Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotwicka anna

on Turek, ja Polaka

Polecane posty

Gość Do Simit
jesteś mądrą kobietą, życzę wam powodzenia.

Gość Witajcie,
przeczytałam kilka wpisów na tym forum, z których wynikało, że personel, w tym menagerowie hoteli w Turcji zaczepiają turystki , skłądając im niejednoznaczne propozycje, było też kilka opisów takich znajomości. Powiedzcie, może to forum czyta ktoś, kto pracuje w branży turystycznej na terenie Turcji, czy to dotyczy też hoteli 4* i 5*, czy raczej tylko tych o niższej standaryzacji?. Pytałam o to swojego znajomego, który pracuje jako menager 5* hotelu w Cancum w Meksyku. Jest Amerykaninem. Powiedział, że to bzdura, że za tego typu zachowanie na terenie hotelu w stosunku do klienta , mało że własne, ale podległego personelu, menager straciłby pracę i na pewno przez długi czas nie miałby czego szukać na stanowiskach kierowiczych w tej branży, słowem jego pozycja byłałby spalona, a jest to na tyle atrakcyjna i dobrze płatna płatna praca, że nikt przy zdrowych zmysłach raczej by nie ryzykował. Wydaje mi się, że Turcja, to nie jest jakiś busz, a wybieram się tam po raz pierwszy w maju, sama , więc nieco się obawiam.

Wszystkim zainteresowanym tematem polecam książki Orhana Pamuka. " muzeum niewinności " pokazuje obraz miłości w kraju islamskim gdzie miłość jest czymś innym niż na zachodzie

Gość ciapatka spod ilawy
http://pokazywarka.pl/bfdvbo/ Darling.I Lowe.Ju... http://youtu.be/Ah8dhqQvZ8E . Obca / Die Fremde (2010) http://youtu.be/WPzYmxz6Ga0 "Jezdza do Turcji szkaradne Polki Przezyc milosna przygode z ksiazki. Prosza "klam mi" jak Eurythmics I dostaja niedrogo farmazon szybki............... "exodus na wyspy moze jestem niekumaty dlaczego Polki tam daja d**y tym ciapatym"

Gość jgvjh
A ja idę niedługo na randkę z wykształconym, zamożnym, mieszkającym na stałe w Polsce Turkiem i już nie mogę się doczekać:D;)

Gość Do koleżanki powyżej
jeżeli tak bardzo ci się śpieszy i nie możesz sie doczekać, to poproś go o zmianę terminu, może np. ma jakieś wolne terminy, w których planował pranie gaci, o, to będziesz miała pretekst -możesz mu pomóc, to was do siebie zbliży, zobaczy jaka jesteś gospodyni, albo przesunie spotkanie z Elą czy Nadią na innym termin, a na ten termin wskoczysz ty, jak piszesz to wykształcony i zamożny Turek, więc powinien zrozumiec , co to znaczy Polka spragniona mężczyzny, nawet tureckiego, bo niestety na Europejczyka to by trzeba czekać do usranej śmierci,nawet niewykształconego i biednego, współczuję spotkania.

Gość jgvjh
Do koleżanki powyżej - właśnie na taki tekst czekałam, dlatego się tu wpisałam:D Wystarczy podzielić się z kimś tym co nas cieszy i zaraz loża szyderców musi się wpienić i pokazać Ci jak bardzo Twoja radość jest bezpodstawna i nie masz do niej prawa (w jej mniemaniu tylko ona ma prawo, jako wybrana, najlepsza, najmądrzejsza, ogólnie naj naj we wszystkim, sędzia ludu). Dosłownie uderz w stół, a nożyce się odezwą, zaraz jakaś zazdrosna pinda udziela głosu:D A co Cię to obchodzi z kim idę i jak spędzam życie? Czy jest tylko jeden jedyny model, który jest najlepszy dla wszystkich? Może z tego spotkania wyjdzie super przyjaźń, ale Ty tym swoim ograniczonym myśleniem i czarno-białym światem tego nie ogarniesz. Żal mi Cię, życie w takich skrajnościach musi być bardzo smutne:(:P

