Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ateistka

Ateiści wpisujcie się!!

Polecane posty

Gość Ateistka

Nienawidze chrześcijaństwa i nie wierze w boga, wszystko to wymyślił kosciol, bo czy balby sie teraz ekranizacji Kodu Leonarda Da Vinci?? po co mordowali tych, ktorzy mieli inne poglady. Chrzescijanstwo jest zlem, a ich bog...posmiewiskiem

Całe chrześcijaństwo czy tylko katolicyzm?? Kochanieńka sprecyzuj czego nienawidzisz, bo widzę, że ci sie pewne rzeczy pomerdały :D Nie bardzo rozumiem dlaczego Bóg jest pośmiewiskiem...

:D🖐️ Nienawiśc jest destrukcyjnym uczuciem i głównie Tobie zaszkodzi.

Gość Wierzącazaniedbałam Boga
Przestań ateistko mi wielka!! Bądż w spokoju z Bogiem,cokolwiek myślisz o jego istnieniu...

Ja wierząca nie jestem, ale dopuszczam możliwośc istnienia Boga jak i życia \"po drugiej stronie\". Mam szacunek dla ludzi wierzących i nie obrażam ich religii, natomiast nie znoszę hipokryzji oraz braku tolerancji dla innych wyznań. Mamy wolną wolę, korzystajmy z niej ale pozwólmy też na to innym.

Wpisuję się, bo jestem ateistką, ale tekst założycielki topiku jest na poziomie zbuntowanej 14-stolatki, więc się odcinam :) Katarina W., pozdrawiam :)

Ja też się wpisuję....nie wierzę w Boga , nauka i teoria ewolucji go wyklucza. Jeśli chodzi o ludzi wierzących-ani ziębi ani parzy. Natomiast mam awersję ogólnie do kleru, księży. Uważam że w większości są zakłamani, mają manię wyższości, są zachłanni i to co pokazują \"wiernym\" to tylko maska. Zresztą co tu duzo mówić-największa mafia i sekta świata.

Ewa 🖐️ Trzeba byc wyrozumiałym - sa matury więc reszta pewnie ma wolne i straaaasznie sie nudzi :D

Gość to wy nie wiecie
że w pol. nie ma ateistów- wszyscy jesteśmy polakami więc i chrześcianami. A myślenie inaczej jest niepoprawne politycznie

{ teoria ewolucji go wyklucza. } No własnie, skoro jest to teoria to znaczy że niczego nie wyklucza. :o

a ja wierze w Boga i jestem szczesliwa :), pozdrawiam Cie Ateistko :)

Skoro mamy tolerancję dla czyjejś miłosci do jakiegoś bóstwa to miejmy też pobłażanie dla czyjejs nienawiści. Sama nienawiść nie jest jeszcze przestępstwem choć bywa do niej wstępem. Podobnie jest z goracą wiarą - niejednokrotnie była podłożem wielu niegodziwości o czym właśnie pisze autorka topiku.

Gość kicurka21
bog istnieje i zawsze bedzie istnial i istnial przed WIELKIM WYBUCHEM!!!!On jest poza materią, poza czasoprzestrzenią, jest absolutny i jestes smieszna mierząc Go miarą swoich praw naukowych!!On stworzyl te prawa, nadal kierunek rozwoju wszechswiata i ewolucji, napędził zegar czasoprzestrzeni.....a tu takamała glupia mrówka bedzie kwestionowala Jego istnienie!!!! smieszna jestes..aczkowiek nie potepiam cie bo nie mi cie potepiac...przekonasz sie ze Bog istnieje wszędzie i zawsze cokolwiek znaczą te slowa

Gość kicurka21
myrevin>>co nie zmienia faktu ze czasopprzstrzeń jakos powastala...i ktos musial nadac kierunek jej "rozwoju"...to jest za bardzo poukladane zeby bylo tylko dzielem przypadku.

Ja też nie wierzę w istnienie Boga ( a raczej wierzę w jego nieistnienie) takiego jak wykreowały wielkie religie. Ale Ateizm nie polega na nienawiści do wierzących, tak samo jak w mojej opinii nie jest wiarą nienawiść w imię żadnego Boga - tylko pustym sloganem, wytłumaczeniem sobie samemu w jakiś sposób tego, że się nienawidzi - przerzuceniem odpowiedzialności za swoje słabości na kogoś innego. Zresztą nawet nie wierząc w któregoś z Bogów czy można powiedzieć, że on nie istnieje. Ja nie wierzę np. w Boga Chrześcijan - ale skoro on jest w umysłach jego wyznawców, jeśli powoduje, że Ci ludzie starają się być lepsi dla innych, to w pewnym sensie ten Bóg istnieje. Tak jak wszyscy inni wyznawani na świecie. Przecież nie każdy wierzący ma mentalność urodzonego inkwizytora czy religijnego fanatyka - mordercy. A nienawiść - niezależnie jak podbudowana ideologicznie zawsze jest złem.

--> kicurka21 Niechciałem powiedzieć ze ja to wiem. Natomiast powstrzyma się z oceną odkryc naukowych do momentu gdy stana się dowodami. :o Zobacz jak mało wiemy o własnym podwórku.

Hmmmm Bóg jako dobroć w człowieku....moim zdaniem dobroć w człowieku wynika jednak z innych przesłanek niż Bóg.

A Thousand And One Night - a co jeśli ludzie dzielą się na tych co nie wierzą teraz i nie zdążą przestać wierzyć później? Zresztą wierzą w kogo? Czy Ci co wierzą w np. Jahwe są w tej samej grupie co wierzący w Allaha, wyznawcy Hinduizmu itd. itd.?

A Thousand And One Night - a jeśli nie staną? Czy to coś zmienia po tej stronie \"zasłony\"?

Gość ewka.
ateistko :) chyba pomyliły ci sie pojecia , postawe która ty przedstawiasz nazwałabym nienawistna i pogardliwa a na pewno nie ateistyczna ! widac ze chrzescijanstwo z czym kolwiek go kojarzysz budzi w tobie ogromne emocje - tak zachowuje sie tylko osoba wierzaca ale oszukana i rozczarowana ateista , taki prawdziwy nigdy nie powie ze nienawidzi bo mu to po prostu zwisa , religia oprócz ironicznego usmiechu na ustach nie wyzwala emocji a juz napewno nie takich ja wierze w boga ale nie podpisuje sie pod zadnym wyznaniem, zwisa mi to wszystko lecz do ateistów raczej nie należe jedyna rzecza która mnie ostatnio zbulwersowała to sciama jaka walnął ojciec dyrektor o rzekomych stratach na giełdzie( kasa była zbierana na stocznie) , mohery kupia wszystko a jemu w szwajcarii rosną odsetki :D ale nienawidzic za to boga ? a z jakiej paki?..nienawidzisz pewnie kleru a boga wbijasz w glebe tak prz okazji

Gość gnostyk666
ja tam nie lubię ludzi fanatyków- religia jest dla ludzi mądrych i umiejących z niej kożystać- kazdą religie można przeinaczyć, a tak na prawdę to każda religia powstała na krzywdzie ludzi na biednych i wykorzystywanych ludzi... zawsze tak było i nadal tak będzie