Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość Martynka...
Ja chce sobie zrobic kolczyk w pepku... :p ale jak tak czytam te wszystkie wypowiedzi to ciarki mi przechodza...podoba mi sie to bardzo, ale niewiem czy nie bedzie mi sie pzpralo... :/chcialam isc do kosmetyczki ale niektore z was mowia ze lepiej do studia tatuazu i teraz nie wiem... :/ pomozcie... dzieki i pozdrawiam...

Gość agatka315
Martynka ja byłam u kosmetyczki i wszystko mi sie ładnie szybko zagoiło. To wżystko zależy od skury.

Gość agatka315
Jak by ktoś chciał ze mną pogadać o przebijaniu to zapraszam na gg.3591329

Gość Martynka...
Agatko ale czy to mocno boli...:/ :( nie bylam z moja kolezanka u jej kolegi ktory jej przekluwal...ona praktycznie plakala z bolu....i jak dlugo boli po przebiciu?? :( :(

Gość amy09
Ja 3 dni temu zobilam sobie kolczyka w pepku w salonie piercingu i powiem szczerze, ze podczam samego klucia troszke bolalo... Ale bylo szybko i sprawnie, nic sie nie polalo zadna krew czy cos (to tej pory nic nie ma). Ale kiedy wyszlam z tego ''pokoiku'' zeslablam:P jestem straszna panikara i nie to ze cos mi sie dzialo, bolalo czy cos tylko po prostu na sama mysl ze dalam se przebic skore:P Teraz jest ok, dbam o to, troszke boli przy wiekszym ruszaniu sie ale tak to jest super:) Pozdrawiam ;)

Gość malineczka16
Ja bardzo chciałabym sobie przekuć pępek ale z tego co mówicie dziewczyny to mało prawdopodobne, że to zrobię chyba jak będę pełnoletnia i sama będę mogła o sobie decydować, bo rodzice się wścieknął gdy zobaczą u mnie coś takiego!!!:( poza tym chciaąłabym wiedzieć czy nie ma z tym żadnych kłopptów gdy np. dziewczyna chce zajść w ciąże i ma kolczyk w pępku. Wiadomo że obwód brzucha się zwiększa co staje się z miejscem gdzie znajduje się kolczyk czy nie powoduje to zadnych nowych ran w wyniku pękania czy cos w tym rodzaju??? czekam na odpowiedź pozadrawiam!:)

Gość Marilyn666
Raczej nie byłoby problemów z kolczykiem i ciążą,albo można zdjąć albo założyć długi kolec z bioplastu w trakcie ciąży

Gość DoNusiaa
Na czym polega robienie klipsow w pępku i jaki jest koszt ?;>

Gość madzia575
hej. Ja już 5 dni nosze to cacuszko w pępku. I musze powiedzieć ze widze poprawe i goi się. Jest coprawda zaczerwienione i troszke czasami wychodzi to "białe" ale już nie boli, schylam nie bez problemu i nie musze nosic palsterka tak jak przez pierwsze 3 dni. ranke przemywam codziennie 3 razy spirytusem i smaruje tribiotykiem i mam nadzieje ze juz niedlugo dojszie do siebie całkowicie :) Zaraz po przebiciu szczypało i leciała krew ale potem wszystko sie uspokoiło i lepiej niech tak zostanie.

Gość Martynka...
Jak dlugo trwa bol przy przekluwaniu pepka??.....:(

Gość madzia575
tzn. ciężko określić bo napewno każdego boli inaczej. mnie np bolało 3 dni miałam lekko problemy zeby sciagnac buty. ale to przy schylaniu się czuło. teraz jest okej. 5 dni po ale nadal nie moge spac na brzuchu. dodam ze nie jest to straszny jakiś bół tylko takie szczypanie nieznaczne.

Gość amy09
ja mam juz 4 dni kolczyka i faktycznie- to nie boli. Tylko czasami troszke czuc go kiedy sie schylam czy cos. Czasami to robie takie pozy ze mama i brat sie ze mnie smieja:P Zwlaszcza kiedy wiaze buty czy musze sie schylic po cos. Mi zadna krew i jak na razie zadna wydzielina nie leci. Polecam kazdemu kto chce zrobic kolczyka w pepku to jest zaje***ta rzecz!!

