Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotwicka anna

on Turek, ja Polaka

Polecane posty

Gość birtane
JA dla swojego rzucilam wszystko, a nie jestem jakas tam Polka co sika na widok kasy.JEstem wyksztalcona, znam 5 jezykow obcych mam dobrze platna prace. Przez dwa lata walczylam o akceptacje. w tureckiej rodzinie..i ja mam. Kiedy tesciowie dowiedzieli sie , ze synus zrobil jakies puszczalskiej Polce dziecko, to za wszelka cenae staraja sie, zebym za niego wyszla.Ja ciagle nie wierze, ze mnie zdradzil...bo zawsze byl kochany, mily, wiedzial co powiedziec, zebym myslala o nim caly dzien. MAnipulowal mna i to swietnie.Okazalo sie , ze od 4 miesiecy jezdzi ze swoja kochanka do Polski, szukaja mieszkania i planuja slub. W tym samym czasie planowal slub ze mna, tez jezdzil za mna do Polski i obiecywal nowy dom. Roznica tylka ta, ze mnie znala juz cala rodzina w Holandii i w Turcji i wszyscy byli mna zachwyceni.BYlo idealnie.....tak mi sie wydawalo. Szkoda tylko, ze nie znam tej Laski...zaslepiona jak ja, czy wyrafinowana na tyle, ze kosztem dziecka chce zapewnic sobie dobry byt, bo szczerze mowiac wiekszosc Polek za granica taka jest i wstyd mi za nie.

Gość birtanem
teraz moj Turek siedzi w Turcji...podobno bez niej.....a nawet gdyby...wysyla smsy, ze mnie kocha i nie chce mnie stracic...tylko, ze ja juz nie jestem slepa.A jego kochance wspolczuje.A dziecka mi zal, bo ono ucierpi najwiecej .

Gość ktoś z kądś bądż
i takie story są na całym świecie , mój były maż polak mieszkał ze mną kochał czarował było ok , ja poswięciłam wszystko przez 13 lat , a on sypiał z moja koleżanka , mysląc że się nie dowiem , jaki szok jak się dowiedziałąm , do tej pory ma nadzieje że wróce , ale sie myli

Gość adila
Czyli britanem okazałas sie następną puszczalską polką!!! Za to mówiącą wiloma językami z dobrze płatna pracą. Brawooooooooo!!!

Gość adila
sorry birtanem a nie britanem

Gość holeuk
adila to ty jestes zacofana puszczalska polska idotka, cofnij sie wstecz 100 lat tam ci bedzie dobrze, pieprz... rasistko

Gość ktoś z kądś bądż
hallo ludzie czy na obrażaniu sie świat się opiera , własnie pokazuje swoja naturę i inteligencję i spojrzenie na świat , poglady , ludzie mamy który wiek przepraszam ???? weście sie ogarnijcie , każdy dysponuja własną dupa , włsanym sumieniem własnym czynieniem i to jest każdego sprawa jaka droge wybiera , a pomylić sie ma prwo każdy , takie jest życie , nikt nie rodzi sie najmądrzejszy , a wrecz inaczej rodzimy sie głupcami i głupcami umieramy ,.... wiec hallo

