Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 mam pytanko

PREZENT NA KOMUNI臉

Polecane posty

Go艣膰 magdusinska25
Witam:) Ja za miesiac rowniez ide na komunie do corki mojej kuzynki:) Rodzice maja mnostwo pieniedzy a mala co tylko sobie zapragnie! Jednak zapytalam sie kuzyneczki co jej cora chcialaby dostac i uslyszalam"Maja powiedziala tak-"mamusiu dla mnie najwiekszym prezentem bedzie jak beda wszyscy goscie" Normalnie az sie chce isc na takie przyjecie :) Szuka艂am duzo w internecie czegos co by sie nie powtorzylo i znalazlam cos takiego... http://www.allegro.pl/item622168671_obrotowy_album_ramka_na_148_zdjec.html#gallery niedrogi a zarazem orginalny i przydatny:)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 magdusinska25
a do tego dokupie jej jakiegos aniolka:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kami42
Go艣膰 kami42
Go艣膰 robotboy
A mo偶e laptopa??

Udost臋pnij ten post

przenosze 19:34 chrzestna363636 witam.Mam teraz 2 komunie.Jedna chrze艣nicy a druga nie chrzesnicy.co teraz si臋 kupuje.??? dorad藕cie. 19:36 [zg艂o艣 do usuni臋cia] nvhbuifwvhjoic najwazniejsze to nie przesadziuc i pokazac rodzicow ze komunia to nie wesele i niech sie nie spodziewaja kupy kasy najlepiej cos zwiazanego z komuni膮, lancuszek, biblie w ladnym wydaniu nic innego mi nie przychodzi do glowy na pewnie nie tel, mp4, tv komp czy cos takiego, to nie ma nic wspolnego z komunia i uwazam ze jest to bezsensowne rozpuszczanie dzieciaka 19:39 [zg艂o艣 do usuni臋cia] lalalalalalalallaalalalal ja tydzie艅 temu kupi艂am chrze艣nicy laptopa, dosta艂a tez 艂a艅cuszek+kolczyki+medalik+branzoletka od chrzestnego,dosta艂a zegarek, rower,aparat cyfr.-dogadywali艣my sie w rodzinie zeby prezenty sie nie powtarza艂y. tak,tak zaraz kt贸ras wyskoczy laptopa!!!!!drogo!!!!! ale ja dobrze zarabiam, nie mam dzieci a moja siostrzenica to moje s艂oneczko i bardzo chcia艂a laptopa.ale prezenty dosta艂a r贸zne-drozsze i ta艅sze tak od 200-300z艂 w zwyz. 19:41 [zg艂o艣 do usuni臋cia] nvhbuifwvhjoic to chore zeby na komunie dawac takie rzeczy sa inne okazje zeby dac prezent- imieniny, urodziny ale nie komunia!! uwazam ze najlepiej nie powinno sie w ogole dawac prezentow na komunie 19:42 [zg艂o艣 do usuni臋cia] dlaczego nie mp3kompa itp dlaczego nie mp3,kompa itp jesli mnie stac -a mp4 za 100 mozna kupic(uwazam ze to wcale nie jest drogo)+ jaka艣 艂adna biblia czy pamiatka.I jesli dziecko akurat tego nie ma to czxemu nie! 19:43 [zg艂o艣 do usuni臋cia] chrzestna363636 my艣la艂am nad paczk膮 prezerwatyw, co o tym my艣licie? 19:45 [zg艂o艣 do usuni臋cia] lalalalalalalallaalalalal Bez sensu rodzice sie wykosztuja, a ja chc臋 sprawic przyjemnosc ma艂ej wiec dlaczego mam nie dawac prezentu. Odk膮d swiat ,swiatem na komunie dawa艂o sie prezenty. KOMUNIA TEZ JEST OKAZJA aby da膰 prezent.No i prze偶yciem duchowym. jak nie chcesz to nie dawaj.ale nie pisz ze nie powinno sie dawa膰! 19:48 [zg艂o艣 do usuni臋cia] chrzestna363636 to z prezerwatywami to podszy wsp贸艂czuje twojej rodzinie a pozaty ja sobie tez nie wyobra偶am aby na komunie do dziecka isc z pustymi rekami lub tylko z pamiatk膮 19:48 [zg艂o艣 do usuni臋cia] 7_lat_nieszcz臋艣cia Mi si臋 dzisiaj przypomnia艂o 偶e ja na w艂asn膮 komuni臋 (kilkana艣cie lat temu) dosta艂am od chrzestnego kompet s艂ownik贸w PWN - wiecie, tych grubych, 艂adnie wydanych. (J臋zyka polskiego, ortograficzny i wyraz贸w obcych.) S艂u偶y艂y mi przez ca艂膮 podstaw贸wk臋, gimnazjum, liceum, teraz na studiach te偶 ich u偶ywam. Zdaj臋 sobi臋 spraw臋 偶e takie ksi膮偶ki te偶 tanie nie s膮, ale jezeli kto艣 chce kupic cos co naprawd臋 si臋 dziecku przyda to uwa偶am 偶e to 艣wietny prezent. A poza tym to tak jak kto艣 wy偶ej napisal - mo偶e by膰 biblia, 艂a艅cuszek z krzy偶ykiem czy medalikiem itp. Ale nie laptop i kom贸rka , ludzie... Najpierw poznajcie fakty, a p贸藕niej przekr臋cajcie je, ile wam si臋 podoba. Mark Twain 19:55 [zg艂o艣 do usuni臋cia] lalalalalalalallaalalalal a dlaczego uwazasz ze medalik ,艂a艅cuszek tak a laptop czy kom贸rka to nie???? kurcze jezeli mnie stac to dlaczego mam nie kupowac tego dziecku co takze przyda jej sie w nauce (zamierzam wykupic jej tezx internet do tego laptopa-czesto chodzi do kawiarenki i musi se sciagac r贸zne rzeczy do szko艂y)bez sensu smedzicie, jakbyscie zazdrosci艂y. Ja nie pisze ze takie rzeczy tzeba-bo sa droge ale jak kogos stac to czemu nie/ a wiecie co za 艂a艅cuszek i medalik chrzestny zap艂aci艂 1400 z艂 (tez napiszecie ze nie -bo co?)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kami42
