Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naczelnamiasteczka

Po czym rozpoznac OWULACJE???

Polecane posty

Gość monikkkkkk
witam dziewczyny :) jest nas wiecej i powiem szczeze ze juz sie gubie :) nie było mnie wczoraj maz zachorował przyjechał z pracy cały zakatarzony głos mu odjeło itd. pojechalismy do lekarza a ta tylko tab. przepisała no ale cóż trzeba było mezem sie zajac :) Anulka widze ze znalazłas topik :) przyłanczaj sie :)

Gość monikkkkkk
Aga chodzi mi o to jakie ty masz obiawy ??? po tych tab.

Gość monikkkkkk
STARACZKI : NICK........ WIEK..... CYKL....... @...... MIASTO(WOJ.) ......DZIECKO Ashia87........22.........15........15.04......Śląsk...( starania odłożone) Natasza........27........ 6........ 19.04....Wielkopolskie................0 MONIKKKK.... 23....... 15........ 23.04..... PODLASIE...................0 AGA 2426 ..... 31........2..........03.05........ŚLĄSKIE................... 1 Mimi33..........33........3..........23.04........ŁÓDZKI E.................1 Jolita84........25.........5.........15.05....Wielkop. BRZUCHATKI : NICK......... WIEK.........TYDZIEŃ.............TERMIN............. Tikotiko.......30............6tydz................grudzi eń..........

Gość bobolka
Witam wszystkie koleżanki!!! Od jakiegoś czasu śledzę wasze forum. Właśnie zaczełam starania o dzidziusia. Bardzo bym prosiła o przeanalizowanie pewnej dziwnej sytuacji. Dodam że jestem po odstawieniu tabsów. Ostatnią @ miałam 31.03. Od 12dc robiłam testy owulacyjne. 16 dnia cyklu o godz.18 wynik negatywny. Ok. godz.20 zaczeło się kucie po lewej stronie. 17dc coś mnie podkusiło i zrobiłam test wcześniej (2 testy)o godz.11.30 i dwie mocne kreski. Odczuwałam jeszcze lekkie kłucie. Po południu pojawił się śluz konsystencji jaja kurzego.Późnym popołudniem zanikł. Dla sprawdzenia zrobiłam znów 2 testy o godz. 18 i oba były negatywne. Przytulanki były tego samego dnia ok. godz. 21. Jak myślicie to była owulacja??? Czy nasze starania przyniosą efekty??? Nie było za późno???

baboilka- wiesz co jak dla mnie to troszke dziwnie miałas bo z tego co wiem to owulka jest po 12-24g po pozytywnym tescie a wczesniej nie miałas jasnej kreski tylko odrazu mocna kreche??? a kiedy sie przytulaliscie dobrze zrozumiałam ze po tescie negatywnym?? jesli tak to uwazam ze juz za pozno no ale..... moze zle cie zrozumialam

Gość bobolka
Od początku mojego testowania były dwie kreski tylko testowa była jaśniejsza co znaczyło że wynik jest negatywny. dopiero wczoraj o 11.30 były dwie mocne.

Gość bobolka
Dla mnie to też dziwna sytuacja bo na 2 godz. przed wystąpieniem objawów test był negatywny(dwie kreski tylko testowa słaba). Rano kłucie i przed południem test pozytywny... Sama już jestem głupia.......

bobolko moim zdaniem stranka były w sama owulkę i jest duża szana że były owocne :) Pozytywny test owulacyjny mówi,że W CIĄGU ( a nie za) 12-36 godzin nastąpi owulacja więc w sumie może być już na kilka godzin. I bardzo dobrze,że potem był już negatywny bo kolejny test negatywny po pozytywnym mówi nam że owulka się zaczęła (podczas owulki test jest negatywny). Tak samo jest ze sluzem przed owulką jest go więcej a w czasie trwania owulki jest go mniej. Mnie tu pachnie małym chłopaczkiem :D Życze powodzenia :)

Dla mnie to nie jest dziwne - dziwne byłoby gdybyś cały czas miała jedną kreskę i tu nagle dwie grube krechy. Ale jesli były dwie tylko ta druga słabsza i potem już dwie takie same to wszystko jest OK i do tego klucie jajnika też mówi dużo o owulce.

Gość bobolka
Dzięki wielkie tikotiko za słowa otuchy!!! Masz rację bo staramy się właśnie o synka. Mam nadzieje że z pomocą Boga nam się uda. Dodam że mam już dwie córeczki. 4 i 2 letnią. Julie i Lenke.