Gość Ślepa
Witajcie! Z ciekawością czytałam co Wy tutaj wypisujecie, i w 100% jestem po stronie anty-Turek. Przykro mi to pisać, ale tak jest naprawde. Kiedyś byłam optyistką i myślałam, że nie ważna jest wcale narodowość, że ważna jest osobowość rozpatrywan indywidualnie. Miałam kontakt z różnymi narodowościami wyjeżdżając na praktyki studenckie czy też mieszkając przez pewien czas w wielokulturowej Anglii. Nigdy nie podsumowałam narodowośći, nie nadawałam im wspólnych wad czy przywar. Wierząc w każdego człowieka i dając mu szanse na pokazanie kim jest nie zawiaodłam się. Można być fer i nie- fer, dobrym i złym. Nie chce się rozwodzić na tematy filozoficzne, jednak nie chce żeby ktoś nazwał mnie rasistką. Nie o to chodzi. Turków i Kurdów poznałam w Anglii. Wspólna cecha: kochankpowie- szukają wokół siebie kobiet do zdobycia, są natarczywi i nieustępliwi. Kobieta jest jak trofeum, jak zwierze do zdobycia.Poniekąd było to śmieszne. NO cóż, na takich tu trafiłam, pomyślałam. Następny kontakt z Turkiem- niby pomoc grzecznościowa i udawanie świętego- a tak naprawde kompletowanie lasek do burdelów.Pomyślałby ktoś - idealny. Nie chciałam uogólniać. Wróciłam do Polski. Zbiegiem okoliczności poznałam w Krakowie też Turka z pochodzenia, wykształcony, świetnie mówiący pięcioma językami. Spotykaliśmy się na kawie, on widząc moje zainteresowanie ich kulturą i zwyczajami upajał mnie opowieciami. Studiował europeistykę w Holandii, kulturalny i obyty.Mowi o wartościach międzyludzkich, o prawdzie, humaniźmie, równości.Pracował w Tureckiej firmie w Krakowie na dobrym stanowisku. Piękny wstęp, prawda? Wstęp do historii o największym klamcu i oszuście na świecie. Uśmiercając swojego ojca i przyjaciół wzbudzał litość- mój czuły punkt, żeby się z nim dalej spotykać. Zdobywał mnie wiecznym zainteresowaiem i czułymi wyrafinowanymi tekstami, niejako manipulując moim zachowaniem.To cały przejaw jego inteligencji - nie znam drugiej osoby na świecie takiej jak on. Z natury podejrzliwa utrudniaąlm mu życie i wytykałam klamstwa: kłamał od początku, nawet z wiekiem. Szkoda tylko że moja lekcja trwała tak długo, tj 5 msc życia w zakłamaniu, pod urokiem osoby której jest przeciwieństwem. DZiś wiem, że takich jak ja w Krakowie było więcej, i jeśli jakaś z Was to czyta z chęcią pogadam na temat tego żałosnego Turka i całej chmary jego przyjaciół!! Ich rozrywka jest wyhaczanie lasek w klubach krakowskich, dobra zabawa i imprezy tylko w męskim towarzystwie- bo po co drewno do lasu? Lubia mieć kobiete na stałe- tj tą żyjącą w wiecznym zakłamaniu i kilka innych na liście zdobyczy. Numer jeden sa kumple. Zawsze.Patrzy prosto w oczy i przysięga na wszystko...kłamiąć. Przyznajcie, że nie udało mi sie poznać dobrego Turka, tylko wierzcie prosze, że mimo zlych doświadczeń podczas wyjazdów chciaąlm wierzyć, że miałam pecha. Jest to jednak reguła. Jesteśmy inni. Faceci Polacy może nie tak wylewni, ale mowią co czują, mówią prawde.Polki! Ci Turcy- oni sie poprostu chcą z nami zabawić!! * oczywiście od każdej reguly jest wyjątek

Gość ktoś z kądś bądż
niestety takich przykładów ja moge podac też kilanaście ale nie patrzac na pochodzenie jak pislam wcześniej znam takich polaków ale też innych cudzoziemców ten ty męski zwany zdobywcą istnieje , w niektórych środowiskach znany tez jako łoca uwodziciel czy też zdobywaca przykład prosty i śmieszny nasz polski film '' tulipan '' tak czy nie dziewczyny , nie kazda ma okazje trafic na takiego w swoim życiu[ czego nawet zadnej nie zycze] ale co musze powiedzic w tym wieku dołączają do tego kobiety ja znam kilka takich co zachowyją sie jak mężczyzni ''zdobywcy'' u mnie w mieście takie dziewczyny też są swoje ofiary meskie nazywają ' ; ciasteczkami;'' , czytałam kiedyś artykuł załamanej dziewczyny ściągniejtej przez kochana rodzine z niemiec do polski , historjia jej brzmiał tak , poznała w polsce chłopaka , zakochali sie , on ja z zcasem wzioł za granice żeby zarobic na wesele i wsólny dom , wyjechal z nim , zabrał jej tam paszport terroryzowal i bił , wysyłał na ulice , tam tez sie okazało ze mial kilka na tam takich dziewczyn , matko mozna znaleźć wszeedzie podobne opowieści , wiec ja sie trzymam dalej swego zdnaia i nie ustapie - ''na całum swiecie sa ludzie i taborety ''