ja tez dobrze zarabiam ale nie znaczy to ze mam wydac majatek na komunie chrzesnicy rozpieszcza sie dzieciaki od mlodych lat.a potem 18-tka wesele i co ciocia dalej dobrze zarabia to niech mi kupi samochod albo dom.masakra.nie mowie ze sie nie powinno nic kupowac bo zawsze na komunie daje sie prezenty ale trzeba pomyslec i z glowa je kupowac i nie wydawac fortuny bo to tylko dziecko 8-letnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lataka
M贸j syn dosta艂 rower,kom贸rk臋,laptopa,zegarek.play station3.bibli臋,encyklopedie,rolki,drukark臋.艂a艅cuszek,mp3.aparat fot.Wszystkie prezenty by艂y przemy艣lane.Zr贸偶nicowane cenowo,dostosowane do mo偶liwo艣ci finansowych,tzn nikomu nie by艂y narzucane.Syn od dawna wiedzia艂 co mu si臋 przyda. i co chce.Oczywi艣cie dro偶sze prezenty by艂y sk艂adkowe.Nie chcieli艣my pieni臋dzy dla syna bo wiadomo,偶e pieni膮偶ki by si臋 rozesz艂y.Bardzo liczna rodzina wi臋c nie by艂o problem贸w.Sama jestem za tym,偶e Komunia to 艣wi臋to a nie prezenty.Jednak takie mamy teraz czasy.Dzieci licza na prezenty,a go艣cie jak ich sta膰 sprawiaj膮 dziecku przyjemno艣膰.podczas rozdawania zaprosze艅 sami si臋 pytali co syn chce.Zgrana rodzina wi臋c naprawd臋 nie by艂y to kolosalne kwoty dla pojedynczych os贸b,W latach poprzednich te偶 My si臋 sk艂adali艣my dla bratank贸w i siostrzenic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzikaswinia
Witam, Mimo, i偶 czas komunii sie konczy i quady skutery i inne historie tez sie koncza to pojawilo sie cus takiego www.dzikaswinia.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zoha
Ja te偶 id臋 w ten weekend na komuni臋,a prezentu jeszcze nie mam..;( Pyta艂am ma艂ego (bo to ch艂opiec),co chcia艂aby dostac, ale on sam nie wiedzia艂...Najgorszj jest to, 偶e on chyba wszystko ju偶 ma (laptop, telefon, mp3, mp4, pleya itp). Wiem,偶e gdybym kupi艂a np. bibli臋, to nie sprawi mu ona 偶adnej rado艣ci, z reszt膮 nie taka jej rola- ale gorsze jest to,偶e prawdopodobnie nawet nigdy jej nie otworzy...no wi臋c po co...Pieni臋dzy nie chc臋 dawac, bo albo- jak ju偶 by艂o wspomniane- zostan膮 przeznaczone na pokrycie koszt贸w obiadu,albo po prostu rozejd膮 si臋 bez 偶adnej korzy艣ci...I co tu zrobic...???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Natka28
Zoha, nigdy nie m贸w nigdy - te偶 za tydzien mamy komuni臋 (m膮偶 jest chrzestnym) i chcemy kupi膰 ma艂emu Bibli臋 - to prezent na wiele lat, a przyjdzie czas, 偶e zechce do niej zajrze膰, bo ka偶dy cz艂owiek w swoim 偶yciu przechodzi etap poszukiwa艅 religijnych. Opr贸cz tego chcemy kupi膰 rolki, albo klocki Geomag (podpowied藕 znalaz艂am na tym forum :-) ) i jeszcze str贸j pi艂karski Smolarka (ma艂y uwielbia pi艂k臋 no偶n膮). 呕adnych quad贸w, laptop贸w czy PS3 (przerost formy nad tre艣ci膮). Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 debesciak84
Witam, ja to chyba przebije wszystkich w tym co dostalem na komunie... - rakieta do tenisa ziemnego (nie mam zainteresowan z tenisem ziemnym i nigdy nie mialem, jak sie okazalo, mojej chrzestnej maz kupil se rakiete ale zla i nie chcieli mu w sklepie jej przyjac to dal mi ja) - ponton (nie wiem po co... po 11 latach lezenia w szafie oddalem go znajomej bo miala 2 dzieci i miala rodzine na mazurach) - kasa (ktorej nie zobaczylem pozniej) - Nowy Testament (w ktory zagladnalem nie odrazu lecz po jakims czasie) i to by bylo na tyle... pozdrawiam ps. rok komuni 92/93

