Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PROLAKTYNKA25

Bromergon, wysoka prolaktyna a ciąża !?!?!?!?

Polecane posty

Gość Toola
mam nadzieje, ze te "ciezkie dni" jednak nie nadejda...........:) trzymam mocno kciuki, zebyscie dostaly ten wasz wymazony prezent na gwiazdke! Dziewczyny ja tez mialam prolaktyne podwyzszona, i co, zaszlam po niecalym miesiacu brania bromka!!!!!Glowa do gory, na Was tez przyjdzie czas a u mnie konczy sie 5tc, mam mdlosci,i ogromny apetyt, oj chyba w tej ciazy sie troche roztyje, jak tak dalej bedzie,,w pierwszej przytylam 16kg, wiec byl luz.....

Gość Ninjaa
Cześć dziewczyny :) Ja właśnie wróciłam od ginekologa. Nadal mam brać bromergon. Przepisała mi dwa opakowania i mam go brać tak jak brałam, czyli na 12 dc przez 12dni. Zdziwiło mnie to, że nie skierowała mnie na zbadanie prolaktyny. Po Nowym Roku zmieniam lekarza i zobaczymy co On powie. POZDRAWIAM :)

Gość sassetka
Hej Dziewczyny. Biorę bromek od 1,5 miesiąca, ale źle się czuję po nim. Zmniejszyłam dawkę do pół tabletki i jest znośnie. Trochę mi niedobrze, ale z tego co czytam to norma. Od jakiegoś tygodnia mam dziwnie wydęty brzuch i jestem cały czas głodna. Ciągle coś mi w nim bulgocze....zastanawiam się co to. Czyżby dzidziuś? Mam taką nadzieję:) Jutro zrobię test to będę wiedziała co i jak. Trzymajcie kciuki lejdis:) Toola naczytałam się, że Ty zaszłaś i tak mi się lżej na duszy zrobiło, że może się uda. Gratuluję serdecznie. Pozazdrościć.heh.

Gość Toola
Sasetka jak tam? robilas test???

Gość ANULKA_23
WITAJCIE DZIEWCZYNKI:) czy mogłybyście mi powiedziec czy wam ginek przy przepisaniu bromergony powiedzial ze jakbyscie go zle znosily to zeby przyjmowac go dopochwowo??bo mi tak powiedzial tylko czy ktoras z was tak moze przyjmuje bromka?? mam lekkie obawy przed tym:( u mnie jeszcze 4 dni do ciezkich dni mam nadieje ze nie nadejda:) a tobie sassetka udalo sie??

Gość Toola
Oj widze ze nikogo nie ma!! Jak tam dziewczyny? Mam nadzieje, ze nie przyszly Wam te ciezkie dni....... sassetka, ninjaa, anulka, ikam , sabina, bogumila piszcie co u Was

Gość Toola
.........oraz pozostale staraczki:))))) Ja postanowilam nie mowic jeszcze rodzica o ciazy, pierwsze badanie usg w 1 tyg stycznia, lekarka doradziala mi zebym poczekala, moze moja mama sie domysla, ale to sie okarze, najwyzej sprawie im swietny prezent noworoczny. Jutro zaczynam 6tydz ciazy, czego i Wam moje drogie życze z calego serca na te święta i na Nowy Rok 2009 (nie 6tyg, tylko zajscia w ciaze:))))))

Gość ANULKA_23
Wesołych świat dziewczynki:) mi się niestety nie udało począć fasolki:( ciężkie dni nadeszły:( a jak tam reszta lejdis?

Gość Ninjaa
Toola u mnie bez zmian. Po Nowym Roku zmieniam lekarza i zobaczymy co on z tym wszystkim zrobi. Wesołych Świąt dziewczyny!