Gość monikkkkk
tiko ma racje :)

Monika - to zdrówka dla męża życzę :) Opiekuj się im ładnie bo facet jak przeziębiony to czuje się jakby umierał :D Mój taki jest :)

Gość bobolka
Jak myślicie kiedy najlepiej jest przeprowadzić test ciążowy??? Za 2 tyg.?

No to jest duża szansa że marzenie o chłopaczku się spełnią :) A może wpiszesz się do tabelki i zostaniesz z nami ?

Gość bobolka
Mój jak choruje to gorzej niż dziecko!!! Ostatnio wyżynał mu się ząb mądrości to zachowywał się jak by umierał. Ciekawe co by zrobił jak by miał rodzić :)....

Ja zrobiłam w dniu spodziewanej @ i wyszły dwie grube krechy więc myśle,że już dwa dni przed @ można zrobić i jak się udało to już kreseczki się pojawią :)

Gość bobolka
Z miłą chęcią STARACZKI : NICK........ WIEK..... CYKL....... @...... MIASTO(WOJ.) ......DZIECKO Ashia87........22.........15........15.04......Śląsk...( starania odłożone) Natasza........27........ 6........ 19.04....Wielkopolskie................0 MONIKKKK.... 23....... 15........ 23.04..... PODLASIE...................0 AGA 2426 ..... 31........2..........03.05........ŚLĄSKIE................... 1 Mimi33..........33........3..........23.04........ŁÓDZKI E.................1 Jolita84........25.........5.........15.05....Wielkop. bobolka........25.........18........1.05.......Dolnośląskie BRZUCHATKI : NICK......... WIEK.........TYDZIEŃ.............TERMIN............. Tikotiko.......30............6tydz................grudzi eń..........

Monika dzięki że mnie doceniasz ;) No ja te swoje teorie wprowadziłam w życie i się udało więc może coś w tym jest :)

Gość monikkkkk
dobrze mówicie :) o naszych facetach jak by mieli umrzec :) ja wczoraj mówie do meza ze nie panikój bo to jeszcze nic strasznego mówie do niego a ty co umierasz ze tak sie zachowujesz a on nato ze chyba tak bo tak go boli leciało mu z nosa i główa bolała :) naprawde wielka bieda :)

Gość bobolka
Najgorsze że nie wiem jaki długi będzie ten cykl bo to pierwszy po odstawieniu tabsów. Ale przyjmuje że owulacja przypada na 14 dni przed @. Zobaczymy jak to będzie... Teraz dwa tygodnie gorączkowych wyczekiwań!!!!

Gość monikkkkk
Tiko to jest tak kiedy cos trzeba to ty racjonalnie piszesz :) i nie chcem ci tu wieku wytykać :):) ale z wiekiem człowiek jest madrzejszy i wiecej wie :) :) :):):)

Gość monikkkkk
Tiko wiesz co sutki mnie bola przy dotykaniu cała piers moze nie tak ale nie wiem czy to dobry znak bo przed @ mnie tez bola :(

Gość bobolka
W 100 % się zgadzam!!!

Chyba wszyscy faceci tak mają :) Oni oczekuja wielkiego współczucia i opieki jak na ostrym dyżurze ;) A mój do tego tak się boi dentysty że od roku nie mogę go zaciągnąć na wizyte ;)

Gość monikkkkk
a co sie dzieje z Natasza jest tu chyba gosciem :) ciekawe co u niej juz jej termin @ sie zbliza :)

Gość bobolka
Osobiście uważam że jak wcześniej przed @ cię nie bolały to może być dobry znak. Z kolei moja siostra poznała że jest w ciąży po tym że często zaczeła siusiać. Ja raczej nie miałam wczesnych objawów ale każdy organizm reaguje inaczej

Gość monikkkkk
Bobolka- przyłanczaj sie do nas :) Widze ze te nowe szybciej zajda w ciaze niz ny stare staraczki :) no ale ktos musi :) w koncu dołaczyc do tiko

Gość monikkkkk
Bobolka ja juz wszystkie objawy miałam co miesiac :) bo sobie wmawiałam ze moze teraz sie udało !!! a tu zonk a z siusianiem tez tak miałam i nic hip!! wiec sie nie nakrecam tylko czekam bo juz nie wierze ze to moze byc takie proste nie wiem czy widziałas tabele to jest mój 15 ty cykl i narazie nic :(