Udost臋pnij ten post

hahahha,wiesz co, ja bym ten ponton zostawi艂a, za jakie艣 kilkana艣cie lat pewnie by Ci si臋 przyda艂:) ale wnioskuj膮c z Twojego przyk艂adu,jak i wielu innych tym podobnych nie rozumiem, dlaczego na pocz膮tku odrzucili艣cie tak popularne prezenty jak zegarki i rowery...skoro s膮 popularne to znak, 偶e pewnie si臋 sprawdzaj膮:) Ja np. 偶a艂owa艂am, 偶e nie dosta艂am od nikogo rowerku, tylko jakie艣 z艂ote 艂a艅cuszki, bo potem musia艂am sobie rower kupi膰 za kase, kt贸r膮 dosta艂am...a taki rower dla dziecka 8letniego to naprawd臋 niewielki wydatek - do koperty trzeba w艂o偶y膰 min. 200z艂, a rowerek za 300 mo偶na ju偶 kupi膰. Np. ja na wiosn臋 mam zamiar kupic mojemu chrze艣nikowi tr贸jko艂owiec na rowery.com.pl - maj膮 du偶y wyb贸r rower贸w i rowerk贸w dzieci臋cych w dobrych cenach. Trzeba tylko dobrze poszuka膰, a atrakcyjna oferta si臋 zawsze znajdzie:)

Udost臋pnij ten post

moje chrz艣sniaki (dw贸jka) ida do komunii w przysz艂ym roku. To ch艂opiec i dziewczynka. Prezenty ju偶 s膮 bo nie lubi臋 takich rzeczy zostawia膰 na ostatni膮 chwil臋. W okolicach maja wszystko b臋dzie du偶o dro偶sze, jak to zwykle przed komuni膮. Dziewczynka dostanie zestaw- z艂oty 艂a艅cuszek z medalikiem i z艂ote kolczyki, a ch艂opiec zegarek (bo sobie za偶yczy艂) - http://www.minuta.pl/Zegarek+Adidas+10-0256-102,7511130,1,i2.html i miniwie偶臋. Od chrzestnego chcia艂 rower i takowy dostanie. W sumie prezenty w podobnych granicach cenowych i bez zbytniej przesady. Komunia to nie pokaz zamo偶no艣ci, a mam wra偶enie 偶e do tego zosta艂a sprowadzona.