Gość bogumila_11
no i niestety znowu sie nie udało, okres przyszedł na święta

Gość sassetka
Toola....u mnie przegrana. Boli mnie bardzo brzuch....przyszedł okres. Ale jestem zła:( Nawet nie musiałam robić testu. Chyba oszaleje! No cóż, trzeba próbować ciągle...Pozdrawiam dziewczyny:)

Gość ANULKA_23
no to dziewczynki zaczynamy od nowa starania:( powodzenia może teraz się uda,trzymam za was i za siebie kciuki.

witajcie, wszystkie hiperprolaktynki. Przyznam, że od dłuższego czasu czytuję wasze forum, a ponieważ i ja mam kilka pytań, piszę. Po pierwsze- gratuluję ciąż, które pojawiły się w ostatnich postach:) bardzo się cieszę i mam cichą nadzieję, że i mi się uda zaskoczyć. więc najpierw trochę o sobie:)- straciłam ciążę, niedługo minie okrągły rok. od maja biorę bromergon, i dopiero przy dawce 2x 1 dziennie prolaktyna zmieściła się w normie ( 26, norma do 35) więc wstąpiła we mnie i mojego mężusia nadzieja. Ale co mnie nurtuje, to ten bromergon w ciąży- dziewczyny, które szczęśliwie zaszłyście- co powiedzieli wam wasi gin- brać, czy przestać? odpiszcie, jestem ciekawa, jak to rzeczywiście wygląda. no i po drugie- jak to jest z tymi normami prl? czytałam gdzieś, że od 25 to już jest za dużo, czy macie podobne spostrzeżenia? i ostatnie pytanie- co to jest test z obciążeniem- mój gin nigdy o tym nie wspomniał, może warto i taki test zrobić? jeśli możecie- wyjaśnicie mi to? z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam, i życzę nam wszystkim, żeby Nowy Rok był dla nas rokiem poczęć:) a, jakbyście chciały pogadać o ginach z Olsztyna i okolic- chętnie poplotkuję;)

Gość Toola
Bogumila, sassetka - a moze to Wasz ostatni okres na wiele miesiecy, teraz macie czas zeby zaswietowac, zabawic sie na sylwestra, popic, ja tak robilam:) pozatym kolejna owolka tuz tuz!!! zawsze po dostaniu okresu przez ok 14 dni pilam sobie dobre drinki, zeby napic sie na zas, od owulki odstawialam, az do okresu no i dobrze zrobilam, teraz przynajmniej 1,5roku bez alkoholu, no ale co tam, warto bylo!!!!

Gość Toola
u mnie 6tydzien ciazy, a wyprowadzka na glowie, musze na siebie uwarzac!!

Gość Ninjaa
Wiecie co dziewczyny nie wiem co robić. Obecnie jestem w 15dc od wczoraj krwawię. Nie wiem, czy to czasem nie jest spowodowane tym, że 25grudnia miałam zacząć brać bromergon, ale go nie wzięłam, ponieważ zmieniam lekarza, bo z tego u którego się leczę nie jestem zadowolona. Toola - faktycznie musisz na siebie uważać, ale pewnie Twoi bliscy nie pozwolą na to, abyś się przemęczała.

Gość Toola
Ninjaa - Wiesz co ja też krwawilam podczas cyklu, nie wiem czym bylo to spowodowane, moze u ciebie to plamienie implantacyjne? kiedy mialas owulke? plamienie moze tez wystepowac tez przed owulka! ciekawa jestem, co to u ciebie znaczy!!

Gość Ninjaa
Toola - Ja nie miałam jeszcze owulacji zresztą ja u siebie nie potrafię wykryć owulacji :/ Nigdy między miesiączkami nie miałam plamień i to mnie martwi! W sumie wydaje mi się, że to może dlatego, że bromka odrzuciłam. Od razu jak mi się to skończy idę do ginekologa i zobaczymy.

