Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale ja nie wiem o co chodzi

Ryba naklejona na samochodzie?

Polecane posty

Gość to jehowi
jehowi

Gość to jehowi
jehowi

Gość czy to ja czy to nie ja
wlasnie wiedzialam ze wiem co to znaczy to sa jehowi.....:P a czy ktos wie co znaczy płetwonurek ?tez czesto widze na autkach i za cholere nie moge tego rozkminic:O

Gość czy to ja czy to nie ja
czesc zochaaaa brakowało mi Ciebie:D:D

Gość Legolas12
Tak naprawdę ryba to jeden z najstarszych symboli chrześcijańskich. Dlaczego? Otóż słowo ryba w języku greckim, w którym był spisany Nowy Testament i którego używano w I i II stuleciu, kiedy formowało się pierwotne chrześcijaństwo, brzmi w transkrypcji następująco: „ichthys”. Jest to jeden z najsłynniejszych akrostychów, czyli słów, z których liter można utworzyć ukryte w nich hasło (litera niejako zawiera już w sobie konkretny wyraz). „Ichthys” jest bowiem akronimem greckich słów: „Iesous” (Jezus), „Christos” (Chrystus), „Theou” (Boga), „(h)Yios” (Syn), „Soter” (Zbawiciel).

Gość czyśta niewiedzieli
ze ludzie ktorzy maja przyklejoną na samochodzie rybkę lubią poprostu jesc ryby.Najmniej im smakują sledzie natomiast uwielbiaja łososia wedzonego.Tak pozatym to jest mafia,

Gość ryba naklejona oznacza że
jeśli jest kierowcą kobieta, można się spodziewać, że podczas długiej jazdy piczka ściśnięta, może mocno capić rybą zdechłą, znak ostrzegawczy.

Gość heheheheehe
Ci, którzy mają płetwonurka, lubią jeść płetwonurków.:D Ja mam łosia:P

nie widziałem nigdy żadnej rybki, najczęściej jakieś błyszczące naklejki z PZU, czy jakimś innym ubezpieczeniem

Gość markopolo
Chciałbym kupić naklejkę z rybką ale skreśloną bo nie cierpię czarnych kawalerów w sukienkach. jak ktoś wie gdzie takie cosik można kupić to czekam na kontakt :-)

Gość Dawcio1979
Zielony listek na samochodzie....hmmm kiedyś mówili tak: "z przodu listek, z tyłu listek, a w środku głąb"...

Gość gość
wygwiazdkowało słowo z-a-s-r-a-n-e czy to az tak brzydko ? co te katole potrafia to dopioero trzeba by gwiazkowac

Gość gość
to oznacza RYBI CIUL