Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naczelnamiasteczka

Po czym rozpoznac OWULACJE???

Polecane posty

Monika - czasami strach ma wielkie oczy a okazuje się potem,że wcale nie jest tak źle. Więc nawet jak sie okaże że musisz przejśc ten zabieg to może on ci bardzo pomóc więc myśle,że warto tak sie poświęcić . A z mężulkiem proszę się ładnie pogodzić ;)

to poczekam do jutra Tylko mam obawe ze jutro nie bedzie kreski;(( no ale powinna byc:)

jolita ja bym na Twoim miejscu już dzisiaj zaczęła starania, i oczywiście przez kolejne dni też, bo różnie może być, a przecież to nie zaszkodzi a może akurat :) monikkkk dzwoń do tej lekarki, a jutro na zabieg!! będziesz miała czyste sumienie że robisz wszystko co można!!

Gość monikkkkkk
dzwoniłam znowu i nie ma jej teraz mowia ze po 20 stej zadzwonic

Gość monikkkkkk
zadzwoniłam :) powiedziałam ze martwi mnie prolaktyna zapytała sie jaka mam i pow. ze nie jest wysoka! zapytałam sie co z tym zabiegiem powiedziała zeby sie nie bac bedzie ok. !! najgorsze jest to ze jakk by to ona robiła to bym sie niebała ale pow. ze moze nie zdazyc co cos tam ma rano !!! i moze byc ktos inny !! a jeszcze jak facet to umre !!!!

Monika faceci nie sa tacy źli ;) ja jak byłam na czyszczeniu m to był facet :D MŁODY :D a ja przed nim nogi musiałam rozłożyc :D a położna się śmiała, że pan doktor się zarumienił :D Nie martw się, będzie dobrze :)

Gość monikkkkkk
witam dziewczyny :) juz od 2 godz. nie spie !!! troszke sie martwie!! ale mysle tak jak inne dziewczyny robie to dla naszego przyszłego dziecka :) mam nadzieje ze bedzie oki :) odezwe sie jak juz bede w domku :)

Monika - no fajnie,że wszystko wyjaśniłaś. A zabieg będzie OK zobaczysz Trzymam mooooooocno kciuki za ciebie !!!!!!

Hej dziewczyny!!!:):):) Z rana mierzyłam tempkę (wprawdzie nie zaraz po przebudzeniu ale tak o godz.8.30) to między miałam 37.2 a pod pachą 36.9. Teraz też mierzyłam to w miałam 37,1 a pod pachą 36,9. Co o tym myślicie dziewczyny??? Tiko a ty o której mierzysz tepkę???

Wiesz Jolita ja nie mierzę tępki na codziennie i dlatego jestem zielona...:( Ciekawe jaka jest tępka u innych kobiet po owulacji a przed @ które mierzą codziennie temperaturę???

kurcze bobolka ja zapomniałam dzisiaj zmierzyć!! a masz jakieś inne objawy, ja tylko bolące okropnie piersi!! jolita a co u Ciebie staranka była czy czekasz dalej ??

nie u mnie staranek nie bylo... dzisiaj beda;))) mierzyłam tempke rano wiec miałam jeszcze niska 36,2 wiec owulki nie było:) przeczuwam ze dzis bedzie mam nadzieje ze test potwierdzi:)

Nie piersi mnie nie bolą a sutki są trochę drażliwe ale tylko przy lekkim ścisku... Chyba zaczynam jeszcze bardziej świrować....:(:(:(

Wczoraj się źle czułam. Bolała mnie głowa a tylko dlatego że nie zjadłam obiadu... Mam większy apetyt...

trzymam za nas kciuki oby się udało!!!!!! jolita dzisiaj napewno będą 2 krechy!! działaj!!!

Znalazłam fajną stronkę!!!:) Uważam że jest bardzo ciekawa. Opisują w niej wpływ księżyca na płodność kobiety. Jest tam program do wyliczenia najbardziej płodnego dnia i płeć dziecka jaką można począć. Wpisuje się do niego dzień miesiąc rok i godzinę urodzenia oraz strefę czasu kobiety a program oblicza najbardziej płodny dzień. Ja spróbowałam i powiem że mi się w tym miesiącu zbiegło się z owulką!!! Zresztą poczytacie to będziecie lepiej wiedziały:):):) http://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/Cykle.htm