Gość ADRIANNA_17
Cześć dziewczyny :) Mam małe pytanie....Gdzie można zrobić sobie kolczyk w pępku?? Chodzi mi o miejsce,jakiś adres, i tak żeby to byli ludzie godni zaufania,a nie jacyś mało doświadczeni....Czy mogłybyście mi polecić jakiś adres pod którym mogę zrobić kolczyk?? Będę bardzo wdzięczna :) Z góry DZIĘKUJĘ....Podaje swój numer G-G 8001995,jestem codziennie wieczorem po godzinie 20:00 :)

ADRIANNA_17 to zależy w jakim mieście mieszkasz. powiedz, to może będe mogła pomóc.

Gość madzia575
ADRIANNA_17 poszukaj w swoim mieście studia piercingu albo dobrą kosmetyczke znającą sie na rzeczy. ja robiłam u kosmetyczki która jest wykwalifikowana w tym kierunku. bardzo ją chwalą w całym mieście że bardzo dobrze przekłowa w roznych miejscach. i to prawda robiłą to bardzo sterylnie, igłą a nie zadnym pistoletem i wszystko bardzo ładnie sie goi. tylko uwazajcie na pseudo-kosmetyczki bo moga spaprać sprawe.

Gość Martynka....
Co zrobic w razie paprania sie rany po przekluciu???? :P mam nadzieje ze jak ja sobie zrobie kolczyka to nic takiego mnie nie spotka... :P :) :P :)

Gość Patrycja408
Ja mam 14 lat i przebiłam sobie pępek jakoś na wakacjach ;DD Nic wam się nie powinno paprać jak pójdziecie do jakiegoś dobrego studia ;) Każdy odczówa ból inaczej ;) mnie naprzykłąd nic nie bolało jak mi przebijano ;) ale to już jest własna sprawa inwidualna ;) jak chcecie coś wiedzieć to piszcie ;DD To moje gg; 4987497

Gość amy09
Jesli rana ci sie ''paprze'' (tzn leci ropa, czy cos w tym rodzaju chyba o to chodzi, nie?) najlepiej przemywac rumiankiem i sola fizjologiczna. Ja po przebiciu pepka w studiu dostalam (tzn kupilam sobie) sol fizjologiczna w spray'u specjalna do piercingu. I ja robie tak... 3 razy dziennie przemywam rumiankiem, 2 lub 1 raz (zalezy czy jest czerwone, lub cokolwiek sie dzieje z rana) psikam ta sola fizjologiczna i 1 wieczorem- na noc smaruje Tribiotykiem (ale tylko przez pierwszy tydzien, powiewaz to jest antybiotyk i nie powinno sie dluzej go uzywac, najwyzej odczekac kilka dni i znow zaczac smarowac). I jak na razie jest ok nic mi sie z tym nie dzieje, na prawde polecam taki sposob. Nie polecam wody utlenionej, poniewaz po dluzszym uzywaniu rana robi sie gorsza. Co do tej soli fizjologicznej... w aptece kupicie normalna (nie wiem czy w polsce jest w spray'u taka specjalnie do piercingu poniewaz ja ja kupilam w anglii tak samo jak i robilam kolczyka) ale zapytac zawsze mozna;) Pozdrawiam :) :)

Gość madzia575
mi kosmetyczka powiedziała ze mam dezynfekować spirytusem. no i tak robiłam przez 5 dni ale przeczytałam zeby najlepiej przemywać solą fizjologiczna. no i z chęcią się przerzuciłam ponieważ spirytus palił mi skóre i ciagle była mocno czerwona. od czasu do czasu przeczyszcze wacikiem ze spirytusem precik kolczyka. widze znaczna poprawe. jesli chodzi o tribiotyk to sa rozne wersje. jedni mowia ze smaruje sie wtedy tylko gdy wystepuja problemy z gojeniem, drudzy ze powinno sie go stosowac przez tydzien a inni ze przez dwa wiec ja juz sama nie wiem.

Gość lusia3
chcem zrobić sobie kolczyka w pępku ale zaczęłam się zastanawiać po przeczytaniu komentarzy w których pisze że to bardzo boli i to przez długi czas nie chce się goić.chciała bym się dowiedzieć ile kosztuje zabieg przekłuwania pępka u kosmetyczki i czy bez problemu kosmetyczka zrobi mi kolczyka ponieważ nie mam 18-stu lat?

