Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Już od jakiegoś czasu myślę o kolczyku w pępku. Może nie boję się tego przekłucia, tyle c tego, że będzie później wszytsko mi się paprać... Z tego co przeczytałam to lepiej taki kolczyk zrobić jest w studiu tatuaży, niż u kosmetyczki. W każdym razie...brać znieczulenie?? Czy ten ból da się jakoś wytrzymać i nie jest taki straszny?? Moja koleżanka podobno miała znieczulenie a i tak ją bolało, że aż jej łza poszła, drugą nic nie bolało, a trzecią dopiero jak zaczepiła ręką, bluzką i to podobno był taki ból, że hej... Już sama ne wiem...podobno lepiej po wakacjach zrobić kolczyk bo nie można sie w nim opalać, ale to chyba jakieś bzdury. Z góry dziękuję za odpowiedź:*

Fruti to nie są bzdury ... Nie mozna wystawiac na slonce swiezo przeklutego brucha, tak samo jak sie kąpac.. A ból przy przekłuciu byl wedlug mnie minimalny , ale kazdy organizm inaczej reaguje, tak samo jest z gojeniem. wiec wybieraj :P

Kurczę, ja się tak zastanawiam jak to może nie boleć skoro to taka igła w skórę się wbija :) A...czyli z tym opalaniem to racja...No to głupio troszkę, ale chcę sobie zrobić na wakacje :) Hm a o co chodzi z tymi kolczykami bananami? Ja naprawdę się nie orientuję więc jakby ktoś wytłumaczył mi jaki kolczyk jest dobry taki na pierwszy raz to bym była wdzięczna. Mogę zapłacić już więcej oby było tylko dobrze. Ps na srebro nie jestem uczulona.

już Ci mówię dlaczego to nie boli; jeśli jesteś u profesjonalisty to on chwyta Twoją skore szczypcami i ją ściska (to jest pierwsza kwestia), druga kwestia jest taka, że jak wspomniałam trwa to zbyt krótko, aby impuls o bólu mógł do mózgu dojść. Jeżeli chodzi o odpowiedni kolczyk to do pępka nadaja sie tylko banany, czyli kolczyki w kształcie \")\"

Okej dzięki za wytłumaczenie :) Pamiętam, że jak kosmetyczka zrobiła mi kolczyk w uchu to potem zaczęło mi się w głowie kręcić...nie wiem chyba na skutek tego cyknięcia...:| albo z nerwów chociaż zdenerwowana nie byłam. A ktoś wie może gdzie w Wawie jest dobre studio tato gdzie robią kolczyki i poleca?:) Bo jest dużo ale ja bym chciała już sprawdzone :P A z jakiego materniału najlepiej żeby był kolczyk??

Hey dziewczynki ja robie jutro kolczyk tzw kumpelka mi robi ;p :);)

kolczyki są albo z tytanu, albo ze stali chirurgicznej - w salonie tatuażu już je mają, więc nie musisz wcześniej kupować. A ja u siebie odkryłam cos interesującego; na samym zakończeniu ucha (u góry, naprzeciwko kości policzkowej) mam od urodzenia dziurkę, dzis z ciekawości włożyłam tam kolczyk i okazała się na tyle głęboka, że spokojnie moge go tam nosić :)

moze mi ktos cos dopowie robie kolczyka troche sie boe ale im bardziej panika ttymgorzej wiec staram sie ie myslec

Cofnęłam się kilkanaście stron dalej i przeczytałam,że dobre jest studio tatuaży i kolczykowania na Chmielnej...:> Ile płaci się za ten kolczyk w pępku 120 zł?? :)

A no i mam 18 ( 1 miesiąc temu mi stuknęła) lat tylko nie mam jeszcze dowodu może być legitka szkolna?:)

Miska88>> naprawdę w życiu kobiety jest chwila, gdzie ból będzie o wiele większy. Nie musisz mieć dowodu - wystarczy jakikolwiek dokument, gdzie jest data Twojego urodzenia.

