Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PROLAKTYNKA25

Bromergon, wysoka prolaktyna a ciąża !?!?!?!?

Polecane posty

Lula chyba chodziło Ci o niedrożny lewy jajowód ... ;) Ty farciaro! Gratuluje Ci i pozytywnie zazdroszczę :D i oby takich babek więcej :) nie panikuj bóle podbrzusza są normalne, jak nie masz krwawienia, plamienia to nie martw się :) A ten lekarz to kawał h.... że tak napiszę, no miał tupet !!

Gość Lula 27
madziusiek30 Nie martw się ja ostatnio powiedziałam, że jeszcze chwilkę i mam gwarantowaną depresję. Ale nigdy nie przestałam wierzyć, że się uda. Zobaczysz będzie ok. Ja jak narazie nie potrafię się cieszyć, boję się że coś będzie nie tak. Wszystkie moje kolezanki poroniły pierwszą ciążę, te co się starały o dzidzusia a te co nie chciały mają zdrowe silne dzieci. Ah tak źle tak nie dobrze Endi86 .. oczywiście, że chodziło mi o niedrożny lewy jajowód ... dużo tam pisałam i widocznie nasuneło mi się w ty czasie coś o jajnikach :-) Pozdrawiam

Gość Lula 27
Dziewczyny mam jeszcze jeden problem, od dłuższego czasu mam bardzo silny kaszel ogólnie jak nie wiedziałam jeszcze że jestem w ciązy to brałam syropy (mam nadzieje że to nie zaszkodzi fasolce) , ale teraz to nie wiem już co robić tak mnie męczy. Może macie jakieś domowe sposoby ??

no niestety na poczatku ciazy nie mozna zbyt wiele poszalec i licza sie tylko naturalne skladniki... herbatki z malin, cytryna, cebula i czasnek . Dobrze tez sprawuja sie inhalacje ...

witam sobotnio od wczoraj popołudniu w domku jestem z m :),miło nam czas płynie,choc za oknem zero wiosny:( wrecz przeciwnie zima na całego. Ciesze sie z ciązy Moniś -Mis a jak patrze Justa na twojego dzidziusia a tam tylko 58dni to go:)jesteś gotowa kochanie??? Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i ide do kuchni na kawke,aha wydusiłam od m gdzie lecimy :)otoz w lany poniedziałek lecimy do Mas Palomas na Grand Canarie,wiec pomimo śniegu za oknem zaraz ide kupic klapeczki .Pozdrawiam was kochane.

Bella to super wyjazd Ci się szykuje, zazdroszczę:) ja będę lepic balwana chyba :) Justa faktycznie już niedługo powitasz na świecie slodziaka:) jak przygotowania? Przy 2 dzidzi jest taki sam stres czy nie? Lula jak sie czujesz? Gocha jak @ ?mam nadzieję że nie ma. Dziewczyny jak przygotowania do świat? Ja jeszcze ich nie czuję. miałam dzis umyc okna ale chyba sobie daruje. Po ostatniej grypie jeszcze kaszle trochę więc bezpieczniej będzie jak zostana brudne. A świeta i tak poza domem spędzam. Pozdrowionka sobotnie:)

Lula.. pokrój cebulę dosyp cukier ok2-3 lyzeczek i w ciepłe miejsce odstaw, np. na kaloryfer. Jak pusci sok masz gotowy syrop.Łyżeczka odcisnij i spowrotem w cieple miejsce. Tak z 2-3 dni moze postac. Mozesz cytrynę to tego wcisnąć;) Sprawdzony sposób naszych babć:)

