Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość krysiaJAKASTAM
PRZEBIłAM DZIS :) I NIE VBOLI :) JESTEM ZADOWOLONA

Gość malwinusia
no pewnie ze wiem:P sa "male" i kosmetyczka bierze nimi gorna czesc skory pepka, przyklada je do niej...troszke podnosi do gory wraz z skora i odchyla poczym przebija igla:)

Gość Andzia pp
kurcze mam pytanie na temat mojego kolczyka .... chodzi o to ze mm juz 3 tygodnir kolczyka i nadal jest czerwone u gory i nadala wylatuje mi ropa ... mysle nad tym zeby sprobowac przemyc woda utleniona ...co o tym myslicie ?? prosze o szybka odpowiedz !! z gory dzieki .. :):) pzdr.

Gość malwinusia
a sama sobie przebijalas? ja mialam to samo jak sobie sama przebilam i zaluje...kilka dni temu bylam u kosmetyczki i mi przebila:P pepek. ja przemywalam spirytusem salicylowym..i smarowalam mascia TRIBIOTIC. w kazdej aptece a saczetka kosztuje nie wiecej niz 2zl:)

Gość malwinusia
jak cos to gg 13983704

Gość Laryss
Andzia ale to normalne ... u mnie już idzie 2gi miesiąć jak mam kolczyka a też sobie coś wypływa bo nie zagojony w pełni;) to że czerwony od góry to też normalne , ja też miałam jakiś czas obydwie dziurki zaczerwienione, kiedyś spróbowałam maści tribiotic ale szczerze to chyba mi nie służy ...;/ pzdr

Gość malwinusia
no widzisz Andzia...jest ok:)pzdr:D

Gość Sandi15
w tą sobote będzie już miesiąc jak mam kolczyk w pępku...no i w sobote mam jechac nad morze ;) tylko nie wiem czy moge sie kapac chociasz bym bardzo chciala :P

Gość Andzia pp
dzieki dziewczyny :):) sandi15: zazdroszcze tobie ze jedziesz nad morze ... super ... ja to narazie caly czas w domu :/ pzdr.

Gość Sandi15
no nibu super heh tylko nie wiem czy kapac ede mogła sie :(( Pozdrawiam ! ;*

Gość Niepokojn
Ja sobie sama kolczyk przekuwałam w pępku , siedziałam z igłą lekarską pół godziny w brzuchu , wsadziłam chyba mam go już 4 bądź 5 dni i nic mi nie ropieje nie boli tak samo jak samo przekłucie nic mnie nie bolało pięknie sie wygoił sama się dziwę że w tak szybkim czasie.Nie mam żadnych zaczerwienień tak samo jak i opuchlizny. Za kolczyk dałam bodajże 12 złotych to jest taki malutki bo żądne takie duże mi się nie podobają , a za igłę najgrubszą chyba 11 groszy Ale tylko przemywam spirytusem salicylowym dwa razy dziennie rano i wieczór tak samo mogę robić z nim co chcę , ale to też zależy od organizmu jak na to reaguje . I nie żałuję że to zrobiłam choć przyznać muszę, że się bałam troszkę ale naprawdę nie żałuję . Z resztą nie tylko mi się on podoba :) Pozdrawiam gorąco :D :*:*

Gość malwinusia
Wlasnie zalezy od organizmu...mnie sie niestety nie udalo "utrzymac" kolczyka w pepku jak sobie sama przebilam...po kilku dniach musialam go wyjac bo krew mi leciala wraz z ropa...strasznie mnie bolalo, nie moglam sie schylac ani normalnie siedziec...to bylo rok temu...a teraz bylam u kosmetyczki i rewelka:) goi sie, jak narazie to swedzi...:) heh...narazie tez kapac sie nie moge...ani nic z podobnych rzeczy..Pozdrawiam Was laseczki:D

Gość malwinusia
Wlasnie zalezy od organizmu...mnie sie niestety nie udalo "utrzymac" kolczyka w pepku jak sobie sama przebilam...po kilku dniach musialam go wyjac bo krew mi leciala wraz z ropa...strasznie mnie bolalo, nie moglam sie schylac ani normalnie siedziec...to bylo rok temu...a teraz bylam u kosmetyczki i rewelka:) goi sie, jak narazie to swedzi...:) heh...narazie tez kapac sie nie moge...ani nic z podobnych rzeczy..Pozdrawiam Was laseczki:D

Gość Sandi15
a przez ile sie nie mozna kapać ??

Gość Sandi14
a od kiedy sie mozna kapać ?