Gość monikkkkkk
witam dziewczyny juz jestem w domu :) narescie :) Opisze wam :) co przezyłam :) W szpitalu bylismy o 8.00 rejrstracje i czekanie pobrała wymaz na cytologie i po jakiejs godz. paprosiła na oddzial zaprowadziły mnie do jakiegos pokoju i sie przebrałam w koszulke szlafrok i kapcie poszłam na góre do pokoju i była jeszcze ze mna jedna dziewczyna :) fajnie było do kogo gebe otworzyc :) musiałysmy siedziec na stołkach bo łuzek nie było wolnych !!! dwie godz. siedziałysmy a czas tak sie dłuzył!!! o 11.00 poszlysmy za pania pielegniarka przez cały szpital najpierw weszła ta dziewczyna :) ale tak szybko wyszła ze myslalam ze tylko tak weszła ze jeszcze badania nie było a ona juz była po... no i ja !!! ROzebrałam sie do pasa w dół koszulke podciagnełam i połozyłam sie na te zimne stalowe łuzko musiałam zgiac kolana i chwycic sie za kostki i sie oczywiscie rozłozyc zaczeła mi tak grzebac :) ładnie mówiac dziewczyny bolało jak chorela..... najgorsze było jak wlewała kontrast to było czuc piekło ,bolało, swedziało, za cos ciagneła tez nie przyjemne ! wszystko naraz w dole brzucha to było okropne!!! zaczełam juz piszczec!! az łzy mi same popłyneły z oczu !!!nie było przyjemne !!! ale szybko sie skonczyło !!! naszczescie a teraz najlepsze nie miałysmy ZNIECZULENIE !!!! w tym spitalu nie daja!!dały tylko podpaske miedzy nogi !! ale nic mi nie ciekło juz ja zdjełam :) brzuch do tej pory mnie boli!! tak jak przy silnym okresie !! tempy ból ale jest juz po :):) ciesze sie bo juz bym nie poszła drugi raz!!! a i jeszcze mam drozne jajowody !! i z tego co zrozumiałam to nie miałam zatkanych tylko był wyczuwalny jakis opór ale juz go nie ma :)

Gość monikkkkkk
dziewczyny co do temp. to ja zawsze przed okresem mam 37.1 badz 37.2 :( i nie ma cizy :(

Boże monikkkk to jak u rzeźnika!!!!!!!!!!!!!!!:/:/:/ Bez znieczulenia???????????? Normalnie widzę że nasza służba zdrowia już na wszystkim oszczędza!!!:(:(:(

Gość monikkkkkk
tak tak bobolka :) mam w karcie ze w szpitalu byłam jeden dzien a nawet obiadu nam nie dali dziewczyny jadły a my sie patrzyłysmy juz po zabiegu jak czekalismy na wynik

Gość monikkkkkk
doszłysmy do wniosku ze nie dali znieczulenia zeby szybko dojsc do siebie i isc do domu bo ze znieczuleniem to by musieli połozyc na łuzko i to by trwało dłuzej moze trzeba by wtedy zostac na noc :/

Pewnie tak było... Ja po pierwszym czyszczeniu przy znieczuleniu(głupi jasiu) szybko doszłam do siebie(po poronieniu) a jak czyścili drugi raz (dwa miesiące po porodzie bo okazało się że patałachy zostawili mi kawałek łożyska) to dostałam taką dawkę że do wieczora nie mogłam dojść do siebie...:/:/

monikkkk i już po bólu, biedaczko się musiałaś wycierpieć, ale przynajmniej wiesz że jajowody są drożne, ile my kobiety musimy się wycierpieć w tym życiu!! masakra!! a u mnie pojawił się gęsty biały śluz, ciekawe co oznacza bo nigdy przed okresem takiego nie mam!!!

Monika - to super że już jesteś z powrotem i masz to z głowy. Tak jak piszesz w szpitalach traktują pacjentów przedmiotowo byle było z nimi jak najmniej problemów. Biedulko ale sie na cierpiałaś naszczeście że już po i jesteś już w domku. Bobolka - ja też nie mierzyłam tempki regularnie tylko kilka dni przed terminem @ i wtedy rano kiedy nie wstałam jeszcze z łóżka miałam z tego co pamiętam ok 37,3 a pod pachą 37,1. Któregoś dnia zmierzyłam między nogami w ciągu dnia ok 16.00 i miałam 37,8. Aga - nic nie chce mówić ale ten biały gęsty śluz to typowy objaw ciążowy :D

monikk - gratuluje ze to przezyłas;) i widzisz strach ma wielkie oczy:) dziewczyny przegapilłam owulke;(( dzisiaj zrobiłam test i jasniejsza kreseczka niz wczoraj prawie wogole jej nie było Powiedzce mi jak to mozliwe jest???? ja juz nic nie wiem Moze te testy sa jakies kijowe.... wczoraj kreska była jasniejsza od kontrolnej myslałam ze dzisaj bedzie oki. a tu ... zdziwko.... tego sie własnie obawiałam zze przegapie... no ale z drugiej strony przynajmniej wiem ze owulke mam koło 12stego dnia a nie 14stego....

no i mierzyłam tempke rano i tez miałam niska 36,2... czyli wynikało by ze owulki nie było a tu.... pewnie jutro bede miała juz podwyzszona.... Teraz juz nie wiem czy testom wierzyc czy temperaturze...??? POMOCY!!!