Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Fruti włóż pierwszy kolczyk , przemywaj spirytusem i just czekaj wierz mi, to cos da ;) Teraz ja mam pytanko: Czy jak wyjme kolczyk na 60min to dziurka sie zarosnie ? wydaje mi sie, ze nie, ale wole wiedziec na 100%

Gość Sweetdevil15 Anita
Siemka to znowu ja... Taks ie wybieram do tej kosmetyczki i odjsc nie moge :D wiecie juz mi sie troszeczke polepszylo mam tylko dookola taka skore dziwna tak jakby pod nia byla taka grudka ropy! wokol tej rureczki nie dawno zrobil mi sie strupek i kilka razy zdrapalam go...Wlasnie tak samo jak niiektorym leciala mi krew;/ Ale ja sie domyslam czemu... Najpirw wam cos opisze a pozniej wniosek:D pol roku temu przekuwalam uszy ale igla nie u kosmetyczki i potem mi ropialo itd tak jak z pepkiem:( Nie nosze srebrnych kolczykow... zawsze mam ze sztucznego srebra i jak dluzej (12h) mam kolczyki na uszach to wycieka mi krew i ropa... to tak straszniue swedzi... Moim zdaniem w pepq nie chce mi sie goic poniewaz widocznie nie moge nosic sztucznego srebra! Musze miec prawdziwe... Ale jak bede miala czas to pojde do kosmetyczki i sie jeszcze dokladnie zapytam :D Jak cos to napisze :D

Gość anulkaa16
hej wam wszystkim ;p przekuła mi dzis własnie kumpela pepek i bardzo sie boje jak to bedzie dalej bo jak nim ruszam to troszke boli ale tak to jest git.cjcialabym pogadac z jakas dziwwczyna o tym kolczyku w pepku wiec podaje moje gadu prosze poiszczie :) 11414376

Gość SaVaNa
Hej Dziewczyny! Wiecie może gdzie w warszawie można kupić, albo jak się nazywa takie cuś: taki łańcuszko/pasek na brzuch połączony z kolczykiem do pępka... ? heh nie wiem jak to określić wie ktoś o co mi chodzi ? a może wiecie gdzie w necie moge cos takiego kupic ? z gory wielkie dzieki za pomoc

Gość SaVaNa
Tylko ten łańcuszek to tak idzie jak pesek tylko wyżej bo złączony jest z kolczykiem jak coś xP

Gość Marilyn666
Savana widziałam kiedyś takie coś na allegro ale nie wiem czy nadal jest,anulka16 nie ma się czym chwalić że ci kumpela przebijała,to głupota pierwszej wody...

Gość Marilyn666
Na pewno zarastanie dziury w pępku to nie jest kwestia godzin tylko miesięcy,szybciej zarasta jak przekłucie jest świeże a pózniej gdy nosiłyście kolca długo,w przypadku pępka musiałby zarosnąć cały kanał przekłucia który jest głęboki więc nie prędko zarośnie,niektórzy mogą nawet po ciąży z powrotem włożyć kolca a to długo raczej

Gość SaVaNa
Marilyn666 : A wiesz może pod czym to szukać pod jaką nazwą ? Jak byś się coś dowiedziała albo coś znalazła najbardzoej zależy mi na allegro to prosze daj znać na gg. 727217 z groy dziekować!

Gość kasienka 1986
co wy gadacie!!! ja byłam u kosmetyczki i wogóle nie narzekam przekłucie nie bolało wogóle i teraz ani nie ropieje ani nie boli a robiłam sobie 3 dni temu. wystarczy dużo ruszać tym kolczykiem i smarować tribioticiem

Gość DArkNesAngel
Ale dlaczego az tyle........ja jezdze co tydzien bo jestem w szkole sportowej......kolczyk juz mam od tygodnia i narzie ladnie sie goi....juz nawet ja dotykam to nie boli...wiec...nie wiem....POMOZ pisz na gg 3466630