Gość Linki
"Do koleżanki powyżej - właśnie na taki tekst czekałam, dlatego się tu wpisałam :)" I po co się wpisywałaś żeby prowokować? Z czego się tak cieszysz? Ubliżasz nam od loży szyderców a ty co niby lepiej się zachowujesz? I co ty dziewczynie wmawiasz? Jaka wybrana, jaka najmądrzejsza? Ona nic takiego nie napisała. Co kompleksy masz? I czego tu zazdrościć? Bagna w jakie się pakujesz? Obchodzi nas co robią takie jak ty bo to one zaśmiecają nam Europę. Dają możliwość zaczepienia się na stałe takiemu a potem rodzą mu kolejnych bezmózgich muzułmanów. Ograniczone to wy jesteście w swoim myśleniu. Cała Europa bije na alarm a wy tego nie słyszycie. Teraz myślisz że księcia spotkałaś. Pogadamy za parę lat jaki to książę i jaka bajka. A tekst o praniu gaci mnie rozwalił :). Koleżanka ma świetne poczucie humoru :).

Gość jgvjh
Nie każdy Turek jest Muzułmaninem, niektórzy żyją w Polsce od lat i są niewierzący:)

Gość Linki
Oczywiście, oczywiście. I jeszcze napisz, że mentalnie to już Polacy lub jak wolisz Europejczycy.

Gość ashkymm
Do jgvjh.Po co dyskutujesz z nie proszonymi goscmi.To jest kafeteria ON TUREK JA POLKA czyli tylko dla polek ktore sa albo byly z Turkiem.

Gość Linki
Nieproszonym gościem to jest twój turas w Europie. Po to jest forum aby każdy mógł się wypowiedzieć. A jak co ci się coś nie podoba to wypad z Europy. W krajach islamskich rząd lubi sobie wprowadzać cenzurę w Internecie. To byłby raj dla ciebie. Co nie podoba ci się, że ktoś na twoim forum wprowadza swoje zasady? Że wlazł na twój teren i sobie uzurpuje do niego prawo? Głosi swoją prawdę tak, że sama stałaś się nieproszonym gościem? Boli cię to? No patrz co za ironia.

Gość jgvjh
Linki - nawet na logiczny argument nie umiesz odpowiedzieć. Nie rozumiem dlaczego wszystkich wrzucasz do jednego wora - tak ciężko Ci zrozumieć, że nie każdy musi być osobą wierzącą i wręcz może się zbijać z wiary swojego kraju, jak i z wiary ogólnie? To, że ktoś się gdzieś urodził nie determinuje całego jego życia, każdy ma swój rozum.

Gość jgvjh
Simit - dziękuję:)

Gość Linki
Bo to nie jest logiczny argument a przejaw twojej naiwności. U muzułmanów determinuje niestety. Oni nawet jak się urodzą w innym kraju i dorastają w cywilizacji nie pozbywają się swojej mentalności. Ale ty w swojej naiwności lub głupocie wierzysz w coś czego nie ma. Jedynie jestem w stanie uwierzyć w muzułmanina, który dostrzegł zakłamanie islamu i zmienił religie na chrześcijańską. Nie ma czegoś takiego jak niewierzący muzułmanin. Urodzony w rodzinie i kraju muzułmańskim, dorastający tam nie ma możliwości że jest inny. Widzisz to co on chce abyś zobaczyła. To że mu się nie chce walić głową w podłogę 5 razy dziennie, chce pić alkohol i się pieprzyć nie oznacza że jest inny mentalnie. Nie wszystkie zbrodnie których się dopuszczają wychodzą z islamu jako takiego, ale i wypaczonych obyczajów. Nie musi wierzyć aby cię tłuc po mordzie kiedy będzie miał na to ochotę. Jak powiedziałam. Pogadamy za parę lat.

Gość jgvjh
Nie ma czegoś takiego jak niewierzący muzułmanin..:o - jestem w szoku, że można mieć aż tak ciasny umysł i być aż tak ograniczonym. A już tekst o przechodzeniu na chrześcijaństwo mnie po prostu rozwalił:o Pojmij w końcu, że są ludzie, którzy uważają, że nie ma Boga w ogóle, że nie ma nic po śmierci, że każda religia jest tylko wytworem ludzkiego umysłu, czymś, co człowiek sobie wymyślił, żeby czuć się w świecie bezpieczniej i nadać mu sens. Tak może myśleć nawet ktoś, kto się urodził w kraju muzułmańskim. Po prostu ma wyjebane na wiarę ogólnie i szczytem idiotyzmu byłoby z jego strony przejście na chrześcijaństwo, skoro nie wierzy w nic. Jesteś żenująca

