Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ateistka

Ateiści wpisujcie się!!

Polecane posty

Gość i czego chcesz dziecino dowie

Gość i czego chcesz dziecino
dowieśc zakładając ten durny topik? nie wierzysz w Boga? nikt cię do tego nie zmusza !

Gość Ateistka
uwielbiam ta strone, polecam rowniez www.ateista.pl a ty jak nie masz nic wiecej do powiedzenia to nie pisz

Gość Ateistka
jest wiele ateistow i ten topic jest dla nich, wiec sorry ja nie pouczam ciebie ty nie pouczaj mnie, i nie zagladaj tutaj

Gość atom-ek
nie wierze ale..........szanuje poglady innych dla mnie czy wierzy sobie w stonke ziemniaczana czy jest zydem katolikiem protestantem czy muzulmanem nie robi mi roznicy i nigdy nie wysmiewalem nikogo wierzacego moze im troche zazdroszcze bo chcialbym uwierzc ale jakos nie jestem w stanie na miejscu niektorych chujoglowych pederastow piszacych tutaj zastanowilbym sie troche ............chyba ze wasze zryte lby nie sa w stanie pewnych rzeczy przyswoic a autorka topiku to mloda rura wybolcowana przez swojego wojka ktora po tak traumatycznych wydarzeniach zatracila sie w swojej slepej nienawisci do wierzacych ale chuj jej na te 2 pryszcze cyckopodobne i cieplutki stolec na usta zreszta nie tylko jej wszystkim ktorzy mysla tak samo jak to mlodociane kurwisko

--> Azathoth :o Jedna mała uwaga. Jacy \"arabscy najeźdzcy\" ? Coś Ci się pomyliło chyba. Oni tam byli zanim europejczycy nie wpadli na genialny pomysł wypraw krzyżowych. Idąc takim tokiem myslenia można uznać Ernesto Guevarę za bohatera. Co z lubościa wielu dziś czyni i jest to wynikiem niewiedzy kim ten człowiek był. Nie żągluj faktami.

Gość Ateistka
Sorry atomek, ale moglbys mnie nie obrazac??czy ja kogos obrazam??mowie tylko o swoich pogladach, skoro takw szystkich szanujesz to zastanow sie trochenad swoim zachowaniem, nie masz nic madrego do napisania to nie pisz

Gość Ateistka
"Każdy mądry człowiek jest ateistą" - Józef Piłsudski pozostawie to bez komentarza

--> Ateistka Znam bardziej kontrowersyjne wypowiedzi tego wielkiego Polaka. Jeżeli Twoim celem byla sugestia(ja to tak odebrałem) że każdy czlowiek wierzący jest głupi.. cóz wystawiłwaś sobie ocenę. Ale cóż innego może wymyśleć czlowiek, który nienawidzi. :o

Bardziej trafne uwagi w tym względzie miał Einstein na cześc, którego nazwano sieć marketów w Polsce. :o

Gość Ateistka
To byla aluzja do wypowiedzi atomka, ech moglam sobie napisac. z reszta co wy z ta nienawiscia!! juz wytlumaczylam, ze to nie chodzi o nienawisc, tylko o fakty

Gość Ateistka
a poza tym czy cos jest zlego w nienawisc?? to jest tak samo wielie uczucie jak milosc. Mozna sliczne porownac do kosciola. Nienawidza innowiercow a kochaja siebie. tez nienawidza, wiec ja tez mialabym do tego prawo. jest cos w tym zlego? Kazdy teraz napisze pewnie ze tak bo wojny bo to, bo siamto, ale nienawisc towarzyszy kazdemu czlowiekowi, gdyby patrzec w swietle chrzescijan nienawisc w imie milosc chrystusa. fakty

Mi się wydaje, że jednak nienawiść jest czymś złym, szczególnie wcielana w czyn. Od nienawiści już niedługa droga do czyjegoś cierpienia. A co do nienawiści i kościoła, to wg mnie nadmierne uproszczenie, że wszyscy wierzący nienawidzą innowierców. Znam sporo wierzących osób i sam jako niewierzący nie czuję się przez nich znienawidzony. Bo wiara i nienawiść to jednak dwa różne, odrębne pojęcia. Chociaż fakt czasem idą w parze. Ale czy to wtedy jest wogóle wiara czy tylko jej imitacja?