Gość Ślepa
Wiem, zawsze musi być ten pierwszy raz. Ja naprawde znam ich więcej- facetów Turków. Oni tak działają, myślą stadnie i płytko o kobietach. Traktują jak towar, im wyższe wykształcenie i pozycja społeczna - tym w bardziej subtelny i wyrafinowany sposób. Umiem poznać polskiego Casanowa, Turkowi niemal dałam się owinąć wokół paluszka. Życze entuzjastkom powodzenia jeśli nie dają się przekonać, ale zanim dasz numer telefonu, zanim się spotkasz zapytaj siebie po co??nie ma Polaków? na 90% możesz trafic lepiej, poświęcić czas komuś, kogo szybciej jesteś w stanie poznać, kto nie różni sie tak bardzo jeśli idzie o kulture i obyczaje.Jeśli nie żal Ci siebie- próbuj!Powodzenia. Odnośnie tego Turka, ma na imię ENDER. Wiem , że jest tych dziwewczyn kilka w Krakowie ( mam nadzieje, że tylko kilka:)). Wiem, że jedna z nich włamała mu się na pocztę i skontaktowała się z ,,resztą'' dziewczyn. Napisała kim jest i o co mu chodzi. Czekam na kontakt od Was jeśli kiedykolwiek któraś z Was to przeczyta, z chęcią pogadam.Ender z Krakowa.

Gość Ślepa
Jasne, jak pisałam, wyjątek potwierdza w pewien sposób regułę. takjestem tolerancyjna, ale czasami należy posłuchać kogoś, kto też wierzył że jest inaczej- uparcie i wytrwale. Wolałabym dalej wierzyć. Zaznaczam, że wszyscy Turkowie których znam są na emigracji- nie we własnym kraju, a w Turcji nigdy nie byłam.

Gość ktoś z kądś bądż
właśnei a ja byłam i poznałąm różny , ty pisze ze znasz kilku ja znam takich samych kilku innych narodowości , miałam tez męża polaka 13 lat myślisz że to mało ?????? przewiązłam się tak ze w życiu lepiej nie umie , mam też sporo kolegów żonatych którzy nie maja żadnych ale na przelecenie innej dziewczyny i okłamaniu jej o swojej wolności , myślisz ze im sie nie udaje , to się mylisz bardzo imm sie udaje , niektórym to anwet nie przezszkadza ze wiedza o ich zonach , myśla sobie z ejak mu sie da to on w nastepnej koleknosci odejdzie od zony dla nie , upssssssssss nic z tego , oj oj ja tez znam wiele przypadków ale cow iem tez , że w innych kraju tak co w swoim żył w zakazanym swiecie i sie wyrwał jako młody czlowiek , jest gorszy niz rodowity obywatel tego kraju , to tak jak z psem całe życie na łańcuchu w polskim powiedzeniu , co sie stanie jak go puścisz i otworzysz furke wowwwwwwwwwwwwwwww tyle go ujrzysz

Gość ktoś z kądś bądż
nadal twierdze swoje , harakter , działanie zachowanie zależa od czlowieka nie od pochodzenia , narodowości , i jeszcze raz mówie jesli na polaków za granizca mówia zlodzie w ku..... sie jak ktos to powie na mnie , jesli na polki mówia łątwe dziw./..... wku/.... jak ktos na mnie tak powie - nie znajac mnie dokładnie , mam swoje życie w którym dokonuje wyboru staram sie dokonac dorosłego wyboru , ale licze sie zawsze z tym ze moze sie udac lub nie jak wszystko w tym życiu , licze sie z tm że moge sie znowu przewieść jak na każdym innym czlowieku , piszesz o 90% polakach meżczyznach hmmm [ nie mam nic do polaków mam też i spoz kolegów i znajomych ] wiesz właśnie w tym sek że wiecej lovelasów i casanova znam tu niż tam , a to dziwne , byłam tam fak podobają m sie europejki o czym bardzo wyraźnie mówią i pokazuja otwarcie to , ale na dyskotece 1 moije not wystarczyło zebym go juz nie ujrzała koło siebie wiecej tej nocy , a w polsce hmmmmmmmmmmmm sorry moze nie powiennam tego móiwć w Wawie na [ pod wawaa] na dysco mało w twarz nie dostałąm od kolesia za to ze powiedziałm nie tańcze , pijanego kolesia , dobrze ze nie byłąm sama , ale i wiecej tam nie pojechałam to sa realja moja droga , znam troche życie i świat też , różnych ludzi w związku z chęcią poznawania ludzi , co lubie robić i naprawde nie widze różnicy w mężczyznach jeśli miałą bym podzielić ich na narodowość , pewnie sa jakies tam zachowania danej kulturu czy nawyków ale każdy je ma ,mój mąz polak nie pozwalał mi zakładac bluzek z dekoldem , krótkich ciuszków itp........... i co????