ja tez witam w zimowy ( u mnie rano bylo 18 szkoda ze z minusem) ale cale szczescie sloneczny poranek ;)) . Faktycznie u mnie juz niewiele zostalo bo tylko 58dni a i tak obstawiam ze z tydzien napewno bedzie szybciej ;) wiec ok 50 dni. A my jeszcze w rozsypce ;)))Jeszcze jakos do mnie to niedociera ze to juz niedlugo. Z pierwszym byl wiekszy stres, teraz jakos tak spokojnie ( jeszcze ;))) troche rzeczy juz dokupilam ale w koncu musze sie wziasc i przejrzec i poprac po tym starszym smyku i dokupic reszte. Najwiekszy problem mam z wozkiem bo niby mam stary ale.... w kolo gadaanie po co mi drugi skoro tamten uzywany doslownie pol roku ....no ale ... i tak kupie nowy ;)). a no i problem z imieniem... chyba do porodu bedzie bezimienny ;)) Bella zazdroszcze Ci wojaży , ciezcie sie teraz wyjazdami bo przy malenstwie nie tak latwo sie gdzies wyrwac . U mnie świat nie czuc wcale a wcale. Pierwszego dnia idziemy na chrzciny a drugiego jedziemy do mnie na wieś, wiec praktycznie żadnych przygotowań nie ma. Sprzetanie tez odlozone bo jak przyjdzie w koncu wiosna maja przyjsc majstry ocieplac dom i wymieniac dach wiec i tak bedzie wrzedzie kurzu i brudu

a no i kolejna porcja wiruskow .... lapcie je ;)) niech chociaz u nas na forum bedzie czuc wiosne ;)))

Justa jak urodzisz to imię sie znajdzie pasujące do szkraba:) moi znajomi nie mogli sie zdecydować bo mieli kilka typów to zrobili ankietę u pielęgniarek po porodzie i one wybrały i tak zostalot:) a wózek też chciałabym nowy na Twoim miejscu :)

Lula gratulacje,rozumiem ze sie obawiasz ale badanie wszystko wyjaśni:) każdy sie boji ale potem jest ok,trzymam mocno kciuki rzeczywiscie wiosna na forum szaleje:):)

Gość Lula 27
Ja również witam w słoneczną mroźną sobotę. Czuje się dobrze ale kaszel nadal mnie męczy. blondy33 dziękuję za przepis na syrop zaraz idę przygotować :-) justa27 Zazdroszczę Ci że już tam mało zostało, Wózek też bym zmieniła, dlaczego drugie dziecko mam mieć gorzej niż pierwsze?? A imiona wolicie wymyślne czy tradycyjne?? Jak ma na imię starszy synek jeżeli można wiedzieć ?? Bella faktycznie można pozazdrościć każda z nas chciałaby uciec z tej zimnej Polski, Ah nie mogę doczekać się poniedziałku !!!

Gość gocha-04
i ja już jestem w gotowości rozpocząć nowy cykl. Witaj 1dc! Ze sprzątania u mnie dziś też guzik, bo brzuch boli. M leży z gorączką 38 od wczoraj, także z 2 miesiące pewnie przepadną, bo plemniki wykatrupione przez temperaturę. I stanie się tak jak sobie wkręcałam, bajbi pojawi się w 2014r.(mam taka nadzieję) :) x Bella super sprawa ten wyjazd. To teraz już wiesz co masz spakować :)

Lulu starszy nazywa sie Kamil, Maluszek poki co poprostu nazywany jest Dzidziusiem ;)) i Dzidkiem przez mojego brzdaca ( w jego wykonaniu brzmi to suuuper bo troche sepleni ;)) Ja chcialam aby nazywał sie Igor ale nikomu w kolo sie nie podoba i troche zniechecili mnie juz do tego imienia. Inne propozycję to Patryk, Dawid i Tobiasz... Moze Wy pomożecie ;)) cioteczki ;)) A wozek też kupię ;)) wlasnie czemu ma mieć wszystko stare ;))

Gość gocha-04
uuu Justa jak mi trafi się synek to też będzie lipa, bo nie mam nic na oku. Mi osobiście Igor się podoba. Jak synio się urodzi i tak go nazwiesz to będzie to najpiękniejsze imię nawet dla twoich bliskich. Oprócz tego podoba mi się Janek (nie Jan), Borys (ale to juz zaklepane przez siostrę ;) Kajetan (takie nietypowe, ale dzieci na 100% przezywałyby sie Kajtek bez majtek, to też odpada), Kostek, czyli Konstanty (ten słodki chlopczyk z "Listy do M"). x dla dziewczynek jest jakoś więcej ładnych imion.