Gość pomaranczowsza
nie przeczytalam wszystkich wpisow, tylko kilka z pierwszej strony i chcialam tylko rzucic komentarz odnosnie pierwszego wpisu autorki: co tu mowic o ateizmie, czy racjonalizmie, kiedy np. Kod Leonarda Davinci uwaza sie za cos w ogole wartego wspomnienia w powaznej dyskusji ;) p.s. jestem czyms na pograniczu ateistki i agnostyczki, jeszcze sie zastanawiam ;)

Kod Leonarda jest powieścią fabularną, a nie dokumentalną. I nikt tego tutaj nie neguje. Ale faktycznie dziwne jest, że Kościół ma jakieś problemy z tą ekranizacją czy powieścią. Chyba nie trakuje swoich wyznawców jak idiotów i zakłada, że \"ciemna masa\" uwierzy we wszystko co tam jest napisane?

Yyy, sorry. Naturalnie miało być wiernych, a nie wyznawców w poprzednim poście.

Miłość tylko czasem dziala na człowieka negatywnie. Nienawiść zawsze. Wspólny mianownik to zaslepienie, które nie pozwala sie przyjżeć racjonalnie obiektowi uczucia. :o

Gość Ateistka
Kosciol sprzeciwial sie rowniez ekranizacji Krolestwa Niebieskiego, ze niby za bardzo pokazuje agresje krzyzowcow i chwala zachowanie Saladyna i saracenow. W kazdej bibliografii przeczytamy ze saladyn byl bardzo dobrym przywodca, byl tolerancyjny wobec chrzescijan, pozwolil, zeby odbywali pielgrzymki do "ziemi swietej". Wszystko co choc troche moze skrytykowac kosciol jest zakazane... czyzby kosciol chcial znowu powrocic do czasow herezji i swietej inkwizycji?

No tu akurat nie masz się co martwić. Na szczęście w obecnych czasach nie jest taki powrót możliwy. I chyba nikt myślący w kościele na to nie liczy.

Gość Zwolennicy tego filmu
to geje i lesby

super ujął to Nietzche; napisał, że kiedyś było wileu bogów, ąz jeden z nich, zuchwały i pyszny, oznajmił \"jest jeden bóg\" i wszyscy zaczęli pokładać się ze śmiechu aż popękali i został jeden bóg, sam, i umarł z tej samotności i teraz nie ma boga... ja nie określiłabym sebie ateistką, chociaż tego określenia długo używałąm - ateiści NIE WIERZĄ w boga, a ja po prostu WIEM, że go nie ma... rozumiem jednak, że ludzie go potrzebują - dla spokoju, dla nadziei na coś lepszego niż mają teraz... (taki bóg dla biednych w każdym znaczeniu) szcególnie kiedy umiera ktoś bliski - wierzący potrzebują ufać, że teraz umarłym jest gdzieś lepiej, gdzie nie ma bólu i cierpienia... i ok jeśli chodzi o tą kwestię - jesteśmy wolni i mamy prawo wierzyć w co zechcemy ale wkurwia mnie kiedy ktoś mnie usiłuje przekonać, że to ja się mylę - a przewcież oni tylko wierzą - możliwe więc w takim razie, że boga nie ma kościoła rzymskokatolickiego przynajmnije nie toleruję nawet - między tym, co głosi, a tym co robi jest zbyt wielka przepaść

Gość whhha
Ateiści to wiesniaki i buraki!!!!

Gość za to wierzący
to super inteligenci ograniczeni przez swoją wiarę...

Gość jedni wierza ze bog jest
inni że go nie ma. ateizm to tez wiara a nie nauka.

Gość mis kolabor
wpisuje sie!