mialam problem z okresem. Mialam go regularnie co 28 dni ale po okresie czyli po tygoniu mialam 1-2 dniowe krwawienie. Teraz spoznia mi sie juz 3 dzien. Kiedy mialam ostatni okres ( to byl 3 dzien @) kochalam sie z chlopakiem bez ale krotko. I w ten dzien skonczyl mi sie okres a po 2 dniach mialam bordowy sluz. On twierdzi ze nie moge byc w ciazy bo byl u lekarza niedawno i przez branie sterydow przez 2 lata nie bedzie mogl mnie zaplodnic. Przez caly ten czas maialm bialy sluz. Od kilku dni boli mnie brzuch i piersi ale nic sie nie dzieje. Pomozcie dziewczyny. Boje sie ze jestem w ciazy chodz tez jest opcja ze moge byc chora.

Gość malla 22
hej ja tez mam problem z brakiem miesiączki . okres miałam strasznie nie regularny , ostatnie krwawienie normalne mialam 28 grudnia ,wiec zaniepokojona poszłam do gina na poczatku lutego wypisał mi luteine dostałam po niej okresu . juz myślałam że wszystko wróci do normy a tu masz znowu nie mam okresu i znowu biore luteine , jak dostane okres to po mam sie zgłosic do lekarza na usg aż sie boje co to może być....?

Gość ladyyyy
hej dziewczyny ja tez juz odchodze od zmyslow ostatni okres mialam 27lutego kiedys ok rok temu zdarzyło mi sie nie miec okresu 3 miesiace z mezem sie nie zabezpieczamy ale on nigdy nie konczy we mnie od tamtej pory kochalismy sie tylko raz. Pare dni pobolewaly mnie jajniki juz mnie nie bola niewiem co to moze byc piersi mnie nie bola nic mi sie nie dzieje niewiem dziewczyny zawsze mialam nieregularny okres.

Gość Zmartwiona jestemm
Mi się okres spóźnia 4 dni, a zazwyczaj mam regularne miesiączki. Nie przechodzilam ostatnio żadnch stresow. Kilka razy w życiu zdarzylo mi sie takie spoźnienie miesiączki, ale gdy pytalam o to ginekologa, to stwierdzil, ze jeśli w końcu miesiączkę dostalam to wszystko jest ok i to się zdarza. Od 3 tygodni zażywam Capivit, czy to może mieć jakiś wpływ ???

Gość Miilooo
PROSZĘ O RADĘ Robiłam 2 testy, 1 - 10 dni poostatnim możliwym pechowym stosunku, kolejny 15 dni po, oba negatywne. Mój chłopak przyjechał z zagranicy więc przez 10 dni regularnie kochaliśmy się, nieststy były też stosunki przerywane. Nigdy do końca. Te 10 dni przypadało na ok 33-43 dnia cyklu. Teraz jest ok 60 dzień cyklu i nadal nie mam okresu:]:] Byłby to ok 5 tydzień ciąży, nie mam mdłości, nie bolą mnie piersi, mam jednak jakby nabrzmiałe podbrzusze jak przezd okresem. Miałam troche stresów, ale nie sądzę że to były jakieś wielkie stresy, schudłam 3 kg w miesiąc ale to chyba też nie dużo, przez ok 5 dni brałam eurespal(ale to jakis polantybiotyk). Ok 5 miesiecy temu rzuciłam tabletki Qlaira (przyjmowalam tylko 2 miesiące). Od tamtego czasu miałam rozregulowany cykl (40dni, 45dni 47dni, pozniej nagle 28!! i teraz juz chyba z 60 dzien:/ ) Te drugi test (15 dni po stosunku) robiłam tydzien temu. Czy oba testy mogły kłamać (oglądałam je baaardzo dokładnie aby ujżeć choćby cień 2 kreseczki). Nie wiem co o tym myśleć Moja lekarka wyjechała, wróci dopiero w sobote, więc nie mogłam do niej isc tydzien temu. Miała kiedyś któraś z Was taka sytuacje?? Z góry dziękuję

