Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość madzia575
fajnie. 1 lub 2 dni i zejdzie ci opuchlizna. ja też myslalam ze zejde z fotela ale głupio by mi było ze stara baba a sie boi igły hehe ale ja to w ogole nie patrzyłam nawet na kleszcze bo ja to sie boje igieł od małego wiec wolałam nie ryzykowac atakiem paniki. Już mi minał tydzien a tu sie super goi :))

Gość AgAtka.
Mam 13 lat i bardzo chce sobie zrobic koczyk w pępku! mama mi nawet powiedzila ze bede mogla sobei zrobic na wakacje! ale ja chce wczesniej! nie moge sie odczekac!

Gość natusia15
hey wszystkim..:D Ja mam kolczyk w pępku i w brwi. Co do higieny kolczyka w pępku to jest bardzo proste. Wystarczy kupic sól fizjologiczną i trybiotyk i przemywac 2 razy dziennie...z kolczykiem w brwi jest taka samo. jesli chodzi o miejsce przekłucia ..to najlepiej wybrac sie do salonu kolczykowania..tam ryzyko zakazenia jest małe, poniewaz osoby tam pracujace ukonczyly szkoly kolczykowania ..wtedy ma sie pewnosc ze wszystko bedzie ok..PAMIĘTAJCIE, ze kazde zakazenie spowodowane moze byc dotykiem brudnych rak lub za szybka kapiel w basenie lub innych zrodlach kapieli tzn...jezioro czy morze. UWAGA;WSKAZANE JEST PRZEMYWANIE MIEJSCA PRZEKŁUCIA WODA UTLENIONĄ!!!!

Gość ***Aśka***
Ema.... ja mam kolczyk w pępku od miesiąca i jest zajebiśbie już po tygodniu wyjmowałam a po dwóch wyglądał jakby zawsze tam był :P

Gość madzia575
a ja tam sie boję go wyciągać, jenyy nie wyobrazam sobie jak mam go wyjąć i włozyc spowrotem. brrrrr

Gość kiciooolllka
a ja robilam kolczyka w pepku podajrze 19 pazdziernika ... na obozie wiec nie bylo zbyt dobrych warunkow .... a teraz mam maly problem ... goi sie dobrze ale przy gornej dziurce jest lekkcie zaczerwienienie ... :( co to moze oznaczac ?? przejdzie mi to ?? czy powinnam wyjac kolczyka ?? :(prosze doradcie mi ...

Gość kiciooolllka
a ja robilam kolczyka w pepku podajrze 19 pazdziernika ... na obozie wiec nie bylo zbyt dobrych warunkow .... a teraz mam maly problem ... goi sie dobrze ale przy gornej dziurce jest lekkcie zaczerwienienie ... :( co to moze oznaczac ?? przejdzie mi to ?? czy powinnam wyjac kolczyka ?? :(prosze doradcie mi ...

Gość Marilyn666
To zaczerwienienie powinno minąć jak będziesz przemywać,ja też takie coś miałam ale szałwia to złagodziła i było ok

Gość zabcia21
hej. dziewczyny tak sie na cyztalam jeszcze na innym orum o kolczyku w pepku i przeczytalam ze nie mozna nosic opcislych bluzek. czy to prawda? mi wydaje sie ze to nie ma znaczenia ale sama nie wiem.

Gość madzia575
tzn. nie ma znaczenia, ale przy świeżo przebitym kolczyku raczej nie zaleca się , ponieważ obcisła bluzka drażni kolczyk i przez to może bardziej boleć lub rozdrażniać dziurke. ja np juz mam kolczyk prawie 2 tyg i juz nosze obcisłe bluzki bo nic mnie nie boli i sie goi.

Gość Tina21
co do kolczyków wszystko spoko...ja chce sobie zrobic ale jest 1 problemik...rodzice...nie chcą sie zgodzic...hehe...po tych wszystkich komentarzach też sie zaczynam zastanawiać czy warto...nie jestem doswiadczona w tych sprawach...jak to przekuwają...łapią za skórę czy kują w srodek...pliska.... przybliżcie im troche te spr...

Gość zabcia21
ok dzieki;p (tylko ze ja mam same obcisle bluzki bo innych nie lubie) moze znajdzie sie jakas troche szersza. Ale to nie trzeba przez dlugo nosic szerokich? Chyba na poczatek co? I na w-f po przekluciu tez nie nalezy cwiczyc przez pierwsze dni? Co do ciebie Tinia21 ja sama nie wiem bo jeszcze nie mam kolczyka zamierzam sobie zrobic. Rodzicow uida ci sie jakos przekonac a jesli chodzi o przeklucie to trwa zaledwie kilka sekund. Sama poczytaj wszystko pisze na poprzednmich stronach.:) Pozdrawiam:*

Gość kiciooolllka
ja nie cwiczylam na w-f ie tylko pierwszego dnia ... a tak to wszystko bylo spoko ( co do zaczerwienienia to dziekuje ... troche zeszlo bo przemywalam co pol godziny ... ) juz po nie calym tygodniu wyjmowalam kolczyka ... i wszystko bylo ok ... a tak ogolnie to po jakim czasie kolczyka mozna wyjmowac ... albo zakladac te wiszace kolczyki ??? bo nie chce tym wiszacym zachaczyc o blozke zeby nie bolalo ... nosze od poczatku obcisle bluzki i wszystko ejst gitt :)) pozdrawiam :*

Gość madzia575
z tymi bluzkami to jak kto woli. ja na początku nosiłam plasterek bo kazda bluzka mnie drażniła ale tylko jakies 3-4 dni teraz nosze wszystko. wiec jesli po przekłuciu wszystko jest okej to mozna smiało nosić. mam jeszcze czerowne przy dziurkach i cąły czas przemywam solą fizjologiczna i z dnia na dzien coraz lepiej. a z tymi wiszącymi kolczykami to nie ma reguły. jeśłi masz zagojoną dziurkę to wtedy mozna smialo załozyc.