Udost臋pnij ten post

No w sumie zegarek to te偶 dobry pomys艂. Pod warunkiem, 偶e nie jest to zegarek na bia艂ej bransolecie, kt贸ry nadaje sie do noszenia tylko w dniu komunii;P Przegl膮da艂am ostatnio zegarki na zegarki.com.pl i kupno takiego markowego, uniwersalnego zegarka odebra艂am jako dobry pomys艂. Dzieciak pr臋dko sobie tak dobrej jako艣ci i marki zegarka nie kupi, a za par臋 lat doceni prezent od chrzestnego, kiedy to wszyscy znajomi zaczn膮 sobie zdawa膰 spraw臋, co to znaczy Diesel lub Esprit:)

Udost臋pnij ten post

Zegarek mo偶e i by艂 dobry ale jaki艣 czas temu... Teraz niewiele dzieci nosi zegarki, godzin臋 sprawdzaj膮 na telefonach... M贸j zegarek le偶y w szafce, mojego brata r贸wnie偶. Moja mama ma problem, bo jej chrze艣nik ma w przysz艂ym roku komuni臋, a rower ju偶 ma, rolki ma, komputer ma, dvd ma, niedrog膮 cyfr贸wk臋 ma, mp3 ma, klocki lego ma i g贸r臋 pluszak贸w i pe艂no porozwalanych samochod贸w i gry planszowe i puzzle i ksi膮偶ki i og贸lnie to od ma艂ego gra艂 w gry telewizyjne i teraz robi rze藕nie w grach na kompie, nie przepada za czytaniem ani nauk膮, og贸lnie wi臋kszo艣膰 czasu sp臋dza przed komputerem jak nie w domu to u kolegi, gdy jego mama zabrania mu gra膰 to si臋 w艣cieka. Prezenty typu PS i gry odpadaj膮, bo mu to ca艂kiem na m贸zg si膮dzie. Od swojego taty dostanie skuter. I co kupi膰 takiemu dziecku??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Poniatowski
Teraz dzieciaki cz臋sto maj膮 ju偶 wszystkie przedmioty jakie kiedy艣 kupowa艂 si臋 na prezent pod choink臋, dlatego warto si臋 zastanowi膰 czy nie kupi膰 czego艣 innego, czego艣 co niekoniecznie dziecko zu偶yje od razu, mo偶e co艣 bardziej przysz艂o艣ciowego? Podobno, chrze艣ni wykupuj膮 czasem r贸偶nego rodzaju lokaty, fundusze aby dziecko mia艂o co艣 z tego w przysz艂o艣ci. Podobn膮 form膮 inwestycji s膮 numizmaty, medale czy monety, kt贸re z biegiem lat nabieraj膮 warto艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ja z m臋偶em
r贸wnie偶 idziemy w przysz艂ym roku na Komunie do Jego chrze艣niaka..M膮偶 dwoi艂 si臋 i troi艂,by wymy艣li膰 co艣,bo ten Maly ma wszystko o czym tylko pomy艣li..I wpad艂am na pomys艂, uwa偶am genialny..Ot贸偶 zaproponowa艂am,by kupi艂 chrze艣niakowi t艂umacz elektroniczny. S膮 w r贸偶nych cenach..Mo偶e taki pomy艣l spodoba si臋 i autorce topiku:) A prezent bardzo praktyczny:) Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciocia gosia
Ja mam komunie chrzesnicy w maju 2010. i tak, najpierw myslalam o rowerze ale stwierdzilam ze ona sama nigdzie nie moze chodzi ( taka ma mamusie) pozniej o komorce, ale gdzies przeczytam ze mozna kupic ramke cyfrowe juz nawet upatrzylam taka fajna, wczoraj gadalm z siostra i okazalo ze ze ramka chrzesnicy sie nie spodoba. Rodzice jej kupuja notka po cholere 10 latkowi notek to ja naprawde nie wiem. teraz mysle o aparacie, o lancuszku, chrzesnica nie ma dziurek w uszach, wiem ze napewno kupie zegarek. Mowie wam masakra, nie chce " postaw sie a zastaw sie" bo ja nie pracuje, ale chce jej dac cos co zapamieta na dlugo dlugo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mama bli偶niak贸w
Prawde m贸wi膮z mia艂am podw贸jny problem z prezentem na komunie poniewa偶 mam blizniaki!! a do tego wyprawienie przyjecia dla go艣ci r贸wnie偶 swoje kosztowa艂o,na szcz臋艣cie uda艂o si臋 wybrn膮膰 z sytuacji. Nie by艂am za bardzo przekonana pomys艂em m臋偶a, mianowicie: http://www.dmuchane.pl/index.php?p390,pilkarzyki-121-x61-x79-cm-2032 ale okaza艂o sie, 偶e w zwi膮zku ze zbli偶aj膮cymi M艢 w pi艂ce no偶nej, nie mog艂am lepiej trafi膰 w ich oczekiwania :):)