Gość malwinusia
hm...mi kosmetyczka powiedziala ze moj pepek bedzie sie ponad miesiac goil...wiec przez taki okres nie powinnam sie kapac tylko brac prycznic..w morzu lub w jeziorze i na basenie to samo...trzeba poczekac..az bedzie ok.

Gość Sandi5
w sumie u mnie juz zauważyłam poprawe :) juz nie leci tak ropa i w ogule :)

Gość Laryss
Niepokojna nie wypisuj tutaj pierdół że rane masz już zagojoną ... poczekaj z 2 tyg i sama zobaczysz co sie bedzie działo tylko nie nazywaj tego "że coś jest nie tak" tylko po takim czasie zobaczysz ze w ogóle ci sie coś zacznie dziać ... mnie do tyg nic sie nie działo z pępkiem dopiero później wszystko wyszło więc głupot sobie oszczędź na tym forum ...

Gość siacha1384
Hej:) Ja mam kolczyk od czwartku(10.07.2008). Kiedyś robiła mi kilka razy koleżanka.... Nie goiło mi się,więc musiałam wyjąć bo bałam się,że może dojść do zakażenia,a poza tym moja mama nie wyraziła zgody na kolczyk. To było z trzy lata temu:/ A teraz zrobiła mi pielęgniarka wraz ze znieczuleniem... Nic mnie nie bolało... No dobra-trochę mnie bolało znieczulenie:) Na początku nic mnie nie bolało i nie miałam żadnego zaczerwienienia... Zaczerwienienie pojawiło się dzisiaj. Trochę się tym zaniepokoiłam,więc poszperałam w internecie,i okazało się,że to normalne... Zaczerwienienie może się utrzymać od 6-8 tyg.,a rana goi się od 6 m-cy nawet do roku! Więc nie przejmujcie się zaczerwienieniem...Boli mnie trochę jak się schylam. Używam maści Tribiotic. Wskazane jest opalanie się,ponieważ przyspiesz to proces gojenia się rany:) Mi pielęgniarka powiedziała,że nie mogę się kąpać 2 tyg.Wiem,że będzie dobrze. Pozdrawiam:)

Gość Sandi15
siacha1384 ale kapac sie po 2 tygodniach gdzie .. chodzi o morza i jeziora ? ;d

Gość Sandi15
bo ja już za 6 dni będe miala kolczyka miesiąc :) i chce sie kapać w morzu a potem nad jeziorem

Gość Laryss
Sandi skoro już będziesz miała miesiąc kolczyka to możesz sie kąpać w morzach jeziorach ale żeby nie było to znowu zasyfione zbyt:P:P po kąpieli od razu przemyj pępek no chyba, że ci sie bardzo babrze to daj sobie spokój pzdr

Gość Sandi15
Larys dziekuje za info ;*;* ale czym przemyć ? spirytusem salicylowym czy woda utleniona ??

Gość Sandi15
Laryss jak narazie to mi sie nie babrze w ogule juz przestalo ;]

Gość Laryss
Sandi nie ma za co:P wiesz napiszę ci liste przykładowych preparatów jakie stosują laski w celu pielęgnacji : woda utleniona sół fizjologiczna spirytus rivanol octenisept tribiotic alantan plus napar z rumianku czasem zwykła przegotowana woda :P i inne jakieś jeszcze :D masz wybór duży wybierz i masz :D

Gość Sandi15
oo wielkie dzieki ;) ja sobie np po wyjściu z morza przemyje spirytusem ;) będe brała ze sobą go chyba ze zimna woda będzie i nie będe sie kapać heh :P ja sobie smarowałam tribiotykiem ale juz przestałam narazie bo nie widze potrzeby zeby go jeszcze uzywać a z resztą piszą że nie powinno sie dłuzej niż tydzień jeżeli lekarz tego nioe przepisał ;]

Gość siacha1384
Sandi15:Jeżeli nie ma żadnych komplikacji(ropa,krew itp.) to już możesz się kąpać i w jeziorze i w morzu:) Pamiętaj,aby po wyjściu z wody zdezynfekować ranę! PoZdRaWiAm:) By Siacha1384:*

Gość malwinusia
"madziorek kedziorek": jezeli sie matrwisz to idz do kosmetyczki, zapytaj...my Twojego pepka nie widzimy, ale wiem ze kazdy pepek jest dobry do przebicia...u niektorych moze nie jest tak "uformulowany"zeby dobrze przebic.wiec przebij sobie jesli chcesz ale najpierw skonsultuj sie a bedzie ok:P Pozdrawiam.

Gość Sandi15
siacha1384 dzieki ;)) krew mi nie leci a ropa też nie jak narzei heh ;) Pzdr ;*