Ja dla chłopczyka też nie mialabym pomysłu. Patryk mi sie kojarzy z takim ciapowatym kolega z pracy więc jestem na nie:) dawid ok. Właśnie to imię wygrało u tych znajomych co pielęgniarki wybieraly:) igor tez ok jak dla mnie. Ważne aby pasowało do nazwiska i Wam sie podobało. Rodzina i tak pokocha malego:) teraz wszędzie same kuby bartki filipy kacpry. Imiona ładne ale co drugi chłopczyk tak sie nazywa.

Gość Lula 27
Co racja to racja dla dziewczynek jest większy wybór. Ale dla chłopców też są fajne :-) Igor mi się podoba, Natan, synek siostry kochany i dla mnie najcudowniejszy siostrzeniec, ale niestety łobuz :-) (tak uważa siostra) Tymon - Tymek to mi się podoba ale nie znam nikogo o tym imieniu. Damian- imię mojego chrześniaka (bratanka) - mądry i przystojny:) i podoba mi się jeszcze Alan- Alanek - też nie znam :-) a i Dominik :-) hehe

Gość Lula 27
bella-galleria - syrop zrobiony, bałam się, że nie przełknę go bo cebuli nie lubię :-( ale ten syrop jest pyszny i mogę go pić szklankami :-) oby jeszcze pomógł :-) Co do imion to jeszcze Bruno fajne imię :-)

Lula, hehe.. Syrop jest niezawodny. Jak ost M był chory i nie pomogły apteczne przypomniałam sobie, ze w dziecinstwie takie cudo piłam. JEmu dodałam jeszcze przeciśnięty czosnek i cytrynę i po 2 dniach przeszło jak ręką odjął. A ja mam dziś 20dc i cichutką nadzieję. No i pewnego rodzaju lęk. NAwet jak sie uda czy prolaktyna już spadła. Przypomnę się bo pewnie nie pamiętacie. W sierpniu poronienie w 8 tc. Pozniej badania wszystko niby ok i na koniec nieszczesna prolaktyna. podstawowa 12,10 po obicązeniu 330!!!!! Biorę bromek po pół tabletki od 40dni. Myślicie że leki już działają?? Bo lekarz nie zleca mi kontrolnego badania. a ost jakoś zapomniała go zapytac.

Gość gocha-04
Brunon ładne imię, podoba mi się :) Blondy myślę, ze lek działa, ale dobrze byłoby to potwierdzić badaniem.

Gość Lula 27
Blondy ja bromka brałam ponad miesiąc i się udało więc bądź dobrej myśli Ja nawet nie zdążyłam zrobić badań kontrolnych, a teraz telefonicznie się dowiedziałam od mojej gin że nie ma sensu robić prolaktyny bo i tak jest podwyższona :-) Dziewczyny ja chudnę , w ciągu miesiąca schudłam jakieś 2 kg to normalne ??