straszny_kocur => Słonko mi dokument nie potrzebny bo mi kumpela robi a 18 i tak jest tylo ak sie przygotowac slyszalam ze dobrze zimne przylozyc i potem przebic dobrze ujelas z ta chwila :*:* :);)

Gość Anndzia7
Witam :) już od dawna myśle o kolczyku w pępku, mam zgode mamy ( choć kręci noskiem, pozwoliła mi) poza tym sama uzbierałam sobie pieniądze na zabieg w studiu, ponieważ chciałabym, żeby wszystko było załatwione profesjonalnie. Czekam na kolczyk już ponad miesiąc i planuje go zrobić za jakiś czas. Mam tylko jedno pytanie- przez jaki czas po przebiciu nie można ćwiczyć na wf? Trenuję koszykówkę i za jakiś czas mam turniej, nie mogę go opuścić, ale chcę już ten kolczyk i nie chcę dłużej czekać. A jeszcze co do opalania, ja słyszałam, że tylko przez pierwszy tydzień po przebiciu nie można się opalać, a później to nawet dobrze, bo słonko dobrze działa na przebite miejsce. Czy to prawda? Proszę o odpowiedź :)

Gość Erato...
19 maja przekulam pępek.Chce wiedziec czy normalnie mogę chodzić do solarium?

zalezy jak sie goji ale poczekaj jeszcze a ja jutro ide ;p boje sie troche

Gość SAVANA
ale to jest basen ozonowy na chlor mam uczulenie :)

Gość aniulka18
mam pytanie, przebiłam pępek ponad dwa mieszki temu, było wszystko ok., tylko teraz jak przemywam to troszkę mnie dookoła górnej dziurki boli, poza tym to ta wydzielina się gromadzi, ale ciężko żeby wyszła, myślisz że powinnam przez kilka dni smarować TRIBIOTIKIEM?

Gość aniulka18
pytanko kierowane było do STRASZNEGO KOCURKA bo zapomniałam dodać:-)

Fruti ja robiłam na Chmielnej :D Świetne studio, widać, ze facet ma dużą wiedze :P Polecam :D

Gość Anndzia7
bardzo proszę o odp na moje pytanie :)

Gość IgA.
Ile czasu trwa przekucie pępka u kosmetyczki?

W moim przypadku cwiczylam juz następnego dnia, a póxniej zawody z siatki:P Ale co do kosza...hmm.. to dosyc kontaktowa gra ;) Ale znając mnie, to bym pewnie zrobila sobie kolczyk a nastepnego dnia cwiczyla :P

Gość kalinka23
Ja po raz pierwszy przebiłam pępek u kosmetyczki, kazała mi kupić byle jaki kolczyk w sklepie i po znieczuleniu przebiła igłą z welfronem. Wszystko czyściutko, bez zastrzeżeń nic nie bolało. Tylko troche słabo mi się zrbiło. Jednak pępek goił się i goił...i po 5 miesiącach kolczyk wypadł i dziurka zarosła. Mineło 2 lata i znów zachciało mi się kolczyka w pępku. Tym razem wybrałam "profesjonalne" studio. W Katowicach. Ludzi profesjonaliści, fakt ale jak zobaczyłam studio troche się przeraziłam...ok brak funduszy, wkońcu dziara się i kłuje zdecydowana mniejszość populacji. Wszystko było ok, jednorazowe igły, szczypce, rękawiczki. Bolało bardzo, przez kilka sekund... ale ja lubie taki ból, więc gdybym mogła zrobiła bym to znów. Mam oprócz tego tatuaż dużych rozmiarów. Tylko po wyjściu ze studia krew mi tryskała na wszystkie strony....a pojechaliśmy z chłopakiem do Silesi na zakupy. Więc wyobraście sobie!! Cała zakrwawiona! Mineło 2tygodnie pępek na razie goi się dobrz. Tylko przeraża mni jak czytam w interecie, że przy kolczyku ze stali chirurgicznej goi się nawet do roku!! szok!! piękny mam pępuszek...i piękna plecka...uwielbiam to!! może jeszcze jeden tatoo!! kto wie. ale najpierw niech się dziurka goi...