Gość adila
do : holeuk - jeżeli jestem kobietą to z pewnoscią jestem bardziej kulturalniejsza od Ciebie do : chelsea - kobieto masz pozamiatane, tureccy mężczyźni nie pozwalają odejść od siebie atrakcyjnym blondynkom. Bedziesz jego dopóki on sie Toba nie znudzi.

Gość adila
do : ktoś z kądś...- śmiem watpić czy jesteś normalna, ale sama piszesz ciągle, ze są ludzie i taborety

Gość adila
do : ślepej - strzeliłaś wywód, powiało nudą, miało być filozoficznie a wyszło beznadziejnie. A Ty okazałaś sie kolejną polską puszczalską.

Gość adila
Chelsea przecztytałem wszystko co napisałaś. Chyba sie znamy. Jeżeli pokażę ta stronę S...... to On Cie skróci o głowę. Lepiej skontaktuj sie ze mną. Teraz masz jeden kłopot wiecej. Kontakt - Ararat - juz wiesz??

Gość ddkboo
moja kuzynka chodzi poltora roku z turkiem a on jej jeszcze do domu nie zaprowadzil bo jego rodzice nie uznaja synowej innej religii...boje sie myslec co bedzie po slubie o ile do niego dojdzie/// co czlowiek to czlowiek..gwono prawda oni sa wszyscy tacy sai..taka religia..

Gość adila
i nie zaprowadzi, przecież zadnego slubu nie bedzie

adila wydaje mi sie czy jestes przesiaknieta jadem? ktos cie skrzywdzil? a moze poprostu zespol comiesiecznego napiecia? po co tak obrazac? przeciez mozna inaczej

Gość adila
jednego nie rozumiem, dlaczego jestem brany za kobietę - i porównywanie mnie do nieczystej kobiety podczas miesiaczki troche smieszne

moze dlatego, ze w polsce wszystkie imiona zenskie koncza sie na \"a\"... nie majac pewnosci zaryzykowalam, pudlo... bywa, jakos przezyje... a krew menstruacyjna jest czysta, wlasciwie jalowa... coz mamy ksiezyc w pelni i polksiezyc, turcy zostali w tyle przy poksiezycu...

Gość adila
półksiężyc ma w sobie więcej tajemnicy, jest ładny. Dlatego turcy to takie piekne męzczyźni. Wy Polki wiecie to najlepiej

Gość adila
moja polska kolezanka ma na imie Inez - to kobieta z pewnoiscią a jej imie nie ma "a"

jesli twoja \"polska kolezanka\" posiada polski dowod tozsamosci, to jej imie napewno konczy sie na \"a\"... takie sa przepisy

Gość adila
czemu ty taka urzedowa jesteś, co za róznica jaka imie mam ja. Może adila to imie moja matka, to piękne imie

Gość adila
Nic mnie nie boli, ja po prostu zawsze mam racje. Wy polki jestescie takie niby nowoczesne i brawurowe ale jak sie czyta takie wasze rozmowy to widać jakie wy jestescie niewolnice. Muzułmanki wg was sa nieszczesliwe a to bzdura. One tak zostały wychowane z pokoleń a wy jesteście biedne bo jestescie głupie. Ale za to bardzo ładne, seksi i niektóre macie takie piekne zlote włosy długie

Gość adila
fajna jesteś, podoba mi sie jak piszezsz. Mi jest trudno. Znam polski ale staram sie.