Gość Miilooo
PROSZĘ O RADĘ Robiłam 2 testy, 1 - 10 dni poostatnim możliwym pechowym stosunku, kolejny 15 dni po, oba negatywne. Mój chłopak przyjechał z zagranicy więc przez 10 dni regularnie kochaliśmy się, nieststy były też stosunki przerywane. Nigdy do końca. Te 10 dni przypadało na ok 33-43 dnia cyklu. Teraz jest ok 60 dzień cyklu i nadal nie mam okresu:]:] Byłby to ok 5 tydzień ciąży, nie mam mdłości, nie bolą mnie piersi, mam jednak jakby nabrzmiałe podbrzusze jak przezd okresem. Miałam troche stresów, ale nie sądzę że to były jakieś wielkie stresy, schudłam 3 kg w miesiąc ale to chyba też nie dużo, przez ok 5 dni brałam eurespal(ale to jakis polantybiotyk). Ok 5 miesiecy temu rzuciłam tabletki Qlaira (przyjmowalam tylko 2 miesiące). Od tamtego czasu miałam rozregulowany cykl (40dni, 45dni 47dni, pozniej nagle 28!! i teraz juz chyba z 60 dzien:/ ) Te drugi test (15 dni po stosunku) robiłam tydzien temu. Czy oba testy mogły kłamać (oglądałam je baaardzo dokładnie aby ujżeć choćby cień 2 kreseczki). Nie wiem co o tym myśleć Moja lekarka wyjechała, wróci dopiero w sobote, więc nie mogłam do niej isc tydzien temu. Miała kiedyś któraś z Was taka sytuacje?? Z góry dziękuję

Gość Jajajaja7

Gość Jajajaja7

Gość agaaaaaaaa
Witajcie Tez mam podobny problem @spoznia mi sie juz 7 dni ,w 12 dniu od stosunku robilam bete wynik 1u.. test ciazowy z apteki negatywny a @dalej nie ma nie wiem czy jest mozliwe by po tych 12 dniach beta hcg jeszcze nie wykazala ciazy?

Gość milooo
PROSZĘ O RADĘ Robiłam 2 testy, 1 - 10 dni po ostatnim możliwym pechowym stosunku, kolejny 15 dni po, oba negatywne. (oba testy po dni spodziewanej miesiaczki, gruuubo po) Mój chłopak przyjechał z zagranicy więc przez 10 dni regularnie kochaliśmy się, nieststy były też stosunki przerywane. Nigdy do końca. Te 10 dni przypadało na ok 33-43 dnia cyklu. Teraz jest ok 60 dzień cyklu i nadal nie mam okresu cheesygrincheesygrin Byłby to ok 5 tydzień ciąży, nie mam mdłości, nie bolą mnie piersi, mam jednak jakby nabrzmiałe podbrzusze jak przezd okresem. Miałam troche stresów, ale nie sądzę że to były jakieś wielkie stresy, schudłam 3 kg w miesiąc ale to chyba też nie dużo, przez ok 5 dni brałam eurespal(ale to jakis polantybiotyk). Ok 5 miesiecy temu rzuciłam tabletki Qlaira (przyjmowalam tylko 2 miesiące). Od tamtego czasu miałam rozregulowany cykl (40dni, 45dni 47dni, pozniej nagle 28!! i teraz juz chyba z 60 dzien:/ ) Te drugi test (15 dni po stosunku) robiłam tydzien temu. Czy oba testy mogły kłamać (oglądałam je baaardzo dokładnie aby ujżeć choćby cień 2 kreseczki). Nie wiem co o tym myśleć Moja lekarka wyjechała, wróci dopiero w sobote, więc nie mogłam do niej isc tydzien temu. Miała kiedyś któraś z Was taka sytuacje?? Z góry dziękuję

Gość milooo
ojć, wkleiłam swój post 2 razy, coś się zacinało wcześniej i myślałam, że się nie wkleił;)