Gość takajednakobita
dziewczyny przebijajcie sobie cipencje! jak się z wiekiem naciągną to będzie fajna przynęta na ryby!1 :-):-);-)

Miśka napisz jak było bo jestem strasznie ciekawa! :) KAMCIA no właśnie też jak już to zdecyduje się w tym studiu na Chmielnej :-) Myślałam, jeszcze o studiu tato gdzieś w okolicach Koszykowej, ale wolę iść tam gdzie już jest sprawdzone :P Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką na temat kolczyką w pępku i jej paprało się pół roku! Przez pół roku coś jej ropiało, ale może to dlatego bo po miesiący zmieniła sobie kolczyk na nowy a tak nie można. Obym ja nie miała żadnych komplikacji bo chcę się cieszyć tym kolczykiem a nie smucić się hehe :D

Hey dziewczynki ja wlasnei wrocilam z przebicia robila mi kumpelka bierze tylko 13zl jest obeznana duzo osobka robi nawet mamie i powiem wam ze teraz wiem czemu sraczki nei dostalam hehe bo nei ma sie czego bac to jest mig i ja nawet ałła nie powiedzialam mnie nic nie bolało weszlam dalam kolczyka i welron szary ktory kupilam w aptece odkazila kolczyk narysowala kropeczke polozylam sie i mi przebila i wlozyla kolczyk zakrecila polezalam tylko troche bo odrazu nei wstawadz bo sie kreci w glowie potem wstalam i wszystko norlamnie kolczyk mialam od innej za darmo wiec tez luz nie stracilam tylko skorzystalam a kolczyk na poczatku bezwisiorkow poprostu zwykle oczko i kupilam tribiotyk i tyle :P warto :D a bolec to powiem wam ze bardziej mnei w nosku bolalo jak mi inna robila pomalu a ta migiem i nawet nei czulam

Gość JolvSia
Witam was :) dziewczyny co to za bzdury, ja przekluwalam pepek u "KOSMETYCZKI" specjalnie szkolonej do tego typu pecingu nie bierzcie pod uwage wczesniejszych opinii bo jesli jestes u profesionalnej kosmetyczki bedzie wszytsko ok ja zaplacilam 40 zl z tym ze za kolczyk 50 zl posrebrzany ze stala chirurgiczna zmienilam go po " 2 TYGODNIACH PO PRZEKLUCIU" i mnie niz nie bolalo bo robota byla fachowa (oczywiscie reczna) NIE ZADNYM PISTOLETEM ! aaa kolezanki jesli paskudzi wam sie ta rana to tylko i wylacznie wasza wina ! gdy dbamy o swoja higiene osobista to potrafimy rowniez zadbac o takie miejsce jesli podjelysmy sie tego wyzwania ja rowniez przemywalam kolczyk jak tylko czesto moglam "PO KAŻDEJ KOMPIELI" po 1 tyg mozna juz normalnie kapac sie w basenach czy tez jeziorach :) uwierzcie sporo przeczytalam na ten temat do puki sama nie zrobilam sobie kolczyka mam go juz rok a po 3 mies byl calkowicie zagojony wiadomo bool okropny po przekluciu czy tez przy schylaniu i PROSZE O NIE WYDAWANIE OPINII DZIEWCZYN KTORE NIE MAJA O TYM POJECIA ! OPISUJA SWOJE PRZEZYCIA JESLI NIE POTRAFIA SAME ZADBAC O CZYSTOSC I CZESTA DEZYNFEKCJE RANY ! polecam piochtanine spirytus salicylowy oraz wodę utleniona a gwarantuje szybkie gojenie w przeciagu kilku mies.. pozdrawiam goraco