Gość lusia3
chciałabym wiedzieć też czym mam dezynfekować przekłucie po kolczyku i jaki najlepiej wybrać kolczyk na początek.^^

Gość lusia3
chciałabym wiedzieć też czym mam dezynfekować przekłucie po kolczyku i jaki najlepiej wybrać kolczyk na początek.^^

Gość madzia575
kurcze to wcale nie boli, a jeśłi już to ból porównywalny do szczypnięcia. poza tym emocje która towarzyszą są o wiele silniejsze :) co do gojenia to różnie, przede wszystkim jak bedziesz dobrze dbała i czysciła ranke to raczej powinno być okej, chociaż u każdego goi się inaczej. ale gdyby kazdy tak myślal to nikt nie robiły kolczyków. u mnie przekłócie kosztuje 100 zł razem z kolczykiem ze stali chirurgicznej i większość właśnie takich używa. jesli chodzi o dezynfekcje to kosmetyczka napewno wszystko ci wyjaśni. co do wieku to różńie to jest, nie raz sprawdzają nie raz nie , musisz sie zorientować jak jest u ciebie.

Gość amy09
Ja bym sie bala kosmetyczki, ale wiadomo... kosmetyczka kosmetyczce nierowna. Jesli w Twoim miescie jest sprawdzona kosmetyczka, ktora potrafi i DOBRZE przekluwac rozne miejsca to mozesz isc popytac, ja bym jednak radzila ci wybrac sie do specjalnego salonu. Jesli chodzi o bol to nie boli tak bardzo (jesli robi to profesjonalista i potrafi wbic igle tak zeby nie bolalo to jest ok). Najlepiej jest sie nie denerwowac i nie myslec o tym, zamknac oczy i myslec o czyms innym... Bo ja kiedy wyszlam z gabinetu to zeslablam:P Oczywiscie nikogo nie strasze, kazdy jest inny i inaczej reaguje na rozne rzeczy. Co do gojenia to wiadomo- jesli dbasz o to, powinno byc wszystko ok, zaczerwienienie jest zupelnie normalna rzecza i nie ma czym sie przejmowac. jesli jest ropa lub inne rzeczy, powinnas smarowac Tribioticiem. Pozdrawiam :)

Gość amy09
aha sorki, zapomnialam... Na poczatek najleszy jest tytan, stal hirurgiczna po wygojeniu. :)

Gość madzia575
właśnie też cos czytałam o tym tytanie, ale chyba w więszości przeważa jeszcze stal chirurgiczna. rożnie wszędzie piszą. Jeśli chodzi o kosmetyczke to też sie dużo naczytałam ale u mnie akurat jest taka profesjonana, ktora robi bardzo sterylnie i bezboleśnie. musisz się zorientować. bo u mnie np nie ma w pobliżu zadneog studia piercingu.

Gość Suse hexe
Ja mam kolczyk juz prawie rok i nic mnie nie bolało i przekuwałam sobie u kosmetyczki, nie wierze w zadne głupoty. Wyglada super i wszyscy faceci na to leca.....:) ha ha

Gość inguś
witam, ja własnie dzisiaj przekułam sobie pepuszek w salonie kosmetycznym. bolało trochę przy nakłuciu, a teraz?? po paru godzinach mam trochę ograniczone ruchy:) typu schylanie itd., ale da się przeżyc, nie bójcie się, pozdro:*

Gość ADRIANNA_17
Dziękuję dziewczyny za pomoc:*...a tak w ogóle to jestem z WOŁOMINA k. Warszawy :) POZDRAWIAM

Gość Karolcia ..xD
Ja dzisiaj zrobiłam sobie kolczyk w pempku..;* Nic mnie nie bolalo tylko tak jak na szczepieni wiecej starachu niż bólu ..Kosmetyczka powiedzisla , ze to nie zalezy od tego czy ktosjest gruby czy chudu tylko od tego jaka ma skóre i jak znosi ból ...wiece nie ma sie czego bac przed wejciem mysilalam ze zemdleje a potem zrezygnuje ale jednak nie...heh ;)Widzialam tylko jak zaciska klaszcze na moim brzuchu potem zamknełam oczy bo nie chialam na to patrezc :) Jak narazie mam tylko różowy pepek i lekko obrzekniety ale bardzo mi sie opodoba Jak cos to piszecie trzymajcie sie :*;)