Gość Love Piercing
Hello:) ale mnie tu dawno nie było..:(( Nauka, problemy z netem to już dla mnie codzienność. Jestem bardzo szczęśliwa, bo gdzieś od miesiąca mam już kolczyk.:)) Mama powiedziała,że mam sobie robić cio chcę, i machnęła na to ręką:P To wzięłam swoje 70 zł... jeszcze od taty wydusiłam 60 zł... i poszłam do salonu w Opolu;]] Troszkę bolało, ale ja to przeżyłam, wiedziałam,że to tylko chwilka i bedzie git;) potem mi włożył tytanowy kolczyk, z zieloną cyrkonią:)) Przemywałam solą fizjologiczną i czymś tam jeszcze... zapomniałam nazwy:P ale to coś mi piercer polecił,żebym tym przemywała przez miesiąc i odstawiła:) więc przemywam teraz samą solą. Wcześniej miałam strasznie zaropiały pępek, więc kupiłam gdzieś po 2 tyg, trybiotic, posmarowałam z kilka razy... rano i wieczorem(przez 3 dni) i wszystko minęło. I tak nie jest to do końca zagojone, ale już jest lepiej. Mam od byłego chłopaka motylka(kolczyk) możę włoże za jakieś 2- 3 tyg:) jeszcze zaczekam:P Dzięki temu forum, wiem, jak mam postępować:PP Gdyby nie Kamcia i nie Fruti, była bym z deczka zielona:* Dziękuję:* Pozdrowionka laseczki=*

Gość mazk
Hej dziewczny =) Wlasnie mam taki zamiar zrobić sobie kolczyka w pempku i raczej poczekam z tym do wiosny ale chciałabym sie dowiedziec czegos wiecej na ten temat. Hm... chciałabym iść do kosmetyczki bo kosztuje to niewiele 30zł chyba a później? Gdzie moge kupić kolczyka, odpowiedniego i czy kosmetyczka doradzi mi czym mam to smarować itd... odpiszcie na e-mail*a z góry dzieki pa ;* a i zazdroszcze tym które już maja to za sobą.... ;P kolczyki w pempku sa zaje*biste ;) buSk!

Gość mazk
Hej dziewczny =) Wlasnie mam taki zamiar zrobić sobie kolczyka w pempku i raczej poczekam z tym do wiosny ale chciałabym sie dowiedziec czegos wiecej na ten temat. Hm... chciałabym iść do kosmetyczki bo kosztuje to niewiele 30zł chyba a później? Gdzie moge kupić kolczyka, odpowiedniego i czy kosmetyczka doradzi mi czym mam to smarować itd... odpiszcie na e-mail*a z góry dzieki pa ;* a i zazdroszcze tym które już maja to za sobą.... ;P kolczyki w pempku sa zaje*biste ;) buSk!

hej dziewczynki ja sobie przekułam pępęk wczoraj, przy przekłuwaniu nie bolała może troszkę jak kosmetyczka mi kolczyka wkładała,dzisiaj juz mnie nie boli ale tego kolfzyka musze mieć ok 1 miecha żeby się ładnie zagoiło, mam troszke sadełka i chciałabym zrzucić go żeby za jakiś miesiąc przy wkładaniu mojego nowego ślicznego kolczyka i póżniej na dysko pochwalić się cudnym brzuszkiem i prześlicznym kolczykiem hehe

Gość Stoka
ja dzis pzrebiłam pepek w b sterylnych warunkach i wyglada extra zakrapiam ; BPA safe solutions body piercing aftercare ! i wogole nie boli.. nawet przebijanie nie bolało.. tylko nie ruszam i jest ok xDpolecam xD

Gość zabcia21
hej. na wiosne zamierzam zrobic sobie kolczyk w pepku. Jednak nie wiem gdzie sie wybrac(czytalam ze najlepiej do studia tatuazow, ale u mnie w miescie jest tylko jedno i jak czytalam o niem to klijeci nie sa zadowoleni) obok mojego domu kosmetyczka. Zamierzam sie tam wybrac bo tam sa fajne babki no i robie sobie tam zawsze kolczyki w uchu. Troche boje sie bulu ale ja jestem wytrwala wiec mysle ze nie bedzie az tak strasznie. Moze mi ktos powiedziec ile caly zabieg trwa?:)Pozdrawiam:)

Gość QueenOfDark
Hej wszystkim powiem tak: chce sobie zrobić kolczyk w pępku, boje się jak jasna chol**a. Do tej pory kolczyki robiłam tylko w uszach i goiło sie naprawde super (przy wszystkich 7 razach). czasami po niecałym tygodniu nie bylo śladu, żadnych opuchnieć (nawet kolczyk w chrzastce) Powiem też ze mnie to w ogole nie bolało. Czy to znaczy że nie mam się czego bać, że goi się na mnie szybko? aha i chciałabym żeby mi ktoś powiedział czy da się ten ból, o ile w ogole jest, jakoś zamaskować bo mama odrazu się skuma że coś jest nie tak jak bede chodzić jak baba w 9 miesiacu ciaży (przepraszam za porównanie) bo... mama sie nie zgodziła na kolczyk i ide go zrobic bez jej wiedzy...

