Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wyjatkowo Nieszczesliwa

Denerwujące pieprzyki- jak sie ich pozbyc?!

Polecane posty

Gość Wyjatkowo Nieszczesliwa

Zauwazylam kilka nowych pieprzykow na rekach. Pojawily sie ot tak bez powodu. Wczesniej ich nie mialam. Nie opalałam sie od pol roku, niczym samoopalajacym nie smarowalam, zadnych marchewek nie pijam itp. To czemu dzis sie budze i mam z 5 nowych pieprzykow na rece?? Sa male ale i tak wygladaja ochydnie:/ Jak moge sie ich pozbyc? Czym smarowac? Jak rozjasnic by byly mniej widoczne???:(

Gość Gonia*
Nawet nie myśl, żeby samemu robić cokolwiek z pieprzykami. Ja mam ich mnóstwo. Część już poszła pod skalpel. Nie wiem jak wyglądają twoje pieprzyki, na pewno są malutkie, brązowe i płaskie. Jak tak mocno chcesz się ich pozbyć, to idz do dermatologa.

Gość HEHE TEZ TAK MAM
ale mi to sie podoba, kilka malych dodaje uroku naprawde;)

Gość Brodawczaki
To mogą być brodawczaki - nieszkodliwe pieprzyki, które mają tą nieciekawą właściwość, że rozsiewają się po całym ciele. Idź do dermatologa lub jeszcze lepiej do chirurga onkologa, to je obejrzy i po prostu prawie bezboleśnie wypali.

Gość Let
Ja też mam kilka pieprzyków, w tym również na twarzy. Wszystkie są płaskie, jasno brązowe, tyle że o różnej wielkości. Bardzo chciałabym się pozbyć, dotąd mi nie przeszkadzały, ale czułabym się lepiej, gdyby ich nie było. Chodzi mi tylko o te na twarzy. Czy jeżeli zostaną wypalone zostanie jakaś blizna?

pieprzyków się nie wypala! też jestem na etapie usuwania kilku i lekarze absolutnie zabraniają wypalać, wymrażać etc - tylko skalpel zostaje mały ślad, z biegiem czasu może zniknąć - zależy jak duze było usuwane znamię

Gość veegaa
na forum chirurgia plastyczna jest dlugi temat 'usuwanie znamion'.. poczytaj sobie.. ja mialam wypalane..

Gość gość
witam wlasnie grzebie na temat jak sie pozbyc "przyjaciol" bo mam ich sporo. wyczytalam o jodynie badz wodzie utlenionej... znaczy oklady. ktos tego probowal?