Udost臋pnij ten post

No i z tego co piszecie jasno wynika, 偶e wcale ni trzeba wydawa膰 maj膮tku na prezent komunijny, wystarczy czasem jaki艣 gad偶et, fajna zabawka 偶eby sprawi膰 dziecku przyjemno艣膰. Jak m贸j chrze艣niak mia艂 komuni臋, to kupi艂am mu kierownic臋 do gier tracera, nie zap艂aci艂am za du偶o, a dziecko mia艂o wielk膮 rado艣膰. Dziecko nie musi dostawa膰 zbyt drogich prezent贸w, wystarcz膮 symboliczne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prosta odpowied藕
proponuje PSP dla ch艂opca kt贸ry lubi gry komputerowe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 annles
Widze,ze nie tylko ja mam z tym problem:/ jestem chrzestna mojej siostrzenicy.Najgorsze jest to,ze mieszkam za granica i wszyscy spodziewaja sie po mnie Bog wie czego..czyli laptopa lub wiekszej kwoty w kopercie.Problem w tym,ze dla nas sam przylot jest juz kosztownym wydatkiem,oprocz tego choruje(jestem swiezo po operacji kregoslupa) no i nie rozumie dlaczego mam wydawac na Komunie dziecka wiecej niz dostalam kilka mies.temu w prezencie Slubnym od chrzestnych(po 1000zl) Nie wydam wiecej niz 800zl!!Poradzcie..

Udost臋pnij ten post

Ja id臋 na komunie mojego brata ale id臋 z chlopakiem i zupe艂nie nie wiemy co mo偶na mu dac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Antymolowa Panna
Wed艂ug mnie fajnym (i uniwersalnym) prezentem na komuni臋 jest mata do ta艅czenia (taka jak np. w http://actionpoint.pl). Sporo takich mo偶na znale藕膰 te偶 na Allegro, cho膰 s膮 one dro偶sze ni偶 w tym sklepie wy偶ej. Prezent moim zdaniem fajny, bo pozwala dzieciom na po艂膮czenie gry na komputerze z aktywno艣ci膮 fizyczn膮 (mog膮 si臋 wyszale膰 i wyskaka膰).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dorotka z rezerwatu
Witam wszystkich dwa lata temu ja potrzebowalam rady. a teraz zwracam sie do Was z pomys艂em podarowania obrazka recznie wyszywanego na kanwie z imieniem (mozliwe i z z data) je艣li kto艣by by艂 zainteresowany napiszcie do mnie wysle wam zdjecie jak by to wygladalo po skonczeniu :) jest to dosc pracoch艂onne ale efekt jest ladny :). pozdrawiam ewentyalnie prosze o kontakt na gg 2079439

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Katarzyna Franek
Witam serdecznie! jako mama chrzestna mialam Komuni臋 w zesz艂ym roku i mia艂am bardzo duzy problem z tym co kupic. jednak kolezanka podsun臋la mi my艣l o wykupieniu polisy dla dziecka. Z艂o偶y艂am si臋 z ojcem chrzestnym i wspolnie podarowali艣my Oli polis臋, a z pieni臋dzy tam ulokowanych b臋dzie mog艂a skorzystac od momentu osi膮gni臋cia pe艂noletno艣ci. Uznalismy, ze to naprawde 艣wietny pomys艂 i dziecko b臋dzie mia艂o ju偶 jakie艣 fundusze na start w zycie studenckie w przysz艂o艣ci. je艣li b臋dzie kto艣 zainteresowany to podaj臋 tel. kole偶anki-b臋dzie mog艂a odpowiedziec na wszelkie pytania z tym zwi膮zane: 503081281. pozdrawiam i zycze udanych prezent贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PATI PAC
Sama mia艂am podobny dylemat dop贸ki moja przyjaci贸艂ka nie pokaza艂a mi jaki to prezent kupi艂a na 10 urodziny. By艂 to samochodzik na pilot. Nie wiedzia艂am, 偶e do takich zabawek mozna kupi膰 cz臋艣ci i tyle to mo偶e kosztowa膰 (kole偶anka wyda艂a ok 1000Z艂) Ale przej偶a艂am kilka stron w internecie i nie koniecznie musi to a偶 tyle kosztowa膰. I w ko艅cu zdecydowa艂am si臋 偶e zrobi臋 chrzestniakowi frajde i kupie taka zabawk臋. CO my艣licie o takim prezencie. Mozna cos takiego kupi膰 w艂asnie na komunie? My艣le nad kupnem czego艣 takiego http://www.gimmik.pl/buggy-xstr-p-233.html Prosz臋 podpowiedzcie czy wypada cos takiego kupowa膰

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