Gość Marilyn666
Rozumiem cię bo ja też robiłam bez wiedzy rodziców i to jeszcze 28 grudnia gdy cała rodzina siedziała w domu a ja latałam i przemywałam pępek w kiblu xP Na początku było strasznie niewygodnie np ze spaniem(a jak trącisz brzuch to boli jak cholera) albo np z zakładaniem butów ale można się przyzwyczaić i potem już sobie radziłam z unikaniem bólu,rodzice się nie kapnęli;->Tobie też się uda,przeżyjesz jakoś i potem będzie super

Gość zabcia21
hehe:) mi mama pozwala nie wiem jak bedzie z ojcem ale jak ja juz sie upre to postawie na swoim. to co moglby mi ktos opisac ile to trwa?

Gość Marilyn666
Poczekasz chwilę aż przygotuje narzędzia,potem zaciśnie szczypce na pępku,wybierze miejsce na dziurkę,samo wbicie igły trwa kilka sekund,potem wkładanie kolca,zakręci kulkę i już

No Loveeeeee wreszcie masz kolczyk!! :D doczekałaś się :P A jak się D. podoba? :) dzielna dziewczyna :P A ja kurczę się boję teraz kolczyk wyjmować, że będzie tak jak ostatnio :( i nie wyjmuję i nie wiem ile jeszcze mam w takim satnie pozostać, ta skórka z boku dziurki ciągle jest, jak wyjmę kolczyk to pewnie zajdzie mi na tą dziurkę i znowu będę się męczyła żeby włożyć kolczyk...ciekawe kto ma jeszcze podobny problem jak ja... A ten kolczyk do pępka z tym łańcuszkiem to mi się niezbyt podoba :> A jak ktoś pociągnie za łańcuszek to auućććć

Gość zabcia21
ok dzieki:* zazdroszcze wam ze macie to juz za soba;p

Gość mloda12
siemka...... ja to narazie nic nie poradze bo sama mam problemik :/ a dokladniej..... to tak mam 12 latek (wiem ze to moze glupio wyglada ze mam 12 latek i chce miec kolczyka w pepku, ale mi sie to tak zajebiscie podoba ze musze go miec i do tego jeszcze rodzice mi pozwolili xD) mieszkam w edinburghu ale to nie wazne .Przyjezdzam do polski i chcialabym sobie zrobic kolczyka w pepku .Mam do was kilka pytan na ten temacik :... 1-czy to boli ? (napewno boli ale chce wiedziec czy tak bardzo ze az mozna zemdlec...oby nie) 2-ile trwa przekluwanie ? 3-jakiej masci najlepiej uzywac( nie musi bys masc moze byc tez cos w stylu Rumianek albo cos) 4-jaki kolczyk jest najlepszy(podobno jakis krotki z oczkiem ..... ) 5-jak groba jest igla (takmniej wiecej jak ten taki wkld od kolczyka czy jak to sie zwie) 6-jak wyglada ten caly zabieg? 7-czy potem sie moze zrobic taka duza rane ze moze ten kolczyk zardzewiec ?? 8-czy to prawda ze nie mozna polewac woda?? ........ z gory dziekuje ........ jak ktos by mial czas to zaklikajcie na moje gg (511708) papa !~!~!~!~!

Gość ania9103
bardzo chcem sobie przekuć kolczyka w pępku ale trochę się boję bo nie wiem czy to będzie bolało i jak długo się goiło, nie wiem czy od razu po przekuciu będę mogła nosić długi kolczyk który sobie już kupiłam?? proszę o odp dzięki

Gość ja chciałąm zrobić sobie
kolczyka w pępku ale jak wszystko sobie dokładnie przemyślałm to mi przeszlo:-p

Gość iSSSka
hehe odstawiłam tribiotic zmienilam kolczyka na ten z salonu uzywlam tego sprayu do osuszania i jest juz gicior:D:D !! wszystko pieknie ladnie sie zagoiło :D to dzieki Fruti :D:D bo gdyby nie ona to ja bym nadal paprała to tribioticiem .. dzieki wielkie :*:*:* a tak pozatym to z bólem po przeklóciu jest różnie .. niektórzy nie moga nawet dotykac kolczyka ani sie zginac a mnie od przeklocia zupelnie nie bolało :) nigdy nawet jak szarpnęłam albo cos .. zupelnie niec zadnego bólu .. wiec to róznie bywa :) buziaki :*:*