Gość bogumila_11
Ninja powinnaś iść do ginekologa jeżeli krwawisz a nie masz miesiączki, ja też miałam takie krwawienia, ale nie będę pisać co to było bo być może to nie to co u mnie. Dzisiaj robiłam wynik z prolaktyny mam 10 więc jest dobrze dał mi jeszcze skierowanie na testosteron, progesteron i estrogeny zobaczymy. Jestem bynajmniej dobrej myśli.......... Dziewczyny myślę , że nowy rok będzie dla nas lepszy i poczniemy fasolki

Gość Ninjaa
bogumila_11 - No tak do lekarza będę szła, ale czekam, aż skończę krwawić, bo przecież tak nie pójdę. Jednak wolałabym wiedzieć co to było u Ciebie.

witam! trwa właśne 18 dzień mojego cyklu a śluzu jak nie było tak nie ma. badam szyjkę i wydaje mi się że jest otwarta i napewno wysoko . nie kumam tego wszystkiego

Gość bogumila_11
Ninja ja jak dostałam krwawienie po okresie okazało się, że jestem w ciąży , ale poroniłam niestety, to był 3 tydzień.

Gość bogumila_11
koliberek ja badam testami do owulacji właśnie mam 2 dzień płodny śluz mam , ale jak nie brałam bromka to nie miałam. Od 2 m-cy mam dopiero tak mi się wydaje. Więc działam ostro co będzie zobaczymy robiłam wczoraj badania dodatkowe testosteron i inne wszystko mam ok więc jestem dobrej myśli może dzisiejsza noc będzie szczęśliwa

Gość sassetka
Cześć kobietki! No u mnie to niewiele się zmieniło. Od nowego roku staramy się na nowo o fasolkę. Zobaczymy...:) Póki co biorę po pół gromka, ale czy to nie za małą dawka? Chyba powinnam brać więcej. Ale jak biorę całą, to źle się czuję. Tragedia...Już sama nie wiem co robić. Jakieś porady dziewczynki?

Gość bogumila_11
sasetka ja brałam po pół i prolaktyna spadła mi do 10 więc śmiało możesz brać i będzie dobrze

Gość bogumila_11
Ninja jeśli chodzi o ten okres to mój też był taki a pyzatym bolało mnie coś w boku nikt nie wiedział co mi jest, sączyło się coś a ginekolog po usg nic nie stwierdził więc poszłam do rodzinnego, a rodzinny że to musi być coś związane z ginekologicznymi sprawami i tak mnie przeganiali to trwało 3 dni takie plamienie po których dostałam znowu okres, a w między czasie ginekolog kazał mi zrobić beta hcg i wtedy wyszło że to ciąża, która poroniłam, dlatego pisałam Ci żebyś poszła bo przecież nie każdą ciąże się porania jeżeli się krwawi. Mam jednak nadzieje że wszystko będzie w porządku

Gość Ninjaa
bogumila_11 - w poniedziałek będę dzwoniła do lekarza i umawiała się na wizytę. Po tych plamieniach nie dostałam okresu więc jak na razie cisza. Od czasu do czasu pobolewa mnie w podbrzuszu, ale to chyba nic niepokojącego, bo już tak miałam.

Gość Toola
Witajcie dziewczyny, oj widze u niektorych zaawansowane staranka!!! tak trzymac:))) Cos mi sie zdaje, ze ktoras z Was w styczniu dolaczy do grona ciezarowek:)))) u mnie 7tc,nudnosci, zgaga, bekanie, bolesnosc piersi.......wrr duzo tego, ale da sie wytrzymac:))))))) Ninjaa - robilas sobie test ciazowy? dziwne masz te krwawienia powiem ci!! Sassetka - napewno prolaktynka juz ci spadla, wiec zacznij dzialac, dla pocieszenia ja bralam niecaly miesiac i zaciazylam:)))) bogumila_11 - bardzo przykro mi z powowdu poronienia:((((

ninjaa moja koleżanka 3 miesiące miała plamienia. myslała że to okres i nie podejrzewała że jest w ciąży

Gość Ninjaa
Kochane, ale ja normalnie dostałam okres, który trwał 5 dni, ale na 14dc zaczęłam plamić i to trwało 4 dni. Nie, nie robiłam testu, bo nie sądziłam, że mogę być w ciąży.. Nie mam żadnych objawów, ani nic takiego. W poniedziałek będę dzwoniła do ginekologa i umawiała się na wizytę, jeśli przyjmie mnie w inny dzień to na pewno zrobię test.