Muzułmanie nie walą głową w podłogę :-)

Gość Linki
Oj dziewczyno widzisz tylko to co chcesz i czytasz też jak widać tylko to co chcesz. Widzę że już o obyczajach się nie doczytało. Kiedy dziecko wierzy w świętego Mikołaja to jest to urocze. Ale kiedy dorosła kobieta wykazuje dziecięcą naiwność to jest to godne pożałowania. Nie dziw się zatem że ludzie mający jakiekolwiek pojęcie o muzułmanach nieprzyćmione beżowym penisem będą śmiać się z twojej głupoty i szydzić. Ateistą to sobie może być osoba urodzona w naszym świecie. Osoba urodzona w kraju muzułmańskim w rodzinie muzułmańskiej nie będzie nigdy ateistą. NIGDY! To że mu się nie chce praktykować nie czyni z niego ateisty. Już nie jeden taki był jak zapewniał niewierzący a potem jak wracał do swojego kraju to nagle religijny pełną gębą. Widzę że kolejny tutras niezłego kita zapakował kolejnej głupiej poleczce. A ta w swojej prostocie i oświeceniu umysłowym łyka jak rybka przynętę. A jak jesteś tak bardzo przekonana że to ateista to spróbuj nazwać mahometa pedofilem a islam chorą i zakłamaną religią. Tylko uprzedzam, że to się może skończyć dla ciebie źle.

Gość Linki
I oczywiście my wszyscy mamy ciemnotę umysłu, jesteśmy ograniczeni, głupi, nietolerancyjni i do tego (niezrozumiałym słownikowym sposobem) rasiści. Tylko to nie my potem płaczemy na forach, żalimy się na to co nas spotkało czy szukamy pomocy. Każda która teraz płacze przyznaje się że wierzyła w "inność" swojego obiektu uczucia, była oświecona z umysłem tak otwartym że nawet nie zauważyła kiedy dała się podejść. Ja się nie mam czego bać. To nie moja godność, cielesność i wolność są zagrożone.

Gość linki pisze z sensem
jw

Gość turek z hamburgera pakistan uk
http://pokazywarka.pl/h7p7aq/ http://pokazywarka.pl/h7p7aq/ Darling.I Lowe.Ju... http://youtu.be/Ah8dhqQvZ8E . Obca / Die Fremde (2010) http://youtu.be/WPzYmxz6Ga0 "Jezdza do Turcji szkaradne Polki Przezyc milosna przygode z ksiazki. Prosza "klam mi" jak Eurythmics I dostaja niedrogo farmazon szybki. "exodus na wyspy moze jestem niekumaty dlaczego Polki tam daja d**y tym ciapatym"

Gość jgvjh
A żebyś wiedziała, że podobne epitety już padły, on był rozbawiony:) Później śmialiśmy się z akcji z krzyżem w Polsce:) Nadal uważam, że jesteś ograniczona:)

Gość jv cośtam.......
....no tak wizja i iluzja seraju przez różowe okulary jest lepsza jak czworaki z których się wyszło...słodkie odaliski..... ...co za prymityw....

Gość taaaaaaaaaaaaaaaak
Te ich obrzezane penisy.. Cudo:D Aż się rozmarzyłam:)

Gość Linki
Wiesz to co sobie takie jak ty o mnie "uważają" to ja mam głęboko w poważaniu. Turcy to urodzeni kłamcy. A kłamstwo o ateizmie znajduje się u nich na standardowej liście kitów, które wciskają Europejkom. Wiedziałabyś to gdybyś zdobyła trochę wiedzy o świecie. Ale rozumiem, że jak się ma 20-22 lata to co można wiedzieć. Tym bardziej jak się ma nadzieję na zakochanego, bogatego, przystojnego, czułego, egzotycznego faceta. Ty lepiej bierz się do roboty bo takich głupich i gościnnych w kroku jak ty to jest pełno i mogą ci go odbić. Rada o praniu gaci koleżanki z forum może być bezcenna w tym przypadku. Zobaczymy jak będziesz rozbawiona za jakiś czas.