Gość stokrotka201
Nio to witam i ja was kochane:-D. Zaciazonym gratuluję a oczekujacym przesyłam wiruski od naszej malutkiej:-D. Jak tak patrzeć to rzeczywiście czas szybko leci mi pozostało 91 dni :-D Dzidzia zabardzo sobie poswietowala 100 dniowke do narodzin i kilka dni się nie ruszala a jak już to tylko tak leciutko nio i zaczelo mnie to martwić a jeszcze do tego wystraszylam się wczoraj że już chce przyjść na świat bo rano w pracy jak korzystałam z wc zobaczyłam dużo gestego sluzu z dosłownie kilkoma nitkami krwi i myślałam że czop mi wyleciał nio i zacznie się :-D. W pracy cały czas oberwowalam się i było ok o 17 poszłam na izbę przyjęć kontrolnie zobaczyć co jest nio i podlaczyli ktg nio i niunia na poczatku nie chciała współpracować bo chowala się żeby tyko nic nie było słychać i jak pani polozna pomasowala brzuch i dosłownie poprosiłamala o to żeby się ułożyła i dała zbadać to i tak zrobi od razu ruch w brzuchu i ładnie spokojnie leżała i pukalo serducho:-D Pani polozna stwierdziła że grzeczna córkę bedziem mieć bo się słucha :-D. Ktg wyszło prawidłowo potem pani dr zbadała szyjke i powiedziala że ok nic nie widzi żadnej krwii a mogło to być jakieś naczynko które że sluzem wylecialo bo sluz w 3 trymerstrze ciąży jest prawidłowy. Nio i potem usg i zobaczylysmy dzidzi buzię i raczke która zaczela zasłaniać całą twarzyczke było widać policzki i 5 prostych paluszkow.....pani dr stwierdziła że wymeczona biedactwo jest i skończyła badanie :-D. Więc wszystko ok:-D. A miałam sen proroczy .....nie wiem czy pisałam ale przysnilo mi się imię i będzie Blanka Zuzanna :-D.

Gość Lula 27
Blondy ja miałam prolaktynę 42,42 ng/ml gdzie min 2,8 a max 29,2 sama już nie wiem czy to dużo czy mało. Miałam też podwyższoną tarczycę TSH 3-cia generacja 5,665 uIU/ml min0,55 max 4,78 . Dodatkowo torbiel endometrialna, którą już raz miałam usuwaną ale się odbudowała, a ostatnio się naczytałam że endometrioza jest największą przyczyną bezpłodności (najlepsze jest to, że jak to czytałam to już zafasolkowałam:-)) Więc głowa do góry.

Gość gocha-04
Lula PRL miałaś naprawdę wysoką, ale szacun, że sie w końcu udało, bo trochę tych przejść miałaś. Kiedy masz pierwszą wizyte u gin? Stokrotka dobrze, że sprawdziłaś czy wszystko z dzidzą w porządku. No i Blanka też bardzo ładne imię. Mi nawet bardziej podoba się od Jagody :)

dziekuje cioteczki za propozycje imionek ;)) Faktycznie dla dziewczynek jest full ladnych a dla chlopakow co ladniejsze to zaraz oblegane na maxa. Podoba mi sie jeszcze Alan ;)). Lula a wymiotujesz??? jesli tak to jest to jak najbardziej normalne. Mam kolezanke ktora przed ciaza wazyla 70kg a w czasie porodu 68 tyle ze wymiotowala praktycznie cala ciaze. Stokrotka te 90 dni tez szybko minie... u mnie tez niedawno byla 100 a teraz... niewiadomo kiedy zlecialo. Jesli dobrze pamietam chcialas pracowac jakos do grudnia a mamy koncowke marca a ty ciagle w pracy?? kiedy zamierzasz isc juz na zwolnienie ?? Blanka tez bardziej podoba mi sie niz Jagoda, chociaz ostatnio Blanka to tez dosc popularne imie

Gość stokrotka201
Chciałam pracować do końca kwietnia i mam nadzieję że wytrzymam choć już schodami nie mogę wejść do pracy tylko winda mi zostaje :-D. Wiem wiem że zleci a tymbardziej że lekarz mówi że wcześniej urodze :-D

ostatnio pisałam wam ,że wszystkie znaki na ziemi oznaczaja zbliżającą sie @ , juz mnie pobolewało od tygodnia przed spodziewanym okresem,ja mam długie cykle po 31 dni dzis jest 36 dc wiec odważyłam sie zrobić test i co widze dwie najpiękniejsze na świecie kreski, aaaaaaaaaaahhhh jaka jestem szcześliwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nie wierze ,że to prawda,klecze i modle sie i dziekuje Bogu

BEllllllaAAAAAA suuuuuuuppppperrrrr GRAAAAATTTTTUUUULLLLLAAAACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!