1. nie należy naklejać żadnych plastrów ani innych opatrunków, bo to spowalnia gojenie. 2. przemywanie? ok, ale nie co chwilę, bo można tym jeszcze bardziej podrażnić. w ogóle, gdzie wy przekłuwałyście, że nikt wam nie powiedział, jak dbać o niezagojoną dziurkę?

Gość madzia575
to jakaś aluzja do mojej wypowiedzi?? jeśli tak to już prostu. napisałam "cały czas przemywam solą fizjologiczna" ale nie miałam na myśłi ze siedzie i co 5 minut to robie tylko 2 razy dziennie. a co do plastra to wiadomo ze spowalnia bo powietrze nie dochodzi ale czasami poprostu trzeba.

Gość kiciooolllka
ja wiem co trzeba robic po przyjaciolka mojej mamy ejst kosmetyczka ;/ ona powiedziala ze moge tak robic i ze nic mi nie bedzie wiec ... :/ ale spoko ... :/

Gość madzia575
zapomniałam dodać ze plaster nosiłam tylko do pracy a po domu chodziłam z odkrytym pępkiem.

Madzia to nie byla aluzja do Twojej wypowiedzi, chodziło mi o przemywanie co pół godziny - to jest zdecydowanie przesada i jedna z tych rzeczy, przed która \'\'pan od kolczyków\'\' mnie przestrzegał.

Gość kiciooolllka
mi sie nic nie stalo jak przemywalam czesciej ... :/ wiec nie wiem o co tyle rabanu ... do ciemnej karnacji jaki kolor kolczyka pasuje ??? jasny czy ciemny ??? albo konkretny kolor ...

Gość madzia575
żaden raban, poprostu wymieniamy swoje spostrzeżenia i tyle :) dobrze ze kazdy coś od siebie napisze. a ja mam pytanko. Bo przy dziurkach mam lekko czerwone( wiem ze to normalne) tylko w tym miejscu skóra jest sucha - musze ja natłuszczac- i czy to dojdzie do siebie? a jeśli chodzi o kolor kolczyka to kazdego indywidualna sprawa, choć do ciemnej karnacji może jakieś jasne oczka beda lepiej sie prezentować. ja mam jasna karnacje i osobiste podobają mi sie ciemne fiolety. bordo i granat.

Gość kiciooolllka
aha ... ja tez tak mam jak ty lekkie zaczerwienie i bardzo sucha skure w tym miejscu .... tez mam z tym problemik ... ta kolezanka mojej mamy mowi ze to normalne ... ale ja nie ejstem tego taka pewna ... moja kolezanka powieedziala ze pozniej tak po kilku tyg bedzie mi jakas wydzielina z tego leciala ... ale mi sie nic nie dzieje ona ma juz kolczyka pol roku i ma caly czerwony pepek ... a ja mam 2 tyg ... i wszystko jest ok porocz wlasnie tego z tym zaczerwienieniem ... i sucha skura ... possdroooffka :*

Gość madzia575
no ja niecałe 2 tyg i tez mi sie nic nie dzieje. miałam troszke limfy ale przeszło teraz czysto i nic nie boli. tylko sucha skóra ale mysle ze dojdzie do siebie:)

Gość kiciooolllka
tez mam taka nadzieje ;):)) a tak aproppo to moje gygy ... :)) 6814442 i 4781187 :** obojetne ktore :)) bo dwa sa moje :))

Gość madzia575
tak w ogole to jak przebijałam pępek to kosmetyczka mi psikneła zamrażaczem i po tym miałam taką spaloną skóre ze az cała mi zeszła wokoł pępka i teraz została taka lekko rozowa i własnie sucha. ale w porownaniu z tym jak bylo na poczatku to wyglada bardzo dobrze. wiec poczekajmy troche

nie należy nawilżać ani robić niczego temu podobnego. do niezagojonej dziurki często polecane jest stosowanie Dermatolu, który to właśnie ma działanie ściągające i wysuszające, co przyśpiesza proces gojenia.

Gość madzia575
ty chyba nie zrozumiałas. dziurke mam zagojoną tylko skora wokół jest sucha, wiec po co dermatol na gojenie. bez sensu.

nie, to Ty nie zrozumiałaś. napisałam, że jest POLECANY, a nie, że Ci POLECAM- jest różnica? poza tym kilka dni temu pisałaś, że robiłaś tydzień temu- w tydzień - dwa nie zagoiło się, mimo iż może Ci się tak wydawać.

Gość madzia575
tak zgadzam się z tobą, może wyglądać że się zagoiło ale wcale tak nie jest, dlatego przemywam nadal i wyciagne kolczyk dopiero po miesiacu. ale z wierzchu wyglada bardzo dobrze dlatego nie smaruje juz zadnymi masciami tak jak przez pierwszy tydzien bo nie widze potrzeby.

Gość Marilyn666
Jak macie suchą skórę to nie przemywajcie spirytusem ani żadnymi wysuszającymi środkami,wogóle myśle że najlepsze są naturalne środki które nie zakłócają ph skóry,ranka po przekłuciu wtady szybciej się zagoi jak nie będzie